• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Upitnik tema, a problem!

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ays ti je sve napisao uglavnom i nije ti bezveze predlozio da instaliras jedan linuz na posebnu particiju samo za surf. Nije nemoguce, ali je dosta teze prodreti u linux instalisani system, jer moras bas ono, da budes znalac da se snadjes u linux okruzenju i da kucas iz konzole, sto je za 99% usera mislena imenica. Za linux ditribucije *.exe i *.dll ne postoji kao sintaxa, te je nedostupan za viruse, trojance. logere, stealere itd.
Danas su razni distroi dostupni i normalni useri mogu da ga instaliraju u "sit and relax" fazonu.
:wave:

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
CODEGEN BRIZA 6099 BLACK, light modding
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
genius gamer i neka A4 tastatura
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Onda sam zesce pogresno skapirao...

da je jedna masina za linuz i net, a druga za vindozu...

ok, necu vise daviti o hack temama.

Poslednja izmena:

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Onda sam zesce pogresno skapirao...
da je jedna masina za linuz i net, a druga za vindozu...
ok, necu vise daviti o hack temama.
Ма јок матори... само ти лепо инсталираш неку линукс дистрибуцију по свом избору и наместиш да имаш dual-boot са Win системом. Ако се већ зенташ да ћеш покупити нешто на нету, онда лепо идеш на нет са линукс система... на свим дистрибуцијама и окружењеима имаш Firefox, можеш да инсталираш гомиле програма које ће ти "улепшати" боравак и коришћења на линукс систему. ;)

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
wow....

brainstorming...

:butcher:

P. S. rade li torenti pod linuks sistemom?

Ili preciznije... u cemu se razlikuje net i koriscenje istog pod vindozom i linuksom?

Moze li se mis koristiti na firefox- u pod linuksom?

:geek:

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Torrent су и започели свој живот на линукс системима, цела идеја за peer-to-peer размене података. Имаш гомиле клијената за линукс, са скоро сваком дистрибуцијом долази неки торент клијент.
Transmission -> gnome
KbitTorrent -> KDE

Ево ти пар фотки како изгледа FF у ubuntu(gnome) & kubuntu(kde)

И ево ти мој screenshot, сад сам га направио за тебе:

апсолутно можеш да занемариш фонтове и њихов изглед пошто можеш да ставиш који год желиш фонт за било који део система, као и њихов anti-aliasing.
Чуј, има пуно, баш пуно да се пише, па бих ти ја предложио да одеш за почетак на овај сајт: http://distrowatch.com/ ту су представљени, скоро сви линукс системи, а и BSD системи... па погледај, пошто имаш и screenshot. ;)

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@ Kujowan, Sve sto radi pod vindozom imas i pod linux-om samo se malo drugacije zove. Naravno da radi HW, pogotovu za starije masine, takoreci je sve automaatizovano. Posto je D3D Windows izmisljotina, igrice ti nece raditi pod Linuxom, tj. da budem precizniji, ima i koje rade pod OGL-om. Ali ti svakako imas Linux samo za net, a vindozu za igrice i to ce ti se svideti, veruj mi :D. Posle nece moci da te odvoje Linuxa :d
Trenutno testiram Comodo security suite za neke trojance, pa sam na win7 okruzenju, ali uglavnom sam na net-u sa Operom iz Ubuntu-a. I jos da nezaboravim, imas gomile programa koji su free i dolaze sa raznim distroima, da ne kazem na hiljade. I ne davis uopste ;) vec pitas kao sav normalan svet. Imas od mog prethodnika izvanredno objasnjenu instalaciju Linux-a, tako da mozes da ga pitas sve u vezi kako i sta!

Poslednja izmena:

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Da, ono je bas detaljno opisano!

Tnx!

Ali , nesto se mislim da ce mi to sve ipak biti malo dosadno na jednoj masini!

Bilo bi mi idealno da nabavim jos jednu masinu za net i ubuntu, a ostalo za vindozu i ne- net! :)

Imacu ovo u vidu, ovo je idealno objasnjeno i definitivno ce posluziti!

Ali, razmislicu jos malo o tome. A dotle se igram sa prethodnim alatkama sto ste nakacili i posavetovali.

:)

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne matori, namesti bre dual-boot Win + ubuntu/kubuntu ili neka druga linux distribucija i samo restartujes komp, izaberes u grub bootloader koji sistem zelis da podignes i vozi.

A ako vec hoces da napravis 2 masine sa odvojenim OS... predlazem ti, neki jeftiniji laptop da nabavis i na njega stavis linux a na desktop racunaru ostavi win za peglanje igrica. Ne povezes ga direktno na net, nego da ide preko laptopa, tj, da ti laptop postane "firewall" i filter.
Surfuj netom sa laptopa, mozes da gledas filmove, slusas muziku... itd a desktop za igrice.
Inace verujem da mozes to lepo da ukombinujes... ;)

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Pa da, to, ays- e!

Jedina gotivna varijanta mi je ta sa nekim lap topom, cisto za net, a ostalo na desktop- u.

:vozim:

Imao sam ranije na poslu, neke masine sa dva windows- a, npr. win 2000 i xp, pa je moralo nesto tako biti, da sam kasnije insistirao da bude samo xp! Smaralo me to stalno restartovanje! :)

Ubuntu lap top- fire wall i desktop frikombinacija je nekako najidealnije resenje! :)

Samo da jos skupim pare za lap top! :)

Hocu kuciste da modujem, nista specijalno, ali eto, hocu, pa me sada to drzi....

argh... ima neko na poklon 2. 000 jevara?

:no:

:gay:

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Matori... ja da imam 5.000e za "trosak", pozajmio bih ti 2 somica na neodredjeno vreme, tj na "dodjes mi"... a od ostalih 3.000 bih uzeo ZR30W, sto je oko 1200e u Evropi, znaci za ostalih 1800 bih uzeo jedan SSD od 128GB (to ti je 250e), novu radnu stolicu (do 100e) i custom made radni sto(takodje do jos 100e) od ostalih 1350e bih otisao na odmor sa svojom devojkom, kupio nesto stvari sebi, kao i nesto njoj... po mobilni za oboje... i eto... :d

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
wow.... 29.7" Diagonal

i wow... ostalo!

:d

Stvarno bre.. sa nekom solidnom platicom, mislim da bi trecinu, dobru trecinu, mesecno davao za tehniku!

I od toga napravio svoj mali raj.. mislim, malo ko ovde to ne bi!

:D

A prethodno bi zvucno izolovao sobu!

I kad zatreba i ima se vremena....

:banana:

Vrh