• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Vaši kućni ljubimci

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Iskreno ljudi, o čemu mi pričamo ovdje?! Pa zna se valjda način na koji se izvodi pas iz boksa, to je zakonom propisano - zaštitna maska na glavu i povodac i kraj priče, nebitno koji pas je u pitanju!
Kazne - prva kazna neki povelik novčani iznos, druga kazna opet novčani iznos, kazna zatvora do godinu dana i uspavljivanje psa i problem riješen. U slučaju napada, ne daj bože, momentalno uspavljivanje i kazna zatvora od 5-15godina zavisno od posljedica napada i opet novčana kazna! Ovo možda jeste preoštro ali se jedino tako može dovesti u red da kre*en koji voda rotvajlera, koji btw može zagristi košarkašku loptu, bez maske nauči da se takav pas ne izvodi iz boksa samo tako!

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
treba edukovati ljude ali ove masnice su smesne i ne sluze nicemu. Ako otac zna, dete ne zna, a lutalice pogotovo ne znaju kao ni psi koji slobodno lutaju livadom i dotrce do mog psa/tvog psa/bilo kog psa...Pesimista sam i ovo nista ne resava. To je kao da imam rota i stavljam mu korpu a onda naleti neki dzukac i napadne ga i moj rot ne moze da se brani, jer ima korpu...
Ja sa lutalicama nikad nisam imao problema, ali nikada. To da li će te napasti lutalice ili ne, zavisi i od tvog psa.
Trakica neće rešiti problem još nekoliko godina, dok se ljudi ne nauče. Naravno, "sistem" ima svoje rupe.

Iskreno ljudi, o čemu mi pričamo ovdje?! Pa zna se valjda način na koji se izvodi pas iz boksa, to je zakonom propisano - zaštitna maska na glavu i povodac i kraj priče, nebitno koji pas je u pitanju!
Kazne - prva kazna neki povelik novčani iznos, druga kazna opet novčani iznos, kazna zatvora do godinu dana i uspavljivanje psa i problem riješen. U slučaju napada, ne daj bože, momentalno uspavljivanje i kazna zatvora od 5-15godina zavisno od posljedica napada i opet novčana kazna! Ovo možda jeste preoštro ali se jedino tako može dovesti u red da kre*en koji voda rotvajlera, koji btw može zagristi košarkašku loptu, bez maske nauči da se takav pas ne izvodi iz boksa samo tako!
Izvini zašto ja moram stavljati korpu na mog psa? Moj pas koji nikad nije napao nikoga treba da nosi korpu, a r-tardirani ljudi su slobodni da šetaju ulicama? Likovi koji su bili u popravnom domu, ili imaju par razbojništava iza sebe i sex ofenderi su slobodni da šetaju ulicom bez ikakve oznake, a moj pas treba da nosi šlem? gtfo
U slučaju napada? Možda je bila odbrana? R-tardirani klinci redovno trče prema mom keru "da ga maze", bez pitanja. Sreća pa je moj pas takav kakav je i ne reaguje. Šta pas treba pomisli kad čopor vrištećih malih r-tarda trči prema njemu?
Pričaš o dovođenju u red kre*ena, a pre toga spominješ uspavljivanje pasa. Čekaj bre, ko je tu kriv? Pas ili vlasnik? Rotvajer može da razgrize loptu ako se nauči na to.

Dexter013

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Poruka
5.692
Rezultat reagovanja
342
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dark Knight
CPU & cooler:
Ryzen 7600x 5ghz + Aorus800
Motherboard:
AM5 MSI tomahawk B650
RAM:
32gb DDR5, 2x16GB 6400MHz kingston fury
VGA & cooler:
RTX 4070ti Gianward OC
Display:
Philips 32 / 2K / 1440p / 75hz
HDD:
Crusial ssd 500 gb + 500 gb Samsung HDD + Samsung 1TB ssd 870 evo
Sound:
Case:
Coller Master MASTERCASE H500 RGB window
PSU:
Corsair CX 850w M
Optical drives:
None
Mice & keyboard:
Logitech Hyperion + Natec RX22
Internet:
Optika MTS 500/160
OS & Browser:
Win 11 x64 PRO Legalan bato...
Other:
TV LG 55 4k
Zivotinje nikad nisu krive,
rade i ponasaju se kako su naucene od strane vlasnika i kako im je dozvoljeno,
ja bih uspavao vlasnika, a ne psa...

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Deca su *****i a kerovi treba da ih grizu?

Ne kontam tu životnu filozofiju. Uvek sam imao velike pse i koliko god sam ih znao u dušu, nisam mogao 100% da garantujem ništa. Sve kreće od vaspitanja životinje ali i njenog karaktera. Pozivaš se na toleranciju u svakoj temi gde su međuljudski odnosi u pitanju a deca su *****i? Dete je samo dete. U civilizovanom svetu, veliki psi nose korpe i tačka.

Sve u svemu, meni ipak najviše smetaju gomile ****** koje vlasnici pasa ostavljaju iza svojih ljubimaca, na mestima gde se igraju deca. Takvog gada bih zatukao na licu mesta! Fotke kačim uskoro, skupih kolekciju.

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Steam, znaš ti vrlo dobro o čemu ja pričam i ovakvi komentari samo vise u vazduhu bez težine. E sada, ako ti hoćeš sada nama svima da objašnjavaš kako je pas ili bilo koja druga životinja na istom intelektualnom nivou kao ljudsko biće i da pri tome razmišlja o svojim postupcima, napiši ti nama naučni rad pa objavi ;) Do tada, dogmatski je zakon da je čovjek taj koji određuje šta i kako bez obzira na činjenicu da su životinje vjerovatno i bolje od ljudi - meni je definitivno više žao životinja nego pojedinih ljudi!

To što tvoj pas nikada nije napao bilo koga ne znači apsolutno ništa, ako je propisano da nosi masku onda ima da nosi masku ili da i on i vlasnik snose posljedice. Što se tiče low life primjeraka ljudi koje si naveo, slažem se ali ipak oni imaju veća prava nego životinje. Ja bih ih lično sklonio zauvijek ali me nažalost niko ne pita. Što se tiče te reta*dne dječurlije koja vjerovatno i prepadnu psa, maska i jeste dobar izbor jer ne znaš kako će se ponašati a ti u svakom slučaju možeš da drekneš i sve ih pošalješ u pm i problem riješen?!

Ako je pas napao čovjeka, nije bitno ko mu je bio prethodni vlasnik a ko bi mogao biti budući u slučaju da ovaj ipak zaglavi zatvora, što bi i trebao! Ako je već jednom napao, ko će garantovati da neće opet bez obzira ko je vlasnik???
Mi smo prije 2 godine imali slučaj gdje se Rotvajler otkinuo sa lanca, preskočio ogradu (jer nije bilo boksa, vidi čuda) i da je pri tome teško ozlijedio 2 osobe. Taj pas je brutalno ubijen ašovom od strane vlasnika jer nije mogao drugačije da ga natjera da popusti ugriz na butinu nastavnika u osnovnoj školi koji je išao na posao. Udario ga je nekoliko puta. Žalosno jeste ali je žalosnije što je taj čovjek umalo ostao bez noge!!!

Mi živimo u neuređenom sistemu ali ako je propisano da nosi masku dok je u šetnji i da je u boksu dok je ograda otvorena onda neka je i nosi jer sam ja prvi spreman da pucam u velikog psa koji ide prema meni bez maske. Zašto uopšte da dolazimo u ovakve situacije????

Evo, čisto radi poređenja, kod nas psi lutalice imaju više prava nego npr. raseljena lica!! :eek: Visoki predstavnik za Brčko distrikt, Suzan Džonson je prije par godina stavila na snagu Zakon o zaštiti pasa lutalica pa samim tim čovjek ne smije ni da se brani jer ne daj bože da ga ubije, dobija kaznu 750evra!! Psi lutalice imaju čitav jedan "hotel" dok npr. raseljena lica poslije rata '92. i dalje žive u alternativnim smještajima. Zahvaljujući ovom zakonu, svake zime imamo preko 10 napada na ljude od strane tih istih lutalica što budžet grada košta oko 100 000KM (~50 000evra) na tužbama.

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Svako ko drži psa na lancu treba krivično da odgovara. Ne zna svako da skija, vozi auto ili ima kućnog ljubimca. Neko je neuredan, neko uredan, neko zaboravi da nahrani kućnog ljubimca. Ljubimac u ovom slučaju je rot, šarplaninac, nem. ovčar ili doberman, koji su potencijalno velika opasnost za okolinu jer je VLASNIK ******. Životinje nisu krive ali neko treba da vodi računa o tome. Paradiraju po Novom Sadu "ljubitelji" životinja i kao bore se za prava istih, a garantujem da 70% istih ne bi prošlo psihološki pregled. Tu je srž problema.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Deca su *****i a kerovi treba da ih grizu?

