dartxxq
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 05.11.2013.
- Poruka
- 26
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX 8320 i Raijintek Ereboss
Motherboard:
Asus M5A97 R2.0
RAM:
2x4Gb kingston hyperx black
VGA & cooler:
Saphire 7870
Display:
Benq G2220HDA
HDD:
2tb
Case:
LC-Power Gaming 975B Air Wing
PSU:
Chieftec GPS-600A8 600w
Sredjujem jedan komp i uzmem za njega novu Powercolor R9 270x TurboDuo graficku, 4gb rama i novo LC Power od 600w. Sve to povezem i nema slike. Sve zuji ali slike nigde, ni preko dvi izlaza a ni preko hdmi. Izbacim novi ram a problem isti.
Posto ja imam Saphire 7870Ghz edition ubacim nju a ona radi bez nekog veceg problema, na novom napajanju i sa dodatih 4 gb novog rama.
Ubacim novu powercolor R9 270x graficku na moj komp kad ona i tamo radi. Inace ja imam chiftec takodje od 600w. Napisacu vam obe konfiguracije da tacno znate o cemu se radi.
Komp koji ima problem je sledeci
A moj komp na kome nova graficka radi dobro je
Znaci na konfiguraciji 1 radi samo Saphire 7870Ghz edition
a na konfiguraciji 2 rade i Saphire 7870Ghz edition i Powercolor R9 270x TurboDuo. Ako podjem da je napajanje preslabo nema mi nikakve logike posto su po specifikacijama isti potrosaci ali je moj procesor na konfiguraciji 2 mnogo veci potrosac od x4 na konfiguraciji 1 pa ne mogu da shvatim sta je problem.
Zato vas molim, ako neko ima koju ideju da podeli samnom neka mi olaksa muke
Posto ja imam Saphire 7870Ghz edition ubacim nju a ona radi bez nekog veceg problema, na novom napajanju i sa dodatih 4 gb novog rama.
Ubacim novu powercolor R9 270x graficku na moj komp kad ona i tamo radi. Inace ja imam chiftec takodje od 600w. Napisacu vam obe konfiguracije da tacno znate o cemu se radi.
Komp koji ima problem je sledeci
to neka bude konfiguracija 1MSI Global A75MA-P35
2x4gb ram kingston hyper x
AMD Athlon™ II X4 Quad-Core 631
i novo napajanje LC Power LC600H-12 V2.31
A moj komp na kome nova graficka radi dobro je
to neka bude konfiguracija 2Asus M5A97 R2
AMD FX-8320
2x4GB 1600MHz Kingston HyperX
600W Chieftec GPS-600A8
Znaci na konfiguraciji 1 radi samo Saphire 7870Ghz edition
a na konfiguraciji 2 rade i Saphire 7870Ghz edition i Powercolor R9 270x TurboDuo. Ako podjem da je napajanje preslabo nema mi nikakve logike posto su po specifikacijama isti potrosaci ali je moj procesor na konfiguraciji 2 mnogo veci potrosac od x4 na konfiguraciji 1 pa ne mogu da shvatim sta je problem.
Zato vas molim, ako neko ima koju ideju da podeli samnom neka mi olaksa muke