Miskonius
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 30.12.2012.
- Poruka
- 302
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
Meni ce biti dosta da cena ddr3 padne na staru cenu pa da se obezbedimAko misle da ću da trčim za ddr4 kada sam tamam nabavio 16 giga trojke, mLogo su se za*ebali
znam ja to, ali zivim u laznim snovimaE moj medo, pa uvek pred I po izlasku nove generacije memorije stara poskupi. Godinama vec
Sent from my LT28h
Verovatno Broadwell, što automatski znači da sve ove fine i lepe 1150 plojke neće služiti ničemu. BTW, lako može da se desi da Broadwell stigne "zalemljen" za ploču. Intel je još svojevremeno najavio da je Haswell poslednji CPU u socketu.Sad je problem sto za ddr4 treba kupiti novi procesor i novu maticnu. Jel haswell podrzava ddr4?
A gde pise da moram bilo gde da je ubodem?A gde ćeš da je "ubodeš"?
E bas sam planirao da pravim privezak za kljuceve!Pa sigurno nećeš da je okačiš o klin ili da od nje napraviš privezak za ključeve.
Normalno, ja na ključevima šetam True black cooler.E bas sam planirao da pravim privezak za kljuceve!
Kad mogu ljudi da prave privezak od GPU-a sto ja ne mogu od rama?
A ako kupuješ nov komp sada, gde su DDR4 ploče? Inicijalne frekvencije i bandwidth DDR4 memorije je na nivou malo bolje DDR3 memorije (2133 MHz), a latencije su verovatno veće. Što se CPU-a tiče DDR3 je više nego dovoljan, a eventualni benefit bi mogla da ima integrisana grafika.Ko ima solidan kompjuter nema potrebe ni poente da prelazi na ddr4 ram,
ko kupuje nov komp sad, skroz od 0,
logicno nek ide na ddr4 platformu jer ako vec uzimas novo uzmi poslednje.
A mi sto imamo FX od AMD-a i intelovci sa i5/i7 platformama nema poente ni logike da prelazimo na ddr4.
Barem moje misljenje na ovu temu.
Kol'ko ja znam Jaguar na PS4 radi na 1,6Ghz a na Xbone 1,75GhzA ako kupuješ nov komp sada, gde su DDR4 ploče? Inicijalne frekvencije i bandwidth DDR4 memorije je na nivou malo bolje DDR3 memorije (2133 MHz), a latencije su verovatno veće. Što se CPU-a tiče DDR3 je više nego dovoljan, a eventualni benefit bi mogla da ima integrisana grafika.
Mogli su odmah da pređu na DDR5, uostalom AMD-ov APU u Playstationu 4 koristi 8 GB DDR5 memorije i to 256-bitne. Razumljivo je da se CPU i GPU ne "guraju" pored tolikog protoka koji iznosi nekih 300 GB/s. APU za PS4 koristi 8 Jaguar jezgara na 2.8 GHz, pa ako uposliš svih 8 da vuku neki veliki bandwidth sa prefetch mehanizmom, neće povući više od 30tak GB/s. Ostalo ide grafici.
E jbg sad kako si bese to sracunao?Drugacija tehnologija drugacije se ponasa skroz.
Sad, besni i7 od 500e koji je sam skuplji od te konzole cele,
da mu spustis klok na 1.7ghz i uparis sa SLI titanom imaces duplo manji fps od sonija ili xboxa...
Onda je to bazni klok. Mislim da je bilo neke priče da u turbo modu dostiže do 2.8 GHz.Kol'ko ja znam Jaguar na PS4 radi na 1,6Ghz a na Xbone 1,75Ghz
Tehnologija nije toliko drugacija, izuzev sto ce da koristi HSA i HUMA, ali uz mnogo jači GPU od onoga u Kaveriju. S' druge strane Kaveri CPU je dosta jači, naročito u single threadu, zbog klokova od ~4 GHz.Drugacija tehnologija drugacije se ponasa skroz.
Sad, besni i7 od 500e koji je sam skuplji od te konzole cele,
da mu spustis klok na 1.7ghz i uparis sa SLI titanom imaces duplo manji fps od sonija ili xboxa...