• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Split] Dell U2312HM IPS-glow i zute fleke

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
PS. I da si imao bolji digitalac to sto ti fotkas niko osim ljudi koji imaju CRT/PVA/IPS ne bi mogli ni da vide iz ociglednih razloga :P To mi je jedna od bizarnih stvari, kad ljudi porede TN i IPS u video klipu i ubedjuju ljude sa TN-om pokazivajuci im kako su boje na IPS-u bolje :rotf: a onda ljudi komentarisu u fazonu "ja ne vidim razliku" (a naravno imaju TN panele, kako da vide boje od IPS panela preko video fajla/fotke??! :d )
Naravno da se vidi razlika, pošto ima razlike u intenzitetu boje.... :) Bilo kakav krš monitor da imaš, videće se neka razlika.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
da ali ne vidi se TA razlika koja treba da se vidi, a usput unosis i treci faktor - spravu koja pravi video zapis. I TN kad snimis gubis kvalitet njegovog prikaza koji bi on uzivo imao, ako me kapiras. Tu jedino jako dobra fotografija moze nesto da uradi, ali to mora da se postavi kako treba, podesi ekspozicija u odnosu na okolno svetlo alii da kompenzuje visak isijavanja lampi i sl. To je VEOMA komplikovano za izvesti. Uostalom, ne kazem da se ne vidi razlika, samo kazem da ne moze da oda utisak koji se dobija kad uzivo gledas, moze samo da se prikaze neka razlika u lumenu i osvetljenju i, naravno uglovi gledanja, to se odlicno vidi.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Naravno ljudsko oko nije digitalni merač kandele... Ali ovaj klip koji sam okačio prikazuje odprilike isto što sam i ja primetio kad sam stavio U2312HM pored matorog LGa.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
ma znam, gledao sam taj klip ranije. Nije stvar samo u kandelima vec opsti utisak, kandeli, uglovi gledanja, kontrast, dubina crne, ostrina prikaza, unifomnost prikaza. Kod tebe (a ni kod mene) ona nije savrsena na IPS-u ali naspram TN panela koji su najcesce levo plavi, desno crveni, gore zamraceni (los vertikalni ugao gledanja) a dole presvetli, to sto si ti uzeo je svemirska tehnologija. Ko se jos pride i bavi poslom gde su boje i kalibracija bitne stavke, taj zna koliko je tesko kalibrisati TN na makar priblizan prikaz ISP-a koji je tek iz kutije izasao :/

Nakon dve godine na IPS-u, nije da sam bahat ali, sanse nema da se vracam na TN.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Taj U2312HM se sad već može uzeti za 16-16.5K dinara... realno, ako neko planira uzeti 23" monitor, ne treba dalje da traži.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
dilerska cena je verovatno oko 160e + pdv, tih 16K rsd zaboravi ;)

inace, stigao mi monitor, sve je cool, stavio kalibracioni profil sa tft central, podesio sve, nemam tinting-a, nista nije zuto. monitor je sporiji malo od dell 2209WA kad je refresh u pitanju, ima fabricki ukljucen overdrive koji dosta "overshot-uje" pa sam ga iskljucio i sad je ok. boje, uglovi i sve ostalo je isto, za sada, ko ina kalibrisanom 2209wa ALI moram reci da je black glow ipak veci nego na 2209WA. Ne znam kako su to uspeli, mozda ima veze sa vecom dijagonalomili orijentacijom piksela, pojma nemam, veci je glow ali nista strasno, nije ne znam kolko veci i sto je cudno, veci je samo kad ga gledam sa leve strane ekrana, sa desne ga gotovo i nema. Mozda ima neke veze sa anti-glare coatingom koga 2209WA nije ni imao.

sve ostalo - cakum pakum. Crna bolja nego na 2209WA (sa kalibracijom) cak i uniformnost ekrana (na 2209WA sam imao na pojedinim mestima blago neujednaceno osvetljenje). Probijanja lampi (LED-ova) nema, malo je samo jace svetlo dole desno, ali ne probija, prosto je malo jace, nije kao probijanje, vise kao black glow.
toliko od mene, svaka preporuka za monitor ako mozete da zivite sa 16:9, ja cu se valjda navici. :P 16:10 je ipak 10 soma skuplji, a isti panel.

edit: kome treba, evo profila za raznorazne modele pa i ovaj 2312hm, ima par varijanti:
http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

ne pitajte me kako da se podesi profil za windows 7, cackas pa na kraju proradi, ne znam ni sam kako, svaki put isti problem imam na kraju ga resim slucajno :P

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ko kaže da treba da zaboravim na dilerske cene? :D

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
sad ima i LG IPS 236V sa uh-IPS panelom (aka S-IPS II ) za ~17.000....

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
I nijedan od ovih xxx-IPS modela ne valja ni za krasni.....

Ne kostaju bezveze toliko koliko kostaju. Ja krsten panel bez 350e nisam video.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
nemas ti pojma o cemu pricas

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Wikipedia rulez :troll:

Ovo sto vi // mi kupujemo i ima oznake S-IPS je tek malo bolje od ovih LED i TFT matrica u koje smo buljili do skoro. Ovi mega giga ultra jeftini Dell modeli su boolja, realno. Svaki ima neki glow, svakom nesto fali, mora da se kalibrise, smanjuje se brajtnes do bola, zute fleke, ljubicasto isijavanje iz coska u cosak...

Sta ono napisa gore, nije probijanje nego malo jace sija u donjem desnom cosku? Kakomalo jace sija? Krsten panel sija svuda u dlaku isto, nema nikakvog presijavanja, nema glow, nema zuto, ljubicasto...

Ja se zapitam da li je neko od nas ikada video normalan profesionalni panel od par hiljada eura?

S-IPS, P-IPS, uh-IPS :d, fak jea, paneli za bogatiju sirotinju. Nemoj bre da se sprdamno.

Kada vidis uzivo Dell U3011, ili NEC PA271W, onda shvatis da su ovi IPSici o kojima pricamo smejurija teska...

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Moj TV ima neki Alpha-IPS, nema glowa, nema probijanja, slika mi je odlicna...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Wikipedia rulez :troll:

Ovo sto vi // mi kupujemo i ima oznake S-IPS je tek malo bolje od ovih LED i TFT matrica u koje smo buljili do skoro. Ovi mega giga ultra jeftini Dell modeli su boolja, realno. Svaki ima neki glow, svakom nesto fali, mora da se kalibrise, smanjuje se brajtnes do bola, zute fleke, ljubicasto isijavanje iz coska u cosak...

Sta ono napisa gore, nije probijanje nego malo jace sija u donjem desnom cosku? Kakomalo jace sija? Krsten panel sija svuda u dlaku isto, nema nikakvog presijavanja, nema glow, nema zuto, ljubicasto...

Ja se zapitam da li je neko od nas ikada video normalan profesionalni panel od par hiljada eura?

S-IPS, P-IPS, uh-IPS :d, fak jea, paneli za bogatiju sirotinju. Nemoj bre da se sprdamno.

Kada vidis uzivo Dell U3011, ili NEC PA271W, onda shvatis da su ovi IPSici o kojima pricamo smejurija teska...
druze, edukuj se o panelima pa onda nesto pisi.

malo jace sija znaci da malo jaci kontrast ima u tom delu panela i to se vidi iskljucivo na cisto crnoj pozadini, dakle nikad, a i kad se vidi, morao bihd a ti pokazem tacno gde da bi skapirao da ima.

nisam video dell U3011 (koji ima h-IPs panel) ali sam video 2410 (koji isto ima h-IPS panel) nec sam video (on ima s-ips panel) .

h-ips je poboljsani s-ips, uh-IPS je poboljsani h-ips. Tako da kazem ti, edukuj se prvo pre nego sto krenes u raspravu o necemu sto ne znas ;)

slika, ukoliko je uniformna na panelima, je na svim ovim monitorima manje-vise ista nakon kalibracije. Veci monitori su svetliji jer imaju jace lampe ili LED, a ti monitori koje si pomenuo imaju CCFL lampe, sto je matora tehnologija. Ne znaci da je losa, ali znaci da im treba vremena nakon paljenja da zagreju lampe. Cak i do sat vremena na U3011. Sa LED nemas taj problem. Svi novi modeli koji izlaze uglavnom imaju LED baclight, ukljucujuci i 2312HM i onaj LG sto sam naveo (236V). I to sto je nekada profi monitor kostao 1500e (eizo CRT zaboga!) ne znaci da danas za 300e ne mozes da uzmes bolji U2410 je odlican profi monitor za rad sa jednim od najboljih panela i kosta ~400e.

