Uh, celo popodne bezuspesno pokusavam mnogo resenja sa net, i nista ne uspeva. Ne znam uopste kako da ukljucim ovaj disk controller u bios-u.
Probao sam one opcije preko menija koji se otvara komandom shift + f10, pa tu cistio disk, konvertovao u razne modove.
Ma ne radi uopste. Cak sam i u bios-u cackao neke opcije koje sam nalazio kao resenje. Ma nista.
Maticna je gigabyte b450m s2h bios verzija f50
Nemam pojma sta da radim ovo mi se prvi put desilo.
Inace razlog zbog kojeg sam resio da dignem novi sistem. Je taj sto sam predhodnih dana iz cista mira dobijao plavi ekran kada ne radim nista ne racunaru. Ostavim ga upaljenog, odem da jedem, bilo sta, on se restartuje i izbaci mi onaj crni ekran kao da nema windows na Hdd-u. Dok koristim racunar, ma sve radi ali cim ga pustim 5 minu on se zablokira izbaci plavi ekran i onda taj crni sa porukom da nema hardiska.
Inace pre problema u racunaru sam imao jedan ssd koji je bio glavni sa windows 11 i hdd za ostalo.
Hteo sam ja isto da stavim kao ranije win na ssd ali ssd ne reaguje u meniju za pravlje je particija. Kada hocu da napravim novu particiju meni win instalacije se zamrzne i nista tako stoji.
Uh sam sam vas i zbunio mozda.
Sustina price je da sam ssd izbacio (kontam crko je) i resio da novi win 10 ubacim na hdd ali uzalud nece.