Ne kontam tu životnu filozofiju. Uvek sam imao velike pse i koliko god sam ih znao u dušu, nisam mogao 100% da garantujem ništa. Sve kreće od vaspitanja životinje ali i njenog karaktera. Pozivaš se na toleranciju u svakoj temi gde su međuljudski odnosi u pitanju a deca su *****i? Dete je samo dete. U civilizovanom svetu, veliki psi nose korpe i tačka.

Sve u svemu, meni ipak najviše smetaju gomile ****** koje vlasnici pasa ostavljaju iza svojih ljubimaca, na mestima gde se igraju deca. Takvog gada bih zatukao na licu mesta! Fotke kačim uskoro, skupih kolekciju.
Ne znam koliko si ti vremena provodio sa tvojim psima. "Imam kera u boxu", i imam kera kućnog ljubimca kao "člana porodice" nije isto. Ako si svog psa šetao tri puta na dan, onda ga naučiš da ne kidiše na ostale pse i veoma dobro naučiš da predvidiš kad će da kidiše, pa ujedno znaš i da reaguješ pre nego što pas eskalira. Ne govorim ovo kao ekspert, ovo je čisto iz iskustva. A sve ovo se može pokupiti samo iz par dokumentarac o psima i posle se vežba na ulici. Da ja znam da je moj pas potencijalo opasan, da ne voli decu, ja bih mu prvi stavio korpu. A da zakon odlučuje u tome kakav je moj pas i da po defaultu treba da nosi korpu je rtd po meni.

Dete je samo dete koje je učeno od strane roditelja. Ako ja mogu psa da naučim da se ponaša, PSA!, zašto ljudi ne mogu naučiti decu da se ponašaju?
Bezbroj puta sam šetao kera gradom i kad mu na semaforu kažem "stani", on stane, a majke sa decom pored mene vrište i cimaju decu da ne trče napred itd.

Što se kakiša tiče, ja sam hteo pokrenuti akciju zabadanja zastavica na svako mesto gde zateknem kakiš. Kad bi se zabola zastavica na svako mesto, ljudi bi videli koliko toga zapravo ima. I kako komunalna policija ne radi svoj posao kažnjavanja onih koji ne skupljaju za svojim kerom. "Zakon kaže" da treba da pas treba da bude na povodcu i treba da imaš minimum dve kesice kod sebe za skupljanje.... Mene za godinu dana što sam svaki dan tri puta šetao psa u NSu komunalac nije startovao ni jednom. Taj kakiš je i mene nervirao ikao ja ne idem po igralištima. Non stop sam gazio u gofna, jer vodim kera tamo gde i svi ostali vode pse. I šta se desi? Ja nagazim na minu i nosim gofno u kuću. Tu opet nije pas kriv, jer je vlasnik taj koji treba da pokupi ostatke. Najbolja je moja "drugarica" koja ne skuplja kakiš od svog psa jer je ker "mali", pa ne ostavlja puno za sobom. Ovo sa zastavicima bi stvarno imalo uticaja, jer ti kao neko ko ne vodi psa po livadama, ne vidiš ni pola onog što ima rasejano....

Steam, znaš ti vrlo dobro o čemu ja pričam i ovakvi komentari samo vise u vazduhu bez težine. E sada, ako ti hoćeš sada nama svima da objašnjavaš kako je pas ili bilo koja druga životinja na istom intelektualnom nivou kao ljudsko biće i da pri tome razmišlja o svojim postupcima, napiši ti nama naučni rad pa objavi ;) Do tada, dogmatski je zakon da je čovjek taj koji određuje šta i kako bez obzira na činjenicu da su životinje vjerovatno i bolje od ljudi - meni je definitivno više žao životinja nego pojedinih ljudi!
Ne treba da pišem rad kad već postoji. Psi su intelektualno sposobniji od majmuna i šimpanzi.
Kažeš da ti je više žao životinja njego ljudi, a propagiraš da svaki pas treba da nosi kopru. Malo imaš konflikt sa sobom. Ako ti je više žao pasa, onda ćeš da propagiraš edukaciju vlasnika, kazne za vlasnika i rehabilitaciju za problematične pse, a ne momentalno uspavljivanje.

To što tvoj pas nikada nije napao bilo koga ne znači apsolutno ništa, ako je propisano da nosi masku onda ima da nosi masku ili da i on i vlasnik snose posljedice. Što se tiče low life primjeraka ljudi koje si naveo, slažem se ali ipak oni imaju veća prava nego životinje. Ja bih ih lično sklonio zauvijek ali me nažalost niko ne pita. Što se tiče te reta*dne dječurlije koja vjerovatno i prepadnu psa, maska i jeste dobar izbor jer ne znaš kako će se ponašati a ti u svakom slučaju možeš da drekneš i sve ih pošalješ u pm i problem riješen?!
Opet se slažeš da low life scum ima veća prava i da se slobodno šetaju ulicama, ali da svi psi moraju nositi korpe, bez obizira da li imaju agresivnu istoriju. Onda treba uvesti zakon da svi navijači treba da "nose korpe". Jer ako je jedan navijač problematičan, to znači da su svi?

Ako je pas napao čovjeka, nije bitno ko mu je bio prethodni vlasnik a ko bi mogao biti budući u slučaju da ovaj ipak zaglavi zatvora, što bi i trebao! Ako je već jednom napao, ko će garantovati da neće opet bez obzira ko je vlasnik???
Mi smo prije 2 godine imali slučaj gdje se Rotvajler otkinuo sa lanca, preskočio ogradu (jer nije bilo boksa, vidi čuda) i da je pri tome teško ozlijedio 2 osobe. Taj pas je brutalno ubijen ašovom od strane vlasnika jer nije mogao drugačije da ga natjera da popusti ugriz na butinu nastavnika u osnovnoj školi koji je išao na posao. Udario ga je nekoliko puta. Žalosno jeste ali je žalosnije što je taj čovjek umalo ostao bez noge!!!
Rotvaljer je verovatno ceo život proveo na lancu jel tako? Izveo ga je vlasnik u šetnju nula puta i onda se čudiš da je pas nervozan i da kida lanac? Šta je tu žalosno? To što je pas napao nekoga, ili što je pas proveo ceo svoj život u jadi i bedi vezan i onda je ubijen na kraju? Pas je rođen da migrira, ako hoćeš da ga držiš vezanog, izveda ga bar nekoliko puta u šetnju.

Mi živimo u neuređenom sistemu ali ako je propisano da nosi masku dok je u šetnji i da je u boksu dok je ograda otvorena onda neka je i nosi jer sam ja prvi spreman da pucam u velikog psa koji ide prema meni bez maske. Zašto uopšte da dolazimo u ovakve situacije????

Evo, čisto radi poređenja, kod nas psi lutalice imaju više prava nego npr. raseljena lica!! :eek: Visoki predstavnik za Brčko distrikt, Suzan Džonson je prije par godina stavila na snagu Zakon o zaštiti pasa lutalica pa samim tim čovjek ne smije ni da se brani jer ne daj bože da ga ubije, dobija kaznu 750evra!! Psi lutalice imaju čitav jedan "hotel" dok npr. raseljena lica poslije rata '92. i dalje žive u alternativnim smještajima. Zahvaljujući ovom zakonu, svake zime imamo preko 10 napada na ljude od strane tih istih lutalica što budžet grada košta oko 100 000KM (~50 000evra) na tužbama.
Ista priča kao i sa navijačima. Uzeo sam njih kao za primer, al mogu da uzmem u rome (cigane) kao primer. Ako su mene kao klinca maltretirali romi, to znači da je svaki isti? Da je treba da pucam svakog koji mi se približava?
Ako ćemo iz ugla zakona, za silovanje se dobija do pet godina zatvora? Usput nije legalo da nosiš suzavac, a ako slučajno neka devojka hoće da ga pas zaštiti, ne može jer pas mora da ima korpu? Samo jedan karikiran primer "zakona". BTW zakon kaže da ako ja na kapiji imam oznaku "opasan pas" da ne odgovaram za nikoga ko je ušao kod mene i da ga je pas napao. Te lutalice na ulicama su sterilisane i oni će se vremenom sami "eliminisati". A ti reci sad meni, te lutalica se se stvorile same na ulicma ili ih je neko izbacio, pa su se razmožavali kako su hteli jer ih već vlasnici nisu sterilisali? I ne znaš što uopšte upoređuješ posledice rata sa psima?

Svako ko drži psa na lancu treba krivično da odgovara. Ne zna svako da skija, vozi auto ili ima kućnog ljubimca. Neko je neuredan, neko uredan, neko zaboravi da nahrani kućnog ljubimca. Ljubimac u ovom slučaju je rot, šarplaninac, nem. ovčar ili doberman, koji su potencijalno velika opasnost za okolinu jer je VLASNIK ******. Životinje nisu krive ali neko treba da vodi računa o tome. Paradiraju po Novom Sadu "ljubitelji" životinja i kao bore se za prava istih, a garantujem da 70% istih ne bi prošlo psihološki pregled. Tu je srž problema.
Tu si sad ubo poentu. Naročito sa lancem. Ljudi su licemerni "kao pomažu životinjama" a to rade zbog neke lične satisfakcije ili nećeg trećeg.

Poslednja izmena:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Očigledno je da sa tobom nema dogovora po ovom pitanju jer su nam mišljenja jednostavno različita pa ću reći samo ovo i završiti ;)
Ni tvoje ni moje mišljenje po ovom pitanju nije bitno ako je već navedeno u zakonu po kojim standardima je dozvoljeno držanje pasa. Ne znam za vas ali kod nas psi moraju da imaju maske i povodac iako do sada apsolutno nikoga nisam vidio da ga je i ispoštovao jer se svi nose mišlju "ma neće on". Tebi ako se ne sviđa, pravac zgrada Vlade pa protest za izmjenu Zakona o držanju pasa :D Isto kao što imaš Zakon o saobraćaju ne znači da moraš da ga poštuješ, pa te jednom uhvate pod alkoholom, pa drugi put, pa treći a ti plaćaš kazne koje i nisu toliko velike jer nisi mnogo popio ali onda napraviš udes i neko pogine i to ti je druže moj već krivično djelo - ubistvo. Isti slučaj se može desiti i kada si trijezan ali se drugačije posmatra tj. ne možeš biti terećen za ubistvo ako si se držao zakona iako je osoba mrtva. Tako isto, staviš masku na psa i onda te nije briga šta se dešava pa čak i ako taj pas potjera nekoga. Dobićeš možda neku minimalnu kaznu a vjerovatno ni to jer je pas bio pod maskom, i imao povodac a to što ima 70kg i može da te nosa gdje hoće ne može biti tvoj problem...

Što se tiče onog Rotvajlera iz mog prethodnog posta, zar je sada bitno da je čitav život bio na lancu, da li ga je bilo ko hranio ili ga je udarao, maltretirao i sl. Zar je bilo šta od toga bilo bitno u trenutku kada je taj isti pas napao nedužnog prolaznika?? Taj prolaznik ne zna u kakvim okolnostima je taj pas odrastao. Čovjek ima svoje muke i zanimacije, ne razmišlja o tome da iza ćoška čuči grdosija koja će mu za koji trenutak umalo otkinuti nogu! O takvim stvarima niko ne treba da razmišlja i na tome se i završava...
Dotični vlasnik je bio poprilično opaljen po džepu a ja bih ga poslao i u zatvor!

Opet napominjem da mi i vi imamo mnogo većih problema od držanja pasa ali na neke stvari ipak možemo da utičemo pa npr. ako ja nikada i ne pomirišem alkohol kada sjedam za volan i uvijek se vežem i manje-više vozim po ograničenju, šta fali i tebi i bilo kome drugom staviti masku na psa kada ga izvodiš u šetnju??

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
Ako ja mogu psa da naučim da se ponaša, PSA!, zašto ljudi ne mogu naučiti decu da se ponašaju?
Bezbroj puta sam šetao kera gradom i kad mu na semaforu kažem "stani", on stane, a majke sa decom pored mene vrište i cimaju decu da ne trče napred itd.
Ahhahahaah Nisam skoro bedastije procitao :rotf: Ahh boze na stranu neko drugo znanje al tebi pod hitno treba brak ili ne mora i brak nego lepo da rodis decu pa pokazes na semaforu kako ce tvoje dete da stane ukopano :d :d

Ahhhh Smejem se " gluposti " ne mogu se uzdrzati - Da ublazim malo, ne smatram te glupim ali ovakav post je blago receno napisan iz neznanja i ne poimanja stvari.

Slazem se debelo

Poslednja izmena:

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
Ja razumem da ljudi vole kokerspanijele, voli pekinezera, vucjake razumem, mozda najpametniji psi, hajde Dobermana ili rotvajlera ali nek mi neko objasni da neko voli " dogo argentina " da ga ima da se mazi sa njim, da mu je on inteligentna zivotinja ili slicno ? Zar je problem reci u ovoj zemlji da su te " experimentale rase " za borbe zivotinja i da " odgajivaci " moraju takvo nesto da drze na nekim farmama ili posebnim prostorijama a ne da izvode po gradu u setnju ?

