• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Nekoliko pitanja u vezi sa AIO vodenim hladjenjem

djdardenovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima,

Hteo bih da napravim sledeću kombinaciju.

1. Corsair Carbide Air 540 kućište
2. Cooler master Nepton 280 L hlađenje
3. 4 x Noctua NF-A14 PWM za Push Pull kombinaciju

Plan je da se radijator stavi na krov kucista i da se namesti da ventilatori izbacuju vazduh napolje.

Ono sto me muči je sledeće:
1. Da li će ovo moći da stane (Ja sam gledao na sajtovima proizvođača i čini mi se da će moći)?
2. Gde kod nas mogu da se kupe ovi Noctua ventilatori?
3. Ako ne mogu da se nađu ovi Noctua ventilatori, da li neko može da mi preporuči neke druge ventilatore od 140 mm sličnih osobina?
4. Kako da vežem 4 ventilatora na jedan priključak na ploči, da li postoji neki 1 na 4 razdelnik ili nešto slično. Imao sam neku suludu ideju da na ploču stavim jedan Y razdelnik pa na izlaze još po jedan, pa onda ventilatore, da li bi ovo radilo?

Hvala mnogo na odgovorima

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Da li će ti stati sa push&pull će zavisiti već od ploče. Kao što vidiš sa slike što je bleyach ostavio, sa jednim redom ventilatora staje sve. Ali ako dodaš još jedan red ventilatora, vidiš da to već prelazi preko gornjeg dela ploče. Sa memorijama nećeš imati problema, problem može biti 8pin naponski priključak ako je smešten previše visoko. Ako se odlućiš za neki 240mm AIO, to staje sigurno jer su montažne rupe odaljene od matične ploče.

Ja imam trenutno u računaru dva Corsair 140 AF modela... i želim da ih se rešim što pre. Naše tržište se nažalost srozalo i bukvalno ne postoji ništa od ventilatora što bih ti mogao preporučiti. Jedino možda CORSAIR SP120 PWM High Performance Edition, ali su izuzetno ne profesionalni i na sajtu od proizvođača nije navadena donja granica za brzinu.

Što se tiče poslednjeg pitanja, da moguće je.
http://www.pcaxe.com/rubrike/edukacija/pwm-how-to

Možeš napraviti sebi PWM razdelnik, ili ti možemo ogranizovati i naručivanje za veoma sitne pare.
http://www.quietpc.com/gel-pwm-1-4-pwmcable

Sa istog sajta ti možemo rešiti i naručivanje Noctua ventilatora, jer imaju skoro sve modele.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ako ti nije hitno, mogu ti napraviti jedan... Al to se neće desiti u narednih mesec dana. Taj sa fotke nije za prodaju jer više nije ni kod mene.

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Pa nije hitno.

djdardenovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da li će ti stati sa push&pull će zavisiti već od ploče. Kao što vidiš sa slike što je bleyach ostavio, sa jednim redom ventilatora staje sve. Ali ako dodaš još jedan red ventilatora, vidiš da to već prelazi preko gornjeg dela ploče. Sa memorijama nećeš imati problema, problem može biti 8pin naponski priključak ako je smešten previše visoko. Ako se odlućiš za neki 240mm AIO, to staje sigurno jer su montažne rupe odaljene od matične ploče.

Cini mi se da ce moci da stane jer sam vidjao slike sa plocom kao mojom i sa H110 koji je za 1 mm deblje, nadam se da taj mm nece da napravi razliku. Mozda mi realno i ne treba Push-Pull varijanta, ne znam koliko ce to realno da skine stepeni.

Ja imam trenutno u računaru dva Corsair 140 AF modela... i želim da ih se rešim što pre. Naše tržište se nažalost srozalo i bukvalno ne postoji ništa od ventilatora što bih ti mogao preporučiti. Jedino možda CORSAIR SP120 PWM High Performance Edition, ali su izuzetno ne profesionalni i na sajtu od proizvođača nije navadena donja granica za brzinu.

Što se tiče poslednjeg pitanja, da moguće je.
http://www.pcaxe.com/rubrike/edukacija/pwm-how-to

Uh koji blam da nisam ovo video. Sorry.

Možeš napraviti sebi PWM razdelnik, ili ti možemo ogranizovati i naručivanje za veoma sitne pare.
http://www.quietpc.com/gel-pwm-1-4-pwmcable

Verovatno cu da napravim sam, mnogo mi se svidja ono kako je napravljeno na sajtu. Razmisljam se da u tom slucaju povezem i dva prednja usisna, kao i jedan zadnji isisni na isti prikljucak. U tom slucaju bi mi trebao razdelnik za 7 ventilatora.

Sa istog sajta ti možemo rešiti i naručivanje Noctua ventilatora, jer imaju skoro sve modele.
Ovo je dobro da se zna. Hvala mnogo

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Realno, Push&Pull ti ni ne treba. U fazonu, ako ti se može, uzmi ventilatore pa ako ne stanu, staviš ih napred.

djdardenovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Realno, Push&Pull ti ni ne treba. U fazonu, ako ti se može, uzmi ventilatore pa ako ne stanu, staviš ih napred.
Ovo je bila i moja ideja. U sustini, verovatno bi mi i samo 2-3 stepena znacila, tako da se nadam da ce da stane Push-Pull kombinacija.

Hvala svima na pomoci

Vrh