• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Valjda nije crkla Ga-790XT? Savet

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Uhh...
Nezgodna situacija.
Malo mi je čudno da ti vrisnu dva napajanja.

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Nazalost je to sve jedna velika kocka...Neki imaju dobra iskustva sa lc-om,jedna firma iz bg-a kaze imamo 0 reklamacija na lc a dosta na chieftec a ja pak imam 650w cheiftec(poklon) i radi mi i dan danas posle dve godine xtra...Jako je cudno da ti sve crkne maltene u kompu,nedesava se to cesto :( Btw. drugar mi veceras rece da mu je crkao lc posle15-ak dana i da nece da uzima to ni za zivu glavu :P

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Pazi kada mi je u jednom momentu palo na pamet da je doshlo do brutalnog pada napona i da se isti vratio pre nego shto je i pao.

Tuga...To je neshto shto mi nikako ne mozhemo da predvidimo da cje nam se jednog dana desiti ali napajanje sa zashtitom bi to def. odradilo, tj sprechilo da se dogodi tolika havarija.

Zao mi je.. previshe nelogichnosti u jednom, a vidish shta se zapravo desilo...

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Znaci poruka je jasna, ljudi ne kupujte LC napajanja.
Meni su 2 LC-a radila prilicno dobro. Ovaj zadnji od 550W je na kraju explodirao elektrolit... :rotf: Srecom, nista nije stradalo od komponenata. Usput, napajanje je muceno zahtevnim hardverom i izdrzalo je prakticno 3 godine. Desavalo se da crkne LC posle par dana, nov, ali desavalo se i da radi po 4 godine bez prestanka. Isto to se desavalo i sa mnogo skupljim brendovima, tako da ne treba generalizovati. Chieftec je po meni mnogo gore resenje, a cooler master je za te pare mnogo bucan. Ukoliko hoces tiho i jako napajanje, to ce mnogo da kosta. LC Power je tih i relativno kvalitetan.

Kad se na kraju sve sumira, taj LC i nije tako los za te pare.

Poslednja izmena:

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Nije bitno da li ce da radi 15 dana ili 15 godina, nego da li ce povuci ostale komponente za sobom kao u ovom slucaju...

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
Nemam net ljudi, kucam sa posla....

I ja mislim da je varijacija napona zeznula stvar. I ja imam taj LC 550 što je eksplodirao, ali sam mislio da ima PFC... ndam se da će da mi pošalju lowV ram sada kad ga vrate sa reklamacije :P

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
X3 425@X4 B25@4000Mhz - Neki Thermalright
Case:
Chieftec Prostreet Rev. 3.0
Meni su 2 LC-a radila prilicno dobro. Ovaj zadnji od 550W je na kraju explodirao elektrolit... :rotf: Srecom, nista nije stradalo od komponenata. Usput, napajanje je muceno zahtevnim hardverom i izdrzalo je prakticno 3 godine. Desavalo se da crkne LC posle par dana, nov, ali desavalo se i da radi po 4 godine bez prestanka. Isto to se desavalo i sa mnogo skupljim brendovima, tako da ne treba generalizovati. Chieftec je po meni mnogo gore resenje, a cooler master je za te pare mnogo bucan. Ukoliko hoces tiho i jako napajanje, to ce mnogo da kosta. LC Power je tih i relativno kvalitetan.

Crkava i Chieftec, medjutim, LC od pola stvari koje imaju navedene u specifikacijama su ciste laze, dobar deo njih niti ima zastitu od kratkog spoja niti boze daj, snaga koja je navedena je u realnosti mnogo manja, citao sam kako su ljudi imali problema i imaju sa onim svetlucavim skupim hyperion napajanjima, gde nit mogu da teraju zahtevnije masine kako treba, niti su trajna, do situacije gde liku zuji napajanje, dobije novo u zamenu i to zuji (zavojnice verovatno).

