Milos3310
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 14.11.2017.
- Poruka
- 29
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 3700x
Motherboard:
MSI B550 Tomhawk
RAM:
DDR4 32GB G.SKill Ripjaws V 3600Mhz CL18
VGA & cooler:
RX 460 2GB Asus
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
M.2 ADATA SX8200 1TB
Case:
MS Titan II Pro
PSU:
Seasonic Focus+ 650W Gold
Internet:
40/2
OS & Browser:
Win10
Do sada sam koristio ups "APC Back-UPS ES 700VA" (http://www.apc.com/shop/rs/en/products/APC-Back-UPS-ES-700VA-230V-German-Dutch/P-BE700-GR?isCurrentSite=true#).
Međutim, poslednjih mesec dana mi se desilo 3 puta da mi se računar isključio.
Testirao sam ups, tako što sam izvukao iz utičnice i proverio mogu li koristi uređaje prikačene, pokazalo se da ne mogu. Znači otišla je baterija.
Ali, tu mi treba pomoć. Računar je skoro kupljen, nova konfiguracija, grafička koja dosta vuče.
Moj ups ima max output 405W. Ovde piše da komp vuče 362W (System Builder - Ryzen 5 1600 3.2GHz 6-Core, Radeon RX 580 8GB GAMING X - PCPartPicker Deutschland), moguće da povuče više, možda?
Dilema, koliki je problem ako komp povuče više snage nego što ups može da izbaci? Da li mi treba novi ups sa više izlazne snage ili samo nova baterija?
P.S. Da li je možda komp "pokvario" bateriju?
Međutim, poslednjih mesec dana mi se desilo 3 puta da mi se računar isključio.
Testirao sam ups, tako što sam izvukao iz utičnice i proverio mogu li koristi uređaje prikačene, pokazalo se da ne mogu. Znači otišla je baterija.
Ali, tu mi treba pomoć. Računar je skoro kupljen, nova konfiguracija, grafička koja dosta vuče.
Moj ups ima max output 405W. Ovde piše da komp vuče 362W (System Builder - Ryzen 5 1600 3.2GHz 6-Core, Radeon RX 580 8GB GAMING X - PCPartPicker Deutschland), moguće da povuče više, možda?
Dilema, koliki je problem ako komp povuče više snage nego što ups može da izbaci? Da li mi treba novi ups sa više izlazne snage ili samo nova baterija?
P.S. Da li je možda komp "pokvario" bateriju?