• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Warcraft 3: Forsaken Kingdom

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
686
Rezultat reagovanja
658
Moja konfiguracija

WTF?!
Vilica mi ispala i dalje sam u neverici.

Nova oficijelna ekspanzija posle 23 godine, uz pomoc jacih imena/clanova zajednice koji su bili aktivni za custom content prethodnih godina... Blizzard poslusao zajednicu spakovao ih na kamaru i odlucili se za novi sadrzaj.
Trebala bi da premosti desavanja iz TFT-a i WoW-a desavanja.
Ne i klasicna kampanja... Bice vise u fazonu kao Rexar kampanja u TFT-u...
Takodje dobija se i novi graficki mod tj grafika - "definitive edition" koji bi trebao da bude bolji nego reforged odnosno dosta blizi originalu ali apdejtovan (i preradjen graficki mod od nule)

ako ispostuju sve sto su naveli, nostalgija roka na 11 - SHUT UP AND TAKE MY MONEYZ!

+edit

Iskreno se nadam da ce ovo da prodje ok jer je velika susa za dobrim RTS naslovima...
I potajno se nadam Warcraft 4 i Starcraft 3 naslovu iako ce to ostati cist vlazan san.

Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
856
Rezultat reagovanja
473
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9 7950x + Arctic III 360
Motherboard:
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM:
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
VGA & cooler:
RTX 5090 Gigabyte Aorus Master
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
KC3000 2TB + 1TB + Crucial P3 500, 2 HDD od po 4TB (WD - RED i Blue) Kingston SSD 240GB
Sound:
Microlab Solo 6c+Audient ID14 MKII
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
Meni je ovo veća vest nego pola novih AAA najava. Ako su konačno shvatili da Warcraft 3 ne treba "modernizovati" tako što će ga udaljiti od Warcrafta 3, nego mu dati novu kampanju, bolju grafiku i ozbiljno sređen editor, to je pun pogodak.
Forsaken Kingdom svakako ide na probu. WC4 bih voleo kao i svi, ali prvo neka ovim pokažu da Blizzard još ume da napravi dobar RTS, a ne samo da proda nostalgiju.

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
321
Rezultat reagovanja
191
Moja konfiguracija
Sve je to pokradeno iz warhamera, tako da ovo moze da radi samo nostalgicare koji su zaboravili koliko je zapravo w3 omatorio, i to ne najbolje.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
686
Rezultat reagovanja
658
Moja konfiguracija
Mene radi...
W3 se igra iz čiste nostalgije...
U rts žanru jedino je total war franšiza donela novinu u poslednje vreme a i ona stagnira...
Rekao bih da je Starcraft 2 i dalje peak po pitanju celokupne prezentacije I isporuke... Kada je reč o klasičnim rts naslovima.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
686
Rezultat reagovanja
658
Moja konfiguracija
@L@l0

Podsetio si me, a i ne znam koliko si ispratio...
Rade tj odradili su vec remaster LOTR igre War in The North, nadam se da ce da odrade remaster Battle for Middle Earth 1&2 koje su u limbu zbog licenci. (kao i svi LoTR naslovi)
Jer su ta dva izuzetni rts naslovi i vrlo slicni W3, tj "the next best thing"
Iskreno (meni licno) uz W3(+tft) meni je to bio peak rts zanra, i generalno do pojavljivanja SC2 kada je ve otislo u sunovrat... (nisam drljao ove moderne Warno i ekipu)
Doduse i Spellforce nije bio los ali narativno nije mogao da dostigne W3 kampanju, zato je gorenavedeni BfME za nijansu bolji...

I danas upalim povremeno AoM i Age of Empires 2 (nove rimejkove) iz ciste nostalgije... I jedva cekam da Battle Reamls remake/remaster izadje iz bete (+edit, damn vec jeste)

A na keca bih dao novac za dobre hd/de remastere za Red Alert 2&3, Rise of Legends i C&C Generals (+Tiberian Wars) i World in Conflict.
Sto kazu - they don't make 'em like they used to... And they'll never will..

Poslednja izmena:

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
321
Rezultat reagovanja
191
Moja konfiguracija
Pa nije bas da ih ne prave.

da ne nabrajam one hibride koje ja licno obozavam tipa stelaris (remek delo), they are billions ( i warno kome se nisam jos uvek posvetio ali me vuce)..

ljubitelji Homeworld-a takodje imaju cemu da se raduju, jer stize nesto vece i neskriptovano

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
686
Rezultat reagovanja
658
Moja konfiguracija
Uuuu da, obožavam Homeworld...
They are billions je više tower defence, lično ne volim žanr...

Btw na wishlisti stoji Star Trek Discovery, nije baš rts više je FTL klon ali po idjenom takodje odlična stvar...

Iskreno ne pratim baš dugo rts scenu, povremeno bacim pogled šta GamerZakh i Quill18 odigraju/promovišu ali ništa me od tih novih naslova ne mami preterano...

Novi Dawn Of War 4, Star Wars Zero Company i evo sada Warcraft ekspanzija je ono što me je baš onako izhajpovalo (iako sam svestan da igraju na nostalgiju)

Što se mene tiče uvek mogu da pokrenem i Sudden Strike/Blitzkrieg tj bilo koji stariji rts naslov i uživam kao da sam dete... U suštini ni jedan noviji naslov neće dostići kvalitet starih koji su postavljali temelje žanra... Sad but true.

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
321
Rezultat reagovanja
191
Moja konfiguracija
imas i tempest rising, slican kao c&c naslovi (generals recimo) a sprema se i meni jedan od favorita Beyond all reason (moderni klon total annihilation-a samo sa vecim mapama)

sudden strike 4 mi je i dalje instaliran. za peticu sam cuo da nije nesto, a kec i dvojka su mi u mom backup vaultu za slucaj da internet eksplodira :d
a sad kad ga pomenu neki single dev pravi klon (sta klon, isti sudden strike) koji bi trebalo da bude malo dinamicniji , mada mislim da na kraju nece ispasti mnogo drugaciji od pravog.

Vrh