audiofreak
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 06.04.2009.
- Poruka
- 688
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core i7-920 SLBEJ, Titan TTC-NK85TZ (Fenrir)
Motherboard:
Intel DX58SO BIOS 4196
RAM:
Apacer 6GB DDR3/1333
VGA & cooler:
Sapphire HD5850 1GB GDDR5 PCIE (Game Edition)
Display:
19" Viewsonic VP930b
HDD:
WD1500ADFD, WD10EADS, WD5000AACS
Sound:
Realtek ALC 889A, homemade PA, Visaton Alto II
Case:
Cooler Master CM-690
PSU:
Chieftec APS-650C
Optical drives:
Pioneer DVR216DBK
Mice & keyboard:
Logitech Deluxe 250 USB, Microsoft Laser Mouse 6000
Internet:
Telekom 4Mbit ADSL
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
Plantronics Voyager PRO
Kakve veze ima kad je napisan i prvi put objavljen?!? Pa nije taj kod uklesan u kamenu nego se azurira svakog utorka preko Windows Update!po tome shto je jednostavno star. xp64 je mozhda nesretniji i od viste.
XP64 neopravdano kudis, ne znam kakav si hardver imao ali ja sam ga koristio dugo i mnogo je bolji od viste.
Dual boot cu i koristiti, ali tek kad neku igru ne budem mogao da igram u XP.ma koliko malo znachio dx10 stvarno je meni neshvatljivo da neko daje x evra na grafichku i onda fura xp jer brzhe brishe fajlove. naravno, tvoje potrebe su specifichne i to je sasvim ok mada iskreno da sam na tvom mestu koristio bih dual boot i sedmicu za igranje.
A zar je bitnije kako nesto izgleda nego kako obavlja osnovnu funkciju?!?na kraju krajeva dolazimo do onogo shto apsolutno nije bitno a na neki chudan nachin opet jeste. to je eyecandy koji po mom mishljenju nije neshto shto treba pljuvati nego jednostavno je neshto shto dolazi vremenom. zamislite da telefon koji koristite nema kolor ekran ili ima neki sa 16 boja i 101x80 rezolucijom...vash 5800/iphone/htc hero ne deluje vishe toliko privlachno, zar ne?
Privlacan?!? To je za mene novi termin u IT. Privlacne su mi devojke, a operativni sistemi su mi nuzno zlo kao na primer tasta koja ide uz zenu.
Tragicno je da je to ljudima bitnije i da su spremni da zrtvuju toliko performansi i komfora u radu da bi im nesto sto je neopipljivo bilo "privlacno". Mada, kad bolje pogledam, vecina onih koji to zrtvuju ni ne rade nista ozbiljno na racunaru. Lepo rece George Bernard Shaw -- Build a system that even a fool can use, and only a fool will want to use it.poenta ovog karikiranja je da iako xp mozhe da obavi isti posao kao sedmica jednostavno nije toliko privlachan
Ne razumem zasto si se ti uopste nasao prozvanim ovde?Cime se ti to u vaznosti koriscenja racunara i drustveno korisno izdizes u odnosu na mene da me indirektno nazoves snobom? Ja ozbiljno radim na racunaru i zivim od toga i da potrebna mi je koncentarcija posto odgovaram krivicno i materijalno za ono sta radim, za razliku od tebe koji mozes da odgovaras samo materijalno.
Uvek postoje izuzeci, ako ti treba koncentracija ti verovatno neces ukljuciti tu opciju kao sto je ni ja nisam ukljucivao. Ono sto sam ja hteo da kazem je da Windows 7 ima svoju ciljnu grupu -- to su neuki korisnici kojima sarenis vise znaci nego funkcionalnost jer ne znaju mnogo da urade na racunaru, a ljudi poput nas koji ga koristimo za ozbiljan rad su kolateralna steta.
Ja takodje mogu da odgovaram krivicno, cisto da znas.
Ja cesto raspakujem, instaliram, brisem. To je integralni deo mog rada na racunaru i tu osetim svako usporenje.Da ja evo po ceo dan brisem fajlove pa je to prvo sto sam uocio
Meni jednako brzo otvara programe XP, a HDD sigurno vise drlja u Visti i Win7. Sto se tice klasifikacije "pitkija i lepsa" -- no comment.Otvara mi brze programe, od firefoxa, winampa, do adobe serijala...ne gusi, hdd manje drlja, da ne govorimo o vizuelnim poboljsanjima, slika je jednostavno pitkija i lepsa.
Po cemu je Classic Start Menu losa navika?!?"Lose navike treba menjati" - ovo vazi za koriscenje classic start menija i za jos neke stvari koje ne dolaze uz Windows 7 a ima ih recimo, u XP-u.
Zar je losa navika drzati stvari uredno slozene, a dobra navika koristiti pretragu?
Da li tebi sve stvari kod kuce stoje na gomili pa rondas po njima kad god ti nesto treba ili ipak drzis neki red?
MicrosoftSamo me interesuje, ko je tebi stao na zulj?
@Core Player:
Mnogi ljudi imaju jednu znacajnu miskoncepciju -- oni misle da operativni sistem treba da koristi (najnoviji) hardver, a to u neku ruku uopste nije tacno. OS treba da bude sto transparentniji i da pruzi pristup hardveru aplikacijama koje mi koristimo. Pritom, sto tanji sloj izmedju aplikacija i hardvera, to bolje.
U prevodu, ako GPU ima DX11 mogucnosti, bilo koja aplikacija moze preko OpenGL/OpenCL/CUDA/CAL/Brook/whatever da iskoristi te "DX11" mogucnosti na bilo kom OS-u.
Takodje, 8 CPU jezgara nece koristiti OS, nego aplikacija. OS scheduler moze da bolje rasporedi opterecenje ako ume, ali ako ne ume uvek moze aplikacija da to optimizuje sama.
@mipko:
Znam za NCP-E ali nisam uspeo da namestim da radi.
@CooLa:
Kao sto tvoj test pokazuje malu razliku ja mogu da osmislim test koji pokazuje vecu. Toliko o tome.
@drfedja:
Ako mislis na superfetch, da. Ako mislis na obicne fajlove, nema sanse.Npr. kesiranje fajlova radi bolje u sedmici nego u XP-u.
Ima na Windows Update nesto sto se zove Windows Search 4.0 (info) -- neki mi kazu da je isti kao onaj u Visti i Win7, a moze da se instalira u XPPretraga i indeksiranje je daleko uradjeno bolje u sedmici.
Gde je onda tu prednost Win7 kad imas istu pretragu i u XP?
Bilo bi porazno da je drugacije. Ne smatram to prednoscu, naprotiv -- ocekivao bih da je Win7 brzi, a ne isti pogotovo imajuci u vidu "napredniji kod i bolje iskoriscenje hardvera".Brzina podizanja sistema nije nista manja iako je sistem glomazniji.
Kao sto si ti upravo obrazlozio ovim recenicama? Daj molim te. Evo smislite test, ja cu na XP-u da ga poteram a vi na Win7 pa da vidimo.Opterecen sistem ne radi mnogo sporije od praznog, sto nije slucaj sa XP-om. Mozda je brisanje fajlova brze u sedmici, mozda ima i manje aktivnih servisa, ali neka neko obrazlozi brojkama koje su razlike u pitanju, a ne da prica napamet.
Poslednja izmena: