• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Massive Intel mobile, desktop roadmaps massively leaked

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Somehow, the folks at PC Watch in Japan have gotten their hands on what appear to be some very large and very detailed Intel roadmaps, along with product branding decoder info for both mobile and desktop processors. Making sense of it all may take some time, so I'd encourage you to look over the images yourself, if you want to get the whole scoop.

Detaljnije

Roadmap

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Колико сам успео да разумем ону ексел табелу, то су мање више познати подаци... оно што сам ја нашао пре неког времена на ту тему:

intel i7,i5,i3 :ajoj:

мене се од овога окреће желудац.
3 различита сокета.
Што значи, опет нас враћају у 2002-03... опет ћемо морати да мењамо и плочу да бисмо узели бољи/бржи процесор...
Е Интелу... :gay:

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Pa relno, ko zeli bolji/brzi procesor, uzece i7 platformu i miran, ostale ce biti konfiguracije za plitje dzepove, i3, i5..... Sa druge strane AMD postaje sve bolji, ja bih voleo da Intel ne bude uvek nabolje i najbrze na trzistu, a da su smorili, jesu...

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
А баш данас направих тему око преласка на i7...
Можда би било боље по мене да то урадим до краја ове године, док га још више не закомпликују...
Ко зна, можда пређем на AMD (иако појма немам о истим)

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Nemash ni potrebe da imash pojma jer ako sastavish 955 mashinu [ sa ili bez ddr3 memorije imash test na sajtu da prochitash
http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/phenom-2-x4-955-i-nova-am3-ddr3-platforma
jedan jako kvalitetan chlanak upravo na tu temu.

Jeftinije je, nije intel i da li ima razilke....pa tebi necje neshto odskakati performanse koliko mogu da primetim. Sve je u glavi shto se tiche konachne odluke, bukvalno kako se ko odluchi.

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Хвала Оки. Толико сам се информисао у вези Амд процесора, плоча итд... Али мени опет следује исто, мењање плоче,процесора и рам-а у оба случаја.
У случају i7 рам 101%, док у амд случају, можда и успем да прођем без замене истог.

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Tu i lezhi zec zato shto upravo u tom chlanku stoji napomena da razlika izmedju ddr2 i ddr3 memorije nije ogromna : )

Ja ne bih znao shta da radim da sam na tvome mestu, ali svakako bih uzeo shto vishe rama [bilo kog] i 6 ili 8gb bi bilo dovoljno za neke heavy operacije u to ne sumnjam.

sorry svima zbog offtopic-a.

Poslednja izmena:

BigJoe

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
2.788
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
A zasto bi menjao masinu baziranu na Q9550 za Phenom II kada ces dobiti veoma slicne performanse?

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
jao ja sam prevideo da on ima tog quad-a.

pa u tom sluchaju ja i dalje stojim pri tome da tu smesti samo 6-8gb rama :)

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
jao ja sam prevideo da on ima tog quad-a.

pa u tom sluchaju ja i dalje stojim pri tome da tu smesti samo 6-8gb rama :)
8GB Patriot Viper ddr2 1066mhz cl5 :)
Сачекаћу лома, да падну мало цифре... или бар док не нађем купца за ово што бих продао... не дају ми се паре, па да после тек извлачим део новца. Извин'те за офтопик.

Ко зна, можда се i5 покаже пристојном заменом за садашње c2q процесоре.

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
@ays

Zeljan performansi u aplikacijama koje si gore naveo, i7 ce ti verovatno pruziti uzitak u istim, pogotovu ako paralelno radish na istima, q9550 je odlichan procesor koji zavrsava svaki posao. i7 platforma je future proof trenutno, ne nazire se nishta pametno u skorijoj buducnosti, a trenutnim komponentama ce realno poceti jos vishe da padaju cene.

Ako si reshio da radish upgrade, uradi ga, ali samo za i7, prelaskom na AMD cesh dobiti 5-10% bolje performanse, otprilike. :wave:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
I shpekulacije, ne bi me chudilo da je ovo fake, coolaler je vec imao neki ispad sa slicnim shot-ovima, bash pred izlazak Nehalema. Nema everesta, pola screen*a odesecheno, ne znam iskreno... Valjda nije... :)

Yoti

Redakcija
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Колико сам успео да разумем ону ексел табелу, то су мање више познати подаци... оно што сам ја нашао пре неког времена на ту тему:

intel i7,i5,i3 :ajoj:

мене се од овога окреће желудац.
3 различита сокета.
Што значи, опет нас враћају у 2002-03... опет ћемо морати да мењамо и плочу да бисмо узели бољи/бржи процесор...
Е Интелу... :gay:
Daleko smo od situacije iz 2002.-2003.
Danas imamo zaista siroku ponudu u platformama koje nude vrhunske perfomanse, a za koju cenu? Kako AMD, tako i INTEL!
Iskopaj negde cene iz navedenih godina, pa udri repliku :)
:wave:

Dekara

OC Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
575
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
I shpekulacije, ne bi me chudilo da je ovo fake, coolaler je vec imao neki ispad sa slicnim shot-ovima, bash pred izlazak Nehalema. Nema everesta, pola screen*a odesecheno, ne znam iskreno... Valjda nije... :)
Ne verujem da je fake, coolaler je baya koji dobija HW 1-2 meseca pre drugih.

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Upravo, pishe ES shto znachi da verovatno poznaje ljude u laboratoriji i ono...e doco aj se zezni pa mi daj klarka na 4ghz al da mu ne bude vrucje mnogo..tu oko 1.v ma mozhe i ko atom da cepa..e hvala ti brate

a ha..vidite shta ja imam :d

Vrh