• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Sport (zanimljivi momenti - klipovi)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Auh brate :)))

Što svi misle da je golmanski posao lak?
+1

Pitao sam drugara golmana da li se ovo brani? Reko je kratko i jasno: Teshko!
A posle mi i objasnio da chak i da je golmanu neko rekao gde ce da ide da bi sa mukom odbranio jer je to bio udarac od ko zna koliko km/h...

Avijon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2010.
Poruka
99
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
+1

Pitao sam drugara golmana da li se ovo brani? Reko je kratko i jasno: Teshko!
A posle mi i objasnio da chak i da je golmanu neko rekao gde ce da ide da bi sa mukom odbranio jer je to bio udarac od ko zna koliko km/h...
Upravo na to sam i ja mislio. Sasvim slučajno sam nekada i sam bio golman :)
Mislim, komentar CARa nikako nije na mestu, ova lopta je prešla 10 metara za petinu sekunde, ovo se nikako nije moglo odbraniti, jedino da ga je gađala u glavu (što je nešto najgore što se može dogoditi, da ti lopta ide direktno u "pogled", nisi svestan šta se dešava, samo vidiš kako krug ispred tebe raste i raste.. I posle toga samo vidiš zvezde :d)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Upravo na to sam i ja mislio. Sasvim slučajno sam nekada i sam bio golman :)
Mislim, komentar CARa nikako nije na mestu, ova lopta je prešla 10 metara za petinu sekunde, ovo se nikako nije moglo odbraniti, jedino da ga je gađala u glavu (što je nešto najgore što se može dogoditi, da ti lopta ide direktno u "pogled", nisi svestan šta se dešava, samo vidiš kako krug ispred tebe raste i raste.. I posle toga samo vidiš zvezde :d)
Tako je i drugar objasnio. Kaze da nije neizvodljivo odbraniti, ali je bash teshko. Kaze, koliko je lika koji je shutnuo "ukenjalo" da mu tako sedne na kopachku lopta, toliko isto treba golmana da "ukenja" pa da odbrani. Dva puta u toku jedne akcije da se dese dva neverovatna poteza je bash tesko :)

Avijon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2010.
Poruka
99
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Jeah, upravo to, čisto ukenjavanje je potrebno, nemaju tu refleksi, niti znanje, nikakvu ulogu.
Lako je igraču da se pripremi na makazice, vidi odakle ide lopta, zna gde će pasti i za koje vreme.
Golman nit' zna gde će pasti posle centaršuta, nit' ima predstavu da lopta ide u njega :)
U principu, svestan je kad lopta promeni putanju ka njemu, al' to je brate treptaj oka, ne stigneš ni da pomisliš šta da uradiš, a kamoli da podigneš ruku

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Osetio chovek da je 100% spreman! :D
Na koga mislis... na crnog ili belog? :D
Posto mi je i beli izgledao kao 100% spreman... :rotf:

A sto se tice one rupetine od golmana - postoji nesto sto se zove refleks. I kada ti lopta, ma koliko brza bila, ide pravo u glavu ili iznad nje - ti refleksno podizes ruke i branis se... tj. branis gol, u krajnjem slucaju. Kao sto je ovde bila situacija, jasno se vidi sa snimka.

A onaj golman to nema, jednostavno je. I manite me tih pricica o "drugarima golmanima", "ukenjavanju" i slicno.

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
A sto se tice one rupetine od golmana - postoji nesto sto se zove refleks.
Meni ovo lici na onu " zaustavio strelu rukama " :) tesko je ono odbraniti, ko je igrao fudbal i ko je branio zna zasto.

Osetio chovek da je 100% spreman!
Al kako " pokise " covek

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
CAR je napisao(la):
Na koga mislis... na crnog ili belog? :D
Posto mi je i beli izgledao kao 100% spreman... :rotf:
Na crnog, naravno :)

A sto se tice one rupetine od golmana - postoji nesto sto se zove refleks. I kada ti lopta, ma koliko brza bila, ide pravo u glavu ili iznad nje - ti refleksno podizes ruke i branis se... tj. branis gol, u krajnjem slucaju. Kao sto je ovde bila situacija, jasno se vidi sa snimka.

A onaj golman to nema, jednostavno je. I manite me tih pricica o "drugarima golmanima", "ukenjavanju" i slicno.
Pa postoji refleks, a koliko vidim, ispravi me ako greshim, golman je imao ruku na lopti, ali mu je ista sa sve loptom ushla u okvir ;) Postoji refleks, postoji, ali postoji i neshto shto se zove "200 km/h pod prechku" :D

P.S. Lopta golamanu nije ishla pravo u glavu, ni blizu ;) Pogledaj ti to pazljivije i mani me tvog "stavića" dok ne pogledash lepo i natenane :P :D

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Na svu sreću pa imam par drugara golmana. Evo šta kaže golman Radničkog iz Kragujevca, Vladimir Radujković (ima i internacinalnog iskustva, dakle nije branio samo u Srbiji):

Vladimir Radujković je napisao(la):
Pazi,moje misljenje je da je ovo veoma tezak udarac za branjenje,jak i iznenadan,jer realno kad golman ocekuje udarac on je spreman i cak ponekad po polozaju noge moze da odredi putanju lopte,u ovom slucaju vidis i reakciju golmana,pao je unazad to ti je ono zadnji pokusaj da spases nesto,trzaj nemoci tako reci,jbg.
Ili da je makar znao da ce ovaj iz tog polozaja da sutira,jer kad nam je igrac okrenut ledjima mi retko kad ocekujemo da ce on izvesti bas makazice.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Evo josh jednog zanimljivog gola. Pogledajte ceo klip da bi vam bilo jasno shta se desilo :D

@CAR

Šupalj golman jel tako? :D :P :D

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ok utvrdili smo da CAR nema pojma :D Nego da mi se ne naljuti, evo jednog poteza koji posvećujem samo njemu! Majstorija!

Avijon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2010.
Poruka
99
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Čoveče, ne mogu da verujem da si toliko svojeglav... Po tebi je verovatno i Bartez baš neki šupalj golman, čim mu je RC '97 zabio gol sa 40m, i to je još Bartez znao da će da šutira, morao je to da odbrani, al' eto, on čak nije ni korak napravio, ma ni stopalom se nije pomerio. Šupljina, sigurno.

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Bartez?!? Jedna od najvecih "supljara", rupa i foliranata od golmana koje je ovaj svet ikada video!
Unakazio je Mancester u nekoliko desetina navrata (nisam ga pratio ni pre ni posle - niti me je on interesovao, niti cu da pratim nesto sem Mancestera), ali upropastio katastrofalno, ko zna koliko bodova ih je kostao... uzas od golmana, i to dokazani uzas - u stanju da odbrani najgori i najtezi sut, a da primi kroz usi neku smejuriju od gola.
A takvi su najgori.

Mada ne vidim kakve veze ima taj jedan jedini gol koji si naveo sa ostatkom njegovih "intervencija", tj. golmanskim umecem... ono je gol koji se daje jednom u zivotu, i sve su se kockice poklopile - strasno jak sut, strasno precizan sut, neverovatan efe pritom... ne znas na koju stranu da podjes... da je pucao i sa samog centra, ne bi moglo da se brani. Ma ni dva golmana ono ne bi odbranila... a kamo li neka rupa poput Barteza.

A sto se pak tice onog "supljorukog" o kome pricamo sve vreme... lopta mu je isla "u glavu" - pritom ne mislim bukvalno *u glavu*, vec se to zargonom tako kaze (ko ne zna)... u svakom slucaju, isla mu je pravo gde treba da bi refleksno odbranio, i to je bila u dometu koliko moze rukama da dohvati. Pritom je bio i idealno postavljen, nije morao ni centimetar da se pomeri. Kazem - refleks, rukom cimnes i odbranio si. Ode lopta u korner. A ova rupa to nema.
I sve ovo ne govorim zbog toga sto vec 20 i kusur godina veoma aktivno igram fudbal... niti zato sto sam ga i trenirao godinama... pa ni zbog toga sto sam neko vreme bas i bio na golu, jos kao klinac, tj. tako sam poceo da pikam loptu... ovo progovara samo zdrav razum. Sve se vidi sa snimka, i jasno je k'o dan, i zaista mi ne trebaju neki Vladimiri Radujkovići (NHF) ili pak pozivanje na kosmicke sile ili "ukenjavanja" da me uveravaju u suprotno. I pogledao sam snimak jos tri puta.
Kao sto sam, uostalom, potpuno siguran da mu trener ama bas nista nije rekao povodom ovog gola nakon utakmice.

A vi terajte svoju pricu, sta da vam kazem...

2 Dule:
Iskreno, da te pitam - mislis li da je Kavani ono hteo da uradi? :)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@Miša

Pa ti idi brani ako mislish da je moglo da se brani! :D Pa kada se obogatish javi da idemo da pijemo i da se zezamo :D
Shta drugo da ti kazem, kad ne verujesh u rechi jednog profesionalca i 100% kompetetnog lika pricha o tome... Ti 20 godina igrash mali fudbal. Koliko je to razlichito od ovoga, apsurdno je spomenuti ;) Vladimir Radujković je profesionalac, ali šta on zna, ti si 20 godina "pikao" fucu :D (NHF) Ajde bre ne zezaj...
Iskreno da ti odgovorim (poshto, jel', iskreno pitash :))
Naravno da Kavani nije to hteo... Poenta je da kod faktora iznanedjenja nema dobrog postavljanja, golmanu su klecnula kolena kada je zakachio bio loptu sa petom sluchajno poshto je omashi glavom...A bio je na pravoj strani i u dometu lopte ;)

P.S. Zvaćemo te "CARtez", kada se proslaviš kao golman :P

P.S.2. Ti teraš svoju priču, svi ostali misle drugačije ;) Zapitaj se zašto je to tako matorac.

