• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Ugašen Megaupload!!!

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
U jbt, pa šta ćemo sada???? Vidim ja kako je krenulo, da ćemo opet rezati diskove ili šetati sa eksternim hardovima kod "proverenih" ljudi za simboličnu nadoknadu.

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
pazi i mnoge legalne stvari su skinuli tako razne sitne gluposti ja igre i filmove sa torenta skidam to nije problem

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
ne radi vise xepisodes.com smrc :( (portal radi, ali...ne sluzi nicemu)

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ma warezi i dalje rade, bar za "sitnije" stvari...

Meni je u neku ruku drago zbogo ovoga i tudje intelektualne svojine. Free softver postoji, postoji i bioskop, izlazak koji je super lek za asocijalnost, postoji pregrsta filmova koje nam nudi kablovska televizija...

Ovo na kraju moze da bude jako lepo.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
se salis ili sta? Kakav bre bioskop, kakvi filmovi sa televizije? Da ne treba mozda da placam HBO?! :eek:

ako neko zeli da bude asocijalan, to je njegovo pravo. Isto vazi i za obrnutu varijantu. Sve je dobro dok sloboda izbora postoji. Moje misljenje je da je bioskop cimanje i da verovatno ni dzabe ne bih isao, osim ako mi nije usput, a na televiziji nema nista sto nisam gledao pre 5 godina.

Poslednja izmena:

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Ma warezi i dalje rade, bar za "sitnije" stvari...

Meni je u neku ruku drago zbogo ovoga i tudje intelektualne svojine. Free softver postoji, postoji i bioskop, izlazak koji je super lek za asocijalnost, postoji pregrsta filmova koje nam nudi kablovska televizija...

Ovo na kraju moze da bude jako lepo.
Ne mozes u bioskopu da gledas filmove koje zelis, dok u kucnom bioskopu mozes i to opet sa drustvom ^^. Kablovska tv ne nudi HD, da ne spominjem fullHD. Ne mozes muziku da pustas koju zelis. Jos mnogo drugih stvari. Nece ovo biti lepo nikad ;)

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Oce, pitaj roditelje kako je njima bilo lepo u nasim godinama.

A vidi kako je nama. ;)

spaad

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2011.
Poruka
60
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Fantom je potpuno u pravu.Moji Roditelji nisu ni znali za internet.Ja do skoro pola života isto tako,a moja deca od početka znaju za ovakav internet kakav je sad.Iskreno drugačiji nam i NETREBA!Ako će moju decu ili bilo koga drugog totalno kontrolisati i naplaćivati im kojekakve kazne ili bilo šta drugo NETREBA!Zbog raznoraznih društvenih mreža i kojecega drugog internet gubi svaki smisao.Jedini slobodan kutak celokupnog čovečanstva može i mora da ostane ovakav kakav je sad ili nek ga ne bude.Platiću ja sve, kad meni budu platili sve!
Kad ovakvog interneta ne bude,u mojoj kući ga neće vise biti.To je kao da plaćate policajca koji vam naplaćuje kazne!
Kako je počelo to vodi ka tome.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF

A vidi kako je nama. ;)
moji su se razveli, ja sam im bio skup, nisu imali para za bioskop tada.
Iskreno, dok odes do bioskopa, nadjes parking, platis parking, cekas u redu za kartu, dobijes sugava mesta jer nisi ranije stigao (trazio si parking jbg), onda opet cekas u redu, pa se guras do svog mesta, pa ne smes da pijes, pusis, pauziras film da odes da pisas i sve to za samo ~500din (ne racunajuci gorivo i parking)? Nikad bolje provedenih 4 sata za te pare. Jos ako je i film los, sreci nikad kraja. Jos kad ispred mene sednu ti sto se socijalisu pa vriste i urlaju, zderu neko *****e, pljuckaju, prde, podriguju, zvacu neoljustene orahe, pa gospodja koja bi "samo malo molim vas, izvinite" ili jos boje neki zaljubljeni par koji se lize, mljacka i stenje ispred/iza/pored mene...
Hvala ti Boze sto sam asocijalan! :p

@spaad:
Roditelji tvojih roditelja nisu znali za TV (makar ne za kolor), a njihovi ni za bioskop, a njihovi ni za radio. Baci sve to iz kuce sada, njima nije trebalo i nista im nije falilo, nece ni tebi. :p Kad malo bolje razmislim, pre 1000 godina ni struje nije bilo i ljudi su stalno bili napolju. Isecite svi sebi struju! Socijalizujmo se! :d

edit: i kola da ste odmah svi batalili! Peske ili u njagorem slucajnu javni prevoz! Ne budite asocijalni i sebicni! Javni prevoz je zanimljiviji od bioskopa, jeftiniji je, full HD je, a mosh i da izadjes kad ti dosadi.

Poslednja izmena:

spaad

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2011.
Poruka
60
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Prvi kolor sam im ja kupio.:)Stvar i poenta je u slobodi,koje sve manje ima.Masa pojedinca puta ubrzanje ne donosi ništa,ali masa mase puta ubrzanje po mom iskustvu donosi rezultat.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Prvi kolor sam im ja kupio.:)Stvar i poenta je u slobodi,koje sve manje ima.Masa pojedinca puta ubrzanje ne donosi ništa,ali masa mase puta ubrzanje po mom iskustvu donosi rezultat.
slazem se sa svime sto si napisao, pogotovo za deo o slobodi. Prosto, ne zelim da mi neko nesto zabranjuje i da mi namece (makar tako da ja znam) svoja pravila. To je oduzimanje odredjenih sloboda. Ovo o cemu se ovde prica (ACTA, ****, PAPAK, PIPA i SIPA) su upravo to, oduzimanje i ogranicavanje sloboda izbora i govora.

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Koje ogranicavanje i sloboda govora, pricamo realno o KRADJI necije intelektualne svojine i deljenja za 0 dinara...

Da ne pricam o drugim glupostima i mracnim stranam interneta kakav je sad.

Sta god napisao, ne mozes mi argumentovati WAREZ sajtove kao takve i pricati o slobodi govora i njenom ogranicavanju. NOT!!!

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital

A vidi kako je nama. ;)
U njihovim godinama je bilo lepse vreme nego sto je sad, i finansijski i generalno ponasanje tadasnje omladine.

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200MHz (CL16)
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Asus ROG Chakram wireless + Asus ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro || Mozilla Waterfox
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Bioskopi su generalno do 00 fazon ali povezivati warez muziku, filmove itd sa asocijalnoscu.. ne bih komentarisao :d :d

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ja se slažem sa Fantomom. Ljudi se sve više otuđuju.
Što se tiče filmova mogu i da se iznajme iz videoteke, ne mora se ići do bioskopa.
:wave:

spaad

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2011.
Poruka
60
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
O tome sam i pokušao da nešto napišem.Većina ovde ne shvata da jedinka nemože ništa.Nisam onaj koji ide unazad,uvek sam težio da idem napred,ali se uvek pojavljivao neko ko je to tumačio kao loše ponašanje.Svi ostali ćute!Kad neko uzima slobodu meni i onima koji ostaju posle mene,radim sve što je u mojoj moći da to sprečim.Makar i na moju trenutnu štetu,ali u korist ovih koji ostaju.Uzeće nam sve!Nisam skeptik po prirodi,ali kako se stvari odvijaju, nije dobro!Nadam se da će pametni umovi umeti da nađu odgovor na sve ovo.Nije ovo samo Megaupload i novac koji su oni uzeli,ima tu i nešto više.Ovo je samo test i početak.Dok Čovek misli da je slobodan ,on i živi.Posle toga...

spaad

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2011.
Poruka
60
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@FantomX
Tako će nam jednog dana naplaćivati i vazduh koji dišemo.Niko od Nas ne zarađuje na tome,nego samo promoviše autore u koliko su stvarno dobri.Po toj logici Ja imam pravo da Njima naplatim svoju promociju!!!

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Za sve sto radim i pisem, ja imam pravo.

Tako radim ceo zivot. Ako svi budu placali vazduh, platicu ga i ja. Moracu da disem. Valjda.

spaad

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2011.
Poruka
60
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Evo od mene jedan konstruktivan predlog za SIPA,PIPI SOPA,... ili kako se već zovu.Nek obezbede da preko internete ja u Srbiji plaćam pesmu,film,igru po ceni kao i ameri i ja prihvatam sve uslove.To je jedinstven medij, mora biti isti standard za sve korisnike.
Ipak se ovde radi o nečem drugom, samo smo mi mali da to znamo.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Koje ogranicavanje i sloboda govora, pricamo realno o KRADJI necije intelektualne svojine i deljenja za 0 dinara...

Da ne pricam o drugim glupostima i mracnim stranam interneta kakav je sad.

Sta god napisao, ne mozes mi argumentovati WAREZ sajtove kao takve i pricati o slobodi govora i njenom ogranicavanju. NOT!!!
\ti po obicaju opet nisi procitao ni jednu tu aktu o kojoj mi pricamo. Uopste se ne radi o warez sajtovima, oni su 2% cele price. Takodje, i ako postoje, na tebi je oces li ih koristiti ili ne zar ne? I to je sloboda izbora.

KRADJA podrazumeva da neko ostane bez necega odnosno da nesto promeni vlasnistvo iliti ruke. Ako ja sad tvoj post kopiram na drugi sajt, to nije kradja slozices se zar ne?!

Na kraju krajeva, svi ovi news portali manje ili vise kradu tudje vesti, samo potpisu izvor i sve je okej. I tako treba da bude. Tzv "warez" je opste prihvacena stvar u mnogim oblastima. Vesti sam samo pomenuo kao jedan od primera.
A to sto neko misli da je njegova intelektualna svojina to sto je napravio crapappware na nekoj aplikaciji pa oce 20 dolara za njega, to je njegov problem. Ako m$ napise sutra da je sve sto se napravi na njihovom OS-u njihova intelektualna svojina, pitam se sta ce onda da bude. Isto tako ovaj forum kaze da nije odgovoran za moje postove ali da su moji postovi, ako im tako odgovara, u njihovom vlasnistvu jer je postovan na ovom forumu. Jel to fer? :)

Rapture

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Poruka
485
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Za sve sto radim i pisem, ja imam pravo.

Tako radim ceo zivot. Ako svi budu placali vazduh, platicu ga i ja. Moracu da disem. Valjda.
Ma to dodje kao kredit, na kraju ga svi plate zivotom provedenim na planeti zemlji :p... sto se tice problematike "interneta", razvoj duha ne prati razvoj tehnologije, "tehnologija" ga "malo" zloupotrebljava ;).

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
btw. neki provajderi su poceli (opet) da blokiraju pristup izvesnim sajtovima (nasi provajderi)....Glavno da smo mi mirodjija u svakoj pogresnoj corbi, kako nisu poceli da nam daju 100mbit po 20e da mi je znati, ali kad je umanjivanje (potencijalno) protoka u pitanju, odma su nalozeni :d

PS. off: odavno se kod nas placa vazdusarina, nekad je bila posebna stavka pa su je takticki sveli pod generalije i komunalije :D Moj pokojni deda je svojevremno pisao peticije i tuzbe za to. Stvar se odnosi na taksu na visinu sprata na kojem zivis, odnosno na visinu objekta, pa se onda deli na broj stanara i td. ;) Pola vas ni ne zna za ovo...

Poslednja izmena:

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.823
Rezultat reagovanja
2.314
Moja konfiguracija
Rutracker je down ... Samo fali da on nestane.:cool:

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
btw. neki provajderi su poceli (opet) da blokiraju pristup izvesnim sajtovima (nasi provajderi)....Glavno da smo mi mirodjija u svakoj pogresnoj corbi, kako nisu poceli da nam daju 100mbit po 20e da mi je znati, ali kad je umanjivanje (potencijalno) protoka u pitanju, odma su nalozeni :d

PS. off: odavno se kod nas placa vazdusarina, nekad je bila posebna stavka pa su je takticki sveli pod generalije i komunalije :D Moj pokojni deda je svojevremno pisao peticije i tuzbe za to. Stvar se odnosi na taksu na visinu sprata na kojem zivis, odnosno na visinu objekta, pa se onda deli na broj stanara i td. ;) Pola vas ni ne zna za ovo...
gx-x be our Cohaagen, all the way to the victory, open your mind. :D

Vrh