Sam633
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 13.11.2012.
- Poruka
- 1.286
- Rezultat reagovanja
- 26
Moja konfiguracija
U decembru prošle godine, postao sam vlasnik ovog modela HDD-a. Jedini je u računaru. Kao, što i sam naslov kaže, imam određenih problema sa njim. Pošto slika govori 1000 reči:
Ovaj jedan jedini bad sector se bio pojavio, još od pre par meseci. Kao takvog, nastavio sam ga koristiti, nikakvih zastoja u radu nije bilo. Od pre nedelju-dve, počeli su da niču tzv. nestabilni sektori koji se mogu videti pod C5 current pending sector. HDD Sentinel ih naziva weak (slabim) sektorima. Tada ih je bilo 3. Jedan od ta tri nestabilna sektora se pojavio na mestu jedne poveće arhive i nsam mogao da je spasim. Koliko mogu da primetim, nestabilni ili slabi sektori su ustvari, loše ili nedovoljno namagnetisani sektori. Rešenje imam preko HDD regeneratora, koji je sve tada nestabilne sektore, takoreći vratio u normalu. Parametar C5 je pao na nulu, HDD sentinel više nije prijavljivao weak sektore na osnovu S.M.A.R.T. podataka.
Kao što vidite, nažalost, priča se ponavlja. Moje pitanje se vrti oko reklamacije. Hteo bih da reklamiram prazan HDD, odnosno da ga ispišem nulama pre reklamacije. Stvar je u tome što će to verovatno "popraviti" ovaj jedan jedini weak sektor (baš kao što je to uradio i HDD regenerator), koji stoji uz jedan bad sektor. Pa me zanima šta mislite, da li će mi uvažiti reklamaciju na osnovu jednog bad sektora, a možda se pojavi i di koji weak sektor do servisa ?
Kao što vidite, nažalost, priča se ponavlja. Moje pitanje se vrti oko reklamacije. Hteo bih da reklamiram prazan HDD, odnosno da ga ispišem nulama pre reklamacije. Stvar je u tome što će to verovatno "popraviti" ovaj jedan jedini weak sektor (baš kao što je to uradio i HDD regenerator), koji stoji uz jedan bad sektor. Pa me zanima šta mislite, da li će mi uvažiti reklamaciju na osnovu jednog bad sektora, a možda se pojavi i di koji weak sektor do servisa ?