E ljudi, jel bi mogao neko malo da mi pojasni koja je razlika u kvalitetu slike i ne znam ni ja čega još, ako npr. igram na 4k rezoluciji na low settings u odnosu na 1080p na high in game settings?
Ja se sa ovom konstatacijom nikada ne bih slozio. Meni licno je vrlo bitno da vidim sve moguce detalje koje je dizajner zamislio, pa makar i u nizoj rezoluciji...."low settings" је мање битно.
Не знам шта да ти кажем. Доста зависи и од игре и величине монитора. Рецимо нема смисла играти у 4К резолуцији на "low" ако је монитор од 30-ак инча. Претпостављам, нисам никад пробао.Ja se sa ovom konstatacijom nikada ne bih slozio. Meni licno je vrlo bitno da vidim sve moguce detalje koje je dizajner zamislio, pa makar i u nizoj rezoluciji.
Sve se svodi na to sta je tebi licno bitnije. Nativna rezolucija ili detalji. E sad, postoje finese tipa anti aliasing (AA, FSAA, FXAA ili slicno) koje su meni licno totalno nebitne na danasnjim visokim rezolucijama. AA po meni ima smisla paliti samo na starim naslovima koji imaju fiksno zakucane rezolucije na nesto bedno tipa 640x480 ili 800x600.
+11080p sa max detaljima je uvek u svakoj igri bolje od 4k na low. Moje misljenje.
E ovo je poenta. Da se jednom slozim i sa Dexterom tokom ove godine Verovali ili ne, Loadout i Dota 2 izgledaju sasvim pristojno i igrivo na 1600x900 pa cak i 1366x768 na Intel HD4600! Naravno, vidi se razlika, ali nije tako strasnoA kad bi im na random pustao neke igre ne bi ni provalili da li je full hd ili 1600x900 i to na velikim ekranima bez da se zagleda namerno.
Što se mene tiče ni 4k nema poentu.@Никола
Koja je poenta cak i 8k rezolucije kad ti igra izgleda musavo prazno bledo suplje?
A medijum high i ultra je uzasno mala razlika,
zato se ja i ne gadim da smanjim ono sto ne vidim bez zagledanja, a da izvucem 60 prosecnih frejmova.
+1Ne vidim kako bi visoka rezolucija nadoknadila odsustvo trave, recimo - ili sljunka na zemlji, senki i osvetljenja.
Low settings uglavnom takve stvari skida.
E, sad - moguce da na 27" monitoru sa 4K rezolucijom ne moras imati antialiasing jer je gustina piksela vec takva da ni ne vidis nazubljene ivice...al' to je samo jedan deo.