• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Treba help oko odabira vodenog hladjenja

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Planiram da uzmem neko vodeno hladjenje, ali poshto sam totalan noob shto se tih stvari tiche, ajde bolje da pitam, nego da bacim pare na gluposti :d
Ja sam prvobitno planirao da uzmem hladjenje za cpu i gpu, ali vec su mi par njih rekli da ce to bash mnogo da me izade shto se tiche $..
Pa moje prvo glupo pitanje glasi: da li je moguce kupiti hladjenje samo za cpu, pa posle kad skupim josh para, da dodam na taj sistam i hladjenje gpu-a??
I ajmo neki predlozi shta da uzmem uopshte :D

Moja konfa:
i5 2500K (cooler: Noctua NH-C12P SE14 + AeroCool Shark 140mm Blue LED Fan)
P8Z68-V PRO/GEN3
SAPPHIRE HD6850 (trenutno dok ne izadje 78xx)

Hvala unapred svima !
:wave:

Proday

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.831
Rezultat reagovanja
114
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba A500 1GH
CPU & cooler:
i5 430M
Motherboard:
Intel HM55
RAM:
2x4GB DDR3
VGA & cooler:
G-Force 330M
Display:
Samsung 32"
HDD:
SSD Crucial M4 512gb
Sound:
Integrated
Case:
Belo 16 inca
PSU:
Neko 220V
Optical drives:
Blue ray RW
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder i MS4000
Internet:
Telekom Adsl 10/1
OS & Browser:
Windows 8 Ent x64
Other:
HTC Desire S
Nisam bas neki strucnjak, ali znam da je moguce da kasnije dodas grafiku u sistem. Kontam da samo odma u startu moras uzimati jacu pumpu i veci hladnjak da ne bi kasnije morao da menjas to vec samo da dokupis blok za grafiku, ali to te onda prakticno izadje razlika u ceni samo za taj vodeni blok, par fitinga i nesto creva!!

Evo ti jedna fina strana za posmatranje http://www.ekwaterblocks.com/index.php?page=products

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Pa ja manje-vishe kontam shta mi sve od komponenti treba i kako to radi i kako se vezuje.. Samo nzm shta tachno da kupim, jer je ogroman izbor i od chega zavisi uopshte to shto treba da uzmem??..

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Koliko para si planirao da potrošiš i gde si mislio da kupuješ?

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Pa oko 150-200e... uglavnom da nadjem neki dobar odnos cena/performanse...
A poshto kod nas nema, onda preko nekog grupnog naruchivanja ili tako neshto, mada svaki predlog je dobro doshao :)

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
I sve to izađe oko 280e + ostale sitnice koje uopšte nisu jeftine eto tebe na oko 330e + još poštarina.

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ispadne 230e + te gluposti i troshkovi, minus ako ima neko grupno :d

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Jes vala, računao sam oba radijatora.

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Pa imam Lexa S kucishte, pa nemam gde da stavim takav tank, a ne svidjaju mi se EK blockovi + shto i oni imaju velike pumpe i rezervoare..
Tako da mi ova kombinacija u principu najvishe odgovara.. Jes da izadje mn preko mog budzeta, ali skupice se valjda :)

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Crevo i holenderi, i to ce da te kosta. Ne mozes proci bez 300 jura, kako god da okrenes. I to je optimisticno predvidjanje.

Onaj Black Ice GTS ti ne treba, sem ako nije bas doslo da ti treba tako tanak radijator. Lepi jesu, ali i skupi i mislim da ne vrede te kinte. Onaj EK XTC je ok, ali nista posebno plus ces morati da trazis dobre 140mm ventove, a tu je community jos uvek bez usaglasenog misljenja - koji su to itd. Jeftinije mozes da prodjes sa dobrim, starim Swiftech radijatorom, QP serija. Isto su tanji, ali dobri performeri, ako ne i najbolji za svoju velicinu. I definitivno najjeftniji.

Blok je odlican performer. Pumpa isto.

