• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Vaši kućni ljubimci

Jafazec

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
198
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonX2 @3,2ghz & OCZ Vendetta
Motherboard:
Biostar TA770
RAM:
Kingston 800mhz CL5 2x1gb @ 916mhz
VGA & cooler:
Asus 4850
HDD:
Hitachi SATA II 320gb
Case:
Thermaltake Soprano
PSU:
LCP
Optical drives:
komaTa 2!
Mice & keyboard:
Intelli 3.0/A4tech X710F & Logitech
Internet:
Cable
Ovo je irski seter...Gledao sma preko moba,a kada sma kucao poruku nisam obratio paznju ponovo na sliku pa odmah udarih po tastaturi...Interesantno mi je bilo zbog toga sto nisam znao da u Srbiji postoji ChesapeakeBay retriever ili Flat Coated retriever,sa kojim sa pomesao gornju sliku ;)

Flat coated retriever

Chesapeake retriever

Inace htedoh pre par godina da uvezem i krenem da razmnozavam jednu od ove dve rase:) Ali mnogo bi skupi morali da budu stenci,tako da sam odustao :/

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
gx-x se zezao... za moderne rase i to, kao fora proglasio psa sa slike za zlatnog retrivera... makar sam ja to tako razumeo...
dobro si razumeo :)
zapravo, vise je poenta bila da ljudi upropaste rase raznim ukrstanjima i skroz odu od standarda rase (standard je nesto sto definise vrstu/podvrtu kao takvu i izdvaja je od pukom naziva pas/macka/konj), pa onda dobijamo sve i svata i to zovemo kako nam se cefne. evo skorasnji primer na koji sam nabasao

covek je otisao u madjarsku u neku toboze renomiranu uzgajivacnicu, platio 1000e stene francuskog buldoga i misli kako je to naj naj, a dobio je stene frnacuza i civave, koje iako slatko (to nije poenta) nije francuski buldog vec najobicniji mesanac koji lici na civavu, ili buldoga, kako god, nije ni jedno ni drugo i ne vredi ni 100e (opet, ne zelim da ulazim u to da li je slatko kuce ili ne, da li nekom vredi 1000e ili ne), ne moze da dobije pedigre (moze samo fejk) i bice diskvalifikovano kod svakog sudije. PAriti se nece nikad, osim sa nekom ******om sa ulice. Svako ko drzi do sebe i pasmine ne bi dopustio daljnje parenje sa takvim psima.

evo jos jedno slatkog jadnicka.

...neodgovorna parenja i ukrstanja zarad profita dovode do ovakvih stvari i zato im se protivim iako nisam niti imam nameru da budem uzgajivac. Buster se sa kujom bez pedigrea i bez veterinarskog pregleda kuje (i njega) nece pariti makar mi 1000e nudili. Ovakvi stenci treba da odu u neku porodicu kojoj zaista treba samo ljubimac i koja ce se obavezati da ga nece dalje pariti i praviti francuske buldoge sa spustenim usima :/

Poslednja izmena:

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
Zdravo ljudi...

Danas sam došao kući ranije sa posla, tj posle "samo" 10 sati. Majka mi je rekla da se MEda izgubio. S'obzirom da ima 15 godina, da ne vidi bukvalno na metar i ne čuje na pola metra, pomislio sam da ga potražim....Otac ga je tražio 3x po 2 sata, pošto je nestao u 11, a ja 2 sata kad sam došao sa posla u 5 popodne. KOd mene u naselju ne čiste sneg, i sneg dostiže visinu od metar, metar i po. Čiste samo po stazicama do kuća i jednom trakom na ulici u kojoj dva automobila ne mogu da se mimoiđu. I ja i Ćale smo obišli okolinu u krugu od 2km, mada i to je mnogo jer nje mator pa ne možeda hoda, svaku ulicu i zapećak i nismo ga našli. NIkad nije bežao od kuće, niko ga nije dirao iz naselja i kada je bila otvorena kapija nije izlazio iz dvorišta nikad...Danas je na sekundu kapija bila odškrinuta, samo dok je kurir dolazio i nestao je bez traga. Bojim se da je otišao da umre... Čuo sam da to psi rade. U svakom slučaju na -25C ne verujem da će da preživi... Trebao sam da ga ja na vreme uspavam, bolje je i to nego da ne znam gde je...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Na zalost, da. PSi to rade, macke to rade, cak i ptice...Bas mi je zao, ali ako je za utehu, 15 godina je ziveo. To je za pse ko maltene 95 za nas...

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Graficni kakva su iskustva sa psom? Jesi li mozda razmisljao o nekoj drugoj rasi, konkretno o bokseru?
Planiram, do duse ne skoro ali imam u planu godinama cim se poklope odredjene kockice da uzmem boksera ali me plase da je previse za stan, pa mi u obzir dolazi i francuski buldog. :)

Privukao me je i francuski mastif ali to je vec preterivanje za stan...

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Evo ja imam Akitu u stanu, ne fali mu ništa. Za stan ti je bolji neki veći mirniji pas... Uzmeš nekog malog koji je non-stop na adrenalinu, naderao si ga. :D Ovaj kad nađe svoje mesto u stanu, ni ne primetiš ga, ko bubica. :)

Poslednja izmena:

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Super se pas oporavio, bas fino.

Imao sam boksera, ali mi je boravio van. :) Kao dete... pa bih voleo opet boksera ali ne znam kako cu s njim u stanu. A da ce biti miran to znam da nece. :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Graficni kakva su iskustva sa psom? Jesi li mozda razmisljao o nekoj drugoj rasi, konkretno o bokseru?
Planiram, do duse ne skoro ali imam u planu godinama cim se poklope odredjene kockice da uzmem boksera ali me plase da je previse za stan, pa mi u obzir dolazi i francuski buldog. :)

Privukao me je i francuski mastif ali to je vec preterivanje za stan...
O onome o cemu sam ja razmisljao, pa evo reci cu ti, ali dzaba kad ih je nemoguce naci bez da prevalis bar 1000km o svom trosku.

Pembroke Welsh Corgi

ekstra pas. Pogledaj par klipova na YT. Izuzetno inteligentan, druzeljubiv, veran. oko 1000e. (naravno dobrog pedigrea). Najbliza lokacija uzgajivaca - Hrvatska.

Pomeranian:

Malo *****asta varijanta ali je pas jako pametan, zabavan, IZUZETNO dobar i lak za bilo kakvu dresuru (pogledaj YT). Najbliza lokacija Ceska, cena: ~2500 evra. :rolleyes: (to ako odes po njih odma uzmi dva lepa iz dva razlicita legla, muzjaka i zenku i vratices te pare za 2god visestruki :d )

Nemacki patuljasti Spic:

ima ih kod nas, nisu preterano skupi. Izuzetno su pametni, sve kao i za pomeriana vazi i za njih.

E sad, ovo su psi koje sam ja gledao ZA STAN, ja nemam dvoriste. Dalje, ovi gore pobrojani imaju dlaku i podlaku, zahtevaju redovno cetkanje i iscesljavanje. Buldogu to ne treba, on nema podlaku mada mu treba cetkom jednom nedeljno pokupiti dlaku ako neces da punis sve zivo dlakama.

