Zbog naponske jedinice za iGPU, za "kopanje" YAC-a. Još skroz dole da stavim neku R7 240 da "kopa" YAC i milina. Plus me je usr@o primerak 5800K (Core VID je 1.3V), pa bi bilo šteta ne overklokovati ga.A i koji ce ti tako besna fm2+ ploca?
štedelo se na GPU/NB sekciji, pa je ovde korišćen samo jedan par za svaku od dve GPU faze, što potencijalno može da uzrokuje pregrevanje i nemogućnost overklokinga GPU dela.
Furmark je uspevao da odradi 15 minuta testa na frekvenciji od 950 MHz za GPU. Međutim, sa povećanjem frekvencije i napona za CPU dolazilo je do nestabilnosti u radu sa overklokovanim GPUom:
Overklokovan CPU na 4,7 i GPU na 890MHz uspevali su neko vreme da rade zajedno pod punim opterećenjem, ali nakon nekog vremena dolazilo je do nestabilnosti u radu:
Očigledno je da ovaj model matične ploče nije u stanju da podrži bilo kakav ekstremniji overklok GPU bloka.
Ne, ima ga. Težim ka ekstremnom. Ova socijala od ploče tera iGPU:Ako nije extremni oc onda kao i da ga nema?
Ajde, razmisliću. Posle pročitane recenzije ovde, ni ta mi ne uliva preterano poverenje.A Gigabyte G1.SNIPER A88X? Toga ima kod nas
mislim da nema šta da razmišljam.Ako hoćeš profi overklokersku ploču za APU imaš F2A88X UP4:
http://shop.amd.com/us/All/Detail/Motherboard/GA-F2A88X-UP4
koja uzgred ima jače mosfete nego A88X Pro.
BANG!!!