Kao što je već rečeno, ta konfiguracija ima ne baš adekvatno napajanje za mašinu te klase. Umesto njega treba uzeti EVGA G3 650W, Corsair RMx 650W ili Seasonic G650, ništa ispod toga.CSL Extreme Gaming PC | i7-7700K | GTX 1080 Ti | 16 GB DDR4 | SSD »HydroX T7455 Wasserkühlung«
Ova konfiguracija je odlicna, mozes sve igre igrati na Ultra narednih godina. Nemoj samo pogrijesiti pa uzeti monitor od 60hz.
60hz znaci da ti monitor moze reproducirati 60FPS posto ti je High end graficka gurat ce daleko vise od 60FPS i stvarat ce se takozvani "Screen tearing" ili ti ga presjecanje slike. Kad razdrmas malo kameru u nekim igrama primjetit ces da se pixeli pomjeraju a ne bi trebali. Zato postoje +144hz Monitori i razni filteri.
Primjer Screen tearing-a:
Da, upravu si ovdje PSU stvara mali bottleneck ali s obzirom da uzima sklopljenu konfiguraciju od jednog mocnog prodavaca pretpostavljam da dobija neku dugogodisnju garanciju. Minimalna preporuka za napajanje za gtx1080ti je 600W. Ovo napajanje bi ga moglo sigurno sluziti neko duze vrijeme ali da bi mogao mirno spavati sigurno bi preporucio izmjenu.Kao što je već rečeno, ta konfiguracija ima ne baš adekvatno napajanje za mašinu te klase. Umesto njega treba uzeti EVGA G3 650W, Corsair RMx 650W ili Seasonic G650, ništa ispod toga.
Dodaj jos 16GB RAMBolje je u delovima da uzmes PC, nije ga toliko tesko sklopiti samo radi polako i neces pogresiti. Moze se desitit da nece odmah da uradi boot i prikaze sliku iako je sve ispravno, ne panici, samo budi strpljiv.
Ja bih isao na AMD Ryzen 5 1600x ipak zbog vise PCIe linija, ASRock X370 Killer SLI, pa bih stim uzeo NVMe SSD 256GB + 2TB HDD, Zotac AMP Extreme GTX 1080Ti, BeQuiet kuciste (pogledaj sam najbolje ces znati sta ti odgovara, imas Dark Base, Silent Base i Pure Base), Seasonic XP2 760 (80+ Platinium), Corsair H115i vodeno hladjenje za CPU, eto to, ako sam nesto propustio, umoran sam , skoro sam dosao sa posla kuci, jedva pisem ovo.
Da, stvarno Ryzen je bolji od Intelovih procesora u svakom aspektu osim gamingu. Ryzen=Produktivnost, Intel=Veci FPSRyzen sve bolji, inace sledeca generacija Ryzen refined ce isto biti AM4 podnozje stim da ce samo menjati procesor i eventualno graficku ako bude radio nadogradnju. Ryzen ima vise PCIe linija od Intela koji ima samo 16, ako bi koristio NVMe ssd sa Intel-om, graficka bi radila na x8 umesto punih x16 dok Ryzen nema taj problem.
S obzirom da je od ove godine 16GB standard i sluzit ce ga narednih par godina sigurno. Cijela ona konfa je napisana bez kompromisa za premium iskustvo ako je u mogucnosti sebi da priusti to. Naravno da mu 64GB RAM nije potrebno ali ako zeli da se osigura narednih 5 godina i da popuni sve slotove bez da razmisljanja o upgrade-u, 64GB ce mu posluziti perfektnoRacunar ce se koristiti za gaming a preporuceno da se uzme 4x16Gb ram memorije. Spiskao si mu trecinu buzeta na memoriju.
Nemas potrebe da kujes 64GB rama dovoljno je i 32 a dovoljno je i 16 ali ajd sad kad je konfa od 3k evra ne ide ni 16gb rama.
Preporuka je da uzmes 144Hz monitor a ne 4K osim ako nemas nameru da uzmes i 4K i 100+Hz
Razlika izmedju 60 i 100Hz je ogromna i prosto je uzivanje igrati igre u 100Hz (100fps-a)
Odigrao sam celu igru GRID 2 u zakucanih 120fps-a 120Hz i to je zaista nezaboravno. Kad sam otiso kod drugra na 60Hz delovalo mi je kao da se igra vuce.