Killjoy_NS
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 03.03.2020.
- Poruka
- 115
- Rezultat reagovanja
- 38
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5800X + Arctic Freezer 36 Black / AMD Ryzen 5 2600 + ThermalTAKE ToughAIR 310
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite V2 / Gigabyte AB350M DS3H V2
RAM:
2* 16GB (32GB) Kingston HX Fury Black Beast DDR4 3600 / 2* 8GB (16GB) Kingston HX Fury Black 3200
VGA & cooler:
XFX RX 7800 XT Black Edition / Sapphire Nitro+ RX 580
Display:
Acer Nitro QG241Y S / Samsung SyncMaster S22B350T
HDD:
Kingston Renegade NVMe SFRYS 500GB; 1TB WD; 3TB WD / Kingston NVMe m.2 SKC2500M8/250G + 1TB WD;
Case:
MS Armor V715 + Chieftec Tornado 3012/CF1225 RGB (6x 120mm) / MS Cyclops V + 6x 120mm MS Industrial
PSU:
ASUS ROG Strix 750W / ThermalTake Smart 80+ 630W
Mice & keyboard:
Motospeed V90 RGB, Motospeed CK107 RGB / Genius Scorpion K8, Genius Scorpion Spear GX
Internet:
400Mbps/200Mbps
OS & Browser:
Windows 11 Pro x64, Mozilla Firefox / Windows 11 Pro x64, Mozilla Firefox
Moram malo da se nadovežem na ovo, iako je offtopic....Od svih gore nabrojanih operativnih sistema Windows dolazi sa najviše nepotrebnog softvera gde uvek kada instaliram pomenuti OS odmah moram da menjam internet pretraživač, mejl klijent, audio program, program za gledanje filmova, za pregled fotografija, briga o bezbednosti... pola operativnog sistema moram da promenim da bih seo i odradio ono što mi treba.
To što ti menjaš softver čim instaliraš Windows, to je stvar navike ili kako bih ja rekao pre 20+ godina, NISI UMEO da koristiš.
Muzika se slušala u WMP, muzika se ripovala kroz WMP, filmovi su se gledali kroz WMP.....čatovalo se kroz Messenger/MSN....koji god beše....mail se primao preko "Outlook Express-a" (da li se beše tako zvao)?
Diskovi su se rezali preko WMP-a...
To što te je neko tada ubedio da prevode ne možeš da pustiš kroz WMP.....pa te nabedio da koristiš tipa BS Player ili slično...ili te je neko "naveo" da koristiš MP3 ripper umesto WMA formata u WMP...
Windows je oduvek mogao SVE, samo ga je trebalo namestiti i nije ti trebao alternativni softver.
Što se tiče LINUX distribucija......to je druga stvar....ali najviše volim kad ljudi kažu "ne umem".....NE UMEŠ jer si ograničen kao terasa pa ti je interfejs čudan (ne mislim na tebe naravno).
Problem sa distribucijama su generalno programi. Ja nisam ni pre par godina mogao da pronađem alternative za neke programe koji mi trebaju, npr. EZ CD Audio Converter...ili što moram da odradim neki banalitet tipa menjanje rezolucije na eksternom ekranu kroz Terminal....jer je eksterni ekran smislio da je ok da namesti rezoluciju na tipa 1024x768 iako je primarni ekran FullHD.......nešto što je generalno u Windows-u, NA KLIK ili ne mora da bude ni na klik, već je bolje/drugačije optimizovano.
Zato je na kraju krajeva uloženo toliko u GUI, da ne bi morao da budeš kao "programer" da bi nešto osnovno uradio u Linux distro-u.
Linux je za one koji hoće da se bave time (programiraju možda?) ili za one koji surfuju kroz FB ili IG ili YT....i sl.
Mada ti za programiranje ne treba LINUX. Taj sistem je po meni.....čudan kao i onaj što ga je smislio, čudan i uvrnut.
Mac? Nemam iskustva sa njim. Seo više puta za MAC....malo mi je trebalo da se naviknem na sistem, ali to je to.
Kalkulator je kalkulator.....media player je media player.....play ikonica je onaj mali trouglić, pauza su dve uspravne crtice i to je to. Isti "pišoslav".