- Učlanjen(a)
- 28.03.2009.
- Poruka
- 9.413
- Rezultat reagovanja
- 126
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
- Admin
Ako je sve ostalo na mestu i kako treba, mogo je uticajnademios je napisao(la):ne znam bash koliko je je uticajna ta ukupna povrshina kulera. mnogo vishe tu ima faktora od samih brojki u mm2.
tj najviše. Pod "svim", se podrazumeva kvalitet naleganja heatpipe-ova na bazu, kvalitet naleganja listova na heatpipe-ove, kvalitet montaže, kvalitet poravnatosti baze i sl...Ako je sve to ok, površina je ta koja odlučuje. Što je disipacija veća, to je razlika veća. Da smo koristli neki Sandy na 4.5GHz, razlika bi bila 1-2C

Moguce jeste, ali to ovde nije slučaj. Noctua kuler koji koristimo je dobro proveren, a baza je totalno ravna i reč je o reprezentativnom primerku. Isto vaz i za Tt. Inače slažem se da i to može da bude problem kod testiranja.ono shto sam ja do sada zakljuchio testirajuci kulere, a bogami, podosta mi ih je proshlo kroz ruke, je da je najbitnije faktor u celoj prichi kontakt izmedju kuelra i povrshine procesora, i da je tu moguca najveca varijacija kako izmedju samih modela, tako i izmedju pojedinachnih primeraka samih kulera. i vrlo je moguce da je ta noktua sa testa jedan od loshijih, da kazem, primeraka, jer zaista, cifre su poprilichno nestvarne.
Corator ima taj problem, potvrujem, igrom slučaja i sam imam jedan na računaru, morao sam da ga poliram, i dobio sam 3C. Stvarno zavisi od primerka do primerka... Ipak, ovde to nije slučaj, toliko jednostavno.to naravno opet pricham iz lichnog iskustva. pre godinu i jache kad sam cherechio one silne kulere, imao sam dva primerka Coolink Corator-a ds-a. na testu sam koristio prvi primerak koji sam uzeo u ruke i pokazao se kako se pokazao. posle toga sam uzeo da probam i taj drugi primerak i verovali ili ne, razlike u temperaturi su bile ~3-5c, ako me secanje ne vara. u staru sam primetio da je baza tom drugom bila malko loshija, i naravno, morao sam vishe da struzem ne bi li izravnao bazu u potpunosti, jednom rechju, za nijansu sam vishe istanjio hitpajpove nego na prvom da bih ga doveo u stanje (skoro) savrshene ravnoce, kome je baza bila bolja u startu i eto.a primer spire eclipce-a da i ne pricham, kolika samo varijacija....kao i TT frio, ochaj baza....a opet, neko mozda dobije primerak sa odlichnom bazom i malo nategntijiom kachenjem i ostvari dosta bolje temperature
Nismo mi bezveze nazvali TT Frio Extreme "divljak"

Evo da ti mi odgovorimo na to. Kratko i jasno, nisu objektivniu sushtini to silno variranje rezova na raznim sajtovima me i motivisalo da se uverim u tu prichu....sa tim, da niakda necu saznati da li su ti strani rivjueri bili u fulu objektivni, kao shto sam se ja trudio da budem.
Čast izuzetcima. Sećam se tog tvog testa, bio je veoma objektivan. Na nesreću nisam komentarisao jer taj forum ne posećujem više, a na cimanje par forumaša i share linka sam otišao i bacio pogled na uporedni test.
Da se ponovim još jednom, nema ovde polemike (mislim na Tt Frio Extreme i Noctua NH-D14). I jedan i drugi kuler su jednostavno odlično projektovani. Mada bi smo mogli da uzmemo tri komada na test kada se pojave u prodaji i da probamo svaki, mislim da bi bilo zanimljivo videti kolike su razlike u temperaturama.isto i alpenfohn brocken. meni je izgleda zapao super primerak, jer je on loshiji samo 1c od megahalema, dok testvoi na netu npr pokazuju da je loshiji, lupam, 1-7c....pa da je u poslednjem sluchaju taj neko dobio primerak koji je eto loshije baze ili mozda josh nechega....al sad je to vec duza polemika...