• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

uparivanje RAM memorije

SHENSEO

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.08.2013.
Poruka
21
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav :cool:

Imam kompijuter sa 2gb ram memorije, 2x1gb 800mhz ddr2 proizvodjac PQI
I sad sam dokupio jos 4gb rama, 2x2gb 800mhz ddr2 proizvodjac Hynix

Kad sam prvi put ubacio sve memorije zajedno (imam 4 slota 2xzeleni 2xnarandzasti) nije htelo da pokrene windows...tek iz treceg pokusaja... izlazio je plavi ekran, i iz treceg pokusaja sam uspeo da podignem sistem, inace windows 32bitni. Zatim sam nove memorije stavljao posebno i radilo je super, ali kad idu zajedno radi jedno 10-15min i restartuje se izadje plavi ekran i ponovo se pokrene sistem

Zatim sam instalirao win7 x64 i isto ubacio sve memorije dok sam podizao sistem, u narandzaste slotove stavio PQI u zelene Hynix, predpostavljam da isti proizvodjac ide u slot iste boje???

Nakon 30-40min instaliranja programa opet se desilo isto, plavi ekran i restartuje se komp. Nakon pokretanja windowsa jos jednom i nakon toga sam ugasio kompijuter sve do sada.

Memorije su testirane i ok su. Tako kaze prodavac, ima dosta kupaca i niko nije imao problem ocigledno samo ja -.-

Sad mene zanima ako neko moze da mi pomogne kako da ih uparim da rade dobro???
p.s. evo sam sam zamenio slotove PQI u zelene a Hynix u narandzaste i vec 30min sam na kompu i uspeo sam da napisem ovo :D

Da li treba u Biosu ili negde drugde da se radi jos neko podesavanje??? Da li sam ih dobro stavio u slotove istih boja???

SHENSEO

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.08.2013.
Poruka
21
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Uspeo sam da uslikam taj plavi ekran koji se pojavljuje, evo slike:

Ako je neko imao isti problem ili zna u cemu je problem zamolio bi ga da kaze resenje ovog problema :rolleyes:

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Verovatno neki moduli imaju manje tajminge pa ploca njih setuje i zato puca jer drugi moduli to ne mogu da izdrze, a neke ploce jednostavno ne rade bas najbolje sa 4 modula u RAM slotovima.

Probaj sledece:

- da podesis tajminge memorije na vece manuelno
- da smanjis takt memorije na recimo 666, u realnom radu tesko da ces osetiti razliku, a postoji veca verovatnoca da neces imati BSOD-ove
- da minimalno povecas napon memorije, ako za to imas opciju

Da sam na tvojem mestu igrao bi se sa stavkom jedan i dva dok ne bi nasao zadovoljavajuce resenje.

SHENSEO

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.08.2013.
Poruka
21
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Testirao sam memorije i pojavila se jedna sumnjiva, izvadio sam je i sada je sve ok. IZgleda da ona ne radi dobro.

Vrh