Boksera sam imao davno i ona je bila u stanu ali je bila nemoguca. Misljenja sam da vecim srednjim psima i vecim psima treba dvoriste bez obzira dal su mirni ili ne. Prosto, mislim da zivotinja pati u stanu ako je ne izvodis na duge setnje. Poznanik ima Malamuta u stanu. Miran je. Ali ga zato jednom dnevno istrci 20km biciklom. Ja ne mogu da vozim bicikli 20km niti zelim :d Takodje, taj malamut jede za dve osobe. Imaj to u vidu. Ako zelis da iole korektno hranis psa velicina je i te kako bitna.
Bokser je super pas, malo svojeglav (to je meni vrlina, a ne mana) ali se da dresirati. Nije jako velik (on spada u pse srednjeg rasta) ali ce biti anksiozan ako ga ne setas bar 2-3 sata na dan. Ako imas dvoriste svejedno moras da ga prosetas ali ne moras cesto, utabace on sebi stazu u dvoristu :)

U principu, mozes ti i sarplaninca drzati u stanu ali ja sam protiv takvih stvari. Moj pas je bas za stan ili za klimu u kojoj je temperatura 15~30C cele godine. Ne prija im velika hladnoca, ne prija im velika vrucina. Setnja, preporucena je do nekih sat vremena dnevno. Nije previse nabijen enrgijom kao npr patuljasti pinch 9nemoj da se za*ebes pa to da uzmes za stan! Ja sam jednog uzeo i vratio ga nakon 2 dana. Srusio mi je stan.
Ovi sto sam ih pobrojao iznad svi imaju energije ali vole i da spavaju (za razliku od patuljastog pincha koji nikad ne spava) ali kad ih izvedes ili kad je vreme za igru bice puni energije. Korgi je cak i ovcarski pas. Nuff said :)

edit:
Gledao sam i Mopse, ali ih ima puno usled popularnosti pa su legla...losa. Dobri stenci kostaju isto kao i stenci Francuskog Buldoga, a FB mi je ipak 10 u glavu za njih :)

Poslednja izmena od urednika:

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ok, patuljasti pinc i ovi 'Paris Hilton' otpadaju. :D Ovaj prvi deluje zanimljivo. Mada od svih rasa za koje znam, koje sam razmatrao u uzi izbor su mi usli bokser, francuski buldog i dzek rasel terijer, zamalo i patuljasti snaucer. :) Dzeka sam otpisao jer priznajem nemam m00da za to :) a voleo bih da dlaka bude kratka i da budu sto laksi za odrzavanje. Ovaj Corgi deluje kao zayebant, bas cu da pogledam u vezi njega.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
btw. Doge su isto mirne u stanu ali su veliki psi, puno jedu i treba im setnja. Ne znam kolko si raspolozen da preuzmes takvu obavezu. Dzek Rasel?! :O Good luck ako uzmes to...To spava dok ne napuni 8 meseci, onda ne spava vise. :d

PS. Spic (imas i ne patuljastog) nije bas paris hilton. ume da bude zeznut :D Jedino sto nije lak za odrzavanje. Korgi je super, imas verziju sa repom i bez. Meni je lepsi bez.

PPS :rotf:

^^ zato su meni buldozi super :D Mali ga oterao sam mesta :rotf:

Poslednja izmena:

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Tesla porastao

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
btw. Doge su isto mirne u stanu ali su veliki psi, puno jedu i treba im setnja. Ne znam kolko si raspolozen da preuzmes takvu obavezu.
Nema sanse :D Setnja je ok ali to je vec mnogo u svakom pogledu.

smarac

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.08.2010.
Poruka
111
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Xeon L3360 & H50
Motherboard:
GA EP45-UD3P
RAM:
4x2GB Kingston
VGA & cooler:
XFX 4830
Display:
Benq 2420 HDA
HDD:
WD 640GB black
Sound:
Xonar D2
Case:
Chieftec LBX
PSU:
Chieftec 750W
Optical drives:
Pioneer
Mice & keyboard:
G5 + Ergo 4000
Internet:
cable
OS & Browser:
WIN 7 64bit
imam kod devojke Degua i gerbila ...... Degu ..... najjaca mala zivotinja, ili bar ovaj, toliko voli da se mazi da je to strasno, losa strana je sto je glodar pa moram da pazim kad se seta jer voli da gricne tu i tamo cisto da proba

