• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Novi iPhone 6 u mt:s ponudi

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nikad nisam gledao stvari kroz statusni simbol.
Ti možda ne, ali mislim da većina (ili bar: mnogi) ljudi upravo tako gleda stvari.

Kod nas je to baš primetno: mizerna prosečna plata, a ipak ogroman broj skupih patika, telefona i sličnih džidža-bidža. Mnogi se maksimalno "rastegnu" samo da bi kupili te statusne simbole, a posle će da jedu naj-krš podrigušu, neće moći da sebi priušte normalan odmor, lomiće se da kupe nešto jeftinije u gužvi na raznim buvljacima...

Ali, ako ih to čini srećnima, meni je to sasvim OK. To što ja nikada ne želim da kupim nešto što smatram nepotrebno skupim (imao ili nemao para), ne znači da svi tako treba da razmišljaju ;)

Uostalom, upravo oni koji "jure" najskuplje nove stvari, omogućavaju da SVI ljudi ubrzo nakon toga mogu da sebi priušte te moderne tehnologije ;)

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Статусни симбол него шта. Вероватно су радили истраживање тржишта пре него што су понудили ајфоне у пакету од 500 динара.
Ево каква је ситуација у Америци а код нас је тако пута 10.

Dugo vremena jedan od najvećih statusnih simbola tinejdžera bila je odjeća te su većinu novca trošili na šminkerske majice i hlače 's potpisom', no posljednjih godina situacija se promijenila i više im odjeća nije toliko važna te imaju drugačije statusne simbole. Kako je pokazalo nedavno provedeno istraživanje analitičke kompanije Piper Jaffray, (američki) tinejdžeri danas imaju druge prioritete te su im u prvom planu gadgeti (u istraživanju se posebno navodi Appleov iPhone) i hrana, odnosno večere u restoranima.
http://dnevnik.hr/vijesti/tech/stvari-su-se-promijenile-ovo-su-novi-statusni-simboli-tinejdzera---337468.html

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Daleko im lepa kuća ;) Ili imaš ili nemaš, sve između je težak kompleks....
Како мислиш? Па да нема таквих што купују ствари због хвалисања не би ни било овако брзог напретка технике, добро каже Зони.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Како мислиш? Па да нема таквих што купују ствари због хвалисања не би ни било овако брзог напретка технике, добро каже Зони.
Pa jel Vi mislite da je Srbija=Svet? U USA niko (ne bukvalno niko, ali 99%) ne kupuje iPhone zbog statusnog simbola, nego zato sto mu pare nisu problem, a uredjaj je sam po sebi vrhunski.
Ovima kojima je iPhone statusni simbol, a ne potreba (koja nije iznad realnih mogucnosti), mogu samo da kazem da su omasili poentu (blago receno :D) jer preko moze svaka shusha da ga kupi, a pored toga ako nije izliven u zlatu ili platini, i nije neki statusni simbol, to je tek premium uredjaj koji ima jos ko zna koliko miliona ljudi na zemlji ;)
Kod mene osobe sa iPhone-om i osoba bez njega isto vredi u ocima, a osobama kojima ne vrede isto, zelim samo da porucim: daleko Vam lepa kuca :)

P.S. Ne moras da kupujes nista zbog hvalisanja, da bi tehnologija napredovala. Ja imam 4 racunara u kuci i laptop, desktop odavno nisam updateovao pod "Moj PC" sekcijom ispod nick-a, a ne vidim ni potrebu zasto bi to radio... Ja koristim tehnologiju, i zadovoljan sam, boli me uvo sta ko misli o tome, ne polazem nikom racuna zasto sam nesto kupio ili zasto bih kupio.

:wave:

Poslednja izmena:

5rovic

PCAXE Member
Učlanjen(a)
24.10.2014.
Poruka
653
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-4790k @ 4.8GHZ & Phanteks PH-TC12DX
Motherboard:
MSI Z97 MPOWER
RAM:
2 x 4GB Corsair Vengeance 1866MHz CL9
VGA & cooler:
ASUS R9 280X TOP @ 1200MHZ
Display:
Samsung 1920x1080, 60Hz
HDD:
Western Digital Green 2TB
Sound:
Integrale
Case:
Phanteks Enthoo Pro (black windowed)
PSU:
Seasonic M12-620W 80+ Bronze
Internet:
10down, 2up
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro 64bit & Google Chrome
Other:
Apple iPhone 5S 64gb
Veruj mi da ga i u Americi dosta ljudi (pogotovo tinejdzeri) kupuje zbog statusnog simbola. Kao i beats slusalice.

Meni pare nisu problem da ga kupim, ali nikad ga ne bi kupio jer postoje telefoni koji nude vise za manji novac. Sto znaci da gledam performanse.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Veruj mi da ga i u Americi dosta ljudi (pogotovo tinejdzeri) kupuje zbog statusnog simbola. Kao i beats slusalice.

Meni pare nisu problem da ga kupim, ali nikad ga ne bi kupio jer postoje telefoni koji nude vise za manji novac. Sto znaci da gledam performanse.
Ne verujem ti jer sam ziveo u USA neko vreme, oci i usi imam. Ne kupuju oni to zbog statusnog simbola, nego zato sto mogu da kupe iPhone ili da kupe neki Samsung flagship. Izmedju ta dva, kada pare nisu problem, zdrav razum ti kaze da kupis iPhone, isto kao sto ce sada kod nas vise da se kupuje na ugovor iPhone 6+ pre nego Note 4.
Pored toga u USA je iPhone domaci proizvod, bas kao i Beats sluske, oni to tako kapiraju, kupovace uvek pre svoje nego tudje, pritom, ponavljam, pare nisu problem, a ti proizvodi su odlicni (aj za beats i da se nekako složim da je precenjen proizvod, jer kod zvuka je sve veoma jasno, tj jasno je šta je bolje a šta lošije zvuči, može da se izmeri sa cifrom). Beast klinci tamo kupuju pre svega zbog odlicnog dizajna. Gomila NBA kosarka fura te sluske, iz istog razloga - njima tek ne treba nikakvo dokazivanje kroz statusni simbol, jer leze na parama.

Sto se tice performansi, moras konkretno da mi kazes sta to brze i mnogo bolje radi na ostalim telefonima u odnosnu na iPhone6 ili 6+ uređaje. Ako gledas broj gigabajta za RAM memoriju, ili broj jezgara i frekvencije i sl, onda razumem zato su ti bitne "performanse". Medjutim, to se tako ne meri.
Na žalost, sve te cifre postanu mrtvo slovo na papiru kada procitas komentar jednog mod drugara na FB koji je do sada igrao na Andorid flagship modelima RR3 igru:

E sad onaj bitan detalj koji nisam očekivao, ali stvarno nisam. Naime igra na iphone-u ima više detalja. Naime koristeći Porsche 911 GT3 na jednoj od staza, primetio sam da asfalt ima više detalja i deluje ubedljivije-realnije, pojavljuju se dva cepelina kojih nema u androidu, isto tako odsjaj sunca se pojavljuje na repu automobila, toga nije bilo na androidu, reklame na bokovima staze su jasnije i imaju više boja…
Jednostavno na iphone-u RR3 ima više detalja i to radi dosta brže, i sve daleko realnije izgleda nego na androidu. Možda ovo “daleko” deluje kao preterivanje, ali jednostavno posle ovog poređenja ne mogu da budem objektivan
Pritom RR3 ne koristi Apple-ov low-level API (metal). Biće zanimljivo kada izađe RR4 sa podrškom, pa onda opet uporediti recimo Note 4 i iPhone 6+ u toj igri :)

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Jednostavno standard i gotovo... mi smo teska sirotinja i nemoguce je uopste porediti kupovnu moc sa "zapadom"... zato kod nas jesu "statusni simboli" sve sto kosta preko 300-400e.
Jeste i meni "cudno" sto vecina fura beats npr. kada ima mnoooogo kvalitetnijih alternativa ali gledajte to ovako... 90% sportista seta beats i dolazi do identifikacije sa "idolima/uzorima"... dslr od par hiljada $, 2 fona od po 600/700 $ i par tableta/laptopova od ukupno par hiljada $ je uobicajeno za prosecnog studenta u razvijenim zemljama a on nece zbog toga jesti u meku jbg, gde bi npr. nas covek sve ove pare kada bi ih imao ulozio u polovan audi ;)
Iz nase perspektive to je "snobizam" ali u potrosackim drustvima to je jednostavno normalno... ima i tamo ljudi koje je bas briga za pojedine stvari... imate primere gde ceo-ovi sa milionskim godisnjim primanjima setaju matore blackberry-je ili voze prosecne automobile stare x godina ili se voze bajsom na posao... mi smo jednostavno napaceni siromastvom pa otuda "kad bih imo para ja bih vozio hamera" izjave. U Srbiji si sa par hiljada e mesecno polubog a u razvijenim zemljama "lower middle class".

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ali kako god da okrenes, neka svako za svoje pare radi sta hoce, totalno je neukusno pricati o tome.

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa jel Vi mislite da je Srbija=Svet? U USA niko (ne bukvalno niko, ali 99%) ne kupuje iPhone zbog statusnog simbola, nego zato sto mu pare nisu problem, a uredjaj je sam po sebi vrhunski.
Агенција радила истраживање, анкетирала људе, имају црно на бело. Узгред, колико си дуго живео у Америци?
Ovima kojima je iPhone statusni simbol, a ne potreba (koja nije iznad realnih mogucnosti), mogu samo da kazem da su omasili poentu (blago receno :D) jer preko moze svaka shusha da ga kupi, a pored toga ako nije izliven u zlatu ili platini, i nije neki statusni simbol, to je tek premium uredjaj koji ima jos ko zna koliko miliona ljudi na zemlji ;)
Тачно, имају га милиони на Земљи али не у земљи. ;)

Kod mene osobe sa iPhone-om i osoba bez njega isto vredi u ocima, a osobama kojima ne vrede isto, zelim samo da porucim: daleko Vam lepa kuca :)
Код мене исто вреде и ови што праве разлику међу људима са/без ајфона.
P.S. Ne moras da kupujes nista zbog hvalisanja, da bi tehnologija napredovala. Ja imam 4 racunara u kuci i laptop, desktop odavno nisam updateovao pod "Moj PC" sekcijom ispod nick-a, a ne vidim ni potrebu zasto bi to radio... Ja koristim tehnologiju, i zadovoljan sam, boli me uvo sta ko misli o tome, ne polazem nikom racuna zasto sam nesto kupio ili zasto bih kupio.

:wave:
Када би геџете куповали само они који знају да их користе и којима су заиста потребне све њихове функције не би било великог профита и не би било брзог напретка. Јесте, технологија би напредовала али спорије.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
7 meseci sam ziveo, a najvise sam sreo ljudi koji imaju telefon uz ugovor, retko ko kupuje klot uredjaj. To sto u njihovim ugovornim obavezama dobijes '' besplatno'' ili za male pare iPhone, je do standarda i nema veze sa statusnim simbolom ;) Tako da je to istrazivanje deplasirano. Da si u USA i ti bi imao iPhone verovatno, a nesto mi govori da bi ti smetalo etiketiranje na nivou statusnog simbola. Kakav je to statusni simbol ako uz ugovor od 40-50 dolara mesecno na 2god dobijes iPhone, bas kao jos par miliona ljudi? A plata ti 2k dolara bez mnogo cimanja... Meni se cini da je to sve samo ne statusni simbol. Ovde ljudi imaju amimozitet prema stvarima koje ne mogu da kupe, to je nasa velika sramota - taj kompleks. Pa onda bez problema imamo dosta ljudi koje je Vule naveo. Ali kako god da okrenes, neka svako sa svojim parama radi sta hoce. Ljudi su uvek pricali o ljudima.

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
7 meseci sam ziveo, a najvise sam sreo ljudi koji imaju telefon uz ugovor, retko ko kupuje klot uredjaj. To sto u njihovim ugovornim obavezama dobijes '' besplatno'' ili za male pare iPhone, je do standarda i nema veze sa statusnim simbolom ;) Tako da je to istrazivanje deplasirano. Da si u USA i ti bi imao iPhone verovatno, a nesto mi govori da bi ti smetalo etiketiranje na nivou statusnog simbola. Kakav je to statusni simbol ako uz ugovor od 40-50 dolara mesecno na 2god dobijes iPhone, bas kao jos par miliona ljudi? A plata ti 2k dolara bez mnogo cimanja... Meni se cini da je to sve samo ne statusni simbol. Ovde ljudi imaju amimozitet prema stvarima koje ne mogu da kupe, to je nasa velika sramota - taj kompleks. Pa onda bez problema imamo dosta ljudi koje je Vule naveo. Ali kako god da okrenes, neka svako sa svojim parama radi sta hoce. Ljudi su uvek pricali o ljudima.
Hoćeš da kažeš da imam animozitet prema ajfonu zato što ne mogu da ga priuštim? Grešiš. Ne smeta meni ajfon, meni smeta dizanje u nebesa pomenutog i ignorisanje mana, smeta mi fanbojizam. Ali i to je za ljude, šta da se radi. Smeta mi fanbojizam, ne smeta mi fanboj. ;)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ne, nisam to zeleo da kazem, niti sam rekao ;)

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne, nisam to zeleo da kazem, niti sam rekao ;)
Pa dobro, ako ćemo bukvalno da gledamo ovo u citatu je istina.
Inače teško da bih u USA šetao ajfon, slušam pank od srednje škole i nisam ljubitelj tih statusnih simbola i u tom smislu možda i imam neki animozitet prema ajfonu.

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Vidi, trenutno ne setas smartphone jer misliš da nemaš potrebu.. Da misliš da imas potrebu, ne bi odlucio na osnovu priče nekoga sta da kupis, kupio bi nešto sto misliš da te zadovoljava pa bi verovatno probao nešto drugo pa možda trece... Pitanje tvojih potreba bi odlucilo sta da nosis a ne stanje svesti sta ti to imas...
Meni smeta kad neko uzdize iphone u nebesa a nosim taj "prokleti" iphone... Kad izadjem negde van kuće, meni je taj iphone najviše vremena u dzepu... Razumem ja tu priču oko snobizma ali sta ćemo sa Samsung flagship modelima, oni nisu statusni simbol?

Sent from mighty voodoo magic

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Vidi, trenutno ne setas smartphone jer misliš da nemaš potrebu.. Da misliš da imas potrebu, ne bi odlucio na osnovu priče nekoga sta da kupis, kupio bi nešto sto misliš da te zadovoljava pa bi verovatno probao nešto drugo pa možda trece... Pitanje tvojih potreba bi odlucilo sta da nosis a ne stanje svesti sta ti to imas...
Nemam živaca da punim telefon svakih dan dva, to je razlog. Svakih 4, 5 dana mogu da podnesem. A da imam potrebu, imam, zato sam planirao da kupim tablet još odavno ako se sećaš ali uvek mi nešto iskrsne...

Meni smeta kad neko uzdize iphone u nebesa a nosim taj "prokleti" iphone... Kad izadjem negde van kuće, meni je taj iphone najviše vremena u dzepu... Razumem ja tu priču oko snobizma ali sta ćemo sa Samsung flagship modelima, oni nisu statusni simbol?
Ista priča što se tiče statusnog simbola ali nije ista priča što se tiče fanbojizma, mnogo je manji ako ga uopšte ima u poređenju sa ajfon "sektom".

Proday

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.831
Rezultat reagovanja
114
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba A500 1GH
CPU & cooler:
i5 430M
Motherboard:
Intel HM55
RAM:
2x4GB DDR3
VGA & cooler:
G-Force 330M
Display:
Samsung 32"
HDD:
SSD Crucial M4 512gb
Sound:
Integrated
Case:
Belo 16 inca
PSU:
Neko 220V
Optical drives:
Blue ray RW
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder i MS4000
Internet:
Telekom Adsl 10/1
OS & Browser:
Windows 8 Ent x64
Other:
HTC Desire S
Evo moj kolega prvi preuzeo ip6 beli vcrs u mts u Ns; kaze dobio na poklon i neke bt sluske 150$ vrede! Sretan ko dete,posebno sto je sa ip 3g presao :) Postoje price da u mts nisu zakljucani telefoni posle aktivacije; sutra proveravam pa javljam...za telekom se provereno zna da su zakljucani!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
1. ip6 beli vcrs
2. Postoje price da u mts nisu zakljucani telefoni posle aktivacije; sutra proveravam pa javljam...za telekom se provereno zna da su zakljucani!
1. Šta je "vcrs"?
2. MTS = Telekom ;) Verovatno si 'teo da umesto Telekom kažeš Telenor?

@ animaN: Ne znam za USA, ali mi u Austriji, koja je ipak bogatija zemlja od USA, iPhone deluje kao statusni simbol ;)

StojkovicS

Banned
Učlanjen(a)
05.02.2013.
Poruka
2.314
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I5 2400 3.1ghz Box
Motherboard:
Gigabyte H61M-DS2 rev 3.0
RAM:
Kingston HyperX 8 gb DDR3
VGA & cooler:
Asus R9 270X DirectCU II TOP
Display:
Asus Led Gaming Monitor VP228TE
HDD:
Kingston A400 + Fujitsu 230gb
Sound:
Steelseries 7h Usb Pro 7.1 Surround
Case:
Spire
PSU:
LC Power LC600H-12 v 2.31
Mice & keyboard:
Steelseries Kana & Steelseries Apex 350 RGB
Internet:
12/2 ADSL ORION Telekom
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit & Google Chrome
Juuupiii! Ovo ce biti 6. ajfon model koji nemam...

Proday

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.831
Rezultat reagovanja
114
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba A500 1GH
CPU & cooler:
i5 430M
Motherboard:
Intel HM55
RAM:
2x4GB DDR3
VGA & cooler:
G-Force 330M
Display:
Samsung 32"
HDD:
SSD Crucial M4 512gb
Sound:
Integrated
Case:
Belo 16 inca
PSU:
Neko 220V
Optical drives:
Blue ray RW
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder i MS4000
Internet:
Telekom Adsl 10/1
OS & Browser:
Windows 8 Ent x64
Other:
HTC Desire S
1. Šta je "vcrs"?

2. MTS = Telekom ;) Verovatno si 'teo da umesto Telekom kažeš Telenor?

@ animaN: Ne znam za USA, ali mi u Austriji, koja je ipak bogatija zemlja od USA, iPhone deluje kao statusni simbol ;)

Zoni

1. Vcrs je skracenica od veceras :)
2. Apsolutno si u pravu ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.198
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Zar postoji "stari" IPhone 6?

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
E, ovo je dobra fora - izjava prvog kupca iPhone 6 za "24 sata":

smar Gluhalić je dugogodišnji korisnik "ajfona".

- Odlučio sam se za "ajfon 6 plus" jer ima najveći ekran i najbolji operativni sistem. Još pre pet dana sam se prijavio za kupovinu ovog telefona, a sasvim slučajno sam prolazio ovuda i odlučio da sačekam - kaže Ismar Gluhalić.
Da li neko veruje u ovaj boldovan deo izjave? :)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Pa do tebe je, ako ti tako deluje, bio sam u Austriji mnogo puta, meni ne deluje.
Sto se tice izjave, sto da ne verujem? Prica nije naucno-fantasticna....

btw ne znam u kom univerzumu je Austrija bogatija od USA? Zoniverzumu? :rotf:

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Heh, ja ne verujem da je baš SLUČAJNO naleteo i bio prvi - ne kažem da je nemoguće, ali mi je malo verovatno.

Što se tiče toga da je Austrija bogatija od SAD - to je činjenica. Naravno, ne mislim na ukupno bogatstvo cele države - ipak je Austrija PUNO manja od SAD. Mislim na prosečne zarade i na ukupnu kupovnu moć. Tako su pre USA Katar, Norveška, Švajcarska, Luksemburg, Austrija, Singapur, verovatno i Australija i skandinavske zemlje...

EDIT: heh, izgleda da nisam baš u pravu :) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Heh, ja ne verujem da je baš SLUČAJNO naleteo i bio prvi - ne kažem da je nemoguće, ali mi je malo verovatno.

Što se tiče toga da je Austrija bogatija od SAD - to je činjenica. Naravno, ne mislim na ukupno bogatstvo cele države - ipak je Austrija PUNO manja od SAD. Mislim na prosečne zarade i na ukupnu kupovnu moć. Tako su pre USA Katar, Norveška, Švajcarska, Luksemburg, Austrija, Singapur, verovatno i Australija i skandinavske zemlje...

EDIT: heh, izgleda da nisam baš u pravu :) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

Evo ti momka koji je kupio, uopste mi ne deluje kao da je izmislio pricu:

Vrh