Pa ja ne znam ko bi dao toliko para, kada današnji softverski emulatori, npr. WinUAE, rade brže nego te turbo karte. Možda neki Amiga g33k.I sad kostaju. Blizzard 1260 ne mozes naci ispod 500 eura. A sa dodatnim PPC procesorom jos vishe
Baci neki link.Drugari ako ne znate (nisam citao sve sto ste pisali) Intel je ovo demantovao i nastavice da razvija procesore u LGA formatu i posle Haswell-a.
Zabole njih za javnost. Imaju monopol i resurse da izguraju sta god zele, a to su demonstrirali u vise navrata.Znamo citali smo a mozda su samo osluskivali glas javnosti da vide dal je to pametna odluka.
Naravoucenije - narode ne trebate nalaziti devojke jer mozete posao odraditi jeftinije i brze samiPa ja ne znam ko bi dao toliko para, kada današnji softverski emulatori, npr. WinUAE, rade brže nego te turbo karte. Možda neki Amiga g33k.
Stvarno, zasto Haswell i5 ima veci TDP od Ivy Bridge-a (84 VS 77) ?Opa 84w tdp ovome se nisam nadao blago iznanadjenje za mene a na sav glas su se na idf-u hvalili kako su spustili potrosnju
http://www.techpowerup.com/177066/Intel-Core-quot-Haswell-quot-Quad-Core-Desktop-CPU-Lineup-Detailed.html
>> Link <<Baci neki link.
Cisto sumnjam da ce Haswell imati vec TDP od Ivy Bridge procesora. Ipak i da se ovo ispostavi tacno, verujem da bi svi "progledali kroz prste" Intelu ako bi iGP bio znatno jaci od HD 4000.Zasto Haswell i5 ima veci TDP od Ivy Bridge-a (84 VS 77) ?
Je li to ukupno sa sve GPU delom koji ce biti dosta jaci ?
Ne bih rekao. TDP mora da bude veći na istim frekvencijama od IB zbog većeg internog paralelizma, "debljih" FPU jedinica itd... Kako misliš sa istim TDP-om da izvuku 5-25% bolje performanse? GPU ima dupliran Slice Common - deo sa rasterizatorima, teksturnim jedinicama i teksturnim kešom, što neće uticati znatno na TDP. Druga stvar TDP je limitiran za CPU i GPU zajedno, ako pređe određeni TDP, usporava se nešto od ova dva. Do sada samo GPU u IB procesoriam nije trošio više od 25W, tako da u nekim igračkim aktivnostima je to daleko ispod 77W, a za Haswell je manje od 84W.Pa da, Haswell je najavljivan sa mnogo jacom grafikom. Tako da je verovatno CPU deo efikasniji i ima manji TDP, ali GPU mnogo jaci pa u totalu ceo cip ima (malo) veci TDP.
Nadam se da nece ponoviti istu gresku i da se ja nisam za****o sto sam prodao FX upravo zbog Haswell-a.I opet ce stavljati TIM kao na Ivici i opet ce se bahato grejati, hmm, Hotwell sounds right.
Mhm... pa onda mi bas i ne mirise na dobroNe bih rekao. TDP mora da bude veći na istim frekvencijama od IB zbog većeg internog paralelizma, "debljih" FPU jedinica itd... Kako misliš sa istim TDP-om da izvuku 5-25% bolje performanse? GPU ima dupliran Slice Common - deo sa rasterizatorima, teksturnim jedinicama i teksturnim kešom, što neće uticati znatno na TDP. Druga stvar TDP je limitiran za CPU i GPU zajedno, ako pređe određeni TDP, usporava se nešto od ova dva. Do sada samo GPU u IB procesoriam nije trošio više od 25W, tako da u nekim igračkim aktivnostima je to daleko ispod 77W, a za Haswell je manje od 84W.
Što se tiče CPU-a, klok za klok u single threadu, ne očekujem više od 5-10%, ali bi HT mogao da bude dosta unapređen, a to zahteva i veći TDP. Možda će nizak TDP biti uz adekvatne performanse, ali i uz niži klok i napon.
Na istim klokovima i naponima teško da može manje da se greje čip koji je "deblji", osim ako proces nije značajno unapređen, u šta čisto sumnjam.
Da nisi malo poranio?Nadam se da nece ponoviti istu gresku i da se ja nisam za****o sto sam prodao FX upravo zbog Haswell-a.
To sto ti pricas je nuklerna fizika za moj mozak mozda ne znam o procesorima kao ti al engleski znam sigurno sta god da sam procitao/pogledao o idf-u 2012 primetio sam da se na sav glas hvale smanjenom potrosnjom celog paketa znaci cpu plus gpu a sad ovde u ovim cpecifikacijama kazu suprotno koga oni lazuNe bih rekao. TDP mora da bude veći na istim frekvencijama od IB zbog većeg internog paralelizma, "debljih" FPU jedinica itd... Kako misliš sa istim TDP-om da izvuku 5-25% bolje performanse? GPU ima dupliran Slice Common - deo sa rasterizatorima, teksturnim jedinicama i teksturnim kešom, što neće uticati znatno na TDP. Druga stvar TDP je limitiran za CPU i GPU zajedno, ako pređe određeni TDP, usporava se nešto od ova dva. Do sada samo GPU u IB procesoriam nije trošio više od 25W, tako da u nekim igračkim aktivnostima je to daleko ispod 77W, a za Haswell je manje od 84W.
Što se tiče CPU-a, klok za klok u single threadu, ne očekujem više od 5-10%, ali bi HT mogao da bude dosta unapređen, a to zahteva i veći TDP. Možda će nizak TDP biti uz adekvatne performanse, ali i uz niži klok i napon.
Na istim klokovima i naponima teško da može manje da se greje čip koji je "deblji", osim ako proces nije značajno unapređen, u šta čisto sumnjam.
Haswell deluje veoma slično kao IB. Jezgra su zbijena, daklem.... grejaće se. :d[/QUOTE] Samo to, ne :(
[QUOTE]Da nisi malo poranio? :troll:[/QUOTE] Ma jok.. Da se ja pripremim na vreme :rotf:
[QUOTE]Za Hotwell-a će ti trebati i druga ploča.[/QUOTE] Da, znam. LGA1150 je podnozje, inace ko ne zna, hladnjaci i vodeni blokovi za 1155 pasuju. :)
Nije teško prodati nešto što nisi ni kupio.Da nisi malo poranio?
Pa gledaj, ta smanjena potrošnja je vrlo relativna stvar. Npr. mogu da se hvale da će sa istim perf. biti manja potrošnja i to im verujem, ali sa većim perf. da bude manja potrošnja,.... hm... teško, pa to im nije uspelo čak ni sa prelaskom sa 32 na 22nm. Mnogo će to teško da ide sada...To sto ti pricas je nuklerna fizika za moj mozak mozda ne znam o procesorima kao ti al engleski znam sigurno sta god da sam procitao/pogledao o idf-u 2012 primetio sam da se na sav glas hvale smanjenom potrosnjom celog paketa znaci cpu plus gpu a sad ovde u ovim cpecifikacijama kazu suprotno koga oni lazu
Kratko i jasno - neće, kao i Ivy što ne može, barem ne na vazduhu.I reci mi doktore sta ti mislis kolika ce biti max oc margina za haswell dal ce moci preko 5 ghz?
Jadno i pateticno steam. smesan si.Nije teško prodati nešto što nisi ni kupio.