• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Upitnik tema, a problem!

Saruman

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.09.2009.
Poruka
484
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II 965+Big Scorpion
Motherboard:
Gigabyte MA790FXT-UD5P
RAM:
GeiL GV34GB1600C8DC 2x2GB
VGA & cooler:
Asus DCUII 7870
Display:
Benq G 2420 HD
HDD:
WD640+2x1TB EADS+1,5TB 153WI
Case:
CM 690
PSU:
Chieftec 750w 14CS
Optical drives:
Samsung SH-S223B
Mice & keyboard:
A4tech X7BF-Logitech 200
Internet:
Kablovski
OS & Browser:
Win 7 & Opera
Other:
LG LH3000
@Kujowan..
Odmah da ti kazem da nisam neki expert sto se tice AV-a..Ali ako vec trazis neki dobar AV pogledaj Bitdefender internet security mozda ti bude odgovarao.
Nije mnogo skup, licenca za godinu je oko 10 E ( AV, firewall, antispam....). Ja ga koristim vec 3-4 god i nisam imao (vecih) problema sa malicioznim programima.
Nije mnogo zahtevan i solidno je brz i siguran.
Pogledaj mozda ti se i dopadne..:wave:

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@ mea culpa:
G- DATA av?
Koji je to av?
Evo idemo redom:

Posto imas system sa 2GB RAM-a, ne preporucujem G-Data AV jer je dosta zahtevan za komp. Radi sa dva engina i smatra se sa svojih 99.8% otkrivenih virusa i trojanaca za jedan od najboljih.Ima da se skine trial verzija, ako zelis da probas:http://www.vakcina.rs/gdata-antivirus.php, pa kliknes na probna verzija, link. Kosta kod nas oko 2600din za godinu dana za 1 komp.
Comodo je FW Free, i jedan je od najboljih zastita kao standalone FW. Ima Comodo i AV koji je takodje Free, ali nisam bas siguran u njegovo heuristic umece, zato ti predlazem Sunbelt Vipre koji je all in one i moraces da ga kupis direktno od njih, jer nemaju kod nas zasupnika. Njega na masini nebi trebalo da osetis uopste, jer je totalno nezahtevan. Jedina "mana" da kazem je njegov FW koji bi trebao posle instalacije i Update-a baze da se dodatno izpodesava na visoki stepen zastite.
Takodje, ja sam kupio Aviru Premium i na jednoj masini mi radi sa Comodo FW bezprekorno i zadovoljan sam. Zasto ne Free Avira? Zato jer ona nije antitrojan, keyloger, a danas je oko 63% napada upravo sa trojancima i keyloggerima. Avira Premium se takodje smatra medju najboljima sa svojih 98.9% detekcije. Mana je dosta false pozitivnih upozorenja. Upoznat sam, jer sam aktivno ucestvovao u pomaganju pri pravljenju istih. Da napomenem da je G-Data AV dobar, jer koristi i Bitdefender i Kaspersky engine, ali kao sto sam napomenuo zbog toga je trom, zausima dosta resursa i koci masinu. Idealno je da imas bar 2x2Gb RAM da bi nesmetano radio sa ostalim programima. Sve u svemu svaki izbor zastite, zavisi od tvog misljenja o tome, koja mesta posecujes na netu i koji software imas na kompu.
Najlaganija zastita all in one je svakako Sunbelt Vipre Premium koji ide sa svojim FW i koji se mora rucno podesiti. Da napomenem da je i sam FW sedmice prilicno OK,pardon, ti si na XP-u, samo ga je mukotrpno namestati, a video sam i situacije da posle stelovanja nije pustao nista na net. Toliko za sada. Poskidaj instalacije trial i probaj, pa ces sam steci neku sliku o tome. Dakako i Kaspersky Lab. je izvanredan u svim segmentima zastite. Izasla je Pure finalna x.124 verzija doticnog, koji je kompletan sa svom zastitom koja je trenutno moguca, a da ne blokira previse komp.
Javi ako ti treba jos informacija i probaj neki software koji je sertifikovan od bar dva nezavisna laba za ispitivanje zastita.
:wave:
P/S. Evo ti dva linka da malo pogledas stanje u svetu AV i jedan za FW:
http://www.av-comparatives.org/
http://www.av-test.com/ i za FW:http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
Prouci i ako te nesto interesuje slobodno pitaj!
Pozz.

Poslednja izmena:

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Koristim Microsoft Security Essentials.. Sta znam, ne osetim ga dok radi, nisam imao nijednu laznu dojavu, update-uje se preko Windows Update-a.. Besplatan jeste ali moras imati legalan i aktiviran Windows..

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Evo za neke popularne AV link za pdf:
http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests
i za Performance test:
http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/performance/performance_aug_2010_en.pdf
i na kraju dynamic test:
http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/dyn/wholedynamic2010.pdf

P.S. Moguce je svaki trojanac ili keylogger napraviti da bude FUD, samo zavisi sa kojim kripterom ga kriptujete :d
Ko upotrebljava usenet, newshosting i ostale newsgroup servere, zna o cemu pisem!

Poslednja izmena:

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Probao razne i ostao na kombinaciji avira-malwarebytes i ne bi je menjao;)
Btw cisto sumnjam da taj keyloger moze da prodje kroz sandboxie.
Koristim sanboxie u igraonici vec godinu dana i jos nista nije proslo kroz njega...

Poslednja izmena:

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Probao razne i ostao na kombinaciji avira-malwarebytes i ne bi je menjao;)
Btw cisto sumnjam da taj keyloger moze da prodje kroz sandboxie.
Koristim sanboxie u igraonici vec godinu dana i jos nista nije proslo kroz njega...
Dosta si u pravu kada to kazes, zato se danas FUD-uju setup-ovi i instaleri, pa kada te obavesti SB da instaler hoce na net, ti ladno prihvatis i pustis. Nemam mnogo iskustva sa SB, ali ima ga Comodo FW i radi kako sam napisao. Dovoljno je da samo dvoklik uradis na setup ili instal i vec imas trojanca na kompu. Mozda sam stvarno malo paranoican u pogledu toga, a to sam gore u postu i napisao, ali kada ti neko skine sa kartice svaki mesec po 9.90€ nije ti svejedno. Jos je i sreca ako samo toliko skine, jer sam limitirao karticu. E od tada sam poceo da se upoznajem sa materijom i NIKADA ne ostavljam tragove Opere ili text fajlove na kompu sa podacima! Brisem sve keseve iz browsera odmah po zavrsetku rada na kompu i koristim cleanere. Inace OPera je dosta teska za keylogere, ali sa nasim bankama je skoro 100% da moras da pristupis sa IE ili Mozilom, a onda nazdravlje :D Kazem moje iskustvo, nemora da znaci da je moje misljenje ispravno, ali nikad se nezna.

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
CODEGEN BRIZA 6099 BLACK, light modding
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
genius gamer i neka A4 tastatura
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
@Meaculpa, ili enigma stvar (respect) kako god :)

pomenuo si browsere....

Navukao sam se na google chrome, nekako mi odgovara za koriscenje...

svi spominju taj Internet explorer, sesticu po mogucstvu za net, kako vec, ali onako, na brzaka koment, koji od browsera je, laicki receno, najmanje podlozan za probijanje?

Mada, pitanje je nezahvalno, nijedan nije siguran, ocigledno....

A zaprethodan post o kombinacijama... dem it, hvala! MIslim da cu se odluciti za comodo fire wall, za sada, a za antivirus cu ostaviti ovu avira free verziju. Mrzi me da opet reinstaliram sistem, da ne menjam sad opet nesto tako bitno na sistemu... do sada nisam imao vecih problema sa sistemom, iako sam koristio NOD 32, ili bit defender i obican windows fire wall. BAr da ja to nisam primetio...

