• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Tutorijal] Kako sastaviti HTPC? (part 1)

krisfil

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.01.2015.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@animaN

Hvala na odgovoru!
Sto se tice paralele sa NAS-om nema dileme da je ovo neuporedivo, Moj QNAP TS-212 ima u sebi CPU Marvell 1.2GHz i 256MB RAM-a i u sustini radi posao,..., ali je spor kod ubacivanja fajlova na njega. Dobar je za backup, necujan, stabilan,..., ali nije za neko cesto cimanje sa fajlovima.

Moram ovo kuciste da negde uzivo pogledam, po slici bih rekao da ima mesta ali u opisu nije tako.
Koje hladjenje preporucujes? Da li je napajanje uz ovo kuciste ok za 4 HDD-a?
Meni se svidja kuciste http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/node-605 ili http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=293&area=en, medjutim mnogo je skupo.

Tako je, XBMC je sada Kodi.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@animaN

Hvala na odgovoru!
Sto se tice paralele sa NAS-om nema dileme da je ovo neuporedivo, Moj QNAP TS-212 ima u sebi CPU Marvell 1.2GHz i 256MB RAM-a i u sustini radi posao,..., ali je spor kod ubacivanja fajlova na njega. Dobar je za backup, necujan, stabilan,..., ali nije za neko cesto cimanje sa fajlovima.

Moram ovo kuciste da negde uzivo pogledam, po slici bih rekao da ima mesta ali u opisu nije tako.
Koje hladjenje preporucujes? Da li je napajanje uz ovo kuciste ok za 4 HDD-a?
Meni se svidja kuciste http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/node-605 ili http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=293&area=en, medjutim mnogo je skupo.

Tako je, XBMC je sada Kodi.
Samo zamisli Mini-ITX plocu tu, i ispod mozes da stavis dva HDD-a, tj da modujes nosace, a na mestu gde ide optika, isto jos dva.

Sto se tice CPU hladjenja, to default koje je najbolje, to je jedini box kuler koji se ne cuje uopste, a i kako bi kada taj APU disipira max 25W u load-u, a najcesce je to manje od 10W u proseku. Elem, niko od proizvidjaca kulera nije radio na dodatnom hladjenju tj nije napravio AM1 hladnjak, to dosta govori o svemu.
Da, to napajanje i vise nego dovoljno.
Inace, taj HTPC koji sam sklopio u video editorijalu koristim i dalje u spavacoj sobi, ne cuje se... HDD je bucnije od tog hladjenja provereno.
Sto se tice Node kucista, nema greske sa tim, ako novac nije problem, moja topla preporuka ;)

:wave:

krisfil

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.01.2015.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@animaN

Mislio sam na hladjenje hardova a ne na hladjenje CPU. Koji hladanjak (model - da odradjuje posao "pirkanja" da nije bucno) i kako usmeriti hladjenje (usmeriti ka HDD-ovima, ili izbacivati topao vazduh iz kucista).

Inace posto imam 4 HDD-a, da li se nesto ZNACAJNO dobija sa SSD-om u pogledu brzine, ne ulazi mi se i tu investiciju.

Zao mi je sto kod kucista koje si predlozio (http://www.lc-power.de/index.php?id=534&L=1) ovo napajanje nema adapter kao u tvom slucaju nego klasicno napajanje koje je sigurno bucno.

Poslednja izmena:

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Uvek je isto ime. Ostale server aplikacije rade bez problema. Preskačem Kodi.

Sent from my iPhone 9 using Tapatalk

krisfil

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.01.2015.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne preskaci Kodi,..., sigurno postoji resenje,... Moras malo eksperimentisati. Mozda za pocetak resetuj na pocetne vrednosrti pa po nekom uputstvu kreni iz pocetka.

Ja sam na QNAP-u podigao gomilu DLNA servera: Twonky, Plex, Serviio, QNAP,...., napravio sam bio haos. Onda sam sve resetovao podigao Twonky (prethodno reset) i sada sve radi.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@animaN

Mislio sam na hladjenje hardova a ne na hladjenje CPU. Koji hladanjak (model - da odradjuje posao "pirkanja" da nije bucno) i kako usmeriti hladjenje (usmeriti ka HDD-ovima, ili izbacivati topao vazduh iz kucista).

Inace posto imam 4 HDD-a, da li se nesto ZNACAJNO dobija sa SSD-om u pogledu brzine, ne ulazi mi se i tu investiciju.

Zao mi je sto kod kucista koje si predlozio (http://www.lc-power.de/index.php?id=534&L=1) ovo napajanje nema adapter kao u tvom slucaju nego klasicno napajanje koje je sigurno bucno.
Kompletan operativni sistem ce ti sa SSD-om imati bolji odziv, ako ces koristiti samo za NAS, ok je i HDD.
Nije bucno to napajanje, nije mrtva tisina, ali nije bucno. Sto se tice hladjenja, jednostavno poziciniraj bilo kako ventilator pod 90 stepeni u odnosu na hard disk, bitno je samo da pirka preko elektronike, kao na ovoj slici:

Inace, hard diskovi se vise ne greju toliko kao pre 5-6 godina, cak i da ih ne hladis nece biti problema, dok god je u kucistu kakav takav protok vazduha.

:wave:

vlajkson

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.06.2009.
Poruka
51
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
No Name
CPU & cooler:
Intel C2D E6600 / LC Power LC-CC-94 COSMO COOL
Motherboard:
GA-945GZM-S2
RAM:
2 x 1GB DDR2
VGA & cooler:
ATI Radeon HD 4850 512GB GDDR3
Display:
ViewSonic 22" VA2216w
HDD:
3 kom.
Case:
Frontier Aurora
PSU:
LC Power LC600H-12 V2.31
Optical drives:
Lite-ON DVD±RW iHAS122
Mice & keyboard:
Logitech KM120
Internet:
ADSL 10Mb/s
OS & Browser:
Windows 7 & Firefox 30
Da li bi mogli da mi preporučite neku low-end HTPC konfiguraciju koja bi mogla da tera Full HD filmove i IPTV?

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler: