FantomX
GPU Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 4.849
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Kao sto naslov govori, interesuje me par stvari oko kupovine automobila.
Po golasima vidjam dosta automobila koji nisu registrovani, tacnije pri kupovini idu na ime kupca, dakle prva registracija ide na onoga ko taj auto kupi. Ima dosta takvih oglasa. Pretpostavljam da su to vozila iz uvoza za koja su placeni PDV i carina (sto se i navodi u ponekim oglasima)...
E sad, koliko sam ja skontao, na carini se ta kola proveravaju, da li su kradena, itd...
Pretrazivajuci forume, skontao sam da kola idu na ime kupca, i u slucaju da su kola neregularna (kradena, sta vec), prodavca nema nigde u prici jer ispada kao da je kupac uvezao i platio ta kola...
Takvi automobili su jeftiniji po par stotina eura od istih iz klase sa domacim tablicam (regostrovanih)...
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa ovim, takodje, svaki predlog je dobrodosao.

Po golasima vidjam dosta automobila koji nisu registrovani, tacnije pri kupovini idu na ime kupca, dakle prva registracija ide na onoga ko taj auto kupi. Ima dosta takvih oglasa. Pretpostavljam da su to vozila iz uvoza za koja su placeni PDV i carina (sto se i navodi u ponekim oglasima)...
E sad, koliko sam ja skontao, na carini se ta kola proveravaju, da li su kradena, itd...
Pretrazivajuci forume, skontao sam da kola idu na ime kupca, i u slucaju da su kola neregularna (kradena, sta vec), prodavca nema nigde u prici jer ispada kao da je kupac uvezao i platio ta kola...
Takvi automobili su jeftiniji po par stotina eura od istih iz klase sa domacim tablicam (regostrovanih)...
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa ovim, takodje, svaki predlog je dobrodosao.

" Tako da ista prica,to zaboravi, masa njih i spusta kilometrazu kad prodaje,a obrnuto rade kad uvoze auto,tj dizu kilometrazu zbog manje carine i pdv-a ,tako da kilometraza ti nije merilo... Gledaj stanje samog auta i motora, odnosno dal je utegnut,dal motor baca ulje,dal mu je povecana emisija gasova, kakvo je ulje..... E sad, sto se tice motora...Definitivno JTD ,motori su neunistivi, performanse solidne, a potrosnja relativno mala... KAo sto ti je Vule rekao, ti motori prelazae po 500k opusteno(sledeci put kad navratis do mene, ici cemo do komsije da ti pokaze njegovog Brava sa JTD motorom i kilometrazom na satu
a mnogo ti jednom godisnje da das 100evra vise za registraciju duplo boljeg motora 
) sa prodavcem, tamo kazes zasto ste dosli i trazite obrazac za ovlascenje od njih(naravno kontas i sam da nije dzabe vec se placa neka cifra)...Mozete i sami da napravite ovlascenje ti i prodavac,al ova ti je solucija bolja jer tamo sve pise(tipa da je prodavac oduzet od sve odgovornosti nacinjen od tog i tog datuma sa autom, da si ti ovlascen za upotrebu tj voznju, registraciju i prodaju istog