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Nema sanse :D Setnja je ok ali to je vec mnogo u svakom pogledu.
Ima ovde jedna nemacka doga crna, basterov vrsnjak. Posto su sad obojica vec 11 meseci doga je vec velika. Zavalim joj basterov povodac u usta i on seta bastera, odvuce ga u sneg ili negde i tako ga voda, ne ispusta povodac ine da mu da ode :D

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Degu je ekstra, moze cak da se i pari sa pacovima ;). Mislio sam i ja da kupim cileansku vevericu, ali sta znam, pacov moze veci da poraste ^^. Pacovi tek kasnije postaju umiljati i papucari, kad su mladi kao tesla vise vole da trckaraju i tek se maze kad se umore i kad im se spava :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
kupi jazavca :D

smarac

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.08.2010.
Poruka
111
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Xeon L3360 & H50
Motherboard:
GA EP45-UD3P
RAM:
4x2GB Kingston
VGA & cooler:
XFX 4830
Display:
Benq 2420 HDA
HDD:
WD 640GB black
Sound:
Xonar D2
Case:
Chieftec LBX
PSU:
Chieftec 750W
Optical drives:
Pioneer
Mice & keyboard:
G5 + Ergo 4000
Internet:
cable
OS & Browser:
WIN 7 64bit
Degu je ekstra, moze cak da se i pari sa pacovima ;). Mislio sam i ja da kupim cileansku vevericu, ali sta znam, pacov moze veci da poraste ^^. Pacovi tek kasnije postaju umiljati i papucari, kad su mladi kao tesla vise vole da trckaraju i tek se maze kad se umore i kad im se spava :)
imao sam psa, imam macku, ali ova veverica toliko voli da se mazi da je pre***ala oboje, pazi..... to sto pricas stoji i ovaj manijak trci ko navijen i bezi svuda, ali cim krenes da ga ceskas oko glave, upadne u trans, jednom se prevrnuo i pao na ledja koliko se namestao :) gledacu da snimim neki klip ili slikam cim nadjem iole dobru kameru, jer ova na fonu je bagi uzas

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
imao sam psa, imam macku, ali ova veverica toliko voli da se mazi da je pre***ala oboje, pazi..... to sto pricas stoji i ovaj manijak trci ko navijen i bezi svuda, ali cim krenes da ga ceskas oko glave, upadne u trans, jednom se prevrnuo i pao na ledja koliko se namestao :) gledacu da snimim neki klip ili slikam cim nadjem iole dobru kameru, jer ova na fonu je bagi uzas
Hahaha znam ^^. Skroz su gotivne veverice, ima bivsa i njega i pacova ^^. Uzdignu se na zadje noge i nabijaju glavu da se ceskaju :D.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
jel se oni hipnotisu isto ko i zecevi? NAglo ih okrenes dole-gore (uhvatis ih i ispruzis ih vertikalno) u maniru od sebe i ka sebi (al mora jako brzo) i oni ostanu skamenjeni i mirni jedno minut? Ja mislim da to radi na skoro svim glodarima. PRobao sam na zecu i zamorcu. (nije nikakvo mucenje niti bilo sta, prosto neka prirodna zezancija, nemam pojma zasto to radi na glodarima)

a gledajte ovog ******a (obratite paznju i na to kako "cvili")

Poslednja izmena:

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Probao na tesli, ne radi xD. Tesla se samo skameni kada ga uhvatis za visak koze iza glave i podignes, a kad ga spustis sve normalno.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Probao na tesli, ne radi xD. Tesla se samo skameni kada ga uhvatis za visak koze iza glave i podignes, a kad ga spustis sve normalno.
heh, to je ko sa mackama, materinski instikt, dokle god mu drzis stegnutu kozu tik iza vrata oni budu mirni (nadji na YT ako te interesuje, veterinari imaju stipaljke za macke da ih umire ako su nemoguce).

probaj ovo:

edit da te pitam: cudno mi izgleda njegova boolja na drugoj fotki, kao da mu lopta viri iz ledja, pa iz nje rep?! Jel tako fotka ispala ili sta? Ne znam sta mu je to, ako je nesto neobicno uopste.

