• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ENERMAX predstavio Digifanless napajanje

ronaldinho

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.02.2015.
Poruka
394
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Eniac
CPU & cooler:
AMD FX 8320 / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte GA-970A-DS3P
RAM:
ddr3 16gb 1866mhz, hyper x fury
VGA & cooler:
Nvidia GeForce GTX 970 G1 SOC
Display:
LG Flatron E2240 22" + LG Flatron IPS236
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB / HDD Hitachi 500GB 7200RPM
Sound:
Creative Draco HS-850 gaming headset + MS 5.1 Surround Sistem
Case:
Corsair 600t Special Edition White
PSU:
Thermaltake Smart SE 730W
Optical drives:
Kome to jos treba? :)
Mice & keyboard:
Razer Deathadder 3.5G, Razer Goliathus Control Edition, Razer Arctosa -Black Edition, Razer Onza TE
Internet:
Komsijin
OS & Browser:
Win 10
Other:
Stolica kuhinjska, sto improvizovan :)
@ronaldinho, sta to treba da znaci? Pre 10 godina nismo imali komponente koje jedu struju kao danas pa je kvalitetno napajanje od 350 wati bilo dovoljno za sve.
i7 5960k i GTX 980 jedu zajedno oko 400 wati. Ako su to tebi komponente srednje klase onda stvarno.... :d
Manite me tih zabluda...
@KalibracijaMonitora, zavisi kako gledas na to, delimicno si u pravu, ali nije sve tako jednostavno. Nekom je fora da ima kvalitetno pasivno napajanje, tehnolosko dostignuce koje se ceni, tihi ventilatori su dobri ali uvek je bolje da ih ima sto manje, manje ventova=manje buke. Zasto ne eliminisati 1 vent iz sistema kad se vec moze? Ako hoces kupis pasivni kuler za cpu pa si eliminisao jos 1(recimo nesto kao Nofan CS-70), ako hoces ozbiljne gpu performanse tu bas i nema resenja... Moze pasivno napajanje, cpu i gpu ohladiti vodom, vodeni loop povezati na pasivni radijator(nesto kao Alphacool Cape Cora), ssd umesto hdd-a. Onda jedino sto se okrece ostaje pumpa a znamo da kvalitetne pumpe za custom vodeno nisu bucne. Nacini za stvaranje brzog potpuno tihog kompjutera postoje. Nisu idealni ali je izvodljivo. Ko zna kakvih jos primera moze biti sem ovog sto nisam naveo.
Edit: ronaldinjo, imas CM napajanje pa sta? Koji model tacno? Nisu sva tako tiha... Ljudi preteruju sa hvaljenjem brenda, CM ima high end modele koji su dead silent a ima i modele nizeg cenovnog segmenta koji nisu tihi. Npr moj GX 550 nije bio bas toliko tih, mogao se zvuk lako primetiti i dok je komp u idleu, dok je moje sadasnje CM V700 veoma tiho napajanje i na njega se ne mogu pozaliti sto se buke tice.

Da, mala je potrosnja Nvidijinih GTX9xx serija (na papiru a u praksi je veca) ali opet ne vidim da bi neko uz takve komponente uzeo knap napajanje od 400w (Nvidia preporucuje 500w kao *MINIMUM*)...tako da su ovo napajanja vise za neku srednju konfiguraciju tipa gtx 960 i neke i5-ice nego za high end masinu

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Moze da se napravi silent konfiguracija samo treba puno para evo navodim primer:

1.Ovo napajanje Enermax
2.Za graficku neka graficka sa Strix oznakom
3.Kuciste koje je dobro zvucno izolovano
4.Maticna ko maticna to je manje bitno
5.SSD neki
6.Intelov i5 procesor sa vodenim hladenjem ili vazdusnim:)
7.Silent ventilatori po potrebi

I eto gejming masina koja moze sve da pokrene:) a tiha:)

A koji to program kad se pokrene vrti ventilatore na CPU i GPU 100%?@pitanje za Kalibracija Monitora...
Imam ja STRIX karticu i nikako nije bila tiha kad sam igrao Sniper Elite 3, a nije necujna ni kad krene da radi 3D Ray Tracing ili neki encoding - isto vazi i za Phanteks PH-TC14PE :trust:

Mada, s obzirom da je CPU overklokovan, nije ni cudo sto ima buke pod opterecenjem, cak i pored fabricke Fractal Design izolacije kucista.