Chieftec napajanja sa CWT-om unutra su napajanja bez premca, pogotovu za cenu koju kostaju, od jeftinijih Delta su dobra, gde recimo da nisam imao taj Chieftec od 450W u kucistu zbog kratkog spoja bi mi sve izgorelo, a napajanje placeno 45 evra i evo sada ce da napuni 2 godine jos koji dan. S tim sto imam jos iskustva sa ovom firmom, ali sam naveo najskoriji primer.

Kod jeftinih Chiefteca tipa 360-420W mogu posle 2-3 godine da malo kondenzatori krenu da se duju, ne na svakom, ali se desava, sto je lako resiva stvar, i napajanje posle ima da tera sigurno jos toliko.

Naravno da ima odredjeni broj pozitivnih iskustva sa LC-om, i ako je svaka racunarska komponenta lutrija po pitanju crkavanja, LC mu tu dodje kao neki EU loto ili UK loto, velika lutrija. A, bas zbog toga sto se kod njih ne zna ni sta je poluistina, a kamoli istina oko specifikacija ja cu ih uvek zaobilaziti i necu ih nikome preporucivati, (ne mozemo da ocekujemo da ce svi proizvodjaci da nas caste samo istinom) ali ovi iz LC ga preterase, da li i oni samo znaju koje performanse i specifikacije imaju njihova napajanja???

Coolermaster, preskup za nase trziste, a nisu ni oni savrseni u nekom srendjem segmentu pa i onom skupljem od oko 600W-650W, a taj segent im je vec prilicno papren.

Nije, u slucaju da ti ne pobije sve u kucistu.

Poslednja izmena od urednika:

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Pogresno posmatras stvari. Niko nije savrsen, niti je sveznadar. Koliko god neko znao i bio dobar u necemu, 'dete sa ulice' moze da zna nesto sto on ne zna u podrucju gde je najbolji. Sve sto si ti naucio, naucio si od nekoga ko nesto zna a vrlo cesto se desi da i taj ne zna bas najbolje pa i ti naucis pogresno. Ovo pricam generalno, nevezano za konkretnu polemiku oko napajanja.
Poenta je da nicije reci ne uzimas zdravo za gotovo, najbolje je kada imas nekoliko izvora koji ti potvrde neku tvrdnju.
Ti znas nesto sto on ne zna? Ok, iznesi to. Ubedi ga u suprotno. Tvoja licna stvar je da li ces ti nekoga smatrati znalcem ili ne i tvoja je stvar sta ce to predstavljati za tebe. Iduci put nemoj poslusati njegov za napajanje ali to ne znaci da ne trebas da ga recimo poslusas u vezi graficke kartice.
:wave:

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Pogresno posmatras stvari. Niko nije savrsen, niti je sveznadar. Koliko god neko znao i bio dobar u necemu, 'dete sa ulice' moze da zna nesto sto on ne zna u podrucju gde je najbolji. Sve sto si ti naucio, naucio si od nekoga ko nesto zna a vrlo cesto se desi da i taj ne zna bas najbolje pa i ti naucis pogresno. Ovo pricam generalno, nevezano za konkretnu polemiku oko napajanja.
Poenta je da nicije reci ne uzimas zdravo za gotovo, najbolje je kada imas nekoliko izvora koji ti potvrde neku tvrdnju.
Ti znas nesto sto on ne zna? Ok, iznesi to. Ubedi ga u suprotno. Tvoja licna stvar je da li ces ti nekoga smatrati znalcem ili ne i tvoja je stvar sta ce to predstavljati za tebe. Iduci put nemoj poslusati njegov za napajanje ali to ne znaci da ne trebas da ga recimo poslusas u vezi graficke kartice.
Lepo rečeno.

@Flight
Upravo sam testirao LC Power LC420H-12. Napravio sam kratak spoj i računar se isključio. Upravo vrtim test za memoriju i verovatno je sve preživelo.
Ovo je njihovo najjeftinije napajanje.

Feđu znam lično. Dečko se veoma odlično razume u računare. Do sada nisam upoznao nikog ko je toliko upućen u arhitekturu procesora, čak ni blizu kao on.