Onaj rezervoar - diskutabilno da li ti treba. To je combo, dakle i top za pumpu i rezervoar. I prima dve pumpe. Tebi za neki loop od 1-2 radijatora sa dva bloka (racunamo na buducnost) moze sasvim da bude dovoljna ta jedna pumpa, ukoliko ispostujes sve. Jeste da dobijes mesto za upgrade, ali... Sta ja znam, ako bas hoces idi na to. Ne znam kako se ponasa u radu jer ne respektujem bling rezervoare, vise sam za prostije dizajne tipa tube i MCRES...

A sto se tice povezivanja i tako toga procitaj malo po netu, dobices bolju sliku o svemu. Izdvoj vreme, jer to te moze i odvratiti i ukazati ti na to sta zelis i time i ustedeti pare. Vodeno trazi nesto i za uzvrat, a i hobi je u kom ces se "daviti" dokle god se bavis njime - citaj stalno ces zeleti nesto novo. Ici na XS forum, OCN... tamo imas dobre guide-ove. Koliko god bili stari, osnove su nepromenjene.

I bolje gledaj sidewindercomputers.com. Ivan sprema porudzbinu za njih. Imaju manji izbor, ali su jeftiniji od PPCS i meni licno drazi, a mislim da nece moci da se istovremeno porucuje iz jednog i drugog webshop-a.

Pretresi net obavezno! Puno je informacija koje treba neko da ti prenese i da se seti da ti ih kaze, a odluku o tome sta zelis mozes samo ti doneti. Mi ti mozemo ustedeti vreme, da ne citas svaki review, samo oko komponenti i reci ti da li valja ili ne za te pare.

EDIT

Pogledah kuciste na brzaka. Vidim da si kontao ili onaj BI rad ili EK, pretpostavljam zbog mountinga na vrhu kucista jer prima i 120 i 140mm. Da, definitivno ti treba nesto tanje tako da lenjir u ruke i izmeri koliko imas prostora od maticne do vrha, koju debljinu radijatora tu moze da primi. Dakle, racunas 25mm vent i debljina radijatora. Licno bih isekao napred jos jedno mesto i isao na radijator od 2x120mm Swiftech QP, koji je oko 65 dolara, ukoliko moze da stane. Kao sto rekoh bolji je performer od BI. Kad okacis taj jedan ti prakticno nemas vise mesta, on ce debljinom skoro sigurno blokirati i zadnji izlaz za 1x120mm vent+rad, a napred bez ozbiljnijih modifikacija ne vidim da moze da stane ni taj jedan 1x120mm. Tako da mislim da ti je 3x120mm ili 3x140mm rad na vrhu najbolje resenje, uz mod koji nije tezak i to bi trebalo pristojno hladiti 2 cipa. Rezrvoar je preglomazan, treba ti mesto i za pumpu u drivebay-u, tako da promisli dobro... Ne mogu sad sve da ti opisem sta mislim, ali razmisljaj i o dimenzijama komponenti.

Poslednja izmena:

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Znam sve, do takve neke cifre sam i ja doshao na kraju :(
Najvrv cu da kupujem deo po deo, kad koliko kesha budem imao...

U principu sam i planirao da uzmem EK, a Swiftech 2x140 nema nigde, a meni treba takav jer imam Lexa S kucishte, a necu da ga bushim itd... Pa sam planirao da uzmem i ovako neshto: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_335_987&products_id=30109
i da ga stavim odozgo na kucishtu... I imam 1 Aerocool Shark 140mm vent (http://www.aerocool.us/accessory/shark_bu14.html) koji bije oko 96 cfm na 1500rpm, pa sam mislio da dodam josh 1 takav i da ce da zavrshi posao :)

Rezervoar sam taj odabrao, bash zato shto je i top i rezervoar, da se ne bih mlatio da kupujem odvojeno, pa spajam itd.. A i, kao shto sam i napomenuo, u Lexi nema mesta za neki normalan tank, pa sam se zato odluchio za bay station.. + kao shto si i rekao, kada budem dodao u sistem block za gpu i mozda nb, mozda ce mi trebati josh jedna pumpa da to sve gura :)

Chitao sam sve zivo shto sam mogao da nadjem i vezano za same sisteme i vrste i ugradnju i odrzavanje itd itd... Tako da vec imam prilichno dobru pretstavu o tome u shta se upushtam..
Josh mi samo brdo kesha fali :d

Znam za Side grupno naruchivanje, ali koliko sam ja gledao, za ove komponente shto meni trebaju PPCS je malo jeftiniji.. Mada, Ivan me je upozorio da uzimaju vece taxe itd, tako da cu vrv uzeti sad par stvarchica iz Side, a kasnije kad skupim josh kesha i ostalo, pa gde bude bilo :D

Shta posle svega ovoga mss o ovim komponentama zajedno u mom (specifichnom) sluchaju :d ?? Da l' ce da bude sve ok?? :)

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
DOPUNA

Nsm video tvoj edit, pa ajde i ja da se nadovezem :d
Nisam ni mislio da radijator stavim unutar kucishta... Jer koji god da stavim, sigurno nece biti mesta i za njega i za ventove, nego cu da stavim neke drzache, kao npr:
http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_335_987&products_id=30109
I stavicu ga odozgo da stoji uspravno..
S tim shto nikako ne mogu da stavim 3x140, jer mi Lexa nije toliko dugachka, pa mi jedino ostaje 2x140 ili 3x120, dakle:
http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_458&products_id=28869
ili
http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_674&products_id=31085
Ali za 140 vec imam 1 vent, kao shto sam gore napisao, a ove bi trebao sve nove da kupujem.. Pa mi troshak dodje na isto, pa chak mozda i vishe u sluchaju 3x120...
A za bay sam vec proverio, moze da stane u kucishte, on je 172mm dugachak, a pumpe idu sa strane, tako da nece nigde da smeta, pogotovo ako stavim samo jednu, kako i planiram :)
http://www.performance-pcs.com/catalog/images/alphacool/45306_02.jpg
http://www.performance-pcs.com/catalog/images/alphacool/45306_04.jpg

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Aerocool Shark bi bili verovatno dobri za 140mm rad. Treba ti samo jos istih, za to ce mozes pobrinuti sa QuitePC-ja ili u okviru grupne porudzbine.

Tako mali rad, moze da ohladi CPU i GPU, ali i to je pitanje koliko efektivno. dT 5-10 C se smatra dobrom temperaturom, dT<5 to je sistem visokih performansi, ja mislim da bi u tom slucaju, sa 2x140mm radom ti bio negde kod dT oko 10-15C... Zavisi koji rad je u pitanju i kako su dobri ventovi na njemu... I ne moras ti nista da busis, dovoljno je da rad bude fikiran pomocu vec ta dva postojeca mounta za 140mm ventove...A ako uzmes duzi, tipa 3x140mm ne vidim koliko moze da naruzi kuciste sto ce malo viriti nazad ili sl. No, o ukusima se ne raspravlja. Pogledaj kakva ti je visina pa da ga sa zadnje strane okacis da visi/stoji uspravno... Isto moguce resenje.

Swiftech, nema jos te radijatore, treba da se pojave cini mi se uskoro. Ima tema o njihovim novim proizvodima za 2012.

Sve u svemu, nema tu sta da zakaze puno. Sem rada, 2x140mm moze, a i ne mora biti dovoljno o loop-u koji ima CPU+GPU block. Zavisi koji je rad, koji su ventovi i sta ces dobiti. Mozda i ohladi to efektivno, ali bucno kao sto rekoh. No, ako ti ne smeta, onda je to to... Mozda. Ali da hladis jos po nesto sa time pored CPU+GPU, vec nategnuto... Zavisi i da li ce OC-ovati nesto... Veci thermal load...

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Kontam sve... A nemam mesta iza kucishta skoro uopshte, tako da necu da se zezam sa 3x140, nego cu najvrv da uzmem 3x120 Swiftech-ov i da uzmem nove ventove, a ovo sve ostalo cu da rasprodam...
Evo kombinacije koju sam planirao:
+ ovaj rezervoar sa pumpom kad im bude stigao
http://www.sidewindercomputers.com/x2o750du5bay.html
ili ovaj sa ovom pumpom
http://specialtech.co.uk/spshop/customer/Alphacool-Repack-Dual-525-Drive-Bay-Reservoir-for-2-Laing-D5-Pumps-pid-15044.html
http://www.sidewindercomputers.com/kopd5stpu13.html

Pa kazite da l' neshto ne valjda il tako nesh :)

ATELUV

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.07.2010.
Poruka
185
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
B55 @3.9Ghz + ThermalRight xwb01
Motherboard:
Msi 870a-g54
RAM:
Elixir 2x2 7-8-7-24 @1600mhz 1.6v
VGA & cooler:
Gainward GTX 260
Display:
LG 42" Lk430
HDD:
samsung 1tb F3
Case:
CODEGEN BRIZA black (modded)+AquaGate Max (mod)
PSU:
CORSAIR TX 650w
Optical drives:
PIONEER 111D
OS & Browser:
WIN 7 +WIN XP
Ja90 citam ovu temu i rekao bi da gresis ako krenes u sastavljanje tako skupog sistema jer si pocetnik.Na stranu sto nemas kuciste za tu svrhu, a to je uslov za dobar sistem..Predlazem da uzmes nesto tipa Xspc Rasa 360 koji je oko 150e, kad steknes dovoljno iskustva a bude te drzala zelja za upgrade-om lako ces dodati 150e i upgradeovati svoj vodeni sistem. I sam sam bio u istoj dilemi i na moju srecu nisam uleteo sa vecim novcem vec se odlucio za entry varijantu vodenog koju sam doradio i dobio pristojno hladjenje........AKO KES NIJE PROBLEM ONDA NE ZALI PUNO I NARUCUJ :D

E sad pitanje za ostale u vezi radijatora....u autoservisu videh hladnjake za klimu automobila, bakarni i gustih rebara moglo bi se montirati bar 6x12 ventova..pa nesto ne verujem da bi takva dva rada lose hladila sistem u odnosu na original....gresim li? Da pomenem da ne bi isli u kuciste :D
Sent from my ALCATEL one touch 990 using Tapatalk

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Pa ne msm da se mlatim oko tog sistema svakih mesec dana... Da kupujem, prodajem, menjam.. itd... Lakshe je da nadjem dobre komponente i da naruchim u dve ture, ako ne budem imao dovoljno para sad, nego da uzmem neki krsh i da se posle majem da ga menjam za mesec dana -.-
Sve u svemu, hvala na preporuci, ali jok :d

A jel ti nije lakshe da postavish sam temu, ako te nesht zanima?? Ne naplacuje se.. Koliko sam ja upoznat s pravilnikom :D

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
U pravilniku se uopšte ne spominje nigde da neko mora otvarati novu temu ako želi nešto pitati. Koliko ja vidim njegovo pitanje je u vezi vodenog hlađenja, nije offtopic. To što si ti emotivno vezan za teme koje ti pokrećeš je već druga stvar. :D

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Naravno da jesam za moje mawe swatke temice ^____^ :d

ATELUV

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.07.2010.
Poruka
185
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi 870a-g54
RAM:
VGA & cooler:
Gainward GTX 260
Display:
LG 42" Lk430
HDD:
samsung 1tb F3
Case:
PSU:
CORSAIR TX 650w
Optical drives:
PIONEER 111D
OS & Browser:
WIN 7 +WIN XP
Pa ne msm da se mlatim oko tog sistema svakih mesec dana... Da kupujem, prodajem, menjam.. itd... Lakshe je da nadjem dobre komponente i da naruchim u dve ture, ako ne budem imao dovoljno para sad, nego da uzmem neki krsh i da se posle majem da ga menjam za mesec dana -.-
Sve u svemu, hvala na preporuci, ali jok :d

A jel ti nije lakshe da postavish sam temu, ako te nesht zanima?? Ne naplacuje se.. Koliko sam ja upoznat s pravilnikom :D
1.Mislim da ti ne razumes sam koncept vodenog hladjenja.to nije komponenta kao i svaka druga, ubodes u plocu i arcis.....po meni je to vise hobi i uzivanje u sklapanju istog i njegovim rezultatima. Niko od ovih momaka nije potrosio 500e zarad 100-200mhz koje je dobio u odnosu na bolji air cooler. Aj govoricu u svoje ime samo,ali meni ne bi bila frka da svakih mesec dana upgrade-ujem svoj sistem da imam mogucnosti, naprotiv uzivao bi.ako ti sve to predstavlja prob bolje se i ne upustaj u to jer ces se samo nervirati i na kraju izgubiti kes.Ovo shavati kao drugarski savet nemam ja nameru da ti palamudim , imas ti pravo da radiss sta zelis sa tvojim parama, samo pokusavam da dam savet..

Da obrazlozim sto sam ti preporucio jeftiniji sistem...1 nemas iskustva ,tudje iskustvo ne menja tvoje 2 nemas kuciste za taj sistem od 300+ e , ne ide motor od 5000kubika u yuga od 500e tj. performanse tog sistema koji planiras nece doci do izrazaja u tom kucistu pa ce sami rezovi biti za nijansu bolji od pomenutog xspc rasa 360 koji je duplo jeftiniji.

2. Molim moderatore da grisu gore postavljeno pitanje da ne kvarim decku temu.

3. *MAWE SWATKE* ..........:d

Sent from my imx51_bbg using Tapatalk

Poslednja izmena:

IMCustoms

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.10.2011.
Poruka
1.044
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ma zezao sam se za to pitanje, nego ti kazem da ti je bolje da otvorish temu, vishe ljudi ce videti :D

A koncept hladjenja sad vec poprilichno razumem, a ako bi ti imao strpljenja da na svakih mesec dana hocesh da menjash, pa chekash josh par nedelja da se skupe ljudi da naruchuju neshto, pa da chekash josh par nedelja da ti to stigne... Ja toliko strpljenja sigurno nemam :d

Nzm da li si chitao od pochetka, ali ja na to hladjenje za cpu koje sad uzmem, planiram da dodam i full block za gpu, pa mozda i nb kasnije... Tako da stv necu da gubim ni novac (na preprodaju), ni vreme (na chekanje), nego planiram da uzmem nabolje stvari za koje imam trenutno novca, mozda u dve ture, a mozda i odjednom, to cu videti kako stojim s keshom, kad bude ishla porudzbina... I to je to :D

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz + EKWB Supreme HF Full Copper
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
16GB Exceleram EBW301A 1600MHz CL9 + Bitspower FullCover Water Block
VGA & cooler:
Asus GTX680 DCII + EKWB FullCover Water block
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Asus Xonar DG & Samson C03U Microphone
Case:
Corsair Obsidian 700D + Swiftech MCR320-QP radijator
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Logitech G710+ & Logitech G400
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
"Ultimate" sistem neces napraviti iz prve :)
Tek kada jednom sastavis sistem, naci ces jednu-dve stvari koje ti izgledaju da bi mogao bolje da uradis. :)

Onda nabavis neke druge fitinge, adaptere, itd... ponovo sastavis i onda ti opet padne neka bolja ideja na pamet! :rotf:

ATELUV

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.07.2010.
Poruka
185
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi 870a-g54
RAM:
VGA & cooler:
Gainward GTX 260
Display:
LG 42" Lk430
HDD:
samsung 1tb F3
Case:
PSU:
CORSAIR TX 650w
Optical drives:
PIONEER 111D
OS & Browser:
WIN 7 +WIN XP
Ma zezao sam se za to pitanje, nego ti kazem da ti je bolje da otvorish temu, vishe ljudi ce videti :D

A koncept hladjenja sad vec poprilichno razumem, a ako bi ti imao strpljenja da na svakih mesec dana hocesh da menjash, pa chekash josh par nedelja da se skupe ljudi da naruchuju neshto, pa da chekash josh par nedelja da ti to stigne... Ja toliko strpljenja sigurno nemam :d

Nzm da li si chitao od pochetka, ali ja na to hladjenje za cpu koje sad uzmem, planiram da dodam i full block za gpu, pa mozda i nb kasnije... Tako da stv necu da gubim ni novac (na preprodaju), ni vreme (na chekanje), nego planiram da uzmem nabolje stvari za koje imam trenutno novca, mozda u dve ture, a mozda i odjednom, to cu videti kako stojim s keshom, kad bude ishla porudzbina... I to je to :D
Sta god tebe cini srecnim :wave:

Sent from my ALCATEL one touch 990 using Tapatalk

Vrh