stereo
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 31.05.2009.
- Poruka
- 30
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon II X3 425
Motherboard:
Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H
RAM:
2x 2Gb DDR3 Patriot PC1600
VGA & cooler:
Saphire 5770 Vapor-X
Display:
LG7000 TV 37inch
HDD:
Patriot Inferno 120Gb SSD i WD 500Gb HDD
Case:
Silverstone Sugo SG02-F
PSU:
LC Power LC6650GP3 V2.3
Optical drives:
DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech MK 300
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 7
Planiram u neko skorije vreme da u svoje malecno Silverstone Sugo SF02-F kuciste ubacim vodeno hladjenje. Kako pojma nemam o vodenom hladjenju i tek se upoznajem sa tom stvari (citam na netu svasta o tome) hteo bih da pitam i nekoga ko je malo iskusniji u tome. U kuciste bih stavio CPU water block kao i GPU water Block pa me zanima sledece:
CPU:
Swiftech Apogee GTZ ili XSPC Delta V3
Razmisljao sam i o Koolance CPU-360 ili najbolje EK-Supreme koji je najjeftiniji od svih ali sam citao da su ta dva bloka najbolja da se stave sami bez drugih blokova a ja bih ipak da stavim cpu/gpu varijantu. Zna li neko sta to znaci za performanse i hoce li njima znacajno opasti performanse ako ubacim i gpu blok ili je to samo teorija.
Pumpa:
Kakva mi pumpa treba tj da li mi sa sistemom cpu/gpu treba sto veci protok vode ili mogu da razmislim i slabijem protoku. I zna li neko koliko buke proizvode te pumpe (totalno bi mi bilo glupo da ubacim vodeno hladjenje i da mi se masina cuje kao traktor zbog rada vodene pumpe).
Konkretno:
EK-Reservoir Combo DCP 2.2 + EK-DCP 2.2 (12V DC Pump) (400L/h)
XSPC X2O 150 Pump with Acrylic Reservoir (150L/h)
XSPC Bay Reservoir Pump (200L/h)
XSPC X2O 450 Pump with Acrylic Reservoir (450L/h)
Ili ici sa klasicnim Laing MCP 355 sistemom sa rezervoarom koji gura 450L/h
Radijator:
Da li su mi dovoljna 2 radijatora standardne debljine sa jednim redom rebara ili bi trebao da uzmem debljie radijatore sa duplim ili troduplim redom rebara (u svakom slucaju jedan od ventilatora mora da bude standardne velicine zbog restrikcije kucista). Sta znaci da neki radijator radi dobro na low air flow ventilator a sta je high air flow tj koja je granica high/low air flow-a. Konkretno ja bi stavio noctua NF-P12 na najmanjem broju obrtaja (900rpm/63m3 air flow) kako bi sve bilo sto tise pa da znam sta da gledam da li mi je svejedno ili ne…
Posto sve to ide u Sugo ja sam mislio da stavim sledece:
Koolance HX-CU-1401V montiran na napajanje kako bi iz njega ventilator sa napajanja vukao vazduh jedini prob kod toga je sto je to high flow radijator a ja neznam bas kako se vrti 14cm ventilator na LC-Poweru i koliki mu je protok.
I jos jedan 120mm raijator samo neznam koji zbog protoka vazduha a to cemo videti jos….
GPU:
Sto se grafike tice mislio sam da stavim all cover soluciju jer kuciste nije bas provetreno tako da sa ovim mogu da pokrijem i memoriju i gpu zajedno na kartici. Konkretno:
EK-FC5770 - Black Acetal
Sta mislite o ovome, dajte neki savet....
CPU:
Swiftech Apogee GTZ ili XSPC Delta V3
Razmisljao sam i o Koolance CPU-360 ili najbolje EK-Supreme koji je najjeftiniji od svih ali sam citao da su ta dva bloka najbolja da se stave sami bez drugih blokova a ja bih ipak da stavim cpu/gpu varijantu. Zna li neko sta to znaci za performanse i hoce li njima znacajno opasti performanse ako ubacim i gpu blok ili je to samo teorija.
Pumpa:
Kakva mi pumpa treba tj da li mi sa sistemom cpu/gpu treba sto veci protok vode ili mogu da razmislim i slabijem protoku. I zna li neko koliko buke proizvode te pumpe (totalno bi mi bilo glupo da ubacim vodeno hladjenje i da mi se masina cuje kao traktor zbog rada vodene pumpe).
Konkretno:
EK-Reservoir Combo DCP 2.2 + EK-DCP 2.2 (12V DC Pump) (400L/h)
XSPC X2O 150 Pump with Acrylic Reservoir (150L/h)
XSPC Bay Reservoir Pump (200L/h)
XSPC X2O 450 Pump with Acrylic Reservoir (450L/h)
Ili ici sa klasicnim Laing MCP 355 sistemom sa rezervoarom koji gura 450L/h
Radijator:
Da li su mi dovoljna 2 radijatora standardne debljine sa jednim redom rebara ili bi trebao da uzmem debljie radijatore sa duplim ili troduplim redom rebara (u svakom slucaju jedan od ventilatora mora da bude standardne velicine zbog restrikcije kucista). Sta znaci da neki radijator radi dobro na low air flow ventilator a sta je high air flow tj koja je granica high/low air flow-a. Konkretno ja bi stavio noctua NF-P12 na najmanjem broju obrtaja (900rpm/63m3 air flow) kako bi sve bilo sto tise pa da znam sta da gledam da li mi je svejedno ili ne…
Posto sve to ide u Sugo ja sam mislio da stavim sledece:
Koolance HX-CU-1401V montiran na napajanje kako bi iz njega ventilator sa napajanja vukao vazduh jedini prob kod toga je sto je to high flow radijator a ja neznam bas kako se vrti 14cm ventilator na LC-Poweru i koliki mu je protok.
I jos jedan 120mm raijator samo neznam koji zbog protoka vazduha a to cemo videti jos….
GPU:
Sto se grafike tice mislio sam da stavim all cover soluciju jer kuciste nije bas provetreno tako da sa ovim mogu da pokrijem i memoriju i gpu zajedno na kartici. Konkretno:
EK-FC5770 - Black Acetal
Sta mislite o ovome, dajte neki savet....