Da se vratim na LC. Ne tvrdim ja da je LC odličan, već da je odličan za tu količinu novca. Ugradio sam mnogo LC napajanja, uglavnom najjeftinija serija. Koliko me sećanje služi samo jedno je neispravno. Ni jedno nije bilo DOA.
NPR. codegen je imao bar 3 DOA i još 5-6 neispravnih. MS Industrijal 3-4 neispravna...

Dosta površno zaključuješ neke stvari.

M

Misko78

Guest
Godinama koristim LC napajanja i rade odilicno, a Titan 6560 je terao P2 955 + 4870X2 i ceo test je uradjen na njemu. Takodje taj isti primerak je bio i kod animaNa i terao njegov Q9550 + 9800GTX+

I crk'o mi je pre dva dana posle godinu dana surovog mucenja na testovima na VRHUNSKIM masinama i sta je povukao sa sobom.... NISTA. Razlog crkavanja nije preopterecenje vec to sto sam cepao neke DDR2 533 Microne i Samsunge da vidim do koliko mogu da idu pa sam u 5 minuta jedno 20 puta palio i gasio struju sto nije preporucljivo ni za jedno napajanje.

Imenom cu nabrojati sve drugare koji koriste LC i nijednom nije crkao. I svi oni imaju odlicne i struje gladne masine. Ovo je prvi koji sam video da je crkao.

Moje masine:

Xeon 3360 + P5Q Deluxe + 3850 - LC 6550GP
P2 955 + DFI 790FXB + 8800GT - Titan 6560
C2D 7200 + P5Q SE/R + 8800GT - Titan 6560
A2 250 + GB MA780S3H + 9600GT - LC 6450

Slavko (Lando):

A2 620 X4 + GB MA770-UD3P + 8800GTS 320MB - LC 6550GP

Laza (shaptach):

E2180 + GB P35 + 9800GT

Nemanja (stereo):

P1 9500 + GB 790FX + 8800GT - Titan 6560

Stojan:

A2 620 X4 + GB MA770-UD3 + 2600XT - LC 6600GP2

Sve ovo radi vec godinama, neki od ovih LC_ova su stari i po 4 godine, sve ih ja servisiram njima, otvorim, premerim, ocistim i pregledam da li ima nekih problema. I da zastita im radi veoma dobro, to mozes da pitas i Cika Peru, ipak priznatog servisera.

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Nista od ovoga ne umanjuje cinjenicu da zastita kod kokretnog napajanja nije radila. Graficka, ploca i memorija su stradale a to je u rangu sa codegenom.
Meni je relativno brzo crkao corsair kojeg su hvalili na sva zvona ali da je povukao nesto sa sobom, sigurno bih ga pljuvao gde bi stigao iako sam svestan da je to npr. izolovan slucaj :d

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Meni je relativno brzo crkao corsair kojeg su hvalili na sva zvona ali da je povukao nesto sa sobom, sigurno bih ga pljuvao gde bi stigao iako sam svestan da je to npr. izolovan slucaj :d
Meni je Antec povukao skoro sve pa ga ne pljujem. Nije mi prošla dovoljna količina kroz ruke da bih imao razlog da ih pljujem.

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Procitaj zadnji dio posta jos jednom. Rekao sam sta bih ja uradio IAKO bi verovatno bilo jasno da je to izolovan slucaj :d
Da se razumemo, ne bih pljuvao brand, nego taj konkretan model.

darkado

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
828
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon x2 7750 @ 3.1ghz [Thermaltake Ruby ORB]
Motherboard:
Gigabyte MA770-UD3 (rev 2.0)
RAM:
2GB Kingmax 1066 + 2GB Geil Ultra 800
VGA & cooler:
Saphire Radeon 5750 1GB
Display:
Samsung T220
HDD:
WD 320 AAKS + WD 500 ABYS
Sound:
Integrusha
Case:
Cooler Master Elite 332
PSU:
LC Power Metatron Prophecy 750W
Optical drives:
Pioneer 215
Mice & keyboard:
Logitech Internet multimedia keyboard + MX510
Internet:
2Mb
OS & Browser:
Win7 RTM 64-bit
ja imam ok iskustvo sa lc-om. kad sam uzeo 4850 bio sam u frci i trebalo mi je napajanje. drugar mi je dao ovo iz potpisa (koje tju da obrishem kad stigne novo)
za neke smeshne novce, tipa 20 jura. trajalo mi je oko godinu dana (i dve kod njega) i riknulo je dok je buraz igrao call of juarez. sa sobom je povuklo...nishta. chak nije ni zasmrdelo a i kad sam ga otvorio nisam zapazio neshto izgorelo ili neshto slichno. chak puni motorolu mpx220 kad se stavi u komp ali netje da upali.

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Fedjo, sada ce opet moderatori da mi zamere nemam namere da te provociram niti bilo sta, ali ja sam sve do skoro, prvo do one polemike oko x4 620 procesora, gde je moje misljenje poljuljano u vezi tebe, a sada je definitivno iskristalisano, ja sam za tebe mislio da si ti veliki znalac, e sada mozda ti i dalje jesi veliki znalac, ali za poneku stvar, ja definitivno tebe kao takvog vise ne vidim.
Sto se tice polemike oko X4 620 procesora, stojim apsolutno iza svake reci koju sam napisao. Ako ti nije jasno nesto u vezi toga mozemo preko PM.-a da razgovaramo, jer je to ovde OT. Sto se tice napajanja, govorim kakva je situacija iz iskustva koje sam imao sa njima. Ako ti kazem da je hvaljeni OCZ obicna kanta od napajanja jel ces i onda da mi kazes da lupetam ? :rotf: Evo, meni konkretno ne radi lepo. OCZ od 500W cvili od samog pocetka, a jos mi se i ukantao prekidac, oce da se samozavari i ne smem da ga pipnem da mi ne zavari prst. :d I sad sta je tu kvalitet? Nalepnica i porez za budale ili sta vec ?

Crkava i Chieftec, medjutim, LC od pola stvari koje imaju navedene u specifikacijama su ciste laze, dobar deo njih niti ima zastitu od kratkog spoja niti boze daj, snaga koja je navedena je u realnosti mnogo manja, citao sam kako su ljudi imali problema i imaju sa onim svetlucavim skupim hyperion napajanjima, gde nit mogu da teraju zahtevnije masine kako treba, niti su trajna, do situacije gde liku zuji napajanje, dobije novo u zamenu i to zuji (zavojnice verovatno).
Jel si ti to na osnovu licnog iskustva zakljucio ili je to prica "rekla kazala" ?
Taj LC kojeg pljujes je pod stare dane izgurao skoro godinu dana overklokovanog Phenoma X4 9950BE koji disipira 140W i ko zna koliko ampera.
Kada sam stavio Thermaltake-ovo napajanje od 500W da ga istestiram i kada sam pokrenuo LinX, samo sto nije crklo napajanje, morao sam brzo da gasim komp.
Sto se tice zastite od kratkog spoja, mogu da tvrdim da ni jedan komp koji sam sklopio sa LC napajanjem nije crkao od toga. Nije ni sa chieftec-om, a generalno sa svim napajanjima koja su iole ozbiljnija nema problema sa kratkim spojem.

Chieftec napajanja sa CWT-om unutra su napajanja bez premca, pogotovu za cenu koju kostaju, od jeftinijih Delta su dobra, gde recimo da nisam imao taj Chieftec od 450W u kucistu zbog kratkog spoja bi mi sve izgorelo, a napajanje placeno 45 evra i evo sada ce da napuni 2 godine jos koji dan. S tim sto imam jos iskustva sa ovom firmom, ali sam naveo najskoriji primer.
Rekoh vec, do sada nisam sa iole pristojnim napajanjem video da je nekome izgoreo komp. To se desavalo samo na kojekakvim Kung Fu modelima.

