• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Upitnik tema, a problem!

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
CODEGEN BRIZA 6099 BLACK, light modding
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
genius gamer i neka A4 tastatura
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Zdravo svima!

Objasnicu detaljno, jer ne znam moze li krace!

:d

Pre par dana, instalirao sam neke video codec- e! Odradio to, ostavio komp i sve sto sam radio na nekih sat vremena. Kako sam bio ulogovan na virtuelnu zarazu zvanu facebook, kada sam osvezio stranu, izbaci mi obavestenje da sam izlogovan i da se opet ulogujem.

Ok, odradim to, kad ono...

Izbaci mi obavestenje da mi je racun privremeno blokiran, iz bezbednosnih razloga i da moram da verifikujem svoje podatke, u cetiri koraka.

(od kada to fb radi?)

A RAZLOG TOME je bio sto izgleda imam virus na svom racunaru.

Kaze mi da moram da skeniram sistem, sto sam i odradio sa nodom 32 i gle cuda, zaista nasao neki virus (nisam zapamtio ime) !

Virus karantirao, poslao na analize i obirsao.

Fb, uz dalje korake vratio u normalu, bla, bla.

E sad dolazi tricky part!

Od tog momenta mi izbacuje obavestenje, mala ikonica za mrezu NETWORK TEMPORARLY DISABLED OR NO CONECTIVITY!

A net normalno radi.

Osim , sto se sam ugasi kada ostavim upaljeno sve, osim monitora, da nesto skida preko torenata, kada se net sam gasi.

POkusavao sam da sredim to obavestenje, ali sve sto znam, nije pomoglo, ikonica i dalje stoji.

A sledeca caka je da mi se sistem UZASNO sporije dize, CAK I NAKON REINSTALACIJE istog!

Dakle, isto obavestenje za mrezu i dizanje sistema.

S tim sto nisam jos utvrdio da li se gasi mreza, jer sam sinoc sve odradio.

E DA!

MIs genius, koji koristim, ni njegovi driver- i ne rade. Ne podrzava ni scroll cak, a komoli ostale dugmice koje ima. Tek kad obrisem njegove drajvere, proradi scroll...

Da mi se taj virus nije zapatio i na d i e particiji,pa da moram sve da brisem?

Dakle, nisam umeo krace i izvinjenje na tome, ali eto- ANYONE HELP?

:kokice:

Poslednja izmena:

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM:
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Display:
27" ASUS VG278Q 144Hz + 27" ACER V276HL + 27" LG 4K UK650-W
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Logitech Z-5500 Digital & Razer Mano' War 7.1 Wireless
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Razer Lancehead TE @ Razer Gigantus & Corsair Vengence K90
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Pa ako ti reinstalacija/format sistema nije pomogla da uklonis virus onda je ocgledno "zapatio" i jos neku particiju.
I ako imam lose misljenje o NOD32 moje pitanje je kako ti je dozvolio da instaliras/pokrenes nesto sto ima u sebi virus?

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
A sledeca caka je da mi se sistem UZASNO sporije dize, CAK I NAKON REINSTALACIJE istog!
Da li je odradjena reinstalacija sistema u smislu:
1. tokom reinstala windowsa, disk (particija) na kom je bio stari windows je formatirana i install je odradjen prakticno od nule?
2. da li je tokom instalacije novog sistema samo data putanja na disk (particiju) na kojoj se nalazio stari windows i novi windows instaliran bez formatiranja te particije?

Druga dva pitanja:
3. Sta je sve instalirano posle same instalacije windowsa?
4. da li je koriscen originalni disk Windows instalacije?

I za kraj:
5. Da li je proban samo instal windowsa, svih update-ova kroz Windows update, bez instalacije ikakvog softvera i problem se dalje javlja?

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Nemam pojma kako je dozvolio da pokrene nesto sto ima virus, ali jeste i to nesto sasvim solidno!

Iako mi radi, koliko toliko. Nesto! :d

A odgovor za voodoons- a:

1. Da, instal je odradjen prakticno od nule. XP verzija. Jos nemam poverenja u novije verzije, a i imam nesto slabiju masinu. Stize sad medal of honor 2010, koji cu moci da furam na neki medium, tako da mi treba svaki slobodan ram SVEGA!

:rolleyes:

2. Pa, kada se reinstalira windows, tj. instalira sveza verzija, on te voda, ako su vec izdeljene particije, koje hoces da ispunis svezom verzijom windows- a, tako da sam isao na C particiju i ta particija je odradjena SA FORMATIRANJEM !

