To je super, ako želiš da ti se svi linkovi UVEK otvaraju tako Ja više volim da imam kontrolu, tako da neki link otvorim u postojećem tabu, neki u novom (zavisno od potreba).Iskljucis opciju "Reuse current tab" (Settings>Preferences>Tabs) i svi linkovi ce se otvarati u novom tab-u. ovo koristim od prvog dana kada sam sa FF presao na Operu (a davno to bese)
Pa ako nije klikabilno, nije ni link, nego samo tekst.Srednji klik na ne-klikabilni link?
Postoje sajtovi na kojima su linkovi napisani kao običan tekst, tj. nisu URL.Pa ako nije klikabilno, nije ni link, nego samo tekst.
Nisam baš najbolje skontao o čemu se radi?
Jel ima neki drugi browser to što tebi treba?
na operi postoji mogucnost da klikom na "Go to Web Address" (konteksni meni) selektujes bilo sta sto bi trebalo da bude link a nije tako formatirano na nekoj strani. Shift + "Go to Web Address" takodje ima funkciju da taj link otvori u novom tab-u. ukoliko ne koristite "reuse current tab", drzanje shift tastera nije neophodnoPostoje sajtovi na kojima su linkovi napisani kao običan tekst, tj. nisu URL.
Ja takve "linkove" selektujem i odradim "drag&drop" samo par pixela - i link, koji nije klikabilan, otvori se u novom tabu (to mi radi i u FFu i Chromiumu, a radilo je "vekovima" u Maxthonu).
sto se tice potrebe za kontrolom...i ja sam bio u istom tripu kada sam prelazio sa FF al' to mi je vise apsolutno nepotrebno...situacija u kojima bi izricito zeleo da mi nesto bude otvoreno u istom tabu ima ispod 0.1%To je super, ako želiš da ti se svi linkovi UVEK otvaraju tako Ja više volim da imam kontrolu, tako da neki link otvorim u postojećem tabu, neki u novom (zavisno od potreba).
A. Znam za to, ali je, imho, drag&drop neuporedivo bolje rešenje. Uostalom, nisam ja postavio to pitanjeA. na operi postoji mogucnost da klikom na "Go to Web Address" (konteksni meni) selektujes bilo sta sto bi trebalo da bude link a nije tako formatirano na nekoj strani. Shift + "Go to Web Address" takodje ima funkciju da taj link otvori u novom tab-u. ukoliko ne koristite "reuse current tab", drzanje shift tastera nije neophodno
B. moze neko da odgovori na sledece
ovo je adresa. otvorite u Operi ovu stranu i uradite jednu od ove tri stvari
1. klikcite Space
2. klikcite na taster FastForward
3. zaredom radite gesture Forward (Right Click + right)
galerija je jedna stvar. ova stvar sa Fast Forward funkcionise sa svim visestranicnim tekstovima i prepoznaje link next i omogucava znacajno laksu navigaciju....otidi na prethodni link na prvu stranu testa i klikni na Fast Forward...lepo ces proci kroz prvu, drugu, trecu, cetvrtu stranicu testa i celu galeriju....na jedan isti nacin...i kad predjes na novu verziju, neces morati da cekas da izadje kompatibilan add-on vec sve radi out of box. isti gesture moze da te uloguje na neku stranicu ukoliko imas zapamcen pass...Inače, za šetanje kroz galerija slika (ako si to pokazao ovim primerom?) ja u FFu i Chromiumu koristim vrlo zgodne ekstenzije, koje svoj posao rade odlično (otvorim samo prvu sliku, i onda klikćem next ).
Aha, vrlo slične kao navedene extenzije. Bolje kao extenzija, jer ipak postoji malo ljudi kojima to treba (ja to koristim max. 1x mesečno, a verovatno i ređe)galerija je jedna stvar. ova stvar sa Fast Forward funkcionise sa svim visestranicnim tekstovima i prepoznaje link next i omogucava znacajno laksu navigaciju
e pa tu je glavni koren neslaganja. zasto instalirati add-on za nesto sto ce se koristiti 1 mesecno i time pretrpavati ionako pretrpani firefox kad se sa par lilnija optimizovanog koda moze isto to imati u osnovnoj verziji programa?Aha, vrlo slične kao navedene extenzije. Bolje kao extenzija, jer ipak postoji malo ljudi kojima to treba (ja to koristim max. 1x mesečno, a verovatno i ređe)
ja sam zbog toga i prestao da koristim operu pre 2 godine. Kad jednom to pocne da radi, samo reinstal sistema pomaze, al opet se kad tad vrati, ko zna zbog cega, ko zna sa cime. Malo malo pa me zezao YT, pa gametrailers pa sam onda popi... i presao na FF (iako ga nisam voleo) i eto, ostao.ja po prvi put u zivotu koristim Firefox samo zato sto mi od juce Flash odbija da radi u Operi! *ebavao se oko sat vremena sa tim i jednostavno nece!
napravi vise mail naloga u google mail ili bilo gde i otidi da se logujes sa jednog na drugi i zamisli da imas autocomplete kao sto na FF imas Onda idi vrti te galerije da se smiris malo, jer realno, to sa galerijama je slanina u pivu, a log in/out na 10-tak foruma, 3-4 mail naloga, 3-4 sajta i to sve par puta na dan je ipak korisnije nego tih par redova optimizovanog koda, koga btw imas kao addon za FF ako ti bas treba.e pa tu je glavni koren neslaganja. zasto instalirati add-on za nesto sto ce se koristiti 1 mesecno i time pretrpavati ionako pretrpani firefox kad se sa par lilnija optimizovanog koda moze isto to imati u osnovnoj verziji programa?
blokada sadrzaja, mouse gestures i jos nekoliko stvari su do danas trebali steci svoje mesto medju standardnim funkcijama drugih browser-a
Što? Eto, meni ne treba mouse gestures, ne želim ni ugrađeni mail i IRC program... Pola funkcija u Operi mi ne treba. S druge strane, većini običnih korisnika je FF (eventualno sa 2-3 extenzije) sasvim dovoljan.blokada sadrzaja, mouse gestures i jos nekoliko stvari su do danas trebali steci svoje mesto medju standardnim funkcijama drugih browser-a
Ctrl + Enter (ili isti onaj gesture) i izaberes account koji ces da logujes. ili ja nesto propustam?a log in/out na 10-tak foruma, 3-4 mail naloga, 3-4 sajta i to sve par puta na dan
propustas, u FF samo krenes da kucas user name i to je to, on pamti sve logine i sifre i sve ti popuni (autocoplete), ne moras nista da biras osim ako nemas vise naloga na istom sajtu koji pocinju istim slovima ili sta vec, samo kliknes login Dakle ne moras da biras iz liste akauntova (mada mozes i tako)Ctrl + Enter (ili isti onaj gesture) i izaberes account koji ces da logujes. ili ja nesto propustam?
magic wand je zakon, jer FF i chrome ce uraditi auto complete cim neko pocne da kuca neshto u odgovarajuca polja, dok veceina ni ne za da koristi magic wand i ne moram da ce neko da mi se uloguje na nalog bez mog znanjaCtrl + Enter (ili isti onaj gesture) i izaberes account koji ces da logujes. ili ja nesto propustam?
Kuci malo verovatno, ali na poslu npr.?kao prvo: moze da se iskljuci autocomplete i da se prebaci na "wand" princip, dok u operi ne moze da se prebaci na autocomplete princip
kao drugo: ko ce da mi se uloguje kuci na masinu osim mene?