ivke76
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.04.2009.
- Poruka
- 190
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
A sa kojim ces to "media pool-om" na ssd-ovima da montiras nekompresovani HD materijal?Pa ne bi zato shto u tvom svakodnevnom radu za rachunarom i ne bi bilo previshe benefita. Pokushaj da montirash neki nekompresovani HD video materijal, sa zeljom da ti real time preview bude barem malo techan, dok imash klasichan HDD. I ostace na lepim zeljama Za neke stvari klasichan HDD jednostavno nije dovoljno dobar.
Sve ima svoje . Recimo na HTPC-u na kome se igram, gledam filmove, surfujem necu nikada ubaciti SSD. Jednostavno nema benefita i ne opravdava svoju cenu... Ne bih ga uzeo za HTPC da lezim na parama, bukvalno me shvatite. Dok mi sada na desktopu RAID 0 zavrshava posao, ali daleko od toga da mi je lagodan rad za istim, kada je poduza montaza u pitanju. Jednostavno vreme pristupa nije dovoljno dobro, da ne pominjem kada imash 100GB nekompresovanog materijala pa kobinujesh sekvencu koja je na prvo GB i na poslednjem Ok, sve to moze da udje u RAM posle odredjenog vremena, ali to je poneta. Vreme! Vreme nikoga ne cheka..
Ako montiras HD "reklame/spotove" od po 30sec do 3-5 min. jos da ti bog i pomogne sa ssd-om (da ne kazem ssd-ovima) za sve drugo ili veliki raid sa klasicnim hardovima ili "izuvanje" od velikog ssd raid-a (od po 32+ komata diskova npr.) koje ces da isplatis jedino ako James Cameron-u picis montazu
Poznajem sina coveka koji je montirao zvuk za novi film Nikite Mikhalkova i sta da ti kazem... bukvalno nosi covek punu torbu hardova (nije kao da nema para da kupi ssd-ove a koliko bi mu u tom slucaju trebalo ssd diskova/dodatnih raid kontrolera samo on zna)
Da ne pominjem cinjenicu da se 99% danasnjih vlasnika ssd-ova bas "ubija od posla i hd montaze" prosto nista ne mogu da rade na kompu bez ssd-ova
Razumem ja ljudi entuzijazam i sve to i ja sam u tim vodama ihaaaj dugo ali ovaj danasnji "tempo" prosto nije normalan + sto licno mislim da je ssd trenutno poluproizvod pa da objasnim:
Ne puniti ga preko 75%!!!??? Kao kada bi imao volvo kamion 24t nosivosti i kaze ti volvo jbg bato mojne da tovaris preko 18t
To mi je vec dovoljno da ga trenutno zaobidjem
Plus sto ce mu cena najdrasticnije pasti u odnosu na bilo koji drugi HW jerbo "rapidno stari" i kome ces za loopam godinu dana kad' izadje 8th (ili koji vec) gen da prodas godinu dana (cak mazen i pazen ) ssd?
Zavrsices k'o ljubisa brate mili ili ces ga dati za tepsiju ribe
Kao sto rekoh, bice odlican proizvod kad' bar jos malo "prelezi decije bolesti"
Entuzijazam se polako pretvara u "bolest" (ovo ozbiljno mislim btw iako sam i sam prilicno "bolestan" )
Nabijaju tempo k'o Dolce & Gabbana
Apsolutno!Ma sve je to glas razuma, ja sam kupio SSD ne bih li osetio to ubrzanje o kom' se prica, i da, osetio sam ga.
Pomodarstvo, nista vise, kome se svidja ok, kome ne, well, uvek ce biti tako...
I ja sam racunao da mogu da kupim 4TB zarad ovog malecnog od 60GB, ali sam vec imao 2TB, te sam kao prosecan Srbin kupio SSD, a nisam kupio patike. Kupio sam LCD televizor.
Stvar principa, 'oces, neces... Neko ima pare da se **** i trosi ih, neko ima pare da se **** ali ih ne trosi, ako nema previse smisla.
I da napisem jos jednom, ovo sve napisano je moj trenutni stav/misljenje o doticnom parcetu HW-a i nista vise... nikakav "hate"/zavist (sta god negativno) prema vlasnicima istog
Poslednja izmena: