S
stalja
Guest
Who install windows vista, makes a Coola very angry.
Prvo, ne vraćam se na Vistu samo zbog toga, nego i zbog drugih stvari koje sam naveo. A i baš sam srećan što sam se vratio, obožavam Vistu.Izvini, ali moram da kazem... Totalno glup potez... Zbog debilnog TuneUp-a, se ti vracas na Vistu... Zbog softvera koji je btw potpuno beskoristan!
Ako postoje alternative, što niko ne napiše koje su? NetLimiter će izaći, strpiću se, ali ne na sedmici, oću da mi sve radi i ništa da ne kombinujem. A Vistu nisam spreman da podvrgnem ni jednom testu, jer je ona moja i samo moja i ne dam je nikomePostoje alternative za AdMuncher... Strpi se za NetLimiter, sto se tice drajvera za zvucnu, i tu moze nesto da se iskombinuje! Btw. Si spreman tu Vistu da podvrgnes PCAXE testu?
Pretpostavljam da si cuo za termin snake oil?Drugo, ne znam na osnovu čega ti možeš da odrediš šta je meni korisno a šta beskorisno?
Ne odredjujem tebi, vec kazem da su ti problemi generalno debilni. Rade mnogo stvari, a programi koji rade svaku stvar pojedinacno daju mnoooogo bolje rezultate.Drugo, ne znam na osnovu čega ti možeš da odrediš šta je meni korisno a šta beskorisno?
To isto kazu i oni koji tvrde da mogu da pomeraju predmete snagom svoje volje...A Vistu nisam spreman da podvrgnem ni jednom testu, jer je ona moja i samo moja i ne dam je nikome
Mozda, ali W7 ima bolji mem management, kao i bolji WoW sistem... Stoga mnogo bolje radi od VisteAli vise servisa znaci i vece zauzece.
Koje servise? Mislim, pošto uvek štelujem i startup i gasim nepotrebne gluposti, nisam video ni jedan servis od TuneUp-a, osim ako ne uključiš onaj automatski maintainance, koji je super stvar kad instaliraš nekom mašinu ko baš i nema pojma, pa mu lepo svakih nedelju dana odradi fino čišćenje a da on to ni ne zna...+Konkretno taj tuneUp: baca 2~3 svoja servisa u startup i jede memoriju. da ne napominjem na procesorsko vreme...
Neka kažu oni šta hoće, ja vidim valjda koji sistem mi dobro radi a koji ne. Ne znam šta bi vi mogli da istestirate na mojoj Visti i na koji način da je uporedite sa običnom, pa i sa sedmicom? Neki FPS, WinRar, šta? Mnogo veća poboljšanja su u realnom svakodnevnom radu, brži boot, nema drljanja po disku, mnogo manje mesta na hardu jer su izbačene kineske i vijetnamske podrške i gluposti i slično... Lako ću ja narezati DVD i poslati kome već treba, pa probajte?To isto kazu i oni koji tvrde da mogu da pomeraju predmete snagom svoje volje...
Dobro me podseti -- vec 14 godina od kako postoji, Windows Task Manager ne moze da ubije zaglupele taskove. Jesu mozda to sredili u Windows 7 "ispod haube"? Ja nesto nisam primetio, i dalje ne mogu da ubijem zombie taskove. Dovoljno je da ubacis DVD koji ne moze da se procita i mozes da se pozdravis sa Explorerom i Total Commanderom, a ne mozes da ih ubijes koliko god kliktao na End Task dok ne istekne neki samo njima znani (dugacak!) timeout, a pritom ti ne daju da izvadis disk iz drajva pa ti onako lagano dodje da ga iscupas sa sve kablovima iz racunara.To sto sto win7 brishe svega 600f/s, nije neko merilo onoga sto nudi ostatak sistema. Performanse jesu i prvom planu kao i kompatibilnost, ali zaviri li neko od vas ispod haube malo i ode u cp pa pogleda kakve su sve tamo novine (UI ne spominjem, njega vidi svako), dosta korisnih stvari ima.
Pa moglo je to i u XP-u, samo ti nije bilo tako pred nosom. Sta je tu novo?Sada svaki sertifikat moze da bekapujes, zastitis lozinkom, posaljes sebi na mail, i u svakom trenutku ti je dostupan.
Servisa ima i previse za kucne korisnike, search rilja po disku, defragmenter rilja po disku bilo scheduled bilo kad "misli" da je racunar idle sto uopste ne ume da proceni pa krene da te reze u sred igre ili filma.Koliko novih servisa ima u odnosu na xp, ti bar nisi neinformisan, postoji paralela neka sporijem kopiranju fajlova, nije sigurno bezrazlozna, ovo je ipak RT, RC, sve samo ne final, zasto odmah osuda, mislis da oni ne misle o tome.
"End Process Tree" obicno resava te probleme a tu je i "taskkill /f (t)" + guranje "odmotane" spajalice u onu rupicu na cd/dvd/bd/hddvd-uDobro me podseti -- vec 14 godina od kako postoji, Windows Task Manager ne moze da ubije zaglupele taskove. Jesu mozda to sredili u Windows 7 "ispod haube"? Ja nesto nisam primetio, i dalje ne mogu da ubijem zombie taskove. Dovoljno je da ubacis DVD koji ne moze da se procita i mozes da se pozdravis sa Explorerom i Total Commanderom, a ne mozes da ih ubijes koliko god kliktao na End Task dok ne istekne neki samo njima znani (dugacak!) timeout, a pritom ti ne daju da izvadis disk iz drajva pa ti onako lagano dodje da ga iscupas sa sve kablovima iz racunara.
Pa moglo je to i u XP-u, samo ti nije bilo tako pred nosom. Sta je tu novo?
Servisa ima i previse za kucne korisnike, search rilja po disku, defragmenter rilja po disku bilo scheduled bilo kad "misli" da je racunar idle sto uopste ne ume da proceni pa krene da te reze u sred igre ili filma.
Sto se tice fajlova, ocigledno ne misle -- file delete i kopiranje su otisli down the drain u Visti, a nisu se mnogo popravili ni u Windows 7.
Ako postoje dve stvari sa kojima korisnik cesto radi to su fajlovi i taskovi -- ni jedna nije poboljsana u odnosu na XP, cak naprotiv!
Ne kazem da necu koristiti Windows 7 ali svakako zadrzavam pravo da istaknem lose strane.
Vidim i ja... Zato sam Vistu zaobisao i odmah presao na W7. Ja ne volim kad mi sistem stekce koci i kad drlja...Neka kažu oni šta hoće, ja vidim valjda koji sistem mi dobro radi a koji ne.
Sve to... A i mnogo viseNe znam šta bi vi mogli da istestirate na mojoj Visti i na koji način da je uporedite sa običnom, pa i sa sedmicom? Neki FPS, WinRar, šta?
I to mogu da proverim... Test finalne verzije sedmice ce biti mnoooogo opsirniji... Narezi ti tu Vistu i dostavi mi, a ja cu da je ukljucim u test... Ako ne izadje na sajtu, bacicu rezove na forum...Mnogo veća poboljšanja su u realnom svakodnevnom radu, brži boot, nema drljanja po disku, mnogo manje mesta na hardu jer su izbačene kineske i vijetnamske podrške i gluposti i slično... Lako ću ja narezati DVD i poslati kome već treba, pa probajte?
CooLa je napisao(la):Sada već davne 2001. godine Microsoft korporacija je izbacila svoj operativni sistem Windows XP, koji u tom momentu nije bio prihvaćen jer se za njega mislilo da nije dostojan naslednik Windowsa 98 i 2000. Mišljenje se vremenom promenilo, tako da je danas na najvećem broju kućnih računara instaliran baš taj OS. Vratimo se sada u malo bližu prošlost. Tačnije u januar 2007. Microsoft predstavlja Windows Vistu, Operativni sistem nove generacije, za koji je tvrdio da je brz, ako ne i brži od Windowsa XP. Nažalost, tvrdnje Microsofta nisu bile opravdane. Problemi sa drajverima, loše izveden sistem za registraciju, spor odziv sistema, primetno veća hardverska zahtevnost, veliki pad u performansama kod igara. Vrlo loš publicitet koji su stvorili IT novinari (što je bilo opravdano) doprineli su tome da veliki broj korisnika ostane na Windowsu XP.
Podestimo se, slična stvar se dešavala sa Windowsom XP 2001. godine, samo što on nije bio tako pompezno najavljivan. Trebalo je sačekati da OS “sazri”, tj. da izađe prvi Service Pack. Windows Vista je i pored svog negativnog publiciteta imala prednosti nad XP-om. Pre svega, Vista ima nativnu 64-bitnu verziju kernela, bolju podršku za novi hardver kao i DirectX 10 podršku. Nekima su ove tri stvari dovoljne, drugima nisu. Stara izreka kaže da o ukusima ne vredi raspravljati. Ipak, jedno je sigurno. Microsoft je najavio da zvanična podrška za XP (sa Service Packom 3) ističe 2014 godine, tj. do tada će izbacivati kritične bezbednosne zakrpe za njega. Progres se ne može zaustaviti. Windows 7 stiže krajem ove ili početkom sledeće godine, a RC (Release Candidate – verzija softvera koja je spremna za korišćenje, ali za koju se smatra da ima još bagova) je već tu. Dobar deo PCAXE redakcije već koristi Windows 7, što nije slučajno jer ovaj OS od samog starta obećava. Zato je PCAXE redakcija odlučila da proveri njegovu brzinu i odziv.
Autor ovog teksta ne može da se seti kada je poslednji put poželeo da promeni OS. Čini mu se da je to bilo u septembru 2004. godine kada mu je stigao CD sa Service Packom 2 za XP. Do tada je koristio Windows 98SE. Međutim, 15 minuta korišćenja Windowsa 7 i četvorica članova PCAXE redakcije se već razmišljaju da ga koristie kao primarni operativni sistem (Primarni u smislu da u se u njemu obavlja većina poslova). Za windows 7 se može u neku ruku reći da je optimizovana Vista.
Windows 7 je po instaliranju bio živahniji od Viste, što se dalo odmah primetiti. I dalje koristi transparenciju i “glossy” prozore, tako da se neće svideti onima koji favorizuju klasični izgled. Ono što je velikoj većini smetalo kod Viste je velika promena interfejsa u odnosu na XP. To ne bi bilo toliko zapaženo da se nije osećalo da su te stvari promenjene da bi se Vista razlikovala po svaku cenu. To kod Windowsa 7 nije slučaj, a Microsoft je po svemu sudeći, možda i po prvi put, pažljivo slušao svoje korisnike.
slozhio bih se sa ovom konstatacijomSedmica je po mom misljenju ipak vise service pack 3 za Vistu nego full release neceg novog i kao takva je obavezan upgrade za svakog ko se kune u Vistu. Takodje je i poboljsanje za nas kojima je Vista losije radila nego Windows 7.
Kako misliš ne može da zameni, šta konkretno fali pinovanju?slozhio bih se sa ovom konstatacijom
ja imam jednu, za nekog ozbiljnu a za nekog opet ne tako ozbiljnu zamerku, fali mi quick launch koji pinovanje ne mozhe da zameni
ma volim chist desk pa sam stavljao dosta programa u ql, pinovanju ne fali nishta dok je broj programa oko 2-3Kako misliš ne može da zameni, šta konkretno fali pinovanju?
Mada iskreno ja QL nisam ni koristio zadnjih 2 godine, redovno sam ga isključivao.
Meni uvek radilo (100% kad je zaglupljivanje necitljivih cd/dvd-eva u pitanju)@ivke76:
Kad probas End Process Tree i ostale metode pa vidis da ni one ne rade, a ti mi javi
Inace End Process Tree nije pametno raditi nad Explorerom jer se sve aplikacije startuju iz njega pa su deo njegovog process tree-ja, sto znaci ako imas otvoren neki nesnimljen dokument -- dokumentu...
A jel se i updateuje?meni tune up utilities radi bez problema na x64 ?!?