I nisam napisao da se ventilatori vrte na 100%, vec da nema tihog ventilatora kad CPU i GPU rade @ 100% (mislim na "muske" procesore) ;)

Dakle, silent PC u idle stanju je nesto skroz normalno, ali pod opterecenjem nema sanse ako se zele dobre performanse i sto niza temperatura, tako da je pasivno hladjeno napajanje za gaming/rendering masinu glupost.

Tvrdim da mi je ventilator u Enermax napajanju ubedljivo najtisi ventilator u kucistu, a za Fanless ionako treba obezbediti cirkulaciju vazduha u kucistu, tako da su ventilatori i buka u ozbiljnim masinama jos uvek neminovnost :cool:

Koristim Noctua cooler i fanove nego kakvi su nego silent, jos stavim da CPU cooler radi na 300 obrtaja ma extra :), A nove serije grafickih (vecina modela), bar nvidijinih koriste kulere koji se aktiviraju tek na 60 stepeni pod opterecenjem,tako da...
I koji to CPU i setovanja koristis kad mu je dovoljno 300 obrtaja da ga adekvatno ohlade dok se igras?

To sto se ventilatori na novijim karticama kasnije aktiviraju bas i nije najsrecnije resenje, jer je temperatura u kucistu veca, a s obzirom da su neke kartice ogromne (npr. GTX 780 STRIX), cirkulacija vazduha u kucistu je otezana, sto jos vise podize temperaturu i potrebu za brzim radom case ventilatora.

ronaldinho

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.02.2015.
Poruka
394
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Eniac
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-970A-DS3P
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Razer Deathadder 3.5G, Razer Goliathus Control Edition, Razer Arctosa -Black Edition, Razer Onza TE
Internet:
Komsijin
OS & Browser:
Win 10
Other:
Imam ja STRIX karticu i nikako nije bila tiha kad sam igrao Sniper Elite 3, a nije necujna ni kad krene da radi 3D Ray Tracing ili neki encoding - isto vazi i za Phanteks PH-TC14PE :trust:

Mada, s obzirom da je CPU overklokovan, nije ni cudo sto ima buke pod opterecenjem, cak i pored fabricke Fractal Design izolacije kucista.

I nisam napisao da se ventilatori vrte na 100%, vec da nema tihog ventilatora kad CPU i GPU rade @ 100% (mislim na "muske" procesore) ;)

Dakle, silent PC u idle stanju je nesto skroz normalno, ali pod opterecenjem nema sanse ako se zele dobre performanse i sto niza temperatura, tako da je pasivno hladjeno napajanje za gaming/rendering masinu glupost.

Tvrdim da mi je ventilator u Enermax napajanju ubedljivo najtisi ventilator u kucistu, a za Fanless ionako treba obezbediti cirkulaciju vazduha u kucistu, tako da su ventilatori i buka u ozbiljnim masinama jos uvek neminovnost :cool:

I koji to CPU i setovanja koristis kad mu je dovoljno 300 obrtaja da ga adekvatno ohlade dok se igras?

To sto se ventilatori na novijim karticama kasnije aktiviraju bas i nije najsrecnije resenje, jer je temperatura u kucistu veca, a s obzirom da su neke kartice ogromne (npr. GTX 780 STRIX), cirkulacija vazduha u kucistu je otezana, sto jos vise podize temperaturu i potrebu za brzim radom case ventilatora.

AMD Fx 8320 i noctua nhd14 hladnjak, skoro sam malo testirao sa OC na 4.6 ghz, stavio sam jos jedan noctuin fan na hladnjak (treci) i tempratura je bila nije izlazila na 60C, naravno fanovi nisu radili na 300 obtaja u ovom slucaju, ali hladnjak je totalno necujan + stranica na kucistu je skinuta.... Pitanje je koje kuciste koristis pa da je cirkulacija otezana....sa tim problema nemam :)

