• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Valjda nije crkla Ga-790XT? Savet

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
Zamenio sam moj Phenom x3 720BE sa Athlonom x4 620, čisto da probam i nakon restarta, tj menjanja 620-ice ploča neće da se upali uopšte, ni sa X3, ni sa X4, ni sa (ne znam da li bi trebala uopšte) AM2 Sempijem.
Ploča je vašena iz kućišta, probana je na ravnom, stavljen je titan kuler Nk35 najnormalnije, prethodno sam uradio Clear CMOS i X3 nije bila otključana kada je skinuta sa socketa. ALI OPET i da jeste, uradio sam CLEAR-fucking-CMOS.

Sve sam probao i drugu memoriju i grafiku i napajanje (i procesore). Gledao sam, nema nikakvih dlaka niti končića sa donje strane ploče, koji mogu da naprave kratak spoj (ako to uopšte mogu da urade), ploča je normalno (minimalno) kao i svaka druga uvijena.

Šta da radim?! Trebam da šaljem čoveku komplet, jer sam ga prodao, samo sam hteo da probam novog Athlona i uradim testove, hteo sam da uzmem p55 i da zaveršim (za ovu godinu ) žongliranje sa komponentama.

Cela me ova stvar podseća na neki film B produkcije kada neki pandur poslednji dan na poslu pokaže sliku žene i kaže kako će da provede penziju u sreći i onda 2 scene kasnije gine...

Ako neko ima predlog, bio bih zahvalan.

EDIT: I ne, nema naduvenih kondenzatora ;)
I da stvar bude još gora, kada sam hteo da slikam ploču, ispustio sam digitalac...I NE .. ne radi...

Poslednja izmena:

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
X3 425@X4 B25@4000Mhz - Neki Thermalright
Case:
Chieftec Prostreet Rev. 3.0
Da, izvines *bo te test, kada nesto prodas nema vise pipanja, lepo zapakujes i saljes dalje!
Eto za ubuduce da znas, a sada izvadi bateriju, pa je vrati nazad, pa probj opet, proveri napajanje, proveri da li neki kabli od ventilatora nije negde uhvacen pa pravi kratak spoj, izvadi plocu van ako to vec nisi radio tako, pa je isprobaj van kucista?

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
Da, izvines *bo te test, kada nesto prodas nema vise pipanja, lepo zapakujes i saljes dalje!
Eto za ubuduce da znas, a sada izvadi bateriju, pa je vrati nazad, pa probj opet, proveri napajanje, proveri da li neki kabli od ventilatora nije negde uhvacen pa pravi kratak spoj, izvadi plocu van ako to vec nisi radio tako, pa je isprobaj van kucista?
Pa izvadio sam ploču, napisao sam već...Ma nema ventilatora, na stolu je, na ravnom plastičnom poslužavniku pravljenim specijalno za stavljanje ploče. Bateriju sam izvadio i vraćao 100 puta....još uvek se cimam baš sa njom.

Čovek mi je ezervisao ploču preko b-foruma, stigao sam kui u usbotu, tj pre par dana, a lomatao sam se po nekim svadbama za vikend i nisam stigao ga pozovem za slanje, a večeras sam došao konačno kući u pola 11 i athlon me je tužno gledao zapakovan na stolu i tražio da ga probam...Treba da ga pozovem sutra da se dogovorimo, u bedaku sam teškom...

Ima li još neko savet? Bilo kakav?

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
pa nishta ajde probaj da vratish prvi procesor koji je stajao u plochi i prikachi samo napajanje i ram memoriju na primer. plocha bi def. morala da svetli kao i lampica na napajanju ako je iole kvalitetnije pa da ima 3 mod-a [ zeleno sve ok, crveno-ne radi, narandzasto - stand by]. probaj da ispraznish kondenzatore tako shto cjesh izvaditi napajanje iz ploche i pritiskati par puta power i reset dugme.

nemogucje je da plocha sama od sebe "crkne", pogotovo ako nisi nishta petljao sa naponima i slichno. a koliko smo razumeli nisi... naravno uzmi ovo sa rezervom jer cje sigurno neko a i ti pomisliti - a shto ne mozhe da crkne sama od sebe. do sada nikada nisam chuo ni video da se upravo to desilo.