3. Posle instalacije windowsa, sam podigao mrezu, da bi bio ovde :wave:
zatim winamp :banana: zatim ... google chrome, da se ne ponavljam, ali opet ono "da bi bio ovde" :rolleyes: i.. jos drajveri za genius gamer mis, koji isto nije hteo da radi, pa me to bas dotuklo.

4. Original windows nemam, ipak je ovo Srbija. Ovu verziju koristim vec 4 godine i do sada je radila kao podmazana.

5. Windows update sam jednom odradio i nikada vise! To mi je uvek iskljuceno, po savetima mnogih, a i licnog iskustva. Redovno prijavi da mi windows nije originalan i ne znam sta je jos radio.. kao da ja ne znam da je pirat!
:)

Eto... ako nesto znaci, jopet, unapred zahvalan! :wave:

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
A sada hocu jos da skinem nod 32 i stavim... sad, ako je neko cuo za AVIRA antivirus!

U jednoj fotografskoj radnji su mi u usb flash memoriji nasli neki virus, koji na mom kompu nije prepoznavao.

Rekose mi da se za aviru ne zna bas, a da je mnogo bolja od nod- a. Ja je skinuo i stvarno mi tada nasla ne male stvarcice koje su tu bile, a nod nije video.

E sad, da li su to sve virusi, ne znam, jer znate ono da se neki antivirusi ne gadjaju i da neke stvari prijavljuju kao viruse, a u stvari nisu, ili tako nesto...

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ја сам чуо и користим Avira AVP на Windows 7 x64, то је иначе AVP прављен за линукс системе, што ти је одлична препорука... између осталог, тако је и Firefox настао. ;)

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ја сам чуо и користим Avira AVP на Windows 7 x64, то је иначе AVP прављен за линукс системе, што ти је одлична препорука... између осталог, тако је и Firefox настао. ;)
Šta si sad ovde rekao?

Antivirus za Lin je dobra preporuka za Win?
Firefox... Zar nije nastao od Netscape-a? :)

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Šta si sad ovde rekao?

Antivirus za Lin je dobra preporuka za Win?
Firefox... Zar nije nastao od Netscape-a? :)
Можда имаш проблем са ћирилицом...

Ја сам чуо и користим Avira AVP на Windows 7 x64
Користим дотични AVP (Anti Virus Program) на мом Win 7 x64 оперативном систему.
то је иначе AVP прављен за линукс системе, што ти је одлична препорука
Програм је направљен као AVP за линукс системе, првенствено Enterprise системе попут Red Hat. А та чињеница је "одлична препорука".
између осталог, тако је и Firefox настао.
Па и сам Navigator, на чијој основи је настао први Firefox је био Open source програм, са линукс платформе.

@Kujowan, слободно инсталирај Avira-u и бићеш задовољан. ;)

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
5. Windows update sam jednom odradio i nikada vise! To mi je uvek iskljuceno, po savetima mnogih, a i licnog iskustva. Redovno prijavi da mi windows nije originalan i ne znam sta je jos radio.. kao da ja ne znam da je pirat!
Pretpostavljam i gde si pročitao te savete.
Svako ko bar malo zna sa računarima će ti reći da je win update obavezan. Samo oni koji misle da nešto znaju, a samo su nekoliko puta instalirali sistem, upravo će ti oni dati takav savet. Nažalost znam dosta takvih ljudi, a imaš ih gomilu na raznim forumima i po oglasima.
Moj savet ti je da uvek držiš uključen "system restore" i da uvek redovno radiš update.

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
@Diabolique
System restore mi je ukljucen samo na C, na D i E nije. To me naucio jedan vec iskusan lik. A i jos jedan u stvari. A za update mi isto rekose to. Pre par godina. POsle sam nailazio na neke druge zeze, sa tim update- om i od tada mi je ugasen. A sada sam vec zbunjen sa time...

:wtf:

Elem, zamenio antivirus, obrisao nod 32, ubacio aviru i gle cuda, nasao je trojanca u nodu 32!

:flame:

Ne znam da li je opet neka fora oko onih ne- poklapanja, da li ga "mrzi" :nuts: jer mu je konkurencija ali sa sklonjenim trojancem, meni, barem sada, mis radi kako treba, sa sve ostalim dugmicima, koje ima na sebi... tako da mi je ovo, za sada ok!

:vozim:

Ali, promenicu ipak opet sistem, jer je promena antivirusa malo sokantnija za windows. Tako me naucise, e sad...

