• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Pale Moon Firefox

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pale Moon Firefox

Besplatni browser, 100% baziran na kodu Mozilla Firefoxa, ali specijalno optimizovan za Windows OS.

http://www.palemoon.org/

Sve extenzije i teme za FF koje sam probao, normalno su radile na PMu. Brzina, na nešto sporijem kompu (Sempron, 512MB, integrisana grafika, WinXP Home), je primetno poboljšana u odnosu na standardni FF. Na aktuelnim kompovima nisam primetio previše razlike.

NAPOMENA: ako neko želi da isproba PM, a ne bi da ošteti svoju trenutnu instalaciju FFa, najbolje je skinuti "ZIP packed versions" (na Download strani), jer ona koristi profil FFa, tako da brisanje PM foldera ne oštećuje sam profil! (Naravno, sve izmene unutar PMa, npr. dodavanje nekog bookmarka, odraziće se i na FF).

Main features:
* Highly optimized for current processors
* 100% Firefox sourced: As safe as the browser that has seen years of development.
* Uses slightly less memory because of disabled redundant and optional code
* Significant speed increases for page drawing and script processing
* Support for SVG and Canvas
* Support for Firefox extensions, themes and personas

System Requirements:
* Windows 2000/XP/2003/Vista/Seven, 32-bit or 64-bit (64-bit O.S.es are not natively supported, but the browser will run fine on them)
* A 7th generation or later processor with SSE2 support like a Pentium IV or Athlon 64 or later (see list of supported processors) Standard Pale Moon will NOT run on Athlon XP processors!
* 64 MB of RAM (128 MB or more recommended)
* At least 35 MB of free (uncompressed) disk space

----------

For your convenience, Pale Moon only releases select and relevant version updates of Firefox, and will be released with a delay compared to Firefox for building and testing. If you need to run the latest version at all times ("bleeding edge") please use the official Firefox builds.

Poslednja izmena:

Milanche

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.06.2009.
Poruka
111
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E6300 Wolfdale Box
Motherboard:
Gigabyte G41-ES2L
RAM:
2X2GB Kingston HyperX
VGA & cooler:
Gainward GT220
Display:
Benq G2420HD
HDD:
2xWD640AAKS + 2TB Samsung1.5TB Samsung F3 Ecogreen
Sound:
ALC888b + Microlab A6201
Case:
Lian Li PC-7FN
PSU:
Corsair CX400
Optical drives:
Nec 5240S
Mice & keyboard:
Logitech K300 & B100(RX700)
Internet:
Box2
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate / Chrome, Firefox
Other:
Coolpad F1/Leadtek PVR3000, Prestigio PWC2 webcam
Skinuo sam verziju za Athlon XP, secam se da smo svojevremeno rucno optimizovali firefox, u zavisnosti od konfiguracije i brzine konekcije.

djalex

PCAXE Update Guru
Učlanjen(a)
07.05.2009.
Poruka
478
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Custom made
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5900X & Noctua NH-U12A chromax.black
Motherboard:
ASUS Strix B550-F Gaming WiFi
RAM:
GSkill DDR4, 2*16 GB, 3600 CL16
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC Edition 20GB
Display:
Benq EX2780, Sony KDL-50W829B
HDD:
Adata GAMMIX S11 Pro 512GB M.2 & SSD SU650 960 GB
Sound:
int.
Case:
Cooler Master Scout 2
PSU:
Seasonic SS-760XP Platinum
Optical drives:
LG Blu-ray BH16NS40
Mice & keyboard:
Logitech M330, Classic 200
Internet:
Orion optički 500/50 Mbits, Asus RT-AC87U Red edition
OS & Browser:
Win10Pro x64
Other:
UPS MGE PC500, Logitech HD Webcam C525, Sony RX100M4.
Da malo osvezim temu. Naime, posle vise od 13 godina svakodnevnog koriscenja Opere kao osnovnog browsera u zadnje vreme je primetno da komplikovane sajtove tipa facebook i sl. sa velikom vertikalnim skrolom se muci u prikazu i vidljivo usporava. Pre neki dan instaliram x64 bitnu verziju Palemoon 20.0.1 i vidno ubrzam svakodnevni rad i surfing.
Pa da podelim linkove za download i da cujem naravno i utiske drugih. Dok Opera ne predje na Webkit i ne vrati se na stare dane slave evo meni veoma dobrog browsera. Probao sam samo 2 add-onsa sa Firefox-a i rade odlicno.

Download Palemoon x32 & x64 + portable

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa da podelim linkove za download
Zar ne postoje linkovi na zvaničnom sajtu? ;)

Inače, ja ne vidim ubrzanje čistog PMa u odnosu na obični FF sa puno extenzija i pretrpanim profilom (32b Win)... Što ne znači da ne postoji kod drugih :)

Poslednja izmena:
Vrh