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog

Fallout 3

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.01.2015.
Poruka
800
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Milos
CPU & cooler:
Amd Phenom II x6 1055 t,Thermaltake Contac 21
Motherboard:
880 gm-e41 msi
RAM:
2x2 + 4gb
VGA & cooler:
Ati Powercolor 5750 +Amd Sapphire rx 480 8gb nitro
Display:
Samsung 26 inch
HDD:
500 gb wd blue+160 gb wd
Sound:
Genius SW-G2.1 1250 gx-gaming edition
Case:
Raidmax Monster II
PSU:
Fractal design Tesla R2 800 W gold
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
Genius maurus x mis a tastatura logitech deluxe verzija neka
Internet:
Jotel
OS & Browser:
Windows 8.1 i mozilla
Other:
no data :)

Pa dobro nisam rekao da masina moze biti 100% tiha ali moze da se napravi jako tiha masina to je sustina:).

@Svi-Mng smo otisli u offtopic pricamo nesto sto nema veze sa samom temom(napajanjem) tako da necu da dalje sirim temu...:P

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Da, mala je potrosnja Nvidijinih GTX9xx serija (na papiru a u praksi je veca) ali opet ne vidim da bi neko uz takve komponente uzeo knap napajanje od 400w (Nvidia preporucuje 500w kao *MINIMUM*)...tako da su ovo napajanja vise za neku srednju konfiguraciju tipa gtx 960 i neke i5-ice nego za high end masinu
Ma nemoj? Znaci svi sajtovi koji testiraju potrosnju karti nas lazu? Wauuu.... sram ih bilo i Nvidiu zajedno sa njima sto je napravila brzu, energecki efikasnu kartu. ccc... kako su samo mogli to da nam urade...

ronaldinho

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.02.2015.
Poruka
394
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Eniac
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-970A-DS3P
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
Komsijin
OS & Browser:
Win 10
Other:
Ma nemoj? Znaci svi sajtovi koji testiraju potrosnju karti nas lazu? Wauuu.... sram ih bilo i Nvidiu zajedno sa njima sto je napravila brzu, energecki efikasnu kartu. ccc... kako su samo mogli to da nam urade...

To je opstepoznata stvar da graficke u vecini slucajeva vise vuku struje nego sto sama kompanija objavi (https://www.youtube.com/watch?v=aG_KlGQb3I4)... Ne kontam sta hoces reci sa ovim "sram ih bilo...." Mislis da sam protiv Nvidie ili sta?

Fallout 3

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.01.2015.
Poruka
800
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Milos
CPU & cooler:
Motherboard:
880 gm-e41 msi
RAM:
2x2 + 4gb
VGA & cooler:
Display:
Samsung 26 inch
HDD:
500 gb wd blue+160 gb wd
Sound:
Case:
Raidmax Monster II
PSU:
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
Internet:
Jotel
OS & Browser:
Windows 8.1 i mozilla
Other:
To je opstepoznata stvar da graficke u vecini slucajeva vise vuku struje nego sto sama kompanija objavi (https://www.youtube.com/watch?v=aG_KlGQb3I4)... Ne kontam sta hoces reci sa ovim "sram ih bilo...." Mislis da sam protiv Nvidie ili sta?
Moram da prokomentarisem ovo kazes grafe vuku vise struje a stavio si link od graficke karte koju i ne proizvodi Nvidia?Pa cekaj malo Zombi je ostavio komentar gore da misli na Nvidiu a ti stavis link graficke karte od Amd-a ne razumem?O kojim kompanijama mi pricamo uopste ovde Nvidiji ili Amd?:P

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
Istina je. Maxwell karte troše malo više nego što kažu specifikacije. Sad, koliko tačno više, teško je utvrditi bez potrebne opreme.

ronaldinho

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.02.2015.
Poruka
394
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Eniac
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-970A-DS3P
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
Komsijin
OS & Browser:
Win 10
Other:
Moram da prokomentarisem ovo kazes grafe vuku vise struje a stavio si link od graficke karte koju i ne proizvodi Nvidia?Pa cekaj malo Zombi je ostavio komentar gore da misli na Nvidiu a ti stavis link graficke karte od Amd-a ne razumem?O kojim kompanijama mi pricamo uopste ovde Nvidiji ili Amd?:P
Covjece nije stvar o kojoj kompaniji pricamo, pokusavam objasniti da GPU trosi vise struje nego sto kompanija objavi (bilo da je u pitanju Nvidia ili AMD), treba li da ti pokazem i video o Nvidijinoj grafici (al bi opet neko spucao kontru)? Fino objasnim i pokusam argumentom dokazati i onda ti sa ovakvim komentarom...LP

Fallout 3

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.01.2015.
Poruka
800
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Milos
CPU & cooler:
Motherboard:
880 gm-e41 msi
RAM:
2x2 + 4gb
VGA & cooler:
Display:
Samsung 26 inch
HDD:
500 gb wd blue+160 gb wd
Sound:
Case:
Raidmax Monster II
PSU:
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
Internet:
Jotel
OS & Browser:
Windows 8.1 i mozilla
Other:
Covjece nije stvar o kojoj kompaniji pricamo, pokusavam objasniti da GPU trosi vise struje nego sto kompanija objavi (bilo da je u pitanju Nvidia ili AMD), treba li da ti pokazem i video o Nvidijinoj grafici (al bi opet neko spucao kontru)? Fino objasnim i pokusam argumentom dokazati i onda ti sa ovakvim komentarom...LP
Jeste trosi vise struje nego sto kompanija objavi samo sto je to u vecini slucajeva zanemarljivo ako trosi na primer graficka 10% vise nego sto kazu to nije nista ispada da svaka kartica trosi nekoliko desetina vati vise,a to je jako malo kod Nvidije razlika u potrosnji je jako mala a kod Amd-a razlika je malo veca.I svaka graficka ima 3 rezima potrosnje kad je u idle manje trosi kad igras igre trosi vise povremeno postoji i potrosnja u piku kad bas opteretis GPU ali to je samo na nekoliko sekundi,realno Nvidijeve kartice bas malo trose struje pogotovo ova zadnja arhitektura Maxwell i mozes bilo koje napajanje sa platiniumm sertifikatom od 500w da stavis i u samom kompu da stavis gtx980 i neki intel i 5 i napajanje to nece ni da oseti.

ronaldinho

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.02.2015.
Poruka
394
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Eniac
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-970A-DS3P
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
Komsijin
OS & Browser:
Win 10
Other:
Jeste trosi vise struje nego sto kompanija objavi samo sto je to u vecini slucajeva zanemarljivo ako trosi na primer graficka 10% vise nego sto kazu to nije nista ispada da svaka kartica trosi nekoliko desetina vati vise,a to je jako malo kod Nvidije razlika u potrosnji je jako mala a kod Amd-a razlika je malo veca.I svaka graficka ima 3 rezima potrosnje kad je u idle manje trosi kad igras igre trosi vise povremeno postoji i potrosnja u piku kad bas opteretis GPU ali to je samo na nekoliko sekundi,realno Nvidijeve kartice bas malo trose struje pogotovo ova zadnja arhitektura Maxwell i mozes bilo koje napajanje sa platiniumm sertifikatom od 500w da stavis i u samom kompu da stavis gtx980 i neki intel i 5 i napajanje to nece ni da oseti.

Gore je bilo u komentara da moze i na napojnu od 400w, tako da smo zbog toga povukli pricu, al ne vidim da bi neko ko kupi GTX980-tku stavio napojnu eto od 500w, ja licno sam imao CM napojnu od 550w i radi iste karte (980-tke) sam kupio napojnu od 730w, slazem se da je 730 puno ali od viska glava ne boli glava

Fallout 3

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.01.2015.
Poruka
800
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Milos
CPU & cooler:
Motherboard:
880 gm-e41 msi
RAM:
2x2 + 4gb
VGA & cooler:
Display:
Samsung 26 inch
HDD:
500 gb wd blue+160 gb wd
Sound:
Case:
Raidmax Monster II
PSU:
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
Internet:
Jotel
OS & Browser:
Windows 8.1 i mozilla
Other:
Gore je bilo u komentara da moze i na napojnu od 400w, tako da smo zbog toga povukli pricu, al ne vidim da bi neko ko kupi GTX980-tku stavio napojnu eto od 500w, ja licno sam imao CM napojnu od 550w i radi iste karte (980-tke) sam kupio napojnu od 730w, slazem se da je 730 puno ali od viska glava ne boli glava
500 w sa platinium oznakom i 500 w sa bronze oznakom nije isto,na primer to od 730 w da je platinium mozes bez problema da ga opteretis i sa 800w a da je bronze u pitanju ne bi to mogao mnogo toga zavisi od kvaliteta napajanja tako da mozes na bilo kojem napajanju sa platinium oznakom od 500w da stavis gtx980.Evo ja imam 800 w gold i slazem se da od viska glava ne boli:),ali nisam zbog toga uzeo nego znam da nikad necu uzeti intel i nvidiju koji manje trose pa sam se obezbedio za ubuduce kad budem uzimao novi procesor od Amd-a i graficku:) tako da ce taman sve da se uklopi imacu mozda mali visak:).I nemam nista protiv tebe stvarno :P

ronaldinho

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.02.2015.
Poruka
394
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Eniac
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-970A-DS3P
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
Komsijin
OS & Browser:
Win 10
Other:
500 w sa platinium oznakom i 500 w sa bronze oznakom nije isto,na primer to od 730 w da je platinium mozes bez problema da ga opteretis i sa 800w a da je bronze u pitanju ne bi to mogao mnogo toga zavisi od kvaliteta napajanja tako da mozes na bilo kojem napajanju sa platinium oznakom od 500w da stavis gtx980.Evo ja imam 800 w gold i slazem se da od viska glava ne boli:),ali nisam zbog toga uzeo nego znam da nikad necu uzeti intel i nvidiju koji manje trose pa sam se obezbedio za ubuduce kad budem uzimao novi procesor od Amd-a i graficku:) tako da ce taman sve da se uklopi imacu mozda mali visak:).I nemam nista protiv tebe stvarno :P
:P :)

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Pa dobro nisam rekao da masina moze biti 100% tiha ali moze da se napravi jako tiha masina to je sustina:).
Naravno, ali za to nije potrebno uzimati fanless napajanje ;)

znam da nikad necu uzeti intel i nvidiju koji manje trose pa sam se obezbedio za ubuduce kad budem uzimao novi procesor od Amd-a i graficku:)
Al' bi ti brzinom svetlosti promenio plocu da ti komp treba za neki ozbiljan posao tipa 3D video produkcija :p

Fallout 3

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.01.2015.
Poruka
800
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Milos
CPU & cooler:
Motherboard:
880 gm-e41 msi
RAM:
2x2 + 4gb
VGA & cooler:
Display:
Samsung 26 inch
HDD:
500 gb wd blue+160 gb wd
Sound:
Case:
Raidmax Monster II
PSU:
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
Internet:
Jotel
OS & Browser:
Windows 8.1 i mozilla
Other:
Naravno, ali za to nije potrebno uzimati fanless napajanje ;)

Al' bi ti brzinom svetlosti promenio plocu da ti komp treba za neki ozbiljan posao tipa 3D video produkcija :p
Dobro meni i tebi mozda ne ali mozda nekome treba fanless napajanje ne bi oni izbacivali ovakav proizvod da nema kupaca:).

Naravno da bi promenio komp normalno zna se za sta se uzima Intel to je vise za profesionalce a ne za gaming za gaming je sasvim dovoljan Amd i bice dovoljan jos dugo vremena :P

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Dobro meni i tebi mozda ne ali mozda nekome treba fanless napajanje ne bi oni izbacivali ovakav proizvod da nema kupaca:).
Ima ljudi koji placaju za Princ Albert, pa opet ne znaci da je to pametna ideja i dobra investicija :rolleyes:

Ja imam Enermax napajanje ciji ventilator radi jos 30-60 sekundi nakon iskljucivanja kompjutera (HeatGuard), i ne cujem ga cak i kad zavucem glavu ispod stola ;)

Ne kazem da Digifanless nije dobra tehnologija, ali opet treba obezbediti neko strujanje vazduha u kucistu (Attention! Please keep the main air vent upside in the chassis. Do not block the air vents of the power supply and ensure an adequate air circulation in your PC system.), pa zato mislim da je za vecinu korisnika bolja Seasonic-ova Hybrid Silent Fan varijanta, mada silent PC nije nedostizan i sa "normalnim" napajanjem :cool:

U svakom slucaju, ako ce se raditi overclock na kompu koji ce sluziti za igrice i/ili video produkciju i slicno, fanless napajanje je promasena investicija - https://www.youtube.com/watch?v=-SQS2NnwA2k&feature=youtu.be&t=3m29s

Vrh