deluxe
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 02.02.2012.
- Poruka
- 2.254
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Acer Aspire V3-771G
CPU & cooler:
Intel Core i3-2328M 2.2GHz - 3MB L3 / heatsink cooler
Motherboard:
Acer VA70 HC - Intel HM77 Chipset
RAM:
A-Data 4GB DDR3 1333MHz CL 9-9-9-24 1T
VGA & cooler:
Intel HD3000 & Nvidia GT630M 1GB GDDR3 128bit / heatsink cooler
Display:
AUO HD+ 17.3" 1600x900 LED
HDD:
Seagate Momentus SATA2 500GB ST9500325AS
Sound:
Realtek HD Audio / Dolby Home Theater 2.0
Case:
Aspire V3-771G
PSU:
Acer 6-cell 48Wh
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Gigabyte GM-M6800
Internet:
Telemark 2048 KB / 256 KB
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64 SP1 & Opera Next v15.0
Other:
Bluetooth 4.0
Ne druze, za CPU i GPU bi bilo full vodeno hladjenje.Kupiti vodeno hladjenje samo zbog CPU'a je po mom mishljenju bacanje novca.
Sistemi kao H60 nisu znatno bolji nego dobar Air hladnjak.
Da, znam za to.Prava prednost dobrog vodenog sistema je mogucnost integracije drugih komponenti u sistem hladjenja recimo graficke karte.
Pa necu bas da preterujem sa OC procesora a ni graficke.Ako zelis tih sistem sa odlicnim temperaturama i respektivnim overclockom pametnije ti je nabaviti krsteni vodeni sistem.
Toliko predpostavljam da bih mogao izvuci sa 1.45V sto mi je potvrdio Animan i Fedja, necu stavljati veci vCore od 1.45V pa ako izvucem vise to ce mi biti samo plus.To je jedno a drugo pitanje bi bilo zasto si se fiksirao na tih 4.5 GHZ?....
Znaci da idem na dobar vazdusni hladnjak. Imas li kakvu preporuku?Ako zbog 100MHz trebas da pazaris "light" vodeni sistem onda ti odmah mogu reci da to ne radis. 100MHz u dnevnom radu neces osetiti zato jeftinija varijanta ti je dobar Air hladnjak i uz malo srece kod primerka CPU'a imas stabilan sistem na priblizno zeljenoj frikvenciji.
Pa to mi je u planu za sledeci komp, krsteni vodeni sistem hladjenja sa jacom pumpom npr PMP-500 ili MCP35x2 + 2 radijatora za hladjenje CPU i jedne jace graficke, naravno i krstena proca za OC.Druga varijanta bi bila kupiti sada krsteno vodeno i vremenom integrisati i grafulju sa jednim vodenim blokom.