Porediti bilo koji ips panel type sa TN-om je bizarno, pocevsi od uglova gledanja pa na dalje.

cena panela su sisle dole jer se proces proizvodnje usavrsio i omasovio i to je najveci razlog.

vecina ovih panel tipova se razlikuje po potrosnji energije, razmaku koji je moguce ostvariti izmedju piksela (dpi) i jos nekim tehnikalijama koje krajnjeg korisnika ne treba ni da zanimaju jer ih nece ni primetiti. Razlikuju se i po sirini kolornog opsega i bit depth-a iz koga vuku paletu boja. TN paneli imaju gamut do 73%, a ips paneli OD 73%, tako da je i tu svaki bolji od TN-a. e-IPS, u zavisnosti od implementacije, moze imati i 96% color gamut, a ah-ips, h-ips, s-ips od 100% (najcesce 103%) pa navise. Ovo je bitno velikim picajzlama ili velikim profesionalcima koji rade sa jako ozbiljnim print tehnologijama. Meni je i 73% kalibrisanih ok jer pokriva 100% Adobe RGB spektra, a to pokriva i vise nego sto je meni za rad potrebno. Svaki IPS panel pokriva stanadrdni RGB spketar i ima 16.7 miliona boja.

tacno je da neki imaju neuniformisan prikaz ili neke mane ali to varira od primerka do primerka i cak i na najlosijim to je i dalje bolje i podnosljivije od klasicnog TN prikaza jer su oni po defaultu neuniformni sa prikazom. To sa IPS panelima i greksma moze da se desi i na tim modelima od 600e, i onim od 400e kao i na onim od 150e, to je greska u nekoj seriji ili je prosto jedan u hiljadu i sl. Pogledas monitor pre nego sto ga kupis i resena stvar. Cena nema nikakve veze sa celom tom pricom.

i btw. najnoviji IPS panel type je LG ah-IPS, namenjen mobilnim uredjajima i velikim ekranima (40+ incha) za sada i najbolji je IPS panel type ikada. Ugradjuje se u iPhone 4 npr.

Ako te zanima da procitas vise i edukujes se malo o tome sta je sta kad pricamo o IPS, primere i specifikacije (i ilustracije) imas ovde: http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

preporucujem da ti da bacis pogled. ;)

:wave:

edit: SVAKI monitor MORA da se kalibrise da bi dobio precizne boje za rad. Cak se i kalibracija moze vrsiti za vise profila rada. Za ultragigamega profi rad kalibracija se radi non-stop sa aktivnim kalibratorima koji menjaju profile u zavisnosti od osvetljenja u prostoriji. Za igre i filmove kalibracija je nebitna, imas profile na monitoru pa biras koji ti je lepsi, svi su oni tu negde otprilike.
Brightness se smanjuje jer hebeno ubija oci kolko su jake lampe. TN nema taj problem jer ima krsh lampe koje na 100% rade ko vecina ovih sa IPS-a na 10-15%. Brightness se smanjuje (po potrebi) i da bi dobio temperaturu boja sa kojima zelis da radis, 6500, 7500, 9300, 9600...sve zavisi sta ti treba ili sta ti prija. Od ovoga zavisi kako ce izgledati bela boja (nije svaki papir isto "beo" ;) pa kad radis za print onda je pozeljno da podesis svoju belu da odgovora papiru na kome ce se stampati. Univerzalni sistem ne postoji)

dell je imao defektnih serija, ali to je do proizvodnje, nije do dell-a. Dell ne pravi ips panele, to radi LG, dell ih samo ugradjuje. Sve sto si naveo je podlozno reklamaciji u vecini slucajeva i zemalja. Zna se koja je tolerancija za uniformnost prikaza i normlano je da ako dobijes monitor kome probija roza boja negde da ces ga vratiti i uzeti drugi.

i nemoj da se ljutis, ovo ti sve pisem dobronamerno :)

Poslednja izmena:

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ma citao sam ja davno davno o svim tim panelima, ondak kupio onaj 2311H ili kako vec, pa video isti na jos jednom mestu, pa onda video ova dva gore sto spomenuh i shvatih da svi komplet corimo u deep deep down end xxx-IPS panele.

:wave:

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Fantome, svasta naprica. Ne znam sta si ti video, ja mogu samo da kazem da nemam tinting (pogledaj samo koliko se zale na tinting na U2410), niti fleke niti isijavanje. O unifomnosti da ne pricam. Viewsonic kog sam imao (a kostao je preko 400E nov) je toliko bio musav i imao na levom kraju piksele poredjane cik cak a u sredini jedan ispod drugog. Pretpostavlja da je to dobar panel? Realno jedino sto moze da smeta je glow ali opet, realno, videces ga po odredjenim uglom i kada je sve crno. U prevodu, u realnom radu neces ni videti. Ja sam pogledao sve ove "bolje" IPS panele (Asus PA246Q koji kosta 550E, Dell Ultrasharp U2410 i HP ZR24w) i bio spreman da kupim svaki (HP sam imao) i svaki je bio defektan. 2412 nisam ni hteo da razmatram ali kada je djavo odneo salu, uzeo sam njega i ne kajem se. Jedino mi je krivo sto nisam mogao da sacekam i vidim Samsung S24A850DW, koji ima PLS panel.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
s-ips, h-ips, uh-ips i ah-ips nemaju klasican black glow vec se tzv. purple glow :) Ali to je normalno ako nemaju zastitu od toga, a zastita ide na bas bas jako skupe modele, ne znam koji je poslednji na kome sam video da ima. Dakle ne anti glare coating vec Advanced True Wide (A-TW) polarizer...

