Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Za pocetak preporucujem da dignes na Live CD ili Live USB Ubuntu koristi ga malo surfuj internetom i obrati paznju da li se isto desava tj. da li mozes pristupiti HDD u i da li se cuje zvuk gasenja hdd-a.
Dok koristis Live CD/USB ne moze da ti se zamrzne ekran zato sto sistem nije na HDD-u vec samo mozes da primetis da li Ubuntu vidi HDD i da li je moguce pristupiti u istog.
1. U slucaju da hdd radi pa ne radi dok testiras preko Ubunta, onda proveri kablove i hdd kao sto rece kolega @DmasteRNo1
2. U slucaju da je sve u redu dok testiras onda je problem softwerski i najbolje bi bilo da ubacis svez OS ili uradis system restore.
Cao! Imam problem danas sam igrao minecraft, i odjednom mi je komp zapucaao i na ekranu su se pojavile plavo,crno,bele crte iliti pocelo je da susti, hteo sam da restartujem kompiuter ali nije reagovalo pa sam ga iskljucio iz struje, takodje mi se par puta desavalo da komp od jednom pocne da secka i npr. gledam neki video na youtube i on pocne da radi usporeno, takodje su mi BSOD-ovi poceli da iskacu cesto, tako da da li je to problm sistem? Hvala na odgovorima unapred.
Veoma moguce da je do hardwera a ne do sistema. U svakom slucaju najbolje je prvo ispitati napajanje i staviti neki zamenski os cisto da se vidi gde je problem...
neznam da li su stari ali evo ih: Graficka Amd radeon r7 200 sseries, procesor intel celeron j1900, 4gb ram memorije, 1tb HDD a napajanje ne znam, kupio sam racunar u winwin-u Altos Spider, takodje ima 64bit windows 7 ultimate
r9 290, fx 8350, 8gb rama,napajanje 750w
izgleda da mi se zamrzava samo kad udjem u internet,tada kliknem alt+f4 i izadje iz browsera i vrati se sve u normalu,cuje se kako se iskljuci hard,a nakon sto izadjem iz chroma opet se upali
mogu da igram igre ceo dan nece zakucati,samo kad odem na net