Nove nove! To te samo makro fotografije zbunjuju.Steamie fotke su ti sve bolje!
Jesu ti to original silikonske podloske ili si pazario nove? Tako su bele posle godina koriscenja...
Šine nisam kupovao, to su originalne šine. Ali ako ti baš trebaju šine, našao sam neki poljski sajt sa svakakvim čiftek zanimljivostima, gde između ostalog prodaju i HDD šine. Link >>>Stem, moze info gdje si nasao silikonske podloske i rails za diskove?
Hvala na lepim rečima! Trudim se. Video sam jednog lika što prodaje Dragona za 2000din, ali kapiram da tebe zanimaju ovi LCX i LBX modeli... Veoma lep taj model i meni bi takav model olakšao rad na prednjoj masci... Ova moja prednja vrata me prcaju u mozak, ne znam šta da radim sa njima. Na kraju ću probati da uzmem aluminijum i savijem ručno neka vratanca. Nadam se da ćeš uskoro naći kostur, pa da gledamo još jedan mod oživljavanja Chieftec-a.Lepo lepo.
Profi si isekao ona 3 otvora na držaču matične ploče. :obrva:
Ja tražim da kupim čifteka koji ima unutrašnji kostur tj konturu kao kod tebe pa kad ga nađem krećem u modovanje, sve je spremno samo se čeka kutija. Još kad bi me sreća (ukakila ) pošla pa da nađem meš model :http://ii.alatest.com/product/full/a/f/Chieftec-Mesh-LCX-01B-schwarz-ged-mmt-0.jpg ...
Svaka čast za rad. samo teraj!
Ali kolko ja vidim tu nema hexagona? Ja sam na to bio naleteo ranije dok sam trazio neki lim perforiran sa hexagonima sto ce mi uskoro trebati, al sam na kraju odustao i jos uvek neznam sta cu.Lipo sam ti riko ima ovdena strani 1/19http://www.mdminoxs.rs/uploads/pdf/01_plocevine.pdf
Ako ako... Samo radi.Steamroller je napisao(la):Hvala na lepim rečima! Trudim se. Video sam jednog lika što prodaje Dragona za 2000din, ali kapiram da tebe zanimaju ovi LCX i LBX modeli... Veoma lep taj model i meni bi takav model olakšao rad na prednjoj masci... Ova moja prednja vrata me prcaju u mozak, ne znam šta da radim sa njima. Na kraju ću probati da uzmem aluminijum i savijem ručno neka vratanca. Nadam se da ćeš uskoro naći kostur, pa da gledamo još jedan mod oživljavanja Chieftec-a.
Pa to i jeste problem, ne mogu saviti sve 4 strane odjednom... Eventualno da pazarim neko tvdo drvo i da napravim kalup za savijanje, to mi zvuči najizvodljivije. Neću da farbam pošto spoljnji limovi i vrata treba da budu iste boje. Imam mačka koji se pentra ko kućištu, izgrebaće ga ili on ili ja pre ili kasnije.... Verovatno ću i spoljnje delove nositi na powedercoat pa moram i vrata da "farbati" u istu nijansu. Zato mi je najbolje da imam Alu vratanca....Koliko vidim tu tvoju "mašinu" nećeš moći sve 4 strane da saviješ.
Moći ćeš jedino da jednu ispraviš da bi savio četvrtu pa tu što si ispravio da vratiš ručno. A možeš da pretpostaviš na šta će to da liči...
p.s. a žašto ne ofarbaš plastiku body sprejem, ja sam farbao pre par godina vratanca od dragona i nema oštećenja uopšte.
To se rešava tako što se iseku krugovi ili prorezi u ćoskovima gde se sreću stranice lima tako da ne udaraju jedna u drugu ili da se lim ne zgužva na tom mestu kad se sve savije.Koliko vidim tu tvoju "mašinu" nećeš moći sve 4 strane da saviješ.
Moći ćeš jedino da jednu ispraviš da bi savio četvrtu pa tu što si ispravio da vratiš ručno. A možeš da pretpostaviš na šta će to da liči...
uf uf uf. Imaš li one žabice što se montiraju u žlebove stranica i na skelet kućišta u te male proreze? Ako imaš, obavezno to stavi. Mnogi govore da chieftec kućišta zuje, zuje pojedini modeli ako nemaju te žabice.Steamroller je napisao(la):
1. Kad sam radio prethodni(prvi) mod, trajalo je 2 dana.Imam te žabice, ali baš sam razmišljao o tome da ih ne vratim. Videću kako će da se uklope u celokupnu priču. Jeste veoma sporo napredujem. Imam dileme oko sledećeg koraka. Da li nositi stranicu na waterjet, da li kupovati ploču aluminijuma ili kupiti nekoliko ventilatora predviđenih za ovaj mod. Tešku finansijsku situaciju još više otežava stvar da mi je preključe vrisnula matična.
# pre nego ubacite komponente a nešto ste rezali, šmirglali, brusili itd, kućište nosite na kompresor, pa onda nekim jakim magnetom pređite oko svih uglova kućišta kako bi svi opiljci nestali.
Misliš na nežna kućišta?...osim ako je kuciste od aluminijuma.
Inace, jednostavnije je strpati kuciste u kadu i detaljno istusirati
+1!Misliš na nežna kućišta?
p.s. ***beš kućište na kome ne može da se sedi
ok, prevideo sam tvoj edit.+1!
A fotke modovanja?