@Lukija: Typhoon.X je nasao sebi 2410 bez tintinga :) Taj panel je generalno bolji jer je h-IPS (veci color gamut, nema black glow vec purple glow (mnogo manje vidljiva stvar) ), dok je 2412 e-IPS, medjutim, 2412M posto je e-IPS, je brzi, ima manji input lag i stavljen 3H anti glare koji je manje agresivan od onog na 2410, na 2410 ako se bas zagledas slika je malko "granulastija" mada to ce samo picajzle ili hejteri da navode kao neku ne znam ni ja kakavu manu. Stvarno sam morao da se zagledam u taj ekran da bih skontao o cemu je all the bitchin' oko toga.

elem, ja stvarno ne znam kako neko moze da pogleda u ispravan ips panel bilo kog tipa i da kaze da je to malko bolje od TN-a. Pa cak i ako ima malo tintinga, ta kolicina istog bi se na TN panelu zvala "nema tintinga" :d TN ima native tinting cim mrdnes glavu za 1cm u bilo kom pravcu :rolleyes:

i opet cu ostaviti link koji razjasnjava "misterije" tipova IPS tehnologije i sta je sta u tom segmentu i poredjenje sa VA
http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
lol :rotf: jbg...Ma nista ne fali tom 2412M, to sto nemas 110% gamut ti je pretpostavljam ekstra bitan podatak :D Slika je ista, kontrast je za drcic manji al cena manja za prikolicu i imas za drcic ostriju sliku zbog "lakseg" coating-a i imas LED backlight. Ja sam isto hteo 2412m zbog 16:10 al nisam mogao da ga uzmem pa sam se zadovoljio ovim 2312HM. Prezivecu par linija manje...

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Purple glow je sve samo ne manje vidljiva stvar, evo booljim u 2311h, kuku i lele na sta ovo lici.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
hahahahha LOOOL Pa taj monitor nije s-ips ni h-ips, to je e-IPS i nema purple glow (ne moze da ga ima) lool sta ces ti sve da pises samo da bi ocrneo nesto pa to je strasno :d Druga stvar je ako ti je monitor default pa ima previse crvene, skini profil za njega ili sam nasteluj gamma vrednosti koristeci lagom.nl A profil imas ovde: http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm pa nadji svoj model, valjda znas da ubacis i aktiviras profil u win 7, a tamo ti pise i koja su podesavanja za custom preset mod.

ako nista drugo (ako te sve mrzi) stavi brightnes na 30~35 RGB na 87 /100 / 93 na custom rgb u monitor OSD-u.

Poslednja izmena:

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
E svasta ce covek ovde da procita :)

Kako bre moze da nema purple glow, sta sam ja, veverica pa vidim purple umesto yellow? :d

I ajde de, ne dzoraj se tim e-ips, h-ips, s-ips, kao da ti znas koja je razlika i da li neki moze da ima ili da nema purple glow?!?

Nista ja necu da ocrnim, samo konstatujem (sam sa sobom, icigledno) da su svi ovi xxx-IPS monitori boolja.

Eno, onaj Mipkov PVA, Lenovo 220X, kako bese vec, objasnio panel za sve pare ovim IPSicima sta je slika.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
lol

pa taj lenovo je prvi na spisku za kalibraciju lol, odlican monitor za RAD, boolja za igre. Ti bre ne znas o cemu pricas, a nista neces da procitas iako ti se sve servira. NEMOGUCE je da vidis purple glow jer je to feature S-IPS. Ne postoji "samo" IPS, svi su x-IPS xx-IPS...al ne vredi tebi crtati. Taj lenovo sam video uzivo u par navrata i monitor je okej ali je PVA i nije nista posebno, svaki S-IPS i h-IPS ako je korektno izveden je bolji od tog 220x, imas monitore u tom rangu sada po 300e i manje.

PS. ne postoji yellow glow. Jel ti uopste znas o cemu ti pricas? O tintingu (kalibracija to moze da resi) ili o glow-u?

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other: