• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

text to video

NAS

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
618
Rezultat reagovanja
1.107
Moja konfiguracija
ćaos amigosi,

koristim macos i windows i želim da napravim video od teksta, na primer:

kreiram mini video do pet minuta tako što unosim tekst (naravno na engleskom) "mlada dama ulazi u poslastičarnicu, naručuje krempitu, šampitu i čašu vode, jede, pije, zatim plaća kešom, prodavačica joj vraća kusur, izlazi zadovoljna iz poslastičarnice..." ili da izgleda kao crtani da "mladi gospodin ulazi u prodavnicu sportske obuće i odeće i razgleda patike, proba, šeta po radnji, kupuje, plaća karticom ili mobilnim, izlazi iz prodavnice, osmeh na licu jer je zadovoljan kupovinom...".

potrebno je kasnije da mogu da izmenim bilo koji deo videa, recimo kada mlada dama ulazi u poslastičarnicu da kaže dobrojtro, kada plaća da kaže izvolte, prodavačica odgovara tenkju a da usne prate tekst i naravno da može bilo koji deo videa da se menja i da se doda pozadinska muzika.

video sam da postoji "runway ml" i da je većina tih ai programa preko neta i nije problem da platim na primer 20 evra mesečno i da se igram koliko hoću ali imaju caku da postaviš upit i oni kažu ok evo videa, ako želiš dalje da praviš izmene na postojećem videu ili da kreiraš novi moraš da doplatiš toliko i toliko evra, pa bi mi zato odgovarao offline program koji je namenjen početnicima a da je sličan pomenutom ai programu.

NAS

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
618
Rezultat reagovanja
1.107
Moja konfiguracija
odgledao sam nekoliko yt videa i nije to tako jednostavno kako sam zamišljao.

Poslednja izmena:

NAS

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
618
Rezultat reagovanja
1.107
Moja konfiguracija
evo šta kaže claude.ai:

Razumem vašu želju da automatski pretvorite tekst u animirani film. Trenutno ne postoji AI alat koji može direktno iz teksta da generiše kompletan 2-minutni animirani film. Evo zašto:
  1. Tehnološka ograničenja:
  • Postojeći AI alati mogu da generišu pojedinačne slike ili kratke video sekvence
  • Teško je održati konzistentnost likova i stilova kroz duže vreme
  • Kompleksna animacija zahteva preciznu kontrolu pokreta koju AI još ne može da postigne
  1. Šta je trenutno moguće:
  • Runway ML može da kreira kratke video klipove (nekoliko sekundi)
  • Adobe Firefly je fokusiran na statične slike i jednostavne animacije
  • Stable Diffusion može da generiše frame-by-frame animacije ali ograničene dužine
  1. Alternative koje možete da razmotrite:
  • Korišćenje tradicionalnih alata za animaciju poput Adobe Animate ili Toon Boom
  • Kombinovanje AI-generisanih elemenata sa ručnom animacijom
  • Korišćenje jednostavnijih formi animacije poput motion graphics-a
ovakva animacija mi je zanimljiva:

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
378
Rezultat reagovanja
393
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
evo šta kaže claude.ai:

Razumem vašu želju da automatski pretvorite tekst u animirani film. Trenutno ne postoji AI alat koji može direktno iz teksta da generiše kompletan 2-minutni animirani film. Evo zašto:
  1. Tehnološka ograničenja:
  • Postojeći AI alati mogu da generišu pojedinačne slike ili kratke video sekvence
  • Teško je održati konzistentnost likova i stilova kroz duže vreme
  • Kompleksna animacija zahteva preciznu kontrolu pokreta koju AI još ne može da postigne
  1. Šta je trenutno moguće:
  • Runway ML može da kreira kratke video klipove (nekoliko sekundi)
  • Adobe Firefly je fokusiran na statične slike i jednostavne animacije
  • Stable Diffusion može da generiše frame-by-frame animacije ali ograničene dužine
  1. Alternative koje možete da razmotrite:
  • Korišćenje tradicionalnih alata za animaciju poput Adobe Animate ili Toon Boom
  • Kombinovanje AI-generisanih elemenata sa ručnom animacijom
  • Korišćenje jednostavnijih formi animacije poput motion graphics-a
ovakva animacija mi je zanimljiva:

Ne znam da li je rađeno istom tehnikom, ali pošto silom prilika gledam dosta dečjih pesmica na dnevnom nivou, primetio sam da je u poslednje vreme izbačeno dosta starih dečjih pesmica sa 3d animacijom poput ove.
Naravno, ima dosta bagova (noge irvasa nestaju, lica dece u pozadini se deformišu).

Ako te zanima kako to izgleda pogledaj na YT Ima jedna pećina stroga ili novogodišnji miks u 3d tehnici...
Meni po retardiranom izgledu i zrikavim očima vrlo liči na ovu animaciju, kao i po bukvalnom prevodu teksta pesme u radnju na ekranu...

• Like
Reagovanja: NAS
Vrh