koliko sam u toku to je prilichno nova plocha i definitivno neke zvukove bi morala da ispushta ako neshto nije u redu...tj ako svetli neshto na njoj i slichno..ali evo tek sada gledam ona kao da nije ni ubachena u struju...a shta bi sa napajanjem onda ? da li si siguran da je ono 100% ispravno ? da ono nije ne daj bozhe zveknulo ?

u najgorem sluchaju ako ti je chovek vecj uplatio novac, vrati mu preko post-net-a...mislim shit happenes..

shto kaze covek ako si nesto vec namerio da ucinis, ucini do kraja.

:wave:

Poslednja izmena:

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
pa nishta ajde probaj da vratish prvi procesor koji je stajao u plochi i prikachi samo napajanje i ram memoriju na primer. plocha bi def. morala da svetli kao i lampica na napajanju ako je iole kvalitetnije pa da ima 3 mod-a [ zeleno sve ok, crveno-ne radi, narandzasto - stand by]. probaj da ispraznish kondenzatore tako shto cjesh izvaditi napajanje iz ploche i pritiskati par puta power i reset dugme.

nemogucje je da plocha sama od sebe "crkne", pogotovo ako nisi nishta petljao sa naponima i slichno. a koliko smo razumeli nisi... naravno uzmi ovo sa rezervom jer cje sigurno neko a i ti pomisliti - a shto ne mozhe da crkne sama od sebe. do sada nikada nisam chuo ni video da se upravo to desilo.

koliko sam u toku to je prilichno nova plocha i definitivno neke zvukove bi morala da ispushta ako neshto nije u redu...tj ako svetli neshto na njoj i slichno..ali evo tek sada gledam ona kao da nije ni ubachena u struju...a shta bi sa napajanjem onda ? da li si siguran da je ono 100% ispravno ? da ono nije ne daj bozhe zveknulo ?

u najgorem sluchaju ako ti je chovek vecj uplatio novac, vrati mu preko post-net-a...mislim shit happenes..

shto kaze covek ako si nesto vec namerio da ucinis, ucini do kraja.

Nikad nisam uzeo pare pre nego što ne predam robu, pa nisam ni sada (hvala Bogu)... Obavestio sam čoveka inače.

Inače, radi se o ovoj ploči i nemam spiker što se sa slike da videti ...ne verujem da pišti, jer ne vrti ni ventilatore niti svetle LED-ovi...
http://www.hardware-specs.net/images/stories/galeries/cartes_meres/gigabyte-ma790xt-ud4p-1.jpg
Imam 2 napajanja, LC power 550+AXP 500W i nemam 8-pinski konektor, tj do sada je sve radilo lepo na 4 pinskom. Da li može da od toga svisne? Koristio sam LC power kada sam menjao procesore? On ima PFC zar ne? Probao sam i procesore, evo sad ću opet da ga vratim, pa da vidim da li če da bude nešto

EDIT: Napajanja oba pale drugi komp koji je donet na servis (doduše stari athlon xp), ne bih da probam ovu moju mašinu sa intelom, da i nju ne bih zeznuo...

Poslednja izmena:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ma ovo je sjajno parche HW-a, ubedjen sam da je neka glupost u pitanju. Uvek ali UVEK stavljati svih 8 pin-ova u plochu. Pre neki dan drugar mi je isto tako rekao da na 965-u koristi samo 4 pin-a. Ja ga pitam zashto, a on kazhe pa tek sam juche video "kapicu" za druga chetiri...

Okej, plocha ne mozhe da svisne od manjka napona nikako. Ta LC Power napajanje ne ulivaju neku sigurnost jer koliko kapiram nemaju PFC a i da imaju kod tog brenda se gleda od modela Titan pa na gore [ mislim sve shto je iole vredno spominjanja].

Ja se najiskrenije nadam da je zbog nekog razloga zveknuo taj LC a ti ako imash ikako, proveri na boljem napajanju. Da se razumemo ovde su ljudi radili mnogo sesija sa mnogo napona i mnogo minusa i leda i vode u soketima i sve, ploche su radile sjajno posle toga i zato sam malo "tvrdoglav" sada i ubedjen da zbog promene proc-a zvekne. Ne mozhe to da se desi samo od sebe nikako.

