• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Egipatska civiilizacija (istine i lazi)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200MHz (CL16)
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Asus ROG Chakram wireless + Asus ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro || Mozilla Waterfox
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Skoro sam gledao Fourth Kind i onda sam danima ovako preko neta obnavljao gradivo o sumerskoj civilizaciji a i proucavao dosta toga. Necete verovati cega sam se sve nacitao, zasto se skoro misija na mesec nece ponoviti [''ponoviti'' :d] i zasto su Rusi odustali :d ipak je to stvar prestiza :d

Mada, majku mu, dosta toga je solidno potkrpljeno dokazima ali necu da se osecam kao potomak robcine nastale genetskim inzenjeringom anunakija :d

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.757
Rezultat reagovanja
2.391
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Skoro sam gledao Fourth Kind i onda sam danima ovako preko neta obnavljao gradivo o sumerskoj civilizaciji a i proucavao dosta toga. Necete verovati cega sam se sve nacitao, zasto se skoro misija na mesec nece ponoviti [''ponoviti'' :d] i zasto su Rusi odustali :d ipak je to stvar prestiza :d

Mada, majku mu, dosta toga je solidno potkrpljeno dokazima ali necu da se osecam kao potomak robcine nastale genetskim inzenjeringom anunakija :d
istinit ili neistinit - isto nam se pise. Ako je istinit, kao i stari vavilonski zapisnici (ono odakle je biblija prekopirana) i ostali zapisi iz doba Sumera, sa Anunakijima imamo vece sanse za prosperitet nego sa amerikancima zbog toga sto su Anunaki podeljeni po "kucama" odnosno "plemenima" koja su u medjusobnom sukobu. Podrazumevajuci (pod uslovom) da je istina sve vezano za njih, (ne kazem da jeste) oni su ovde dosli da rudare ali su uslovi bili nemoguci pa su morali da pripitome planetu, smire vetrove, izvade vodu i bla bla da bi uopste mogli da pocnud a kopaju to sto su dosli da kopaju (nemam pojma sta, neki kazu zlato, neki kazu osmium, neki kazu sve moguce metale), tada su su dogovorili da naprave ispomoc kako bi kopanje zavrsili sto pre jer im se jako nije svidjalo ovde. Kad su zavrsili sve sto su imali, jedan od vodja je rekao da se svi "robovi" pobiju, drugi vodja, sin nekog veceg vodje koji je i najvise odgovoran za nase postojanje (mesanje Anunaki DNA sa ko zna cime da bi napravili nas) to nije hteo da ucini i spasao je deo ljudi krisom, bez da ostali znaju, organizovao edukaciju u nekim "osnovnim" stvarima za te preostale ljude i nakon toga otisao. Nakon toga nema mnogo zapisa osim da su otisli, da se nasa civilizacija pocela graditi i da je ostala legenda o tome kako ce se oni vratiti jednog dana iz ko zna kojih razloga.

ako se pitate gde su dinosaurusi u celoj toj prici, pa, oni su davno pre dolaska Anunakija. Anunaki su naisli na zemlju na kojoj zivot (kompleksan) nije bio moguc nakon udara komete koja je obrisala dinosauruse i sve ostalo mnogo pre njih.

E sad, zasto imamo vise sanse sa njima nego sa Amerima? Pa zato sto su ocigledno neki od njih bili protiv nasilja, nisu svi za nasilje tako da je veoma moguce da ce biti nekog cenzusa ali i velikog broja zrtvi kako god da okrenes jer su oni (Anunaki) u medjusobnom ratu non stop oko ko zna cega.

ovo je sazeto mojim recima iz svega onoga sto sam ja citao i podrzaumeva da Anunaki postoje i da su bili ovde. Ako ne postoje ili nisu dolazi, onda je neko gubio vreme hiljadama godina pisuci sve sto je pisano. Jos samo da objasnimo avioncice-figurice od pre 6000 godina, kartu solarnog sistema sa 10 planeta (gde je zemlja kao i sada, 3-ca planeta u suncevom sistemu) i resena misterija :d

PS. Takodje je pertpostavka da su oni putovali kroz sisteme i galaksije ulazeci u zvezde/sunca i izlazeci iz njih, u prevodu, koristili su se energijom nebeskih tela za putovanja kroz svemir. Iz spisa kako su pravili zemlju ponovo nastanjivom se da zakljuciti da raspolazu nama nezamisivom tehnologijom i kolicinama energije potrebne za te procese, samim time, pretpostavljam, mogu da naprave sebi nastanjivu planetu ako zadovoljava odredjene uslove u svovj srzi. :rolleyes:

PPS. Jos jedan bitan podatak je zasto su nas napravili. Oni ne putuju u velikom broju, nemaju radnu snagu u tom smislu reci te "sade zivot" koji ce raditi za njih. Zive jago dugo i nije im problem sacekati da se zivot "nakoti" pa se vratiti da zapocnu eksploataciju. Prvo su pravili neka njihova "klasicna" resenja za "robove" ali su te "zivotinje" pokazale nepouzdanim i neefikasnim u ovim uslovima i tek je tada jedan od njih odlucio da koristi njihov Anunaki DNA i napravi ljudsku rasu.

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.757
Rezultat reagovanja
2.391
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Sletanje na mesec se dogodilo, tehnologija za to naravno da je postojala. Čak šta više svemirska tehnologija nije ni značajno napredovala od hladnog rata, osim naprednije elektronike, sve ostalo je praktično isto.

A i Sovjeti koji su tada imali najmoćniji teleskop, bi prvi potrčali da dokažu da je suparnik "lagao"...

I nije bila samo jedna ljudska ekspedicija na mesecu, već šest uspešnih i jedna neuspešna.
taj teleskop iz CCCP nije bio dovoljno mocan da to potvrdi ili opovrgne, a mozda su imali neki zajednicki interes da to sve bude tako kako je i bilo. Na kraju krajeva to sad sve nije vise ni bitno. Problem sa tadasnjim, a i sadasnjim sletanjem (tada veci nego sada) su G sile koje vrlo lako ubiju coveka/zivo bice.

Problem sa verodostojnsocu cele price postoji zbog sitnih propusta ili u montazi ili u fizici kakvu je mi razumemo danas. Tamo im se ona zastavica na mesecu lepo leprsa na vetru, valjda solarnom, bem li ga...

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Inače jako mrzim kada ljudi pokušavaju da umanje sposobnosti i dostignuća ljudske rase, isti slučaj kao i sa piramidama.
Nisam razumeo, ti mislis da su robovi dizali kamene blokove? Mislis da ne stoji neka sila iz svega?

Rapture

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Poruka
485
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Dzedaji :D.

ps. sta je starije jaje ili anunaki? :d

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.757
Rezultat reagovanja
2.391
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Nisam razumeo, ti mislis da su robovi dizali kamene blokove? Mislis da ne stoji neka sila iz svega?
Pa ako je Mojsije mogao celo more da raspori, sta je za njega pomeriti par stotina hiljada blokova od par tona? Koji robovi, on je to sam...:cool:

@Rapture: Morali bi njih pitati da li ima kokoshi tamo odakle oni dolaze :d

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Evo, kao mashinski inzinjer (iz statike i dinamike sam imao 9 i 10) mogu odgovorno da ti kazem da mogu od jednog debla duzine 10 metara i prechnika 50 cm, da napravim sistem poluga koji moze da podigne jednu kamenu kocku velichine jedne nosece unutrashnje kocke iz Keopsove piramide, na visinu do 2m. Potrebno je oko 20ak ljudi (robova) da taj sistem poluga pokrene.
Egipacni su to isto znali kao i ja...

Previshe se potcenjuju te drevne kulture. Ako su imali vremena da se smaraju sa astrologijom (ne astronomijom, koja im je bila jacha strana), mislim da je sasvim logichno za ochekivati da su imali vremena da se "smaraju" i prouchavaju matematiku i mehaniku.

Ajde da kazemo da je ovo shto sam napisao teza varijanta :D Evo ti lakshe:

Stoji sila iza toga, a sila se zove ljudski mozak :D btw pogledaj na YT i "Great Pyramid of Giza Reexamined"

Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Animan, ok ljudski mozak, ali ti stvarno mislis da tu nema jos necega? Kako su mogli da znaju tacan rapsored planeta, kretanje nebeskih tela itd? Sta razmisljali u danima dosade i ukapirali :d Ma daj bre..

Poslednja izmena od urednika:

Rapture

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Poruka
485
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa sigurno nisu visili po forumima :troll: .

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
hahahahah :d :d :d nisi cuo za anunakiaxe? :troll:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Animan, ok ljudski mozak, ali ti stvarno mislis da tu nema jos necega? Kako su mogli da znaju tacan rapsored planeta, kretanje nebeskih tela itd? Sta razmisljali u danima dosade i ukapirali :d Ma daj bre..
Mislim da nema dok god mozemo sa primerima koje sam ti naveo da opravdamo kako su uspevali. To sto si naveo za zvezde i raspored planeta isto mogu da ti demistifikujem, ali me iskreno mrzi da pishem, googlaj malo nacicesh odgovore.
Nisu blejali i razmishljali nego radili na tome, doshli do nekih saznanja, produbili ih daljim istrazivanjima i sl... Mnogu puta na tom putu istrazivanja pogreshli pa empirijskom metodom ili metodom postavljanja aksioma doshli do zakljuchaka.

Evo, ja recimo mogu da izmerim tachnu visini bilo kog drveta, brda ili planine, a ne moram da se verem, pentram ili osvajam istu :) Deda mi je zadao zadatak kada sam bio mali da mu izmerim visinu jednog jablana u selu. Nisam znao sha je proporcija tada, ali sam znao shta je deljenje i mnozenje. 5 dana sam razmishljao i slobodno mogu da kazem, izmislio proporiciju (ja tada nisam znao da to u matematici postoji :D). Izmerio sam duzinu jednog shtapa, i izmerio duzinu njegove senke u 14h, kao i duzinu senke jablana, a onda i izveo visinu tog drveta. Jednostavno, razmishljao, mnogo puta lupio i pogreshio, ali sam na kraju doshao do reshenja. Nisam imao fensi sprave da utvrdim visinu jablana tada :D npr ogroman balon sa korpom i mnogo dugachkim metrom :D To mi se tada uchinilo kao easy reshenje :rotf:

Jednostavna matematika ;) Egipcani su istom vladali veoma dobro, toliko jednostavno.

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.757
Rezultat reagovanja
2.391
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@AnimaN: Ako su znali isto sto i ti onda ostaje samo jos jedan problem: http://chamorrobible.org/images/photos/gpw-20040823-NASA-ISS022-E-36022-Earth-from-space-El-Giza-Great-Pyramids-Cairo-Egypt-20100124-huge.jpg

gde ti ovde najblize vidis jedno takvo deblo?! :) Ja nikad nisam bio u fazonu da je nemoguce ali bi u danasnje vreme, na toj lokaciji, bilo potrebno jako puno mehanizacije i ljudi da se to izvede, a oni su to izvodili za zivota vladara (koji je ziveo u proseku ~40g), barem tako istorija kaze. Problem im je bila logistika, a i 2m nije dovoljno, visina piramida je mnogo visa od 2m. Fascinantni su podaci logisticke prirode, radnih sati i sl. niko ne kaze da je nemoguce...

edit:

Nisam imao fensi sprave da utvrdim visinu jablana tada
nisi ima sekiru ili testeru? :eek:

btw. Ne znam da li ste znali, piramide su nekada imale glazuru preko svih tih blokova, nisu bile ovakve kao danas, vec glatke sedefne boje, zaboravio sam od kog materijala. Ostalo je parce jos Keopsovoj piramidi gde se nazire kako je to otprilike izgledalo.

evo replika piramide i njenog prvobitnog izgleda

Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Pa to sam i ja na faksu imao, kao deo o snalazenju u prirodi itd. Ne kazem da nisu vladali matematikom, atrologijom, medicinom ali najlakse je ostati na toj konstataciji, imali su vremena i mozak je cudo. Jeste cudo, naravno, mi ne koristimo ni 10% jer nam i ne daju realno. Ko nam sve ne da.. u to necu da ulazim ali pored ostalih prvo pucam na *********. Kako ce oni da mi objasne sve ove fenomene? Da nece mozda kao ti? Pa da li si svestan da jedan mr....c ne moze da napravi zgradu a da nije kriva, u velikoj obnovi zemlje posle bombardovanja, a tamo neka civilizacija radi sve ovo 4000 pne. Koliko naselja imas u srbiji da nemaju kanalizaciju krstenu a sumerci su imali. Ja ti kazem da nije sve kao sto ti mislis, mozak jeste cudo ali mislim da su imali ''pomoc'' sa strane oko mnogih stvari.

Poslednja izmena od urednika:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
gx-x je napisao(la):
Pa to moze i sluchajnost da bude...

gde ti ovde najblize vidis jedno takvo deblo?! :) Ja nikad nisam bio u fazonu da je nemoguce ali bi u danasnje vreme, na toj lokaciji, bilo potrebno jako puno mehanizacije i ljudi da se to izvede, a oni su to izvodili za zivota vladara (koji je ziveo u proseku ~40g), barem tako istorija kaze. Problem im je bila logistika, a i 2m nije dovoljno, visina piramida je mnogo visa od 2m. Fascinantni su podaci logisticke prirode, radnih sati i sl. niko ne kaze da je nemoguce...
Rekama i splavarenjem su dovozili gradjevine... Nikada nije dokazano da su za zivota jednog vladara to radili ;) Dokazano je da je radjeno za zivota imena jednog vladara. Ko zna koliko je Ramzisa bilo iu proshlo dok poslednjeg nisu sahranili i balzamovali tek kada je zavrshena piramida. Nije dokazano da je to jedan chovek bio... Mislim, ako su ziveli po 40 godina, kako objashnjavash to da su im se klanjali kao Bogovima. Ja to objashnjavam tako da je tadashnja egipatska vlast bila pametna i da je Ramzisa bilo mnogo, samo su ih menjali posle smrti sa mladjima i tako u krug dok se ne izgradi piramida... Pa nisu one maske bezveze postojale... Stvarali su mit besmrtnosti tako, koji je za masu u tom momentu bila realnost jer je sve dobro "odigrano". Sistem kontrole mase ;)

nisi ima sekiru ili testeru? :eek:
Imao sam, ali deda nije mutav bio :D Samo me je pogledao i rekao. Sine to shto ti je palo na pamet, samo zaboravi :D

btw. Ne znam da li ste znali, piramide su nekada imale glazuru preko svih tih blokova, nisu bile ovakve kao danas, vec glatke sedefne boje, zaboravio sam od kog materijala. Ostalo je parce jos Keopsovoj piramidi gde se nazire kako je to otprilike izgledalo.
Jesi ti chuo za malter? :D

Da se razumemo, mozda im je "neko" pomogao, ali vi za to dokaza nemate. Dok su dokazi da im nije pomogao ipak daleko opipljiviji od vashih, ili ja to jedini vidim...;)

:wave:

Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
..ili samo zelis to da vidis ;)
Kao sto rekoh, dosta toga je prikriveno, iz raznih interesa.
Ja ne podcenjujem inteligenciju i sposobnosti tih civilizacija ali uradili su mnoge nerealne stvari. Sta cemo sa kipovima na uskrsnjim ostrvima? Da li se istorija samo poigrala eto malo pa su drevne civilizacije tek tako bile 10x naprednije nego neke moderne, ili one gubave iz mracnog srednjeg veka ciji je razvoj usporila religija, zamisli :d ?

