• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Sta mislite o ovoj kombinaciji RAMa

G-Man

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
31.03.2011.
Poruka
37
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Dobio sam neke parice, pa sam resio da dokupim ram memorije posto dosta multitaskujem i osecam da koci u izvesnim trenutcima (radi cs:go sa pozadinskim aplikacijama tipa chrome, fraps, novije igre ne ocitavaju bas brzo), dilema u kojoj se nalazim je sledeca: Da li uzeti jedan stapic od 4 gb ili 8?

Moja maticna ima samo 2 slota i u jednom je Kingston od 4 gb. Kontam da je kao dugorocno resenje itekako bolje 8 gb jer bih mogao kasnije i da dokupim jos 8 pa da maksimalno koristim kapacitet svoje ploce, ali ne znam da li ce te dve memorije raditi zajedno? Obe bi bile Kingston, 1333 mhz. U krajnjem slucaju, mogao bih i da prodam staru 4gb memoriju, pa da mi radi na 8 giga... moja konfiguracija je sledeca:

Nvidia 460 GTX
Intel pentium G850, 2.9 ghz dual core
4 gb RAM drndrn3 Kraljkamen
Gigabyte h61m-S2PV maticna
120 gb SSD
Chieftec 500W

Ovo planiram da isto u neko skorije vreme povecam i sa i5 5370k (ako ne nadjem nesto drugo), i to bi mi pokrivalo neki osnovni multitasking i osrednji gaming (u glavnom CS:GO, ali volim i da poteram nesto ,,teze"). Sta vi mislite o ovome?

stefi988

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.07.2013.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion G7
CPU & cooler:
Intel Core i5-2430M 2,4GHz
Motherboard:
HP HM65
RAM:
8GB Hyundai 1600MHz
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
Panasonic TV 32'' FHD
HDD:
Samsung 840EVO 120GB
Sound:
Integrisana
Optical drives:
Lacie eksterni
Mice & keyboard:
HP, Apple
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 home x64
Pre kupovine memorije prvo pogledaj na zvanicnom sajtu GB memory support list, na osnovu te liste kupi 8GB kingston memorije, radice ti ok 8 + 4GB...

Kupi 8GB, mozes i na 1600MHz ili na 1866MHz (jer kupices kasnije mozda i maticnu koja ce podrzavati visi klok memorije), a ona ce se sama spustiti na 1333MHz i raditi u dual-chanel modu.

Najbolje bi bilo da napises punu oznaku memorije kako bi smo te posavetovalu koju da kupis,

G-Man

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
31.03.2011.
Poruka
37
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pise Kingston KVR1333D3N9/4G

Ovo je memorija koju planiram da uzmem:

DIMM DDR3 8GB 1600MHz Kingston CL11, KVR16N11/8

Ne znam da li smem da linkujem direktno do strane prodavnice, pa sam napisao tako.

edit - otisao na zvanicni GB sajt i nasao moj model ploce, ali memory support list nema veze sa mozgom, ili sam ja corav - u listi stick-ova ne nalazim ni moj stick koji trenutno imam, ni ovaj za koji se interesujem... wtf?

Poslednja izmena:

stefi988

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.07.2013.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion G7
CPU & cooler:
Motherboard:
HP HM65
RAM:
8GB Hyundai 1600MHz
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
Panasonic TV 32'' FHD
HDD:
Samsung 840EVO 120GB
Sound:
Integrisana
Optical drives:
Lacie eksterni
Mice & keyboard:
HP, Apple
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 home x64
Tu memoriju sam imao i odlicana je...

Ali kako bi eliminisao svaki moguci rizik kupi ovu:

http://www.itsvet.com/proizvod/kingston-8gb-1333mhz-ddr3-kvr1333d3n9-8g/comp_comp_ram/71/1879

Ja sam ti rekao da se ne moras ogranicavati sa 1333MHz ali kada vec ima na trzistu identicna kao tvoja od 4GB, nemoj uopste razmisljati, kupi ovu koju sam ti predlozio i sa ukupno 12GB dugo vremena ti nece pasti na pamet nadogradnja ram-a... ;)

P.S. Nisam naleteo do sada, a proslo mi je kroz ruke dosta maticnih i kingston memorija, da kingston nije radio na nekoj maticnoj ali ipak poslusaj me i kupi istu kao sto imas.

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Ja bih ti preporucio da uzmes odmah 8gb ako si u mogucnosti,ako nisi uzmi jos 4 pa ces posle zameniti za 2x8 ili kako ti vec odgovara.Ako hoces da menjas procesor predpostavio sam da hoces da uzmes i5 3570k ? E sad,problem ti je ploca,prepostavljam da to znas.

Sa tom tvojom kartom jos uvek mozes da se igras,dodas memorije,posle zamenis plocu i procesor i miran si.

hedgehog

PCAXE Member
Učlanjen(a)
13.12.2014.
Poruka
797
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX 4300 Black Edition & FX 8xxx Box poliran XD
Motherboard:
ASRock 970 Pro3 R2.0
RAM:
Exceleram Rippler 2x4GB @1600MHz CL9 1.5V
VGA & cooler:
XFX Radeon 5750 512MB
Display:
Dell P2417H
HDD:
WD Caviar Blue 500GB AAKS 16MB
Case:
Cooler Master Elite 334 Black
PSU:
Corsair VX450W
Optical drives:
Optiarc DVD RW AD-5240S
Mice & keyboard:
GIGABYTE GM-M6880 & CM Suppressor
Internet:
Telekom ADSL 10/1
OS & Browser:
Win7 x64 & Waterfox
Other:
Microsoft LifeCam HD-5000, Nexus 5
Trebalo bi svaka da legne, samo gledaj da su deklarisane na isti radni napon (npr. 1.5V).

G-Man

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
31.03.2011.
Poruka
37
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Uzeo memoriju koju mi je preporucio Stefi, sve sljaka besprekorno! Puno ti hvala!:)

Ako hoces da menjas procesor predpostavio sam da hoces da uzmes i5 3570k ? E sad,problem ti je ploca,prepostavljam da to znas.
Mislis zbog sandy/ivy neslaganja? Ja sam procitao sa vise izvora na internetu (ukljucujuci zvanicni gbyte sajt) da moja ploca podrzava i ivy sistem posle update-a biosa. E sad, ako to ipak nije slucaj...

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Druze sta ce ti procesor sa k oznakom ako ti sa tom plocom ne mozes da izvuces nikakav oc procesora ???

G-Man

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
31.03.2011.
Poruka
37
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa mislio sam ja da uzmem bolju plocu za oc, samo ne odmah po kupovini procesora, nego npr. za nekoliko meseci dok ne nakupim za nesto pristojno. :D Mislio sam za to vreme da mi sljaka na sadasnjoj dok ne uzmem novu, cisto da pregrmim. Inace planiram da mi i5 traje jako dugo.

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Aha.Ok onda.Samo flashuj bios pre nego sto uzmes procesor,i nemoj da ga oc-ujes pre nego sto uzmes z87,z97 ili sta ces vec uzimati.

Samo sto ja mislim da ti je bolje da uzmes fx 8350 i ud3p plocu nego taj procesor i neku jaku plocu,razlika ce ti biti mala u performansama a velika u ceni,i recimo to sto ti ostane odnosno ta razlika u ceni prodas grafu svoju i uzmes drugu,kako hoces,po meni je bacanje para i5 3570k.

stefi988

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.07.2013.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion G7
CPU & cooler:
Motherboard:
HP HM65
RAM:
8GB Hyundai 1600MHz
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
Panasonic TV 32'' FHD
HDD:
Samsung 840EVO 120GB
Sound:
Integrisana
Optical drives:
Lacie eksterni
Mice & keyboard:
HP, Apple
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 home x64
Uzeo memoriju koju mi je preporucio Stefi, sve sljaka besprekorno! Puno ti hvala!:)

Mislis zbog sandy/ivy neslaganja? Ja sam procitao sa vise izvora na internetu (ukljucujuci zvanicni gbyte sajt) da moja ploca podrzava i ivy sistem posle update-a biosa. E sad, ako to ipak nije slucaj...
Nema na cemu! ;)

Zato i jesmo ovde, da se druzimo i pomognemo jedni drugima.

U zdravlju da te sluzi! :D

Vrh