:rolleyes:

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Ne smeju dva antivirusa egzistirati i raditi u isto vreme na sistemu. Pre instalacije novog, iskljuci/deinstaliraj prvi ;)
ESET NOD32 Antivirus 4
Microsoft® Windows® 7/Vista/XP/2000
Version: 4.2.64.12, File size: 37.51 MB
DOWNLOAD
Ovo ti je sigurna i cista instalacija NOD antivirusa direktno sa sajta proizvodjaca... Pa, probaj..

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Hvala na info!

Odradio sam sinoc aviru. Naravno, trojan, gde je bio pronadjen, je bio u instalacionoj formi nod- a 32, prethodno obrisan sa harda.

Ne napisah to. :)

Videcu jos kako se ponasa sistem, da li gasi mrezu sam od sebe.

Iako imam wireless, koji je poznat po stabilnosti, ali nije me zezalo ovako.

Any way, hvala svima na info! Trebalo mi je jos necije misljenje da mi se zapatio neki virus.

Mozda smo u pravu.... :banana:

POZDRAV SVIMA!!!!

:sekira:

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Сваки анти-вирус програм ће "пронаћи" други анти-вирус програм као "вирус", јер сами програми садрже записе свих познатих вируса(то ти је база која се ажурира редовно). Зато ти је и Вуду написао да не смеју бити инсталирани у исто време, настаће, просто речено, "кланица" између њих.

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne smeju dva antivirusa egzistirati i raditi u isto vreme na sistemu. Pre instalacije novog, iskljuci/deinstaliraj prvi ;)Probaj..
Uz malu napomenu da G-Data antivirus radi sa dva engina i smatra se teskom artiljerijaom na polju antivirus software-a. Do prosle godine Avira Pemium se smatrala jednim od najbojlih AV-a, ali danas situacija na tom polju se menja. Ako smem da dodam Avira ima podosta fake alerta i postala je sporija i glomaznija. Ako hoces dobru zastitu kompa, trebalo bi da razmisljas i o nekom FW-u sa pro active defence, HISP i sandibox komponentama, jer sam AV ti ne garantuje zastite od raznih keylogera i trojanaca koji su uglavnom FUD [fully undetectable]. Doduse sebe smatram pomalo paranoicnim userom po tom pitanju i imam uvek sacuvanu particiju sa instaliranim software-om kao backup.
:wave:
Ako je za surf instaliraj Linuz i ne boli te glava :D

P.S. Primer koji je naveio AYS je tacan. Kaspersky Pure, jedan od boljih zastita, nalazi PDMkeyloger u samoj svojoj instalaciji koji je tu radi aktivacije samog software-a!

Poslednja izmena:

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
@meaculpa

stavio sam antivirus pre citanja ovog tvog posta! Svako, kapiram ima svoje misljenje. Nisam doduse citao te neke liste besplatnih antivirusa i ocene za iste, ali ako imas neke predloge i komente, slobodno javi, ako te ne mrzi!

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ако не играш игрице, мој ти је предлог да пређеш на линукс платформу. Ubuntu никада није био бољи а ни лакши за коришћење. Линукс нема проблеме са вирусима, тројанцима и сличним малициозним програмима... ;)

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
Ays, znam za "ubuntu" ima neke 4 godine, ali sve sto mi se vrti oko kompa, jeste multimedija.

:balavim:

igrice su veliki deo toga, samo kada ima koje preferiram. Jos me drzi to i ne verujem da ce me uskoro prestati.

Zamracena prostorija, zvuk svuda oko tebe i udri!

:ladovina:

:vozim:

E, a da li se nekad neko zapitao, zasto nema virusa i slicnih zezancija i na linux platformama?

LInux je, koliko znam, na Mac masinama, koje vaze za ultra- giga pro masine. Nemaju reset, stabilne i sl.

Sto ne bi bilo tih nekih deckonja, koje bi i to malo cackale.

Malo filosofski razmisljam, pa ako vas ne mrzi...

:razgovor:

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
E, a da li se nekad neko zapitao, zasto nema virusa i slicnih zezancija i na linux platformama?
LInux je, koliko znam, na Mac masinama, koje vaze za ultra- giga pro masine. Nemaju reset, stabilne i sl.
Sto ne bi bilo tih nekih deckonja, koje bi i to malo cackale.
Malo filosofski razmisljam, pa ako vas ne mrzi...

Можеш да пеглаш игрице, не додуше на ultra-high преко VMware Workstation, баш се труде да оспособе виртуалне машине за игре или Wine.

Мас ОS је направљен основи FreeBSD а *BSD системи су најприближнији наследници оригиналног unix система. Линукс је сличан али има другачији кернел. (Измислио га Линус Торвалдас тамо 1991, тако некако) .
Имаш ту доста различитих ствари због којих нема вируса за *nix ОS системе, другачији кернел, другачија организација података... итд
Најбитнији разлог... Windows (небитна верзија) користи преко 90% људи који имају рачунар... то ти је главни разлог да имаш толико вируса/тројанаца на том систему.

Сви сервери, бар они најбитнији, су на FreeBSD-у, а ако и неко тврди да користи Win Server, онда има или линукс дистро или bsd дистро као firewall...

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@meaculpa

stavio sam antivirus pre citanja ovog tvog posta! Svako, kapiram ima svoje misljenje. Nisam doduse citao te neke liste besplatnih antivirusa i ocene za iste, ali ako imas neke predloge i komente, slobodno javi, ako te ne mrzi!

Naravno da me ne mrzi. Ako hoces dobru FW zastitu preporucujem iskreno Comodo FW verzije 5, ima ga i za 32 i 64-nu verziju vindoze. Za dobar AV bi trebao prvo da mi kazes sta posecujes na netu. Ako posecujes i "one" bezobrazne sajtove, onda ti teska artiljerija ne gine. Uglavnom svi warez sajtovi su Malicious, takodje ako dwl sa tih sajtova!?! Jos jednom da kazem da je G-data jedan od najboljih AV-a ne samo u poslednje vreme, nego i od ranije. Ako vec imas instaliran AV, stavi Comodo FW, podesi ga po svojim potrebama i vozi. On je Free sto je najbolje od svega. Kazem FW iz razloga jer ako keylogger ili trojanac hoce da posalju neki podatak sa tvog kompa, dobar FW ce te pitati da li dozvoljavas da izadje nesto na net. Malo smara sa tim, ali je sve za tvoje dobro. Ja uglavnom koristim za net Ubuntu 10.10, a za ostalo vindozu 7.
:wave:
P.S. Takodje zavisi i od masine koju imas, koji AV ces koristiti? jer osim Sunbelt Vipra premium AV-a sa FW-om sve ce ti gusiti komp. Ja ga koristim i da kucnem u drvo, extra je brz i super radi na svim kompovima, osim mane da je super za runtime komponente, ali je losiji za scantime. Heurustic mu je odlican,a i proglasen je za AV+FW kao najbolji za 2011.

Poslednja izmena:

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM:
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Display:
27" ASUS VG278Q 144Hz + 27" ACER V276HL + 27" LG 4K UK650-W
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Logitech Z-5500 Digital & Razer Mano' War 7.1 Wireless
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Razer Lancehead TE @ Razer Gigantus & Corsair Vengence K90
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
A sada hocu jos da skinem nod 32 i stavim... sad, ako je neko cuo za AVIRA antivirus!

U jednoj fotografskoj radnji su mi u usb flash memoriji nasli neki virus, koji na mom kompu nije prepoznavao.

Rekose mi da se za aviru ne zna bas, a da je mnogo bolja od nod- a. Ja je skinuo i stvarno mi tada nasla ne male stvarcice koje su tu bile, a nod nije video.

E sad, da li su to sve virusi, ne znam, jer znate ono da se neki antivirusi ne gadjaju i da neke stvari prijavljuju kao viruse, a u stvari nisu, ili tako nesto...
Avira je i te kako poznata svakom malo boljem poznavaocu racunara. S obzirom da ona poseduje i free verziju AVa to je cini najboljim free antivirusom koji postoji(avast,AVG i ostala boranija pored nje stvarno nemaju sta da traze). Ako neces/nemas para da das za licencu za neki AV onda ti je moj savet samo i iskljucivo AVIRA, ako pak zelis da platis AV batali NOD32 i kupi licencu za ili KIS (Kaspersky Internet Security)2011 ili AVIRA. Kazem ili posto nemam toliko iskustva sa AVIROM ali imam sa NOD32 i jos vise sa KIS(tacnije mnogo pre nego sto je i nastao KIS kao kombinacija KAV i KAH (Kaspersky Anti hacker)) i NOD32 bih ti savetovao da izbegnes.

