Po mom misljenju postoji sansa da prestanu da "kvare" win 10 nadogradnjama medjutim realno mislim da je sansa za to jako mala iz razloga da ce jednostavno ce da se preokupiraju kako ti kazes za win 11 gde ce apps i features kako i funkcije da prave za windows 11( drugaciji win UI i ostalo) dok ce bagovi (greske) da se pojavljuju sve vise i vise za windows 10. Naravno postoji i ono evo vam zadnja verzija applikacije za win 10 koja radi dobro i to vam je to mada to nece tako biti u skorije vreme, mozda tamo pri kraju 24-25.Meni je drago sto izlazi win11, jer to ce im biti glavna preokupacija i mozda postoji mogucnost da prestanu vise da zaseruju jos vise win10.
Sve dok mi win10 radi posao, neka hvalaInstaliraces ga kad tad ne brini
Napisao sam u predhodnom postu da je moj drugar instalirao na istoj platformi Win 11. Mozes da instaliras ali ne po defaultu, mora malo da se iscimas oko toga.Meni posle update iybacio ovu poruku, ynaci li ovo da nista od Win 11
и мени је избацио исту поруку, проблем је био неки tpm2. Укључио сам га у биосу и проблем решен али ће вин 11 ипак да сачекаMeni posle update iybacio ovu poruku, ynaci li ovo da nista od Win 11
Ja tpm2 u BIOS-u nemam, bar nisam uspio da ga pronadjem!и мени је избацио исту поруку, проблем је био неки tpm2. Укључио сам га у биосу и проблем решен али ће вин 11 ипак да сачека
Ne znam zašto bi BIOS update predstavljao toliki problem? To je danas toliko olakšano i bezopasno, da apsolutno nemaš nikakav razlog za brigu.Verovatno treba novi bios, ali ne planiram da to menjam i čačkam.
Da da bezopasno kako da ne, najmanja nestabilnost u struji i moze da dodje do problema i da vise nikada ne probudi plocu. Ili isto tako da mu nestane struje bas u tom trenutku, svaki update biosa snosi puno rizika i reci da je bezopasno je nesto najgluplje sto si mogo da izjavis do sada a fala bogu da covek krene da cita sta svaki dan napises mogli bi se jedni dobri memoari napisati o tvojim glupostima koje ovde pises.Ne znam zašto bi BIOS update predstavljao toliki problem? To je danas toliko olakšano i bezopasno, da apsolutno nemaš nikakav razlog za brigu.
Ja tpm2 u BIOS-u nemam, bar nisam uspio da ga pronadjem!
Većina ploča ima built in flash recovery proceduru za koju većina ljudi ne zna. Negde je dovoljno ubaciti CD koji je stigao sa pločom u optički uređaj i nakačiti optički uređaj na prvi SATA port. Startuješ sistem, i ploča će automatski flashovati BIOS i vratiti sebe iz mrtvih. Kod najnovijih ASUS ploča sa ubijenim BIOS-om, samo treba staviti BIOS file u root USB flash-a koji je formatiran kao FAT32 i staviti taj isti USB flash u prvi USB port i ploča učitava privremeni BIOS direktno sa USB-a što ti omogućava da startuješ EZ flash i uflešuješ BIOS i vratiš ploču iz mrtvih. To je čak i dokumentovano u uputstvu ploče. Upravo zbog toga su svi prestali da stavljaju dual BIOS-e, jer je nepotreban trošak. Kod jako starih ploča na kojima BIOS čip nije zalemljen, ploču možeš da vratiš u život hot flashing metodom. Ako ploča nema ništa od navedenog, uvek je tu SPI flasher koji sa alija možeš naručiti za 15eura. Ako je i to suviše komplikovano, ljudi koji imaju SPI flasher, vraćaju BIOS za 1000 din. Procedura traje 2 min. Imaš milion načina da ploču vratiš iz mrtvih.Početkom godine sam uspeo da brikujem jednu H61 ploču (Lga 1155) čačaknjem oko biosa, pa još uvek imam traume od tog događaja Mada da se to nije desilo još uvek bi koristio Intel i5 2500.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
To je verovatno zbog toga što ne kupuješ bleeding edge hardware. Nije isto kupiti entry level hardware i high end hardware. A da ne spominjem novo vs polovno.Ja sam onaj koji nikad ni jednom nije ni jedan bios flesovao. Nisam imao nikad nikakvih problema.
Ili možda do toga što su neki od nas osetili ženski dodir u svom životu.To je verovatno zbog toga što ne kupuješ bleeding edge hardware.
Ovo na engleskom ne razumem. Iskljucivo kupujem nove komponente, mada u zadnje vreme nesto slabo. Al nisam ni previse zahtevan korisnik.To je verovatno zbog toga što ne kupuješ bleeding edge hardware. Nije isto kupiti entry level hardware i high end hardware. A da ne spominjem novo vs polovno.