• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

TV kartica - problem sa drajverima

petar.ostoja

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Imam TV karticu WinFast PalmTop DTV200 H, tj ovu karticu. Hardverski je ispravna, ali imam problema oko softvera, tj drajvera. Kada se instalira drajver i softver sve lepo radi, bez problema. Medjutim sutradan (kad komp "prenoci") prijavljuje port reset failed u device manageru. Jedini zakljucak vezano za ovo jeste da ga povezivanje sa resetovanim modemom zeza tj kad na modemu sija samo power i ADSL dugme, a windows treba da upali jos internet i lan1. Problem zgleda ovako. Takodje koristim poslednji drajver i softver dat na leadtekovom sajtu. I jedino resenje koje imam je da svaki dan brisem drajver i softver, gasim komp, restartujem, menjam USB port, instaliram i sve u krug. Znaci definitivno nije do hardvera kartice, vec iskljucivo drajver. Ajde dobri ljudi sa foruma, pomozite kolegi sa ovom mukom oko drajvera.

Ako je bitno koristim windows 8.1, mada sam isti problem imao i na windows 7

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Која ти је конфигурација? Јеси ли пробао да ставиш последње драјвере од матичне плоче?
Не разумем какве везе има ADSL модем са TV box-ом. Јеси ли пробао да користиш TV box док је модем искључен?

tehnokrata

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.10.2013.
Poruka
384
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
comp
CPU & cooler:
fx8350 @
Motherboard:
Asus m5a99x evo v2
RAM:
8 GB Kingston mix
VGA & cooler:
7950 2 gb
Display:
HP 22"
HDD:
Samsung PRO
Case:
CM elite
Da li ga gasiš ili koristiš hibernaciju/sleep opciju?
Koju matičnu ploču koristiš?

----------------------------------------------------
Pozajmio sam sliku sa neta nemam win8 ...
prodaj sa sledecim podešavanjima sa slike:

Poslednja izmena:

petar.ostoja

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Konfiguracija je:
PSU - Chieftec 650W
MB - Asus P8P67
CPU - Intel core i5-2500K
GPU - MSI R9-270x Gaming
SSD, tri HDD-a i BD-RW

Nemam opcije sleep i hibernation, jer sam ih ugasio zbog prostora na SSD-u. Gore navedena opcija za USB u power management-u identicno stoji kao i na slici. Najnovije drajvere od maticne sam stavio, osim BluTooth drajvera, jer ne postoji za win8. Ako neko zna gde da ga iskopam bio bih mu vrlo zahvalan.
Bez obzira na win (7 ili 8) TV kartica malo radi, malo ne radi. Ono sto primecujem jeste da kad radi, stvarno radi bez ikakvih problema, mogu da restartujem komp do sutra, da palim i gasim modem i radice. Medjutim kad ga uvece ugasim i ujutru startujem, pravi problem sa drajverom. Par puta sam ga tako startovao sa ugasenim modemom i ne prijavljuje mi problem, zato sam dosao na ideju da postoji neko neslaganje (kako, ne znam) od skora, jer karticu imam 2 god a modem od 2008me. Koliko vidim ovo je iskljucivo softverski problem, jer hardver provereno radi.

Jos jedna stvar koju sam zapazio jeste da se slicno ponasa bluetooth na maticnoj. Izvadio sam TV karticu, medjutim bluetooth drajver ne radi kako treba. Nasao sam neki drajver za W8.1 koji sustinski dobro radi, ali kad sam jutros sveze startovao komp (upaljen je bio modem), on prijavljuje unknown device. Ne znam kako ali mozda su povezani. Ima li neko iskustva sa slicnim problemima?

Poslednja izmena od urednika:

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Не знам шта да ти кажем сем да сваки пут прво сачекаш да ти се дигне систем па тек онда упалиш модем. То је у ствари и правилан начин паљења модема. Ако ти тако ради TV box онда супер, нема потребе тражити решење за друге ситуације.

petar.ostoja

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
re

Pa nista onda, jedino mi to preostaje. Ali mi onda nije jasno kako je sve radilo OK pune dve godine :ajoj:
Mada cuo sam da ne valja paliti i gasiti telekomov modem bez potrebe, je'l to stoji ili je samo necije nagadjanje?

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Први пут чујем за то. Можде је био у питању неки специфични модел.

petar.ostoja

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
re

Nije nesto specifican, to je onaj sto se dobija uz telekomov ADSL, tj Huawei EchoLife HG520 konkretno

tehnokrata

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.10.2013.
Poruka
384
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
comp
CPU & cooler:
fx8350 @
Motherboard:
Asus m5a99x evo v2
RAM:
8 GB Kingston mix
VGA & cooler:
7950 2 gb
Display:
HP 22"
HDD:
Samsung PRO
Case:
CM elite
Baci pogled u bios'u da li imas neka podesavanja vezana za usb konfigurisanje.
Koliko videh u uputstvu ploča ima 2 kontrolera za usb. Odvoj uredjaje da svaki ima 'svoj' kontroler.

Mozes da probas pre gasenja kompjutera da tu externu tv kartu odjavis sa usb'a .. (opcija safe remove hardver, ali bez vadjenja priključka),
pa da pratis da li ce raditi prilikom sledećeg pokretanja. Deluje mi kao usb power mendžment problem.

petar.ostoja

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
re

U BIOS-u za USB imam sledece opcije:
legacy USB support.........enabled
legacy USB3.0 support.....enabled
EHCI hand off.................disabled

A inace karticu nikada win nije video kao removable device, stoga i kad radi nemam tu opciju

Vrh