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
@steamroller:

Interesatno je kako tako olako preporucujes (mozda je i ne preporucujes vec samo zelis da kazes da je mirna u stanu? izvini ako je tako, nisam mislio nista lose) Akitu...Akita je kao sto sam i znas vise vuk nego pas, odnosno, nije bas preterano odomacen i nije bas lak za dresuru kao takav. Takodje ume da bude cudljiv i tezak. Akita, po onome sto sam citao, nije pas za nekog ko nije imao "tvrdog" psa i ne ume da radi sa zivotinjama. AKo ne daj boze napravis (ne ti, bilo ko) *****a od Akite kuku lele i tebi i svima po ulici...Vidis da ljudi ne znaju ni Staforde da dresiraju kako treba, a kamoli Akite. Na svu srecu pa ne mogu da priuste sebi Akitu...
Imam ovde jednog komsiju sa dobermanom, cigis (ne doberman, komsija). Zlo i naopako. Pas nije besan ali nije vaspitan i nista ga ne slusa, a bes mi sve ima vise kila od cige.
Pazi.... imam mačka koji se šeta oko kera a ovaj ne sme ni da se mrdne. Zna da ne sme da juri i dira mačka. Takođe mu guram ruku u činiju dok jede, čisto da se zna ko je gazda. Možda ljudi misle da je imati psa kao kućnog ljubimca neka posebna nauka. Ali realno, pogledaš dve-tri epizode Cezara i sve ti je jasno. Ja još uvek idem sa logikom da ne postoji težak pas, ne postoji agresivan pas... postoji samo loš vlasnik i to je to. Svaki pas je samo i samo refleksija gazde/vlasnika. I meni su se svi napričali kako je Aktia zaj3ban pas, iskreno ja do sada ne primećujem ništa. S obzirom da je mlad, oko godinu dana, ima samo te "dečije" radoznale ispade, ali sem toga je super poslušan.
Takođe, Akitu staviti u dvorište je velika greška. Akita je porodični pas, tj. on je član porodice. Mislim da je bolje za svakog psa da bude u stanu i da ide tri puta na dan u šetnju, nego da zjapi u dvorištu. Kao tamo može da trči, super mu je. NOT. Psi su čoporativni, treba im vođa, a ako je on car dvorišta, nema vođe, pas nije srećan. Nisam do sada nikad imao psa, kamoli trvdog psa i eto super se snalazim. Prvi put mi je brat video Yukija, pitao me je "a kako da je tako dresiran?" jelte bilo mu je čudno da je dresiran, a pokupili smo ga sa ulice pre dva meseca. Dresiran je zato što se dresira. :D Ja i moja devojka šetamo kucu tri puta na dan u smenama, uveče ga puštam malo sa povodca na igralištu i to je to. Preporučujem ili ne.... pa rekao bi da preporučujem velikog psa za stan. Znam dosta ljudi koji drže malamute, dobermane itd u stanu i ne bune se. Evo košija je jedno vreme u stanu imao dva odrasla malamuta i akitu. Drugar isto ima malamuta u stanu. Treći ortak ima šampionskog dobermana koji više putuje van države nego on. Nisam ekspert, ali ako se ja pitam, sve je stvar dresure i socijalizacije psa.

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
@Steamroller
odlicno se oporavio, bas je lep :love:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
@mINUS, c-p-r

Još uvek ima metalnu šipku u nozi ali super se snalazi. Pola vremena podiže nogu ali zato mu trčanje i skakanje nije nikakav problem. :) Biće on super, "sreća" pa je slomio samo kost, nije oštećen zglob i ligamenti.

Poslednja izmena od urednika:

CAMEL

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.07.2010.
Poruka
283
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@Villy

ima nekih novosti o psu? Baš mi je žao...

Vrh