ronaldinho
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 16.02.2015.
- Poruka
- 394
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Eniac
CPU & cooler:
AMD FX 8320 / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte GA-970A-DS3P
RAM:
ddr3 16gb 1866mhz, hyper x fury
VGA & cooler:
Nvidia GeForce GTX 970 G1 SOC
Display:
LG Flatron E2240 22" + LG Flatron IPS236
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB / HDD Hitachi 500GB 7200RPM
Sound:
Creative Draco HS-850 gaming headset + MS 5.1 Surround Sistem
Case:
Corsair 600t Special Edition White
PSU:
Thermaltake Smart SE 730W
Optical drives:
Kome to jos treba? :)
Mice & keyboard:
Razer Deathadder 3.5G, Razer Goliathus Control Edition, Razer Arctosa -Black Edition, Razer Onza TE
Internet:
Komsijin
OS & Browser:
Win 10
Other:
Stolica kuhinjska, sto improvizovan :)
@ronaldinho, sta to treba da znaci? Pre 10 godina nismo imali komponente koje jedu struju kao danas pa je kvalitetno napajanje od 350 wati bilo dovoljno za sve.
i7 5960k i GTX 980 jedu zajedno oko 400 wati. Ako su to tebi komponente srednje klase onda stvarno....
Manite me tih zabluda...
@KalibracijaMonitora, zavisi kako gledas na to, delimicno si u pravu, ali nije sve tako jednostavno. Nekom je fora da ima kvalitetno pasivno napajanje, tehnolosko dostignuce koje se ceni, tihi ventilatori su dobri ali uvek je bolje da ih ima sto manje, manje ventova=manje buke. Zasto ne eliminisati 1 vent iz sistema kad se vec moze? Ako hoces kupis pasivni kuler za cpu pa si eliminisao jos 1(recimo nesto kao Nofan CS-70), ako hoces ozbiljne gpu performanse tu bas i nema resenja... Moze pasivno napajanje, cpu i gpu ohladiti vodom, vodeni loop povezati na pasivni radijator(nesto kao Alphacool Cape Cora), ssd umesto hdd-a. Onda jedino sto se okrece ostaje pumpa a znamo da kvalitetne pumpe za custom vodeno nisu bucne. Nacini za stvaranje brzog potpuno tihog kompjutera postoje. Nisu idealni ali je izvodljivo. Ko zna kakvih jos primera moze biti sem ovog sto nisam naveo.
Edit: ronaldinjo, imas CM napajanje pa sta? Koji model tacno? Nisu sva tako tiha... Ljudi preteruju sa hvaljenjem brenda, CM ima high end modele koji su dead silent a ima i modele nizeg cenovnog segmenta koji nisu tihi. Npr moj GX 550 nije bio bas toliko tih, mogao se zvuk lako primetiti i dok je komp u idleu, dok je moje sadasnje CM V700 veoma tiho napajanje i na njega se ne mogu pozaliti sto se buke tice.
Da, mala je potrosnja Nvidijinih GTX9xx serija (na papiru a u praksi je veca) ali opet ne vidim da bi neko uz takve komponente uzeo knap napajanje od 400w (Nvidia preporucuje 500w kao *MINIMUM*)...tako da su ovo napajanja vise za neku srednju konfiguraciju tipa gtx 960 i neke i5-ice nego za high end masinu