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Evo ti podatak jednog poznatog stealer-a i keylogger-a za koje sve AV je nevidljiv:

Anti's & AV Kill's

Anti's
[√] Anubis
[√] Kaspersky
[√] Sandboxie
[√] Virtual Box
[√] Virtual PC
[√] VMWare
[√] WireShark

AV Kill's
[√] Panda AVG
[√] Zone Alarm
[√] Blaster
[√] Regedit
[√] Avira
[√] Hijack This
[√] Anubis
[√] Outpost
[√] Norman
[√] Bitdefender
[√] Kaspersky
[√] NOD32

Licno sam probao i totalno je FUD za navedene AV. A prisutan je u nekim instalacijama SW-a na warez sajtovima

dadoo

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.07.2009.
Poruka
736
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 + Noctua NH-U12S
Motherboard:
Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming K5
RAM:
16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000MHz
VGA & cooler:
Gigabyte GTX 750Ti
Display:
LG IPS224
HDD:
Samsung EVO 850 240GB (system) & 2x Seagate Skyhawk 10TB (storage)
Sound:
Sennheiser HD598
Case:
Fractal Design Define C + 3x Noctua NF-S12A ULN + 2x Noctua NF-A14 ULN
PSU:
Corsair HX450 + Mixer PC extenders "Noctua Edition"

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
evo jedan od linkova, procitaj ceo test jer je rec o all in one programu koja ja nepreferiram, ali trenutno ga testiram i zdovoljan sam poprilicno, uz napomenu da
FW mora da se sa default podesavanja, podigne na visi nivo zastite:
http://www.pcantivirusreviews.com/reviews/vipre_antivirus_software.html
http://www.thetechherald.com/article.php/201023/5722/Review-VIPRE-Antivirus-Premium-4-0?page=1
Pozz
Evo ti oficijelni link sa sve sertifikatima i aword-sima:
http://www.sunbeltsoftware.com/Home-Home-Office/VIPRE-Antivirus-Premium/

P.S. Mnogo sam ga mucio sa trojancima, RAT-ovima, D-dozerima i keyloggerima, ali je u oko 98% bio dobar u runtime-u.:wave:

Poslednja izmena:

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Avira je i te kako poznata svakom malo boljem poznavaocu racunara. S obzirom da ona poseduje i free verziju AVa to je cini najboljim free antivirusom koji postoji(avast,AVG i ostala boranija pored nje stvarno nemaju sta da traze). Ako neces/nemas para da das za licencu za neki AV onda ti je moj savet samo i iskljucivo AVIRA, ako pak zelis da platis AV batali NOD32 i kupi licencu za ili KIS (Kaspersky Internet Security)2011 ili AVIRA. Kazem ili posto nemam toliko iskustva sa AVIROM ali imam sa NOD32 i jos vise sa KIS(tacnije mnogo pre nego sto je i nastao KIS kao kombinacija KAV i KAH (Kaspersky Anti hacker)) i NOD32 bih ti savetovao da izbegnes.
Microsoft Security Essentials je free AV koji je vredan pomena kad se radi o free stvarima..;)

Kudjowan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd dual core- 4200+
Motherboard:
M25GT4- SOG
RAM:
2 Gb, ddr2
VGA & cooler:
Palit 8800 gtx
Display:
Samsung SyncMaster B2230
HDD:
WD 500 Gb
Sound:
5. 1 genius 5050
Case:
PSU:
chieftec 650 w
Optical drives:
combo i dvd rw
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
xp
@ mea culpa:
G- DATA av?
Koji je to av?

Pa, sunjam ja po netu, svuda se naleti :kokice: ali ne dwl! Uglavnom live stream!

Evo, dodao sam sta imam od hardvera. Matoro vec treca godina, a ne menja mi se jos! A sistem je xp! Jos uvek! Hocu da poteram novi medal of honor, pa kapiram da cu biti izmedju medium i min!

Ja sam koristio zone alarm pro, pre neke 2 godine i nisam ga vracao od tadasnje reinstalacije sistema...

Cek sada… Sunbelt Vipre premium AV i comodo FW- zajedno da stavim na sistem, ili moram da biram izmedju jednog, zbog masine, zahtevnosti sistema...?

P. S. Hvala za onaj info o nevidljivosti onog key logger- a!

:rule:

@misticx: pa ako je moguce naci nesto sto je open source. I da, sada imam aviru na sistemu.

@voodoons:
Da li ti koristis Microsoft Security Essentials AV? Ako da, utisci? Ili ako ne taj, sta koristis?
Moze i placanje, ali nesto razumno. Cini mi se da je za Kaspersky, pre neke 2 god cuo da je na godisnjem nivou oko 2000 din…

Poslednja izmena od urednika:
Vrh