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Ja sam recimo namestio sandboxie da kad god se resetuje racunar on obrise ceo context sandbox-a.Znaci fakticki sta god da je instalirano pod sandox sesijom,trojanac,malware,program itd. se obrise kada se resetuje racunar i sve se vrati na staro.To toliko lepo i dobro radi da ja nemam maltene nikakvu zamerku i to mi je omogucilo da na game-ing masinama imam opciono i net(web browser,skype,msn).Sve mi se od toga pokrece pod sandbox okruzenjem i da kucnem o drvo jos nikakav problem nisam imao do sada;)Instaliraju klinci pod chrom-om svasta:trojance,dodatne programe,cs chitove itd. al kad se resetuje racunar-pfff sve je na starom:)
Slican program koji ljudi koriste je i deepfreeze ali on radi na visem nivou i za njega je potrebno da imas i odvojene particije kako ne bi gubio save-ove iz igrica i config fajlove pri restartu racunara.
Sto se tice keylogger-a i trojanaca koji se kriptuje sa crypting programima oni fala bogu za vrlo brzo vreme budu provaljeni od strane antivirus kompanija.
Vecina free cryptera je detectable a oni koji nisu,nisu free i moras fino da platis da bi mogao da "skembash" code.
Cim jedan od tih paid postane dosta popluaran eto i patch-a od strane antivirus kompanija koji detectuje njegovu enkripciju;)

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Po meni je najsigurniji chrome(mada ja korisim srware iron).Zasto?Pa zato sto je i sam pokrenut u sandbox okruzenju koga nije lako zaobici.Najlosije iskustvo imam sa internet explorer browserima a firefox ako se lepo namesti moze takodje lepo da radi.Kao sto rekoh iznad ako se browser namesti da radi sa sandbox-i programom to je velika zastita od virusa.Nijedan web browser nije secured tako da nepostoji 100% safe web browsing nazalost:(

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Za kobatza- a:

Mozes mi ostaviti ovde neki link za sandbox, pa da vidim.

Placa li se, ili je free verzija?

Imam izdeljene particije na hd- u, nikako bez toga.

:)

Pre nekoliko goidna sam cuo za neku verziju zastite kompa, koji je, koliko sam tada skapirao sto sam usput cuo, nije softver, to je neki omanji hardver, koji se bukvalno stavi na mrezni, kabal, cini mi se i koji detektuje sve sto tu prolazi.

Ne opterecuje sistem i vrlo ja praktican i pouzdan.

Znate li o cemu se radi?

P. S. Hvala na dosadasnjim odgovorima! YO! :banana:

:sekira:

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da Chrome je dosta dobar, jer mora da se posebno u trojancu pravi server.exe za chrome i da ga se redirectuje.
Nijedan browser nije imun na logere, do skora je bila Opera, ali i ona je sada suplja od najnovijih verzija stealera i logera. Ja osobno koristim Operu i nemam vecih problema sa stealerima, ali sa IE ili FF, skoro svi ladno salju stagod da si kliknuo u browseru. Elem rekao sam vec i ponovicu, sve je stvar shvatanja i potrebe. Ko zeli vecu sigurnost na netu, vec ce se snaci sa AV-ima, FW-ima itd.
Toliko ih ima da vec ne mozes da popamtis koji su.
@Kujowan da ne mislis mozda na routere koji hardverski rutiraj i imaju FW. Ako si mislio na to i ako si na DSL-u, onda ga imas i ti kod kuce i net ti ide preko njega.

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Ne znam sta je to. Davno sam to cuo, pre nekih 5 godina, kada jos nisam imao komp, pa ne znam o cemu se radilo.

Sada, kada si spomenuo ruter, da, moguce je da je to, ali nemam ruter. Imam wireless net, bez rutera.

Ali, od tada, s kim god sam to spomenuo, nisu znali bas tacno da mi objasne o kakvim se tu solucijama radi...

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne znam sta je to. Davno sam to cuo, pre nekih 5 godina, kada jos nisam imao komp, pa ne znam o cemu se radilo.

Sada, kada si spomenuo ruter, da, moguce je da je to, ali nemam ruter. Imam wireless net, bez rutera.

Ali, od tada, s kim god sam to spomenuo, nisu znali bas tacno da mi objasne o kakvim se tu solucijama radi...
Ako ides preko AP-a, bezobzira sto si wifi mozes da rutiras, mada nisam bas mnogo strucan za WiFi, pa ne uzimaj zdravo za gotovo, to sto napisem
http://www.sandboxie.com/ ako je kobatz mislio na njega
Fina stvarcica, ali stealeri ga disabluju u pozadini, bar za ovaj za koji sam citao i naveo gore u postu, sta sve killuje.
P.S. Da zakljucimo: NEMA tako dobre pouzdane zastite koja bi radila sve kako treba. Na sve mora da se misli i pazi!

Poslednja izmena:

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Da, to je ocigledno bar!

Kad klinci, sa 15 godina upadaju u pentagon i slicne institucije...

:vozim:

Da, koristim acces point. Videcu oko toga, ako nesto iskopam, pa ako nesto odradim, javim, pa kome zatreba.

Hvala za link!

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Meaculpa jel mozes da mi poasljes na pm na koji stealer mislis tacno?Pitam posto sam na vise forumima i na razim mestima cuo da je "unbreachable" sto se meni vremenom i pokazalo;)Sandboxie se instalira kao sistemski proces(service) a ne samo kao obican proces pa ga je tesko ubiti;)

Poslednja izmena:

Lazy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.06.2009.
Poruka
1.029
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
N/A
CPU & cooler:
Intel i7 4790K Devil's Canyon, True Black, Sharkoon Silent Eagle 4700MHz Delidded
Motherboard:
Asus Maximus VII Ranger
RAM:
Kingston HyperX Savage 2400 MHz 4x4GB
VGA & cooler:
MSI R9 390 Gaming 8G
Display:
LG 34UM67-P Freesync enabled
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, WD 640GB AAKS
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2, Behringer Truth B2031A, Rode NT1A
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Seasonic 1250W modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Genius GX Gila, CM Storm Trigger cherry black
Internet:
Optical 100/100 Over AirFiber
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1, Android Marshmallow, Opera and Chrome for Android
Other:
Google Nexus 5X, Bösendorfer 170, Korg X5D [MIDI] CME UF-50 [MIDI]
^mozes ti da ubijes proces/service cak i ako je fud. A sta cemo kada je on vec bio startovan i tu, i kada je vec odavno prosledio info a da ti nisi ni svestan (jer ga nije ni bilo)? To je poenta. Ako si velika paranoja (kao ja nekad :D ) delete cookies/cache/never store any pwd anywhere :P

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
hm...

A frikombinacija sanboxie- a i comodo fire wall- a, na sistemu?

:geek:

P. S. Najlakse mi je uzeti jos nesto ram- a, ako bi to znacilo, ali cisto misljenje koliko bi to iole nesmetano radilo na mojoj ovoj masini?

P. P. S. Gotivna je navika brisati sve iz cache- a and... staff! :)

Sto rece Homer Simpson: Ahm.... do you like.... STAFF?!

:rotf:

Poslednja izmena od urednika:

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Pa evo kako sam ja to uradio u igraonici.Kupili smo sandboxie i podesio sam ga mojim potrebama.Instalirao sam srware iron i podesio da radi inprivate browsing(u prevodu da nepamti cookies,pwd's i ostale stvari).Namestio sam tako da nista ne mogu da skinu(save-uju) a da kada se racunar ponovo podigne ostane;)Znaci i kad ne bi iron bio podesen na in private browsing,opet bi sve bilo posle restart-a racunara izbrisano jer je u sandbox-u.Na sve to imam instaliran malwarebytes koji pokrenem s'vremena na vreme.Da kucnem u drvo ovaj kombo radi vec nesto manje od godinu dana na 20 racunara i nije bilo problema;)

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Instalirao sandboxie sa linka koji je ostavio meaculpa. Nikakvo placanje, nikakav trial, bar da ja nisam video i opcija da se registruje, tj. plati.

:nuts:

Neka stoji za sada, pa cu videti kako se ponasa.

:kokice:

Odradicu i comodo fire wall, pa cu i to da posmatram. Doduse, mozda nije pravi pokazatelj, jer bih hteo to sve da posmatram, nakom instalacije najnovijeg "medal of honor" npr. ...

Skinuo i avira premium, pa cu i to da posmatram kao trial verziju.

Svejedno, ako nekog zanima, javim cim se posvetim tome kako zelim, zbog manjka vremena, ali potrudicu se da ne gusim previse.

PoZZ 2 ALL!!!

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Avira Antivir Premium u saradnji sa comodo FW je izvanredna zastita. Ja sam kupio premium aviru za nekih 25-26€ za dve godine i jedan komp, a Comodo je Free.
Avira premium 99.2% otkrivenih trojanaca, virusa itd. veliko plus za nju,
Comodo FW sa svojim HISP i activnom detekcijom senboxie takodje.
Rade savrseno u sinergiji i smatraju se teskom artiljerijom na polju zastite.
Negatino: Avira ima malo iznad proseka false positive heuristic nalaza i malo sporije radi od konkurencije scantime.
Comodo negatina strana je sto je pomalo dosadan sa pitanjima, a moras i da znas sta ide u Sandboxie, sta kao alow, a sta kao zabrana.
Sa tom kombinacijom neces pogresiti kada bi povremeno i uradio UnHackMe, da ti scanira u samom startu OS-a servise i protokole. Ako se odlucis za to resenje, bezbednost tvog PC-ja je na visokom nivou. Ako ti je potreban jos bilo kakav predlog ili imas nejasnoca u vezi pomenutog software-a, ti pitaj. Jos da dodam da Avira nam sa novim enginom donosi cloud heuristic scaning,koji se izvanredno pokazao za trojance in the wild.
Super ti je odluka ;)

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Potpuno se slazem sa ovim sto je meaculpa napisao;)Ja tu ponekad pustim i recimo Sophos Anti-Rootkit i nema greske...

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Avira av premium radi opciju UnHackMe?

Sandboxie ima ne malo podesavanja i na prvu loptu treba vremena skapirati sve, iako mi je engleski sasvim solidan, ali sve te opcije nisu tu bezvz, ocigledno!

:)

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Avira nema tu opciju, vec postoji program koji se tako zove UnHackMe koji detektuje rootkit logere i trojan servise koji se ugradjuju kao windows services,
koji SU, ili NISU windows default. Zato nije lose jednom mesecno proveriti sta se podize zajedno sa vindozom. Avira ima posebno rootkit u opcijama u gornjem meniju ;)
Pozz

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
" The rootkit installs a backdoor giving the hacker a full control of the computer."

a fucking "back door" slikovit opis, koji je bas ono... simpa!

:ludnica:

Koliko mora da se zna i STA SVE mora da se zna da bi se ovakve stvari radile...???

NE PITAM DA BI JA TO ZNAO, mada jeste izazovno za znati, ko ima prilike da nauci sve to, ali to tzv hakerisanje je stvarno tema za razmisljanje...

Kao sto rekoh, kad klinci upadaju u drzavne it sisteme... cyber criminal... dem it!

P. S. Ljudi (pc axe clanovi, moderatori) nadam se da nisam dosadan sa postovima, koji ponekad mozda nemaju veze sa temom, ali gledajuci neke koje znam, koji su bas preko ovakvih foruma, toliko toga saznali, misli mi se otmu, pa eto, malo naglas razmisljam....

:geek:

evo, sam sebi cu staviti da sam sada :offtopic:

:iagree:

i u to ime izvinjenje!

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Hacking ili kako ga ti nazva "hakerisanje" je reverse engineering, tj, obrnuti inzenjering. Imas 2 vrste hakera, "bele" i "crne". Tj, dobro i lose. Dobri ti mahom rade kao security experts i vecina su bivsi "crni" hakeri. Kraci opis ti je dobronamerni - oni koji rade na pronalazenju i otklanjanju sigurnosnih propusta u velikim sistemima i maliciozni - oni koji otkrivaju rupe i ekspolatisu iste.

Ako si expert za Server i Network sisteme, naravno i za firewall, samim tim, znas sve moguce "rupe" u istim. Zloupotreba tih propusta, mozes da obezbedis sebi pristup samo serveru i samim tim podacima na istom. Sigurnosni experti rade da sprece takve, neovlascene "ulaske" u sistem... itd, itd...

Mogao bih da ti pisem ceo roman o tome... ali... google je tvoj prijatelj pa se dodatno informisi.

Pozdrav

Vrh