voodoons
Moderator
- Učlanjen(a)
- 06.04.2009.
- Poruka
- 7.950
- Rezultat reagovanja
- 147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
- Admin
Imam dotični kuler od kako sam uzeo svoj prvi LGA775 CPU, E2160. Preživeo je posle toga i E6300. Oba su bila L2 revizije (mislim), uglavnom one koje se više greju. Posle toga je došao E8200, takodje prva revizija (ako ih je bilo više) i zadnji je E5200 i to opet prva revizija jezgra. Znači, sve furune ali ih je HyperTX hladio do 1.4-1.45V.
Sad, pre neki dan dodje mi CM690 kućište. Posle dosta vremena koliko mi je mašina provela na stolu trebalo je skinuti svu prašinu koja se nakupila na ovaj način. Skinuo sam plastiku sa HyperTX i očistio debeli sloj prašine sa kulera i venta.. I pade mi na pamet da prikačim 140mm TT vent koji se vrti na oko ili ispod 1000rpm. To je onako odoka, pošto je vent na molex, tj.2-pin a ne pravi neku buku ali daje lep protok vazduha. CM 120mm se čuje jače na 12V na 1200rpm.
Bilo je pitanje kako staviti taj vent na HyperTX i reko probaću koncem, debljim koncem ali koncem.. I napravim ja to, zategnem vent na kuler, stoji kao da je fabrički tako
To sam sve radio sa mišlju da ću poboljšati performase HyperTX-a.
Ali, džaba, napravio sam gore :ajoj:
Procesor iz potpisa ali na 1.275V i 3.34GHz..
Sad mi je temp u idle 42-43C a bila je 39-40C.
Orthos Small FFTs Priority 9 daje 65C a sa CM 92mm nisam prešao 61C.
Zaključak, slobodno ostaviti HyperTX-a onakvim kakav je. Ipak su rebra hladnjaka ta koja su ustvari usko grlo, protok vazduha na orig.ventu je taman proračunat. Na 1800rpm jeste bučniji od ove 140mm ali na 1000rpm kako mi je stojao namešten iz BIOS-a je tiši...
Mene sad malo mrzi da otvaram kućište, skidam 140mm a stavim stari orig.92mm CM vent ali vratiću jedan dan.
Da ne bi neko rekao da je možda slaba promaja u kućištu, ventova imam jedan napred, jedan na dnu kod napajanja koji usisavaju i jedan nazad koji izduvava. Svi su CM na 12V i duva sasvim lepa promaja unutar kućišta...
Stavljam u prilog kako izgleda HyperTX sa 140mm ventom..
Sad, pre neki dan dodje mi CM690 kućište. Posle dosta vremena koliko mi je mašina provela na stolu trebalo je skinuti svu prašinu koja se nakupila na ovaj način. Skinuo sam plastiku sa HyperTX i očistio debeli sloj prašine sa kulera i venta.. I pade mi na pamet da prikačim 140mm TT vent koji se vrti na oko ili ispod 1000rpm. To je onako odoka, pošto je vent na molex, tj.2-pin a ne pravi neku buku ali daje lep protok vazduha. CM 120mm se čuje jače na 12V na 1200rpm.
Bilo je pitanje kako staviti taj vent na HyperTX i reko probaću koncem, debljim koncem ali koncem.. I napravim ja to, zategnem vent na kuler, stoji kao da je fabrički tako
To sam sve radio sa mišlju da ću poboljšati performase HyperTX-a.
Ali, džaba, napravio sam gore :ajoj:
Procesor iz potpisa ali na 1.275V i 3.34GHz..
Sad mi je temp u idle 42-43C a bila je 39-40C.
Orthos Small FFTs Priority 9 daje 65C a sa CM 92mm nisam prešao 61C.
Zaključak, slobodno ostaviti HyperTX-a onakvim kakav je. Ipak su rebra hladnjaka ta koja su ustvari usko grlo, protok vazduha na orig.ventu je taman proračunat. Na 1800rpm jeste bučniji od ove 140mm ali na 1000rpm kako mi je stojao namešten iz BIOS-a je tiši...
Mene sad malo mrzi da otvaram kućište, skidam 140mm a stavim stari orig.92mm CM vent ali vratiću jedan dan.
Da ne bi neko rekao da je možda slaba promaja u kućištu, ventova imam jedan napred, jedan na dnu kod napajanja koji usisavaju i jedan nazad koji izduvava. Svi su CM na 12V i duva sasvim lepa promaja unutar kućišta...
Stavljam u prilog kako izgleda HyperTX sa 140mm ventom..
Prilozi
-
293,4 KB Pregleda: 203
Poslednja izmena: