Moso
PCAXE OC team
- Učlanjen(a)
- 03.05.2009.
- Poruka
- 290
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Juce nam je stiglo puno materijala za overclock pa prosto ne znam odakle da krenem. Najpre, moj stari 720BE 0904 zamenjen je za novi sa oznakama 0907 CPMW i odmah me je odusevio svojim overclocking potencijalom. Izgleda da AMD sve vise usavrsava proizvodni proces tako da se noviji primerci bolje overclockuju ili mi je mozda opet zapao izvanredni primerak (hoce me ko budalu ona stvar ). Kao sto sam vec pisao, primerak 710 kojim sam bio odusevljen i koji je jos uvek kod mene i ceka plocu sa visokim HTT-om, je hteo na 3510 Mhz bez podizanja napona a moje novo cedo ide na fantasticnih 3656 Mhz na difolt naponu sto je izvanredno za ovaj procesor ako se ima u vidu da je rezultat postignut pre neki minut na sobnoj temperaturi od preko 30 stepeni i sa prastarim Hyper 6 coolerom. Mislim da ovaj primerak lagano moze preko 3700 bez podizanja napona ali videcemo...
Sve ovo na Biostaru a za koji minut cu vratiti stari bios pa cu probati da otkljucam cetvrto jezgo, mada sam citao da na seriji 0907 nije moguce otkljcavanje.
Pored ovoga, stigla je i Gigabyte FXT UD5P ploca, DDR3 memorija a ceka nas i jedan Athlon 245 a tu su jos uvek i 710 i 240 pa imam pune ruke posla...
Sve ovo na Biostaru a za koji minut cu vratiti stari bios pa cu probati da otkljucam cetvrto jezgo, mada sam citao da na seriji 0907 nije moguce otkljcavanje.
Pored ovoga, stigla je i Gigabyte FXT UD5P ploca, DDR3 memorija a ceka nas i jedan Athlon 245 a tu su jos uvek i 710 i 240 pa imam pune ruke posla...