• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Xonar D1 Mod

Ackiss

Moderator
Učlanjen(a)
25.12.2014.
Poruka
1.320
Rezultat reagovanja
543
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Laptop HP ProBook 4530s
CPU & cooler:
Ryzen 5600x Noctua NH-D15S+NF-A14IPPC 2000 rpm
Motherboard:
ROG Strix X570 Gaming E
RAM:
Trident Z Neo 2x16gb 3200CL14 (Samsung)
VGA & cooler:
GTX 1070Ti
Display:
Samsung Odyssey G7 32
HDD:
Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 2TB
Sound:
Sennheiser HD 598, Audio Technica M40X, Rode NT USB
Case:
Phanteks Evolv X/Noctua IPPC
PSU:
CHIEFTEC APS-1000C, Leadex II 1200, Leadex Platinum 1200, Corsair HX 1200, EVGA G2 1000
Mice & keyboard:
Ninox Aurora, Logitech 502 Proteus Spectrum, Logitech G403, Rantopad MXX modded
Internet:
VDSL 50mbps
OS & Browser:
Win 10 64bit, Chrome
Kupio sam xonar D1 da bi imao bolji zvuk, citao sam o xonar D1/DX i sve su reci hvale za karticu i zato me cudi sve to sto ja se bas trudim da cujem razliku izmedju moje integrisane i Xonar D1 i jedino sto cujem je da moze za 30% jace da se pojaca..
Imam Sennheiser HD555 slusalice, skinuo sam Flac format muzike i radim ovo:
Pustim pesmu i slusam nekih 30-40 sec, pojacam Xonar na 70% zato sto je onda podjednako jak zvuk kao na integrisanioj na 100%..
Odslusam par puta prvih 30sec neke pesme i brzo prikopcam sluske na integrisanu i opet isto to slusam par puta i Apsolutno ne sujem razliku u kvalitetu!!
Onda sam citao na nekom forumu da zamenom opampa moze mnogo da se poboljsa kvalitet zvuka, pa sam porucio iz Amerike OPA1612AID koji je jedan od najboljih opampova i zamenio sam ga ali sve je isto!

Mnogo sam se razocarao, zato molim ko ima iskustva da me posavetuje ako gresim negde?

Jedino sto moze biti da sam stavio opamp na pogresno mesto, ali citao sam da ne moze da se promasi da je na xonar D1 opamp za stereo izlaz sa prednje strane 5532JRC i jedan je jedini na toj strani tako da ako je to ne tacno molim da mi kazete da ga stvim na neko drugo mesto..

Darko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.05.2009.
Poruka
1.567
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770k @ 4.3Ghz + Noctua NH-D14 / Bitfenix Recon
Motherboard:
Gigabyte G1.Sniper 5
RAM:
32GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 CL10
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
3x Dell u2414h
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + Samsung 840 EVO 1TB
Sound:
GB SB Recon 3Di @ Logitech Z906
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Fractal Design Newton R3 1000W
Optical drives:
Samsung BluRay Ext
Mice & keyboard:
Corsair Katar + Corsair K70 RGB
Internet:
Netgear Nighthawk R7000 / Gbit
OS & Browser:
Win 7
Ruku na srce druze, danasnje integruse uopste nisu lose. Nisu tu vise ona stara, ne tako dobra vremena kada je mogla bas da se cuje razlika u sound blasterima. :-/

Zoza

Banned
Učlanjen(a)
07.11.2011.
Poruka
231
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo B590 - 15,6 / 1000M / 2 X 4GB 1600 DDR3 / 500GB HDD
CPU & cooler:
AMD PII X4 955 @ 4 GHz / TRUE Black + AC F12 PWM
Motherboard:
Asus M5A97 PRO
RAM:
Patriot Viper 3 Black Mamba 2 x 4GB DDR3 1600 Cl8
VGA & cooler:
Gigabyte GTX 760 OC Windforce 3X
Display:
Samsung T220 + UE32F5000 & Panasonic TX-P42X10Y :)))
HDD:
Samsung 840 EVO 120GB / Samsung F3 500GB/HIMURO & Samsung F2 1,5TB
Sound:
Asus XONAR DG / Creative SBS390 / Yamaha RX-V663 / Wharfedale 8.3 & WH2
Case:
Cooler Master 690II Advanced
PSU:
Seasonic S12 600W
Optical drives:
Samsung SH-203B SATA
Mice & keyboard:
A4Tech X7 XL-747H / Logitech MK600
Internet:
SBB Total Mix 20/1 ADSL
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro X64 / Google Chrome
Other:
Logitech Driving Force USB Wheel & Attack 3 Joystick; Lexmark X5075
Možda ti je jednostavno takav sluh da ne čuješ razliku. Ne čuju svi ljudi isto. Neki čuju razliku u zvuku i prilikom promene strujnih kablova na audiofilskim stereo sistemima, bar tako kažu. Mada, što reče Darko današnje integruše nisu ono što su nekad bile, ipak mislim da bi se na tim sluškama razlika trebala čuti.

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Druze, problem je do tebe, ne do zvucne.

Ackiss

Moderator
Učlanjen(a)
25.12.2014.
Poruka
1.320
Rezultat reagovanja
543
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Laptop HP ProBook 4530s
CPU & cooler:
Motherboard:
ROG Strix X570 Gaming E
RAM:
VGA & cooler:
GTX 1070Ti
Display:
Samsung Odyssey G7 32
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
CHIEFTEC APS-1000C, Leadex II 1200, Leadex Platinum 1200, Corsair HX 1200, EVGA G2 1000
Mice & keyboard:
Internet:
VDSL 50mbps
OS & Browser:
Win 10 64bit, Chrome
Druze, problem je do tebe, ne do zvucne.
Pa dobro jel moguce da bas nista ne primecujem vec 2 dana slusam oko 1.5h dnevno, bas se trudim da uporedim sto bolje, ne znam vise koju muziku da slusam da se sto bolje cuje razlika..

Ne kazem da sam siguran, vrlo moguce da je do mene, pada mi to na pamet ali opet mislim da i ako ima razlike u kvalitetu zvuka onda je to jako mala nijansa, mislim da bi posle toliko uporedjivanja primetio nesto..

E sad u igrama je mnogo bolje, samo 3d efekat da ne pricam koliko je bolji nego na integrusi...

djomla82

Newcomer
Učlanjen(a)
30.04.2015.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Druze, u velikoj meri zavisi i od vrste muzike koju slusas. Sta to znaci - ako slusas moderan zvuk, tj. modernu produkciju (elektro, heavy metal, dance, rap), koja ima prilicno naglasene pojedine spektre zvuka (bass i treble) onda je stvarno tesko uociti razliku izmedju zvucnih karti, iz istog veka makar (ne poredim mid-1990 i zvucnu od prosle godine, mada ima izuzetaka). Nijanse (koje na kraju krajeva i odvajaju srednju od vise klase / visu od visoke itg) se najbolje cuju na kvalitetnijim akusticnim snimcima starije generacija, koji nisu "budzeni" sa gomilom efekata, sto je danas praksa. Od zanrova je najbolji naravno dzez, akusticni rok/bluz i naravno klasicna muzika.

Proizvodjaci muzickih uredjaja (HiFi, PC sve jedno) se "uglavnom" trude da postignu sto vecu REALNOST reprodukcije zvuka na svojim uredjajima. samu tu realnost je najbolje cuti slusajuci muzicki materijal koji sadrzi snimljene akusticne instrumente ciji ti je zvuk vec poznat, pa se onda uporedjuje REALNOST reprodukcije recimo akusticne gitare odsvirane uzivo i prilikom slusanja.

Evo ti ideja kako da jos istestiras opremu koju si pribavio, nemoj odmah izvoditi zakljucke, slusaj jos malo.

Sanss sluske, u principu, bi trebalo da imaju zvuk koji ne dodaje preterano mnogo koloracije reprodukciji, mada nisu ni bas neki cistunci. Probaj sa drugim sluskama, audio pojacalom, zvucnicima, mazda ces primetiti razliku, i za kraj, obracaj paznju na sitnice. sva oprema (ne buvljacka) svira OK, ili za pocetak svira, neka bolje neka ne.

Pozdrav

Ackiss

Moderator
Učlanjen(a)
25.12.2014.
Poruka
1.320
Rezultat reagovanja
543
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Laptop HP ProBook 4530s
CPU & cooler:
Motherboard:
ROG Strix X570 Gaming E
RAM:
VGA & cooler:
GTX 1070Ti
Display:
Samsung Odyssey G7 32
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
VDSL 50mbps
OS & Browser:
Win 10 64bit, Chrome
Druze, u velikoj meri zavisi i od vrste muzike koju slusas. Sta to znaci - ako slusas moderan zvuk, tj. modernu produkciju (elektro, heavy metal, dance, rap), koja ima prilicno naglasene pojedine spektre zvuka (bass i treble) onda je stvarno tesko uociti razliku izmedju zvucnih karti, iz istog veka makar (ne poredim mid-1990 i zvucnu od prosle godine, mada ima izuzetaka). Nijanse (koje na kraju krajeva i odvajaju srednju od vise klase / visu od visoke itg) se najbolje cuju na kvalitetnijim akusticnim snimcima starije generacija, koji nisu "budzeni" sa gomilom efekata, sto je danas praksa. Od zanrova je najbolji naravno dzez, akusticni rok/bluz i naravno klasicna muzika.

Proizvodjaci muzickih uredjaja (HiFi, PC sve jedno) se "uglavnom" trude da postignu sto vecu REALNOST reprodukcije zvuka na svojim uredjajima. samu tu realnost je najbolje cuti slusajuci muzicki materijal koji sadrzi snimljene akusticne instrumente ciji ti je zvuk vec poznat, pa se onda uporedjuje REALNOST reprodukcije recimo akusticne gitare odsvirane uzivo i prilikom slusanja.

Evo ti ideja kako da jos istestiras opremu koju si pribavio, nemoj odmah izvoditi zakljucke, slusaj jos malo.

Sanss sluske, u principu, bi trebalo da imaju zvuk koji ne dodaje preterano mnogo koloracije reprodukciji, mada nisu ni bas neki cistunci. Probaj sa drugim sluskama, audio pojacalom, zvucnicima, mazda ces primetiti razliku, i za kraj, obracaj paznju na sitnice. sva oprema (ne buvljacka) svira OK, ili za pocetak svira, neka bolje neka ne.

Pozdrav
Hvala na odgovoru i savetu!

Vrh