• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Sta mi treba za wireless kod kuce?

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Imam IKOM-ov internet i neki Thomson modem. Keva ima svoj notebook i VIP-ov internet preko USB-a no htela bi da otkaze internet kod njih i da koristi zajedno sa mnom IKOM-ov posto iovako ne koristi cesto internet ..

Sta mi je tacno potrebno za wireless i kako povezujem? Na brzinu sam malo pretrazio i koliko vidim treba da uzmem wireless ruter? Da li taj ruter povezujem sa mojim modemom ili ga koristim umesto modema?

Posto se ne razumem u mreze, modeme, rutere ...ako moze neka proporuka sta konkretno da uzmem. Na wireless bi se kacila ona i ja povremeno preko telefona, nista dalje nije potrebno :)

p.s eh, da ...ako je bitno, net je trenutno 25Mbps, kapiram da ce vremenom biti i sve brzi tako da bi mi bio potreban neki ruter sa kojim ne moram da mislim o tome u buducnosti.
 
Poslednja izmena:

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
Sestri sam za iste potrebe kupio Wireless AP (Access Point) sa forumskih oglasa. Neki TP Link model, sve radi savrseno. ADSL je u pitanju, ruter Telekomov Huawei, iz rutera jedan kabl u PC, drugi u AP i svi ostali uredjaji izlaze na net bezicno preko AP.

Ne znam da li bi ti odgovarala ova varijanta ukoliko imas samo jedan "izlaz" iz modema, onda ti verovatno treba wireless ruter.

EDIT: Posto je kablovski net u pitanju, kablovski modem moras da koristis.
 
Poslednja izmena:

stolex

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
421
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
INTEL Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4MB
Motherboard:
ASUS P5K
RAM:
KINGSTON 4 x 1GB 800MHz DDR2
VGA & cooler:
ASUS Extreme N8600GT SILENT/HTDP/512MB DDR3
Display:
ASUS MW221U
HDD:
WD 250GB WD2500AAKS SATA II
Sound:
Asus Xonar DX / Altec ATP3 / Genius SF-HF 5.1 5000 & Sennheiser HD 201
Case:
CHIEFTEC BG-01B-B-SL 350W
Optical drives:
ASUS DRW-1814BLT
Mice & keyboard:
Logitech G11 / Razer Imperator + podloga QCK
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate 64 bit
Kupi samo wireless ruter i njega nakaci na taj svoj modem od kablovske. Bilo koji wireless ruter da uzmes dobices uz njega driver-e koje instaliras zajedno sa njim i to je to. Ja sam burazeru uzeo TP-Link ruter N 841ND i ima odlicnu pokrivenost sa njim. ;)
 

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Poslednja izmena:

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
^Bas kako si napisao.
 

DR4C0Ni4N

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.02.2011.
Poruka
2.957
Rezultat reagovanja
627
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Noctua L9x65
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
16GB 3200MHz Vengeance LPX
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell ST2420L
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Fractal Design Node 202
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & Thor 300 TKL
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Ako se ne varam na AP moze istovremeno da bude povezan samo jedan uredjaj jer AP moze da dodeli samo jednu IP adresu. Bolje ti je da uzmes neki wifi ruter, nisu preterano skupi.

Ja kuci imam TP-Link TL-WR841ND i prezadovoljan sam, nikad nikakvih problema nije bilo sa njim. Koristim ga ja (racunar + mobilni), i jos dva cimera. Vezan je na SBB kablovski net.

Jeftinija varijanta ti je TP-Link TL-WR740N (oko 2300 rsd), imamo ga u kancelariji i takodje radi bez problema.

Jaci model ima bolji signal, vise opcija, i bolji protok, tako da vidi sta ti odgovara. Takodje svi TP-Link ruteri dolazi u dve verzije - N i ND. Kod N verzije antena je fiksirana za ruter i ne mozes da je zamenis, dok kod ND je nasrafljena na standardni RP-SMA konektor pa mozes kasnije da je zamenis jacom. Razlika u ceni izmedju N i ND modela je mala.
 

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free
uzmes WIFI ruter :)
vec si dobio par modela sto su ok :)
nije nista to komplikovano povezati :) ja imam ikom i dlink 600 ruter i ok je sve radi kako treba

povezivanje...
od modema ide kabl do wifi rutera u eternet/internet port .. pa onda imas jos 4 porta za zicno konektovanje i wifi za laptopove, mobilne, itd ....
podesavanje je usustini samo SSID i wifi sifra i to je to :) ostalo je vec konfigurisano

:wave:
 

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
TL-WR841ND -zakon, ne treba ti access point, kod njega, jer ima dve antene, i moze da se konfigurise kao access point, i da radi posao wifi ruter istovremeno.:wave:
 

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Ukapirao sam, hvala vam :)

Uzimam nesto sledece nedelje pa ce da pravimo wifi :)
 

ivantes

D-Link Adria - Srbija
Učlanjen(a)
01.03.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
TL-WR841ND -zakon, ne treba ti access point, kod njega, jer ima dve antene, i moze da se konfigurise kao access point, i da radi posao wifi ruter istovremeno.:wave:
Nisam razumeo ovo ne treba ti access point jer ima dve anrene. Pa, ljudi, svaki wifi ruter je ujedno i AP.
Ja preporucujem u ovom slucaju DLink GO-RT-N150. Nema potrebe za jacim modelom jer kako razumem u pitanju je klasicno internet koriscenje.
 

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
Nisam razumeo ovo ne treba ti access point jer ima dve anrene. Pa, ljudi, svaki wifi ruter je ujedno i AP.
Ja preporucujem u ovom slucaju DLink GO-RT-N150. Nema potrebe za jacim modelom jer kako razumem u pitanju je klasicno internet koriscenje.
Ako zelis da delis wifi ruter po kuci, moras imati i access point(wifi ruter) koji je nakacen na anten preko koaksialnog kabla i jos jedan aceess point(wifi) ruter koji ce da bude povezan sa prvim i da salje wifi. A ovaj sto sam ja naveo radi posao i jednog i drugog.

Tako su bar mene naucili. I tako mi je rekao covek koji instalira wifi po kucama, a radi za SKS wireless provajdera u Subotici.
 

ivantes

D-Link Adria - Srbija
Učlanjen(a)
01.03.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ako zelis da delis wifi ruter po kuci, moras imati i access point(wifi ruter) koji je nakacen na anten preko koaksialnog kabla i jos jedan aceess point(wifi) ruter koji ce da bude povezan sa prvim i da salje wifi. A ovaj sto sam ja naveo radi posao i jednog i drugog.

Tako su bar mene naucili. I tako mi je rekao covek koji instalira wifi po kucama, a radi za SKS wireless provajdera u Subotici.
Ajmo ovako. Taj ruter koji si pomenuo (ako se ne varam 841ND) je isti proizvod kao i ovaj koji sam ja pomenuo (D-Link GO-RT-N150) osim što je Full N (samim tim i skuplji). Namerno nisam ponudio jači D-Link jer nema potrebe za tim u ovoj situaciji.
Drugo, kada pričamo o bežičnom pokrivanju stana, sasvim je dovoljan jedan WiFi ruter, u retkim slučajevima se dodaje drugi da bi se signal dodatno proširio, kažem retkim.
Kada je u pitanju kablovski provajder, oni obavezno moraju da isporuče kablovski modem a retko pored njega daju i WiFi ruter. To znači da je dovoljno dokupiti WiFi ruter, povezati njegov WAN port sa kablovskim modemom (koji je dobijen od provajdera) i eto interneta na WiFi mreži.
Znači, kablovski modem (dobija se) + WiFi Ruter (kupuje se) i eto ga...

Taj što te je učio treba da preispita svoja učenja :)
 

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
Ajmo ovako. Taj ruter koji si pomenuo (ako se ne varam 841ND) je isti proizvod kao i ovaj koji sam ja pomenuo (D-Link GO-RT-N150) osim što je Full N (samim tim i skuplji). Namerno nisam ponudio jači D-Link jer nema potrebe za tim u ovoj situaciji.
Drugo, kada pričamo o bežičnom pokrivanju stana, sasvim je dovoljan jedan WiFi ruter, u retkim slučajevima se dodaje drugi da bi se signal dodatno proširio, kažem retkim.
Kada je u pitanju kablovski provajder, oni obavezno moraju da isporuče kablovski modem a retko pored njega daju i WiFi ruter. To znači da je dovoljno dokupiti WiFi ruter, povezati njegov WAN port sa kablovskim modemom (koji je dobijen od provajdera) i eto interneta na WiFi mreži.
Znači, kablovski modem (dobija se) + WiFi Ruter (kupuje se) i eto ga...

Taj što te je učio treba da preispita svoja učenja :)

Odmah da ti kazem ovde preko moje firme ne dobijas nikakav modem, jel ne prave ugovor iz tog razloga sam prporucio onaj ruter.
I sad ne znam da li mislis na kablovski internet preko kablovske...Jer kod mene se radilo o obicnim starim wairless sistemu koji ima antenu na krovu i kabal duzine 5-10metara. I da bi on mogao da radi treba mi bas ruter koji sam rekao, jer kao sto sam vec rekao kod ovog provajdera(SKS-a) nema ugovara, pa samim tim i modema.

Tako da sto se tice mog ucenja i coveka na mestu je, e sad sto si ti pozurio da budes pametan, to je druga stvar. Nismo se razumeli :wave:

Edit: Pogresio sam jedino sto nisam skontao da se kod njega radi o kablovskom internetu, ali sve jedno cinimi se da je preporuceni ruter veoma dobar, stim sto naravno moze da prodje jeftinije od toga.
 
Poslednja izmena:

ivantes

D-Link Adria - Srbija
Učlanjen(a)
01.03.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Odmah da ti kazem ovde preko moje firme ne dobijas nikakav modem, jel ne prave ugovor iz tog razloga sam prporucio onaj ruter.
I sad ne znam da li mislis na kablovski internet preko kablovske...Jer kod mene se radilo o obicnim starim wairless sistemu koji ima antenu na krovu i kabal duzine 5-10metara. I da bi on mogao da radi treba mi bas ruter koji sam rekao, jer kao sto sam vec rekao kod ovog provajdera(SKS-a) nema ugovara, pa samim tim i modema.

Tako da sto se tice mog ucenja i coveka na mestu je, e sad sto si ti pozurio da budes pametan, to je druga stvar. Nismo se razumeli :wave:

Edit: Pogresio sam jedino sto nisam skontao da se kod njega radi o kablovskom internetu, ali sve jedno cinimi se da je preporuceni ruter veoma dobar, stim sto naravno moze da prodje jeftinije od toga.
Kako vidim ja o kablovskom provajdingu (shodno temi) a ti o wirelesa provajdingu.
Zato se i mimoilazimo :)
 

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
Kako vidim ja o kablovskom provajdingu (shodno temi) a ti o wirelesa provajdingu.
Zato se i mimoilazimo :)
Pa sad iskreno da ti kazem tema ne zvuci odma da se radi o kablovskom, evo ja sam tek danas skontao, posto verovatno nisam dobro skontao ono sto sam procitao da se radi o kablovskom, a ne obicnom wireless sistemu ;)


U svakom slucaju, skontasmo se na kraju ;) :wave: :sekira:
 

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Uzeo sam upravo TP Link WR841N, ne mogu da nadjem nigde drajver za instalaciju, dobio sam uz uredjaj ali ja nemam CD/DVD rom ..
 

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
To je firmware, samo to i imaju na sajtu, nemaju nigde ovo sto je na CD-u ?

Ima neko uputstvo kako bez CD-a, ali kada ukucam u browser-u zadati IP nista mi ne otvara, kaze mi da ne nalazi stranicu. Sve sam dobro povezao i IP je na automatic ili sta vec kako i treba..
 

ivantes

D-Link Adria - Srbija
Učlanjen(a)
01.03.2013.
Poruka
22
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Uzeo sam upravo TP Link WR841N, ne mogu da nadjem nigde drajver za instalaciju, dobio sam uz uredjaj ali ja nemam CD/DVD rom ..
Bez ljutnje, ali kada čujem nešto ovako uvek se nasmejem profesionalnom (user friendly) pristupu TPLinka...
Po ko zna koji put, koliko para toliko muzike :)

Međutim, neko uputstvo ili neki CD za setup rutera uvek trebaš da imaš u kutiji... Inače driver ti ne treba da bi ga setovao, evo ti manual pa probaj http://www.tp-link.com/Resources/document/TL-WR841N_841ND_V7_UG_111228.pdf

Ako imaš problem, vrati se ovde ;)
 

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
To je firmware, samo to i imaju na sajtu, nemaju nigde ovo sto je na CD-u ?

Ima neko uputstvo kako bez CD-a, ali kada ukucam u browser-u zadati IP nista mi ne otvara, kaze mi da ne nalazi stranicu. Sve sam dobro povezao i IP je na automatic ili sta vec kako i treba..
Za ruter ti nije potreban drajver.

Ako ga upošte ne vidiš, probaj da odradiš hard reset. Ako neće opet probaj sa drugom mrežnom kartom. Ako opet neće podesi sam IP adresu.
Ako opet neće, onda ga nosi na servis.
 

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Nemam pojma kako na kraju, ali namestih tj. sve odjednom radi automatski :D

Sorry nisam do sada koristio wireless, ovo mi je do sada sve bilo nepoznato ..

@ivantes ma dobio sam CD uz ruter, nego ja nemam optiku u masini, nemam gde da gurnem CD ili DVD :)
 

Typhoon.X

Moderator
Učlanjen(a)
12.04.2009.
Poruka
1.178
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
AMD Ryzen 3700X | AC Liquid Freezer II 360
Motherboard:
X570 Aorus Elite
RAM:
2x16GB G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz 16-19-19-39
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL UltraSharp UP2716D
HDD:
A-Data SX8200 Pro 512GB + Crucial P1 1TB + Seagate ST1000VX000 + WDC WD20EARX
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
NZXT H710
PSU:
CM V1200 Platinum
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Corsair K70 RGB Mk.2 (MX Brown) | Logitech G502 Lightspeed
Internet:
SBB Cable 250/25
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude 5400 | ASUS RT-AC87W | Galaxy S9+ | Sennheiser HD518
Ruter konfigurises preko adrese 192.168.0.1 ili preko http://tplinklogin.net (za starije TP-Link rutere je adresa 192.168.1.1). Ako nisi podesio Wireless rucno, tj nisi ulazio u konfiguraciju, preporucio bih ti bar da udjesh da stavish password na wireless :)

Edit : Nikakav CD ti nije potreban, preko tog softvera samo direktno pristupas istoj ovoj konfiguraciji (ako i toliko)...
 

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Provalio sam :)

Stavio sam pass i dao mu ime
 

Nevena

Newcomer
Učlanjen(a)
24.08.2015.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Help

E ovako... Vidim da je ovaj post od pre dve godine ali nadam se da mi neko moze odgovoriti... Uzela sam ruter od druga (TP LINK WR841N), isto nema nikakvog CDa ali koliko vidim pisete da on i nije potreban... Povezala sam ga kako pise, isla sam i na ove linkove koje ste okacili, uradila i ovo ipconfig i ping-ovanje i sta sve ne... Ali ipak kad probam da udjem na wi-fi mrezu preko telefona pise da "Authentication problem". Zna li neko zasto?
 

Proka

Moderator
Učlanjen(a)
12.11.2010.
Poruka
1.558
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Prox
CPU & cooler:
I7 4790k
Motherboard:
Asus Maximus VII Impact
RAM:
Klevv 2x8gb 2400mhz, WC Alphacool D-RAM Modul
VGA & cooler:
ASUS 980TI
Display:
ASUS PG348Q
HDD:
SSD HyperX Savage 120gb, 1tb maxtor.
Sound:
Coolermaster MasterPulse In-ear - Black
Case:
Custom build
PSU:
Cooler Master: Silent Pro M2 850w
Mice & keyboard:
Asus CLAW, Asus Tactic PRo
Internet:
SBB Fiber 40/5
OS & Browser:
Ubuntu 14.04/Windows 10, Google chrome
Вероватно лоша поставка или лоша лозинка, пробај да му урадиш фабрички ресет.
Или уђи у рутер на 192.168.1.100 и одради quick setup, имаћеш поље за wpa2 ili wpa2 personal и ту унеси жељену лозинку.
 
Vrh