Zar je to toliki problem ?

Upravo u toj ljudskoj sloobodi je problem sto kaze Skot da ne bi prosli 70 % pregleda je da nije svako ni za roditelja a kamoli za pse.

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
Mene buni samo zar se niko od ljubitelja pasa ne upita o samoj slobodi istih ? Da li je prirodno da ih drze kao " ljubimce " i koliko svojom " ljubavlju " narusavaju slobodu tih istih ? Zar se niko od njih ne upita dal je sa mnom sve u redu kad mi treba neko da ga hranim, pojim izvodim u setnje ?

p.s. " Sunka se vole " :d :rotf:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ne podržavam totalni veganizam. :D

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
...Ni ja i Grozdan se ne slažemo debelo, pa se nismo vređali.

:wave:
Govori u svoje ime, ja sam imao poštenu namjeru da te izvrijeđam ali sam imao umjetničku blokadu :rotf:

Što se tiče same teme, opet kažem da ako postoje zakoni, trebali bi da ih se i pridržavamo a da sada ne bismo otišli na novi pravac jer realno slabo ko poštuje bilo koju vrstu zakona krenuvši od onih koji su zaduženi da ih sprovode mislim da na ovaj post niko i ne bi trebao da se nadoveže. Jednostavno, ljudi imaju veća prava od životinja bez obzira što je čovjek npr. ubica a džukac nikada nije ni zarežao. Sve što mi možemo uraditi jeste da pomognemo sami sebi i zaštitimo i sebe i našeg ljubimca tako što mu totlano onemogućima da napravi problem iako nam je i žao i smatramo da povređujemo životinju...

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Tema je odmakla u totalno pogresnom smeru,drugari,drzite se teme i bez prozivanja,svako sledece prozivanje ce biti sanksionisano...:wave:
Ako nemate sta pametno da kazete,drzite se podalje od ove teme;)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
treba nam tema "nevaspitana nekontrolisana deca po ulicama" i neki poll :d btw. Posto razni ljudi pustaju decu od 2-3 god na dvoriste da se sama igraju, pa onda zovu komunalnu inspekciju kad u istom tom dvoristu vide psa/pse, ja sam poceo da zovem centar za socijalni rad kad vidim takvu decu. Sto je fer, fer je. Nisu deca kriva :d

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Čoveče, nadam se da ću jednog dana imati uslove da kupim sebi jednog haskija, koliko moćan pas, nemoguće...

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Samo ako imaš vremena da ga šetaš. :) Ako hoćeš light varijatnu uzimaj malamuta ili akitu. ;) Haskija ako ne šetaš, pobećiće čim bude imao uslova. :D

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Ma u stanu nema šanse da držim takvu životinju, samo ako budem živeo u kući sa dvorištem jednog dana, to ja smatram uslovima za takvog psa :) Naravno, može stan, nemam ništa protiv ljudi koji drže pse u stanu, taman posla, poštujem trud, znam koliko ga ima, ali ja jok, samo kuća, dvorište, lep i veliki kvalitetan boks, pa onda :)

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Pa boks ti je manji od stana. :D :D :D :D Neš vajda haskija da strpaš u boks..........

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Napraviš veliki boks, srećan pas, čista kuća, sve super :)

CoyoteKG

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.01.2011.
Poruka
207
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 2600K + CM Hyper 212 EVO
Motherboard:
MSI MPower Z77
RAM:
Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Red DDR3 1866MHz
VGA & cooler:
NVIDIA Quadro FX 1800
Display:
Dell U2412m + Samsung 971p
HDD:
Samsung SSD 840 EVO
Sound:
KEF Cresta 3 + Pioneer A-66X
Case:
CM Silencio 650
PSU:
CM GX-450W
Optical drives:
-
Mice & keyboard:
HP
Internet:
10/1
OS & Browser:
Win7 & Chrome
meni bi bilo zao da strpam psa u boks.
Moj rot je imao celo dvoriste travnato na raspolaganju i lepu kucicu...

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Lose sam se izrazio, na kucicu sam i mislio, ne box, nego lepu veliku kvalitetnu izolovanu kucicu, da moze da trci po dvoristu koliko god hoce, umesto da je zatvoren u stanu :)

Vrh