Samo ne kapiram da li sve ovo pises kao zaslepljeni vernik ili kao postovalac tih civilizacija uz tebi malo realnije resenje? :)
Ako je ovo prvo u pitanju, reci, da ne pisem vise :D

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Samo ne kapiram da li sve ovo pises kao zaslepljeni vernik ili kao postovalac tih civilizacija uz tebi malo realnije resenje? :)
Ako je ovo prvo u pitanju, reci, da ne pisem vise :D
Da bi ti odgovotio na ovo pitanje, morao bioh da prekrshim pravilnik PCAXE foruma :) A to se sigurno nece desiti :)
Ja pishem shta mislim da se desilo i pokushavam da svoje pisanije potkrepim nekim argumentom, toliko jednostavno.

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
A argument ti je da te deda naucio da izmeris bukvu, pa velis i oni su mogli smarajuci se da doktoriraju, ma univerziriraju matematiku i astrologiju itd? :d :d :d

Ma odustajem, za sada, nacitao sam se toliko u poslednje vreme da ne znam odakle da pocnem. Ali postujem, to je tvoj stav i ok, ionako je off :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.757
Rezultat reagovanja
2.391
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Pa to moze i sluchajnost da bude...

Rekama i splavarenjem su dovozili gradjevine... Nikada nije dokazano da su za zivota jednog vladara to radili ;) Dokazano je da je radjeno za zivota imena jednog vladara. Ko zna koliko je Ramzisa bilo iu proshlo dok poslednjeg nisu sahranili i balzamovali tek kada je zavrshena piramida. Nije dokazano da je to jedan chovek bio... Mislim, ako su ziveli po 40 godina, kako objashnjavash to da su im se klanjali kao Bogovima. Ja to objashnjavam tako da je tadashnja egipatska vlast bila pametna i da je Ramzisa bilo mnogo, samo su ih menjali posle smrti sa mladjima i tako u krug dok se ne izgradi piramida... Pa nisu one maske bezveze postojale... Stvarali su mit besmrtnosti tako, koji je za masu u tom momentu bila realnost jer je sve dobro "odigrano". Sistem kontrole mase ;)

Imao sam, ali deda nije mutav bio :D Samo me je pogledao i rekao. Sine to shto ti je palo na pamet, samo zaboravi :D

Jesi ti chuo za malter? :D

Da se razumemo, mozda im je "neko" pomogao, ali vi za to dokaza nemate. Dok su dokazi da im nije pomogao ipak daleko opipljiviji od vashih, ili ja to jedini vidim...;)

pa ako idem po tvom rezonu, niko nije dokazao da su ih egipcani gradili ovako ili onako, nije dokazano da su splavarili (nil je oko 120km daleko od te lokacije a nisu imali buldozere, prikolice i sl, niti im je jedno deblo bilo dovoljno + je Giza brdo, znaci morali su uzbrdo da kotrlaju sve te silne tone).

Ako je vladar uz svu negu i najbolje uslove ziveo 40 godina, koiko je ziveo rob? ;)

i inace imas tacno popisane dinastije, i jedan je Ramzes :D To je ime, ne prezime :)

sve oko piramida su spekulacije. Postoji preko 80 piramida inace, one 3 su samo najvece od svih. Za vise infoa gledaj piramide u Memfisu (sakara recimo). Nisu ni slicne ovima niti se podudaraju sa konstalacijama zvezda niti bilo cime, cak su i MNOGO manje i gradjene su od neceg "realnog" za to doba (manje kamenje, manje kolicine, manji objekti), samo te tri se isticu jer nisu samo velike kao gradjevine (i nije malter bio po njima jer bi se i ovo malo spralo jos pre 2000 godina, bila je slonovaca i jos ko zna sta. Istoricari tvrde da je narod vrmenom KRAO glazuru sa tih piramida).

U principu, nemamo ni jednu poznatu cinjenicu osim da postoje i za koga su gradjene. Nemamo ni podatak da li je Razmes ziveo 40 ili 400 godina. Oni (gradjani, robovi) su ih smatrali bogovimam okej, to nije cudno, ali sta ako oni zaista nisu bili odavde? (ne kazem da su pravi bogovi, hipoteticki receno - Anunaki npr. Mozda i Vede...). I kako objasnjavas nagli nestanak svog tog brilijatnog inzinjerstva, sposobnosti koordinacije i workflow-a, astronomije i ostalog kad su ljudi, danasnji, tek pre 90 godina provalili Pluton kao neku tamo planetu, a ubrzo joj i skinuli status, te sada sto si ucio u skoli pre 20 godina je puj pike ne vazi, pluton nije planeta i sad imamo samo 8 planeta u nasem solarnom sistemu (sto se nasih astronoma tice). De fakto, po svim tim zapisima starih civilizacija, pa cak i onih od pre egipcana - fali nam jos DVE! (a pluton nije jedna od njih, takvih ko pluton su nasli jos 30-40 i deklarisali ih kao kamenje iz kupierovog pojasa).

akogledas inzinjering, pogledaj po netu figurice i objekte nadjene iz vremena Sumera (~6000BC) pa mi objasni, gde je nestalo znanje o avionici? Bravama? Mehanickim kapijama?
Ili je sve to fake, ili je sve van domasaja naseg trenutnog razumevanja i poznavanja istorije, za sada. Mnogi od vas prosto nece ni pokusati da pogledaju i samo odmahuju rukom u fazonu "znam ja to sve, fake, nije to to garant, to samo lici njanja" ali nije tako, pogledajte, postoje i muzeji, a ima sve na netu da se nadje.

http://www.bibliotecapleyades.net/esp_aviones_precolom02.htm

uzeto iz gore postavljenog teksta

mozda su Egipcani imali i ovo, sobzirom da je ovo figurica iz njihovog vremena. Gde su te "masine" nestale? Mozda su piramide gradjene air drop-om?

leteca serpa iz drvenih vremena (4500BC)

(neki lokalci verovatno opisuju ceo hoaks u kamenu, piktogramima)

a onda i ovo:

("sove" (Anunaki levo) sa svi svojim zverima i cudesima, imenovani predstavnik, "vazal" tzv. nase rase desno. A sta to leti? Pa metereoloski balon naravno)

edit: necu vise, ovo vec odavno nema veze sa keplerom, ako neko ima ideju nek odradi neki split teme, steta je da sve samo obrise jer su ulozeni sati od strane vise nas za ovo, ali od volje vam.

jos samo ovo, interastno, prosudite sami. Kolekcija nekih dela kroz istoriju, dela koja postoje i cuvaju se po muzijemima:
http://www.crystalinks.com/ufohistory.html

Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
pa ako idem po tvom rezonu, niko nije dokazao da su ih egipcani gradili ovako ili onako, nije odkazano da su splavarili (nil je oko 120km daleko od te lokacije a nisu imali buldozere, prikolice i sl, niti im je jedno deblo bilo dovoljno).
Verovatno bi brze gradili da su imali Bulldozere :troll:

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ova tema je k'o stvorena za sci-fi ali vi ga ljudi preteraste.

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
A zasto smo preterali? :) Ako nikada nisi razmisljao o ovome ili ako prihvatas neka druga objasnjenja, zar ti nije bar zanimljivo da citas ovo? :d
Evo ti primer kineza, kao fanatika [olimpijske igre, vojska, sve im je ''pod konac''] Skupi par hiljada najjacih kineza, ne prosecnih ljudi, i daj im samo drevna sredstva i koliko hoces vremena, da vidim da li ce da ponove ovo sto su sumeri i egipcani. Sa istom preciznoscu.

Ja samo hocu da otkrijem sta je istina.

A sto se tice figurica cudnih bica, letelica itd, ajde da cujem racionalno objasnjenje za ovo? Pa ljudi pre samo 20 god nisu mogli da zamisle da ce 2011 god imati sve u jednom uredjaju od 120g plastike- plejere, kameru, telefon, ma sve. A neka tamo civilizacija od pre 4500 god ima kanalizaciju, vodovod, tacne astroloske podatke, karte, proracune.. Pa samnom u gimnaziji je ucila riba koja nije znala da pokaze kontinente na geografskoj karti sveta od 3m :d :d :d srbiju trazila ispod ''uveta'' :d kod Beringovog moreuza.
Reci iskreno da li si u prvom razredu osnovne mogao da zamislis nesto kao danasnji mobilni telefon? A vodimo se kao najnaprednija civilizacija.

Samo tesla je imao slicne prognoze, zasto bas on? ;)

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
pa ako idem po tvom rezonu, niko nije dokazao da su ih egipcani gradili ovako ili onako, nije dokazano da su splavarili (nil je oko 120km daleko od te lokacije a nisu imali buldozere, prikolice i sl, niti im je jedno deblo bilo dovoljno + je Giza brdo, znaci morali su uzbrdo da kotrlaju sve te silne tone).
Jeste, dokazano je da su splavarili i pravili kanale ;) Otud i krugu piramida ostataka bambusa koji su pronadjeni u glini ;)

Ako je vladar uz svu negu i najbolje uslove ziveo 40 godina, koiko je ziveo rob? ;)

i inace imas tacno popisane dinastije, i jedan je Ramzes :D To je ime, ne prezime :)

Znam da je ime, ja ti kazem kako su mozda prikrivali godine vladarima.

U principu, nemamo ni jednu poznatu cinjenicu osim da postoje i za koga su gradjene. Nemamo ni podatak da li je Razmes ziveo 40 ili 400 godina. Oni (gradjani, robovi) su ih smatrali bogovimam okej, to nije cudno, ali sta ako oni zaista nisu bili odavde? (ne kazem da su pravi bogovi, hipoteticki receno - Anunaki npr. Mozda i Vede...).

To ti kazem, nemamo ;) Ali to samo ide u prlog mojoj prichi da su se piramide mozda gradile 400 godina, ne 40....

I kako objasnjavas nagli nestanak svog tog brilijatnog inzinjerstva, sposobnosti koordinacije i workflow-a, astronomije i ostalog kad su ljudi, danasnji, tek pre 90 godina provalili Pluton kao neku tamo planetu, a ubrzo joj i skinuli status, te sada sto si ucio u skoli pre 20 godina je puj pike ne vazi, pluton nije planeta i sad imamo samo 8 planeta u nasem solarnom sistemu (sto se nasih astronoma tice). De fakto, po svim tim zapisima starih civilizacija, pa cak i onih od pre egipcana - fali nam jos DVE! (a pluton nije jedna od njih, takvih ko pluton su nasli jos 30-40 i deklarisali ih kao kamenje iz kupierovog pojasa).
Gle, ne mogu da objasnim sve, ali to je zato shto ne znam sve :) Verujem da postoji neko ko moze sve to da demistifikuje i da ima smisla.

akogledas inzinjering, pogledaj po netu figurice i objekte nadjene iz vremena Sumera (~6000BC) pa mi objasni, gde je nestalo znanje o avionici? Bravama? Mehanickim kapijama?
Ili je sve to fake, ili je sve van domasaja naseg trenutnog razumevanja i poznavanja istorije, za sada. Mnogi od vas prosto nece ni pokusati da pogledaju i samo odmahuju rukom u fazonu "znam ja to sve, fake, nije to to garant, to samo lici njanja" ali nije tako, pogledajte, postoje i muzeji, a ima sve na netu da se nadje.

http://www.bibliotecapleyades.net/esp_aviones_precolom02.htm

uzeto iz gore postavljenog teksta

mozda su Egipcani imali i ovo, sobzirom da je ovo figurica iz njihovog vremena. Gde su te "masine" nestale? Mozda su piramide gradjene air drop-om?
Ili je to samo figura ribe koja je pukim sluchajem ispala kao avion :) Nemoj samo da mi kazesh da nije moguce da se to desilo ;) Mislim, to je figurica, a umetnost je sloboda izrazavanja... Ko zna shta je kreator iste hteo da kaze ili naglasi...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.757
Rezultat reagovanja
2.391
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
pretarali smo zato sto smo offtopik u ovoj temi.

a sto se tice naucne fantastike...pa, ja ne vidim nista cudnije "fantasticnije" u tome sto verujem da je neka napredna civilizacija dosla vamo da rudari, pa stvorila sebi uslove i radnu snagu za to (uslove jer im je trebala voda da vrate atmosferu, vodu su nasli u staroj raspaloj ledenoj planeti za njih nedalkeo odavde, srusli jedan chunk dovoljan da pokrije 70% povrsine, smirli klimu i napravili "kancelariju". Zaboravio sam ime tog nebeskog ledenog tela ali je potvrdejno od strane astrologa da je postojalo i da se rasplo i nalazi se u rubu kuiperovog pojasa u vidu zamrznutih glecera koji (molekularnom) struktorom odgovaraju nasim okeanima). Sto je ludje verovati u to nego u Mojsija koji je otvorio more, zenu stvorenu od rebra i td.

Jeste, dokazano je da su splavarili i pravili kanale Otud i krugu piramida ostataka bambusa koji su pronadjeni u glini
kanali za navodnjavanje su pravljejni tek kasnije, mnogoooo kasnije. Da nisu, na onoj fotki ne bi video nista zeleno. I dalje je to veliki trud i kopanje kanala je trajalo preko 300 godina. Bambus nije mogao dizati 15 tonske blokove na vrh piramide, ne bez jos kojekavkih stvari. Sto se prikrivanja tice, pa mozad i nisu prikrivali, a mozad jesu, a mozda nisu ni morali.

A sto se ribice tice, pogledaj ostale linkove u editu, (da si gledao video bi vise slicnih i istih vrsta iz razlictih doba) te ribice su uglavnom iznad glava na piktogramima. Mozda su tada ribice letele? Skini pogledaj Fourth Kind. Ako nista drugo, bolji je nego scorpion king 2 sve i da su sve samo lazi i prevare, a ti, kao sto i autori kazu, prosudi sam (iako se kunu u autenticnost snimaka i niko, ponavljam, niko ih nije opovrgao, zabranio, demantovao, kako god oces)

Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Mislis da sa ovim nivoom zavrsne obrade ne bi ipak uradio ribu da lici na- ribu, nego je eto hteo da da lici na avion, koji nikada nije video i ne zna sta je :d Ili onaj leteci tanjir, kako se popularno zove, sta li je hteo umesto toga da predstavi taj blistavi umetnicki um? :d Mozda neki zemljani lonac koji je bacila nervozna sumerska domacica?
Ma dajte ljudi. Taj deo istorije je debelo cenzurisan a mene zanima zasto je to tako.

Sto je ludje verovati u to nego u Mojsija koji je otvorio more, zenu stvorenu od rebra
I ovaj detalj je ukraden iz sumerskih spisa, navodno simbolicno predstavlja anunaki genetski inzenjering koji je uradjen.

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ljudi, samo bez religije, to je strogo zabranjeno pravilnikom ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh