• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

WD10EFRX, reklamacija ili ne?

Sam633

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
1.286
Rezultat reagovanja
26
Moja konfiguracija
U decembru prošle godine, postao sam vlasnik ovog modela HDD-a. Jedini je u računaru. Kao, što i sam naslov kaže, imam određenih problema sa njim. Pošto slika govori 1000 reči:

Ovaj jedan jedini bad sector se bio pojavio, još od pre par meseci. Kao takvog, nastavio sam ga koristiti, nikakvih zastoja u radu nije bilo. Od pre nedelju-dve, počeli su da niču tzv. nestabilni sektori koji se mogu videti pod C5 current pending sector. HDD Sentinel ih naziva weak (slabim) sektorima. Tada ih je bilo 3. Jedan od ta tri nestabilna sektora se pojavio na mestu jedne poveće arhive i nsam mogao da je spasim. Koliko mogu da primetim, nestabilni ili slabi sektori su ustvari, loše ili nedovoljno namagnetisani sektori. Rešenje imam preko HDD regeneratora, koji je sve tada nestabilne sektore, takoreći vratio u normalu. Parametar C5 je pao na nulu, HDD sentinel više nije prijavljivao weak sektore na osnovu S.M.A.R.T. podataka.

Kao što vidite, nažalost, priča se ponavlja. Moje pitanje se vrti oko reklamacije. Hteo bih da reklamiram prazan HDD, odnosno da ga ispišem nulama pre reklamacije. Stvar je u tome što će to verovatno "popraviti" ovaj jedan jedini weak sektor (baš kao što je to uradio i HDD regenerator), koji stoji uz jedan bad sektor. Pa me zanima šta mislite, da li će mi uvažiti reklamaciju na osnovu jednog bad sektora, a možda se pojavi i di koji weak sektor do servisa :D ?

joc

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.12.2011.
Poruka
248
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Upiši neke gluposti,kopiraj instalaciju neke igrice sa DVD recimo.Baš će da čačkaju šta se nalazi ispod...
Upiši serijski od HDD ako misliš da bi oni mogli uraditi zero fill i vratiti ti isti disk.

Poslednja izmena:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Pravac reklamacija, nemoj bezveze da trošiš vrijeme! Raspašće se tamam kada na njemu budeš imao nešto baš vrijedno i jedinstveno i onda možeš samo da plačeš...

Dexter013

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Poruka
5.692
Rezultat reagovanja
342
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dark Knight
CPU & cooler:
Ryzen 7600x 5ghz + Aorus800
Motherboard:
AM5 MSI tomahawk B650
RAM:
32gb DDR5, 2x16GB 6400MHz kingston fury
VGA & cooler:
RTX 4070ti Gianward OC
Display:
Philips 32 / 2K / 1440p / 75hz
HDD:
Crusial ssd 500 gb + 500 gb Samsung HDD + Samsung 1TB ssd 870 evo
Sound:
Case:
Coller Master MASTERCASE H500 RGB window
PSU:
Corsair CX 850w M
Optical drives:
None
Mice & keyboard:
Logitech Hyperion + Natec RX22
Internet:
Optika MTS 500/160
OS & Browser:
Win 11 x64 PRO Legalan bato...
Other:
TV LG 55 4k
Pa realno nosi i probaj
nista te ne kosta.
Moze da ispadne svasta
ali mozda ti i srede / daju novi hdd.

Sam633

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
1.286
Rezultat reagovanja
26
Moja konfiguracija
Opet se desilo. :mad: I opet sam jedan weak sector morao "ispeglati" HDD Regenerator-om. I opet sreća, da weak sektor nije bio na nekom važnom mestu. Moraću da zategnem i onako zategnuti kaiš i uzmem neki drugi, tako da ovaj ide na reklamaciju (kad se ponovo pojavi weak sektor), a ja da i dalje imam računar.

Vrh