Ali zapamti ako napajanje ima [ a svako iole kvalitetnije ima ] 8pin kabal za napajanje procesora - stavi ga. Uglavnom je crne boje i nekada se srecjemo sa 2x4pin a nekada sa 1x8pin, ali svakako to pishe u samoj specifikaciji.

Nadam se da cjesh reshiti taj problem jer iz ovog ugla, meni jednostavno deluje neverovatno ili da se gremlin zaista zavukao....

ps : slobodno stavi i NOVU bateriju ona koshta 40kinti mada i to je totalno neverovatno jer baterija mozhe da traje godinama i ona sluzhi samo za inicijaciju BIOS-a, tj da "pamti" setovanja, ali poshto je plocha nova, ne verujem da su stavili neki krsh.

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Može da bude statički elektricitet.

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
Ma ovo je sjajno parche HW-a, ubedjen sam da je neka glupost u pitanju. Uvek ali UVEK stavljati svih 8 pin-ova u plochu. Pre neki dan drugar mi je isto tako rekao da na 965-u koristi samo 4 pin-a. Ja ga pitam zashto, a on kazhe pa tek sam juche video "kapicu" za druga chetiri...

Okej, plocha ne mozhe da svisne od manjka napona nikako. Ta LC Power napajanje ne ulivaju neku sigurnost jer koliko kapiram nemaju PFC a i da imaju kod tog brenda se gleda od modela Titan pa na gore [ mislim sve shto je iole vredno spominjanja].

Ja se najiskrenije nadam da je zbog nekog razloga zveknuo taj LC a ti ako imash ikako, proveri na boljem napajanju. Da se razumemo ovde su ljudi radili mnogo sesija sa mnogo napona i mnogo minusa i leda i vode u soketima i sve, ploche su radile sjajno posle toga i zato sam malo "tvrdoglav" sada i ubedjen da zbog promene proc-a zvekne. Ne mozhe to da se desi samo od sebe nikako.

Ali zapamti ako napajanje ima [ a svako iole kvalitetnije ima ] 8pin kabal za napajanje procesora - stavi ga. Uglavnom je crne boje i nekada se srecjemo sa 2x4pin a nekada sa 1x8pin, ali svakako to pishe u samoj specifikaciji.

Nadam se da cjesh reshiti taj problem jer iz ovog ugla, meni jednostavno deluje neverovatno ili da se gremlin zaista zavukao....

ps : slobodno stavi i NOVU bateriju ona koshta 40kinti mada i to je totalno neverovatno jer baterija mozhe da traje godinama i ona sluzhi samo za inicijaciju BIOS-a, tj da "pamti" setovanja, ali poshto je plocha nova, ne verujem da su stavili neki krsh.
Ne znam više, prespavaću noćas pa ću sutra u radnju za koju radim kao diler po test komponente i ako te ne uspe, pravac kod grappolo dilerea koji mi je prodao ploču... inače aparat je skroz mrtav...
Može da bude statički elektricitet.
Napajanje sam prebacio sa nule na keca i kresno komp, trebala je valjda zaštita od napajanja da ga sprovede do zemlje... Jednio ako ga ja nisam (ali sam pazio i ubeđen sam da nisam) prstom ili duksom nenako izazvao dok sam montirao atlona.

Poslednja izmena:

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
Koliko ja znam 8pin konektor samo sluzi da rastereti kontakte i vodove kod CPU koji su veci potrosaci, nova specifikacija da ne bi dolazilo do pregrevanja.

Citao sam jedan review o GA-P31-DS3L koju su klokovali do besvesti dok nije izgoreo 4pin konektor, sav se jadan istopi zato sto je bio slab kontakt, a neki Quad povukao struju.

Svakako se slazem da treba stavljati 8pin kad ima, ali ne previse zahtevni procesori bi morali da rade...