Kod jeftinih Chiefteca tipa 360-420W mogu posle 2-3 godine da malo kondenzatori krenu da se duju, ne na svakom, ali se desava, sto je lako resiva stvar, i napajanje posle ima da tera sigurno jos toliko.
Cuju se na skoro svim napajanjima posle toliko vremena. Eventualni izuzetak je Enermax.

Naravno da ima odredjeni broj pozitivnih iskustva sa LC-om, i ako je svaka racunarska komponenta lutrija po pitanju crkavanja, LC mu tu dodje kao neki EU loto ili UK loto, velika lutrija. A, bas zbog toga sto se kod njih ne zna ni sta je poluistina, a kamoli istina oko specifikacija ja cu ih uvek zaobilaziti i necu ih nikome preporucivati, (ne mozemo da ocekujemo da ce svi proizvodjaci da nas caste samo istinom) ali ovi iz LC ga preterase, da li i oni samo znaju koje performanse i specifikacije imaju njihova napajanja???
Ja licno LC ne uzimam vise zbog iskustava sa crkavanjima. U prvih 2 godine od kada su se pojavila bila su odlicnog kvaliteta i vrlo su malo crkavala. Onda sam naleteo na neku seriju koja je bila tezak shit. Valjda su se u medjuvremenu popravila. Generalno za te pare koliko kosta je sasvim ok. Masa njih koji imaju to napajanje su vrlo zadovoljni.
Glupo je reci za neko napajanje da je lose i da ima los odnos cena/kvalitet, na osnovu toga sto je nekada nekome crklo jedno napajanje, pa cak i ako je ponekada stigla neka losa serija. Toga je bilo i sa chieftecima.

Coolermaster, preskup za nase trziste, a nisu ni oni savrseni u nekom srendjem segmentu pa i onom skupljem od oko 600W-650W, a taj segent im je vec prilicno papren.
Skupo i bucno do 60 €, a preko toga nije lose ali je preskupo.

Nije, u slucaju da ti ne pobije sve u kucistu.
Jel ti znas konkretan slucaj da je nekome LC ili bilo koje napajanje iznad 30 € pobilo sve u kucistu ?

ja imam ok iskustvo sa lc-om. kad sam uzeo 4850 bio sam u frci i trebalo mi je napajanje. drugar mi je dao ovo iz potpisa (koje tju da obrishem kad stigne novo)
za neke smeshne novce, tipa 20 jura. trajalo mi je oko godinu dana (i dve kod njega) i riknulo je dok je buraz igrao call of juarez. sa sobom je povuklo...nishta. chak nije ni zasmrdelo a i kad sam ga otvorio nisam zapazio neshto izgorelo ili neshto slichno. chak puni motorolu mpx220 kad se stavi u komp ali netje da upali.
Isto iskustvo sam imao i ja sa mojim LC-om od 550W. Pukao je kondenzator u toku igranja i komp se ugasio. Nista nije povukao za sobom. Bilo je staro nesto malo vise od 3 godine. Toliko im je izgleda rok trajanja.

Poslednja izmena:

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Mom komšiji se početkom godine desilo nešto slično... u našoj zgradi je u roku od 1sekunde ili manje, prvo pao napon a onda skočio nešto nebulozno i onda nestala i vratila se struja(normalna), EDB nam do dana današnjeg nije objasnio kako se to moglo desiti... no, to nije ni bitno sada, ono što jeste bitno je činjenica da su njemu crkle sledeće komponente: matična, cpu, ram, napajanje, ups...
Napajanje je bilo Corsair i koštalo je oko 130€, UPS je bio, mislim, Mustek i koštao je 150€...
Poenta je da u nekim, zaista izvanrednim okolnostima i slučajevima kao što je bio ovaj, ne može ništa da pomogne.(osim možda zaštite od 500+€).

btw, moj pc je preživeo samo iz jednog razloga... nije bio upaljen :rotf:

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Case:
Napajanje je bilo Corsair i koštalo je oko 130€, UPS je bio, mislim, Mustek i koštao je 150€...
btw, moj pc je preživeo samo iz jednog razloga... nije bio upaljen :rotf:
Znaci ovde je jasno, ne kupovati Corsair i Mustek!!! :D

@Mcrazy, mudro receno Mcrazy, mudro, cenim to!!! :) :wave:

Najlakse mi je bilo da ponekad jednostavno se oslonim na recimo Fedjine ocene necega iz njegovih testova, i da ne razmisljam previse, potpuno si u pravu inace, potpuno.

@DrFedja, posle ovog tvog posta Fedja ponovo si donekle (jos uvek ne skroz) u mom tefteru postao znalac!!! :D

Ovo sto si sada napisao, je sasvim ok i slazem se i razumem te, i dosta korisnog ima odatle da se vidi i sazna, medjutim, ono sto si rekao da je Chieftec losiji izbor nije tacno, sto opet ovom pricom o LC-u si i sam potvrdio. Mene iskreno to nervira, kada krenu ljudi Chieftec ne valja, oni crkavaju itd, valjda zato sto su pre 7-8 godina imali neku losu seriju koja je stigla na nase trziste, medjutim iskustvo koje imam sa Chieftecom je vrlo pozitivno, i ne bih ga toliko hvalio da sam recimo u medjuvremenu naisao na nesto sto ne valja kod njih. Chieftec je kao proizvodjac dosta bolji od LC, sveukupno.

Sa Chieftecom imam iskustva, dok sa LC-om najvise iz prica ili tudjih iskustva, to priznajem. Razmisljao sam da kada u buducnosti uzimam napajanje, da izdam Chiefteca i uzmem taj hyperion ili kako se vec zove onaj svetleci koji ima metalne konektore kao na Taganu, dopao mi se onaj vasar od napajanja, pa rekoh sto da ne, medjutim kaze covek, cvrci, zamene mu, daju mu drugo ono cvrci, pa ja bih to napajanje odmah o zemlju i dovidjenja.

OCZ, verovatno nikada ne bih kupio, dok im je ovakav "kvalitet".

Za X4 620 cu te pitati preko pm-a. ;)

Sa kratkim spojem nema problema ni Blueberry od 1300 dinara, ako cemo iskreno! :P

Jel ti znas konkretan slucaj da je nekome LC ili bilo koje napajanje iznad 30 € pobilo sve u kucistu ?
To sam vise iz za***acije rekao, to je retkost, najcesce samo ploca strada, medjutim Villyju je izgleda samo opticki uredjaj preziveo, ne znam da li se on racuna?

Poslednja izmena:

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Case:
Ovo si ti rekao :P

Proverio sam tvoju tvrdnju i ustanovio da najjeftiniji njihov model ima zaštitu. :P

Izvinjavam se što pitam ovde.
Da li neko ima da proda neko neispravno napajanjesa kvalitetnim kablovima. Samo me kablovi interesuju.
Pa ako ces da ti saljem Post Expressom, ima! :D

Ima zastitu, ali kakvu taj LC :), zaneo sam se ipak je Chieftec bio na udaru, to ne moze da prodje tek tako :D, mislim da im je na dosta modela falio Active PFC (Partizan Football Club), snaga u W je standardno uvek manja na svakom modelu, izmeri i to, ali ovoga puta neces biti u pravu ako tvrdis suprotno. :wave:

A, ovo je istina za Blueberry, evo danas potvrdjeno, kao i ranije...

Poslednja izmena:

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
To sam vise iz za***acije rekao, to je retkost, najcesce samo ploca strada, medjutim Villyju je izgleda samo opticki uredjaj preziveo, ne znam da li se on racuna?

Nemam optiku na ovom drugom kompu :D, samo kućište, a do skora je stajala jedna 40-ica ATA umesto hdd :d..kriza jbg...dok nisam uzeo f3

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Pa ako ces da ti saljem Post Expressom, ima! :D

Ima zastitu, ali kakvu taj LC :), zaneo sam se ipak je Chieftec bio na udaru, to ne moze da prodje tek tako :D, mislim da im je na dosta modela falio Active PFC (Partizan Football Club), snaga u W je standardno uvek manja na svakom modelu, izmeri i to, ali ovoga puta neces biti u pravu ako tvrdis suprotno. :wave:
Ovo nisam testirao, ali pretpostavljam da je kod jeftinijih modela snaga malo preterana. Verujem da mogu da isporuče to što piše, ali je pitanje koliko dugo mogu da izdrže toliko opterećenje. Kada su u pitanju skuplji modeli, 850, 1000, 1250 moja pretpostavka je da su tačni jer je u njima CWT.

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Case:
Nemam optiku na ovom drugom kompu :D, samo kućište, a do skora je stajala jedna 40-ica ATA umesto hdd :d..kriza jbg...dok nisam uzeo f3
Hehehehe!

Cekaj samo da te pitam ti si na benchu kako se zvase, ne mogu da setim, ali i tamo si imao tu zimsku nindza kapu na avataru, jel' da!?

Edgeman

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
272
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 6600 non-k@4620MHz cooled with LC Power Cosmo Cool 120
Motherboard:
ASUS Maximus VIII Hero / non-K OC BIOS 0001
RAM:
2x8GB DDR4 Kinston HyperX Fury Black CL15@2666Mhz
VGA & cooler:
Sapphire R9 270X Dual-X
Display:
Dell U2312HM
HDD:
Samsung 830 SSD, Samsung F3 1TB, WD 2 TB Green
Sound:
ROG SupremeFX 2015 onboard
Case:
Cooler Master 690 II Adv.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
PSU:
Chieftec CFT-750-14CS
Optical drives:
LG GH24NSC0
Mice & keyboard:
Logitech K330
Internet:
SBB 50/3Mbps
OS & Browser:
Win 10 Pro x64
Other:
QNAP TS-251, 1GB RAM, 2x4TB WD Red, LC-35USB3 without hdd now
Ja moj LC 6550G Version 2.0 14" teram već dosta dugo, preko 4 god. Praktično sve je krenulo od ovog napajanje, tj. LC hype.
Evo sad gledam i vidim da je kupljeno 8.6.2005-te godine tj. još sam imao AGP mašinu u kutiji. Čuveni prescot i legendarna 6200 koja se modovala u 6600.

Sećam se da sam toliko bio oc mashinu da se u Mother nature 3dmark03-ke ugasila i mogla da se upali tek ujutru kad se ohladila valjda. Ni dan danas ne znam da li je tad reagovala toplotna zaštita na asus ploči ili LC koji sam uzeo jer se chieftek 360w dual fan previše grejao.

+3,3V(35A), +5V(40A), -5V(0,5A), -12V(0,8A), 2x+12V(18A+16A), +5VSB(2A) su mu spec.

Servisiranio je jednom ili 2 puta, ali samo 14" vent koji je navukao prašinu. Možda bi ga valjalo promeniti čisto preventive radi.
Sad bih uzeo nešto drugo kad dodje vreme npr. CM, OCZ ili Termaltake.

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
Hehehehe!

Cekaj samo da te pitam ti si na benchu kako se zvase, ne mogu da setim, ali i tamo si imao tu zimsku nindza kapu na avataru, jel' da!?
Villy_Da_Man... ali nije samo moj nalog :)tj ne kucam samo ja, ali uglavnom ja... ALi ovo je ČIS' MOJ :D

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Znaci ovde je jasno, ne kupovati Corsair i Mustek!!! :D
Svakako, svakako... pogotovo nikako ne kupovati Corsair-ova napajanja! :d
Šalu na stranu, da nemam ovo CM napajanje, koje radi sasvim solidno u trećoj po redu mašini već... hm... godinu ipo dana, uzeo bih Corsair napajanje.

Poenta je da ni LC napajanja nisu loša. Daju mnogo više nego što su plaćena.

Vrh