Saruman
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 03.09.2009.
- Poruka
- 484
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II 965+Big Scorpion
Motherboard:
Gigabyte MA790FXT-UD5P
RAM:
GeiL GV34GB1600C8DC 2x2GB
VGA & cooler:
Asus DCUII 7870
Display:
Benq G 2420 HD
HDD:
WD640+2x1TB EADS+1,5TB 153WI
Case:
CM 690
PSU:
Chieftec 750w 14CS
Optical drives:
Samsung SH-S223B
Mice & keyboard:
A4tech X7BF-Logitech 200
Internet:
Kablovski
OS & Browser:
Win 7 & Opera
Other:
LG LH3000
Posto imam dosta ovih gljiva hocu da ih nekome poklonim, ko hoce da pravi i pije ovaj napitak. Imam "viska" oko 30 supenih kasika. Zalosno je da ih bacim jer su vrlo zdrave. Ne bih slao postom tako da u obzir dolazi Nis ili ko god hoce da dodje po njih kog mene.
Recept je:
- 6 supenih kašika vodenih kefirnih zrna,
- 2 lit. čiste hladne vode (bez hlora),
- 6 supenih kasika secera
- 1-2 oprana limuna (narandze ili dr..) na pola presečena,
- 10 zrna suvog grozdja
- staklena tegla zapremine 2,5 litre sa plastičnim zatvaračem,
- 1 cediljka i 1 kašika, sve od plastike.
Priprema:
- Sve sastojke pomešati u staklenoj tegli, labavo zatvoriti i ostaviti da fermentira na sobnoj temperaturi i na umereno svetlom mestu. Mesati svakih 24casa. Fermentacija traje 3-4 dana. Procediti tečnost kroz plastičnu cediljku, kefirna zrna posle cedjenja oprati u tekućoj vodi normalne temperature, ubaciti ih u čistu teglu sa 2 litre sveže vode sobne temperature, dodati limun i ponoviti postupak.
Napomena: Ako ne želite, limun ne morate da stavljate u teglu sa kefirom, ali u procedjeni napitak dodajte iscedjeni sok od limuna jer “C” vitamin znatno pojačava proces sagorevanja
Recept je:
- 6 supenih kašika vodenih kefirnih zrna,
- 2 lit. čiste hladne vode (bez hlora),
- 6 supenih kasika secera
- 1-2 oprana limuna (narandze ili dr..) na pola presečena,
- 10 zrna suvog grozdja
- staklena tegla zapremine 2,5 litre sa plastičnim zatvaračem,
- 1 cediljka i 1 kašika, sve od plastike.
Priprema:
- Sve sastojke pomešati u staklenoj tegli, labavo zatvoriti i ostaviti da fermentira na sobnoj temperaturi i na umereno svetlom mestu. Mesati svakih 24casa. Fermentacija traje 3-4 dana. Procediti tečnost kroz plastičnu cediljku, kefirna zrna posle cedjenja oprati u tekućoj vodi normalne temperature, ubaciti ih u čistu teglu sa 2 litre sveže vode sobne temperature, dodati limun i ponoviti postupak.
Napomena: Ako ne želite, limun ne morate da stavljate u teglu sa kefirom, ali u procedjeni napitak dodajte iscedjeni sok od limuna jer “C” vitamin znatno pojačava proces sagorevanja