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Slazhem se potpuno sa tobom, i smatram da je ono shto Diabolique napisao isto tako ima svoju tezhinu. Ovde chak nije ni doshlo do klokovanja tj testa vecj je "zveknulo".. zato sve vreme aludiram na LC jer nemamo pojma shta je sve ostalo bilo prikacheno na njega u tom momentu..

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
Slazhem se potpuno sa tobom, i smatram da je ono shto Diabolique napisao isto tako ima svoju tezhinu. Ovde chak nije ni doshlo do klokovanja tj testa vecj je "zveknulo".. zato sve vreme aludiram na LC jer nemamo pojma shta je sve ostalo bilo prikacheno na njega u tom momentu..
Grafika GA 4850,1x1GB DDRIII, Ploča, Cpu i titan kuler

Moj rampage se tako ponasao neko vreme.. Rece da si izvadio bateriju, ali na koliko dugo? meni je na rampageu bilo potrebno da odstoji preko noci ;) Inace oki, ne znam da li si imao losa iskustva sa lc-om ali mene titan 560W sluzi kao verni pas, vukao je boga oca ;)

to sam i mislio da uradim....Meni je stajala van 2-3 minuta, to je valjda dovoljno. Jednio ako pnp ili npn spojevi nisu probili onu propusnu tačku ili kao se već zove, sada baš lupam, pa moraju da se povrate... neka mi neko od elektroničara pomogne da se izrazim

Poslednja izmena:

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Moj rampage se tako ponasao neko vreme.. Rece da si izvadio bateriju, ali na koliko dugo? meni je na rampageu bilo potrebno da odstoji preko noci ;) Inace oki, ne znam da li si imao losa iskustva sa lc-om ali mene titan 560W sluzi kao verni pas, vukao je boga oca ;)

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Mice & keyboard:
OK, hajde da vidimo nesto.

Iskljuci napajanje iz el. mreze (ili na prekidac ako ga ima), otkaci ga i sa ploce, skini bateriju. Otkaci sve periferne uredjaje.

Povezi sve opet, ukljuci napajanje na prekidacu. Da li svetli neka lampica na ploci (ako je ima uopste)? Bitne stvar - daj kontakt za ukljucivanje i gledaj da li se neki od ventilatora pomeri makar i za milimetar. I?

Neke zastite na napajanjima odrade, ali se napajanja moraju iskljuciti na nekoliko minuta iz mreze ili na prekidac (ako ga ima) da bi se povratila u zivot...

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
OK, hajde da vidimo nesto.

Iskljuci napajanje iz el. mreze (ili na prekidac ako ga ima), otkaci ga i sa ploce, skini bateriju. Otkaci sve periferne uredjaje.

Povezi sve opet, ukljuci napajanje na prekidacu. Da li svetli neka lampica na ploci (ako je ima uopste)? Bitne stvar - daj kontakt za ukljucivanje i gledaj da li se ventovi pomere makar i za milimetar. I?

Neke zastite na napajanjima odrade, ali se napajanja moraju iskljuciti na nekoliko minuta iz mreze ili na prekidac (ako ga ima) da bi se povratila u zivot...
Uradio sam sve to već...Ni dvd nisam kačio, napajanje stoji izvađeno iz zida nekoliko puta po 5-6 minuta dok ja ovo drugo prepakujem, lampice ne svetle, ventovi mrtvi
Prvi put kada sam stavio athlona su se kao malkice pomerili, ali samo kao da im je neko duvnuo u krilca i od tada ništa...
EDIT: Evo sad probam na drugom kompu kod keve, ECS 6100 integruša, ova 4850 ne baca sliku, znači i ona je ... izgleda.. Ne radi ni njena integruša kad je zabodena, makar tu nem pameti, obilno ubodem grafiku i vozim, ali ova neće, a radila je pre 3-4 dana kod nje kada sam probao nešto.... Uffffhhh

Moram sad ipak da ugasim moj komp pa da probam grafiku. hvala svima, pa ćemo sutra da nastavimo...Ovako taman mogu da probam i napajanja...

Poslednja izmena:

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Mice & keyboard:
To malcice pomerili obicno znaci da zastita u napajanju odradi. Ali ako ne mozes da ponovis situaciju i nece da mrdnu uopste, bojim se da je neko tu svisnuo :(

Drugo napajanje imas kod sebe?

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Vuche jasno je to sve pa i ja sam imao TITAN isto i zato sam i naveo da sve iznad njega je okej. To napajanje je takodje kod mene bilo bez greshke, ali ovde se radi o nekom low cost 500w lc-u koji siguran sam nije ni upola dobar kao taj TITAN.

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Case:
Znaci poruka je jasna, ljudi ne kupujte LC napajanja.

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nemoj biti toliko kritički nastrojen prema LC napajanjima. U bratovom kompu njihovo napajanje od 650W radi već duže vreme i evo sada gura i gtx275 sa istim procesorom i pločom kao mojim. Radi konjski već skoro godinu dana.

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Flight greshish. Ne treba podcenjivati brand generalno. Titan je sasvim pristojan za ne toliko zahtevne komponente.

Napajanje mora biti temelj konfiguracije i na njemu bi zaista najmanje trebalo shtedeti. Pre u novcu nego u W-tima ;) Shto znachi bolje skuplje a sigurnije nego jeftinije a nesigurnije.

Ali ovo je vecj malo offtopic tako da chekamo shta je Villy uradio :wave:

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Case:
Nemoj biti toliko kritički nastrojen prema LC napajanjima. U bratovom kompu njihovo napajanje od 650W radi već duže vreme i evo sada gura i gtx275 sa istim procesorom i pločom kao mojim. Radi konjski već skoro godinu dana.
E, vidis Villy sada mora da reklamira i plocu i grafiku, verovatno zbog tog LC-a, jedino ako je ploca najednom crkla i povukla i graficku, nije nemoguce, ali pre ce biti taj LC...

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
E, vidis Villy sada mora da reklamira i plocu i grafiku, verovatno zbog tog LC-a, jedino ako je ploca najednom crkla i povukla i graficku, nije nemoguce, ali pre ce biti taj LC...
Na drugim napajanjima se to ne dešava :rolleyes:
Definitivno LC ne bih držao ni u podrumu, može da ga spali.

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Vecinu ste vec rekli, samo da dodam da ploca moze da rikne 'sama od sebe'. Dve dfi x58 ploce su riknule tako a ova jedna posto je bila na stolu, vidjelo se varnicenje na naponskoj sekciji. Napajanje silverstone zeus cini mi se (ili olympia :d).
Vrlo je moguce da je napajanje uzrok svega, pogotovo ako je i graficka 'otisla'. Onda skoro pa nema dileme. BTW, zao mi je za aparat ali ocigledno da si morao prebiti neki 'dug sudbine' :d

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
Ljudi, da ne kvoutujem sve posebno, evo ovako...

Ploča je mrtva!
Grafika je mrtva!
Aparat je mrtav!

Nažalost, LC power neće da podigne sistem na drugom kompu, onom jačem.... i čuje se neki piskav zvuk iz njega, kao da neko svira u daljini...
Onda kada sam postavio prvu temu na ovde forumu, i u njoj pitao koje napajanje da uzmem, nisam ni sumnjao da će se nešto ovako dogoditi sa LC. Mislio sam da je LC pouzdaniji, ovo je drugo napajanje koje mi crkava ovog meseca. Pre toga je riknlo jedno pc power & cooling koje sam uzeo sa kratkom radnom garancijom... to je moja greška... Sad mislite da je instalacija u pitanju, ali nije, jer sam zbog požara uradio novu novcijatu instalaciju pre 5 godina i nisam imao problema ni sa jednim drugim kompom niti uređajem u kući... Pretpostavljam da je GLAVNI KRIVAC Elektro Šumadija kojoj napon varira u toku večeri za po 25V (a znam da je dozvoljeno odstupanje 7%) mereno unimerom, a isto se dešava i kod drugara par ulica niže... U poslednjih 6/7 meseci primećujem da je struja u mom delu Kragujevaca, u Bresnici, nestaje po više puta na dan, na minut, pa se vrati....

Ako nešto trebamo svi da naučimo iz ovoga, to je da svako treba imati UPS...smor jbg

Poslednja izmena:

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
..i ram je "odšetao" .... :P

Vrh