:wave:

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Iskreno da ti kazem, to sto "svi ostali" ne misle isto kao i ja mi apsolutno nista ne znaci... ili bar ne u ovom slucaju... koliko puta se pokazalo da vecina ne mora bas uvek da bude u pravu ;)

To je onako, prica u globalu... a sto se ovoga konkretno tice - zaista me bas briga sto se ne slazete sa mnom ti, Avijon ili pak Vladimir Radujkovic, "The Professional".
Objasnio sam sasvim lepo zasto mislim onako kako mislim... kao i da je golman bio savrseno postavljen prilikom suta, te taj faktor uopste ne pije vodu... a vas navedene ne smatram kompetentnijim od sebe uopste. Dobro, Avijona ne poznajem licno, niti pak "profesionalca"... ali sto se tice fudbala, tu ti i ja jednostavno nismo na istom nivou.

Oh, and BTW... ja sam *igrao* fudbal, trenirao isti, kategorija omladinaca... sad sto ga "pikam" je nesto sasvim drugo. Znaci, ja ne igram "20 godina mali fudbal", cisto za tvoju informaciju.

A sto se pak Kavanija tice - nista ja tu nisam potencirao golmanovu stranu, nista on tu nije kriv, jasno je. Faktor iznenadjenja i to je sve.
Tacnije, taj faktor je vise uticaja imao na samog Kavanija, kad je zahvatio onako kako je zahvatio :)
Tacnije - pogodila ga lopta tako! :D

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Iskreno da ti kazem, to sto "svi ostali" ne misle isto kao i ja mi apsolutno nista ne znaci... ili bar ne u ovom slucaju... koliko puta se pokazalo da vecina ne mora bas uvek da bude u pravu ;)

To je onako, prica u globalu... a sto se ovoga konkretno tice - zaista me bas briga sto se ne slazete sa mnom ti, Avijon ili pak Vladimir Radujkovic, "The Professional".
Objasnio sam sasvim lepo zasto mislim onako kako mislim... kao i da je golman bio savrseno postavljen prilikom suta, te taj faktor uopste ne pije vodu... a vas navedene ne smatram kompetentnijim od sebe uopste. Dobro, Avijona ne poznajem licno, niti pak "profesionalca"... ali sto se tice fudbala, tu ti i ja jednostavno nismo na istom nivou.

Oh, and BTW... ja sam *igrao* fudbal, trenirao isti, kategorija omladinaca... sad sto ga "pikam" je nesto sasvim drugo. Znaci, ja ne igram "20 godina mali fudbal", cisto za tvoju informaciju.

A sto se pak Kavanija tice - nista ja tu nisam potencirao golmanovu stranu, nista on tu nije kriv, jasno je. Faktor iznenadjenja i to je sve.
Tacnije, taj faktor je vise uticaja imao na samog Kavanija, kad je zahvatio onako kako je zahvatio :)
Tacnije - pogodila ga lopta tako! :D
Shto se tiche fudbala, definitivno nismo na istom nivou. Ti ga i vishe gledash i vishe igrash od mene, kompetetniji si 100% ;). To ne sporim ;)
Ja sam izneo svoje mishljenje bio, ali kod mene je uvek pristutno to shto me ne smara da proverim neshto i pitam pametnijeg, iskusnijeg, boljeg, kompetetnijeg od sebe shta misli o tome. Ispostavilo se da imam koga da pitam, a ispostavilo se da taj neko ipak zna vishe i od mene i od tebe zajedno... Ili mozda mislish da mi znamo vishe?
Pitao sam dva golmana, od kojih je jedan josh uvek aktivan i profi... Kapirash da je lik na golu ceo zivot, svaka rech mu je pazljivo odmerena u izjavi ;) Samo je o tome rech.
Niko nije rekao da je nemoguce ono odbraniti. Svi smo se slozili da je teshko odbraniti. Ali da je golman rupa teshka, je blago recheno neobjektivan opis. Iskreno, taj komentar me je podsetio na komentare likova iz drugih soba na forumu kojim smo se smejali zajedno preko telefona ;)

P.S. Mozda sam i ja bukvalista, ali ispravi me ako greshim. Da je golman bio savrsheno postalvjen on bi valjda odbranio?

Poslednja izmena:

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
A koja je brzina lopte pri ovakvom udarcu?

Avijon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2010.
Poruka
99
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Mada ne vidim kakve veze ima taj jedan jedini gol koji si naveo sa ostatkom njegovih "intervencija", tj. golmanskim umecem... ono je gol koji se daje jednom u zivotu, i sve su se kockice poklopile - strasno jak sut, strasno precizan sut
Aj sad opet pročitaj šta si napisao, pa idemo redom:
1) Da li ove jedne makazice prave ovog golmana rupetinom?
2) Da li se makazice daju svaki dan ili jednom u životu?
3) Da li su te makazice bile jake i precizne?

Ne postoji refleks u takvim situacijama. Nema golmana na ovom svetu koji bi ono odbranio, veruj mi.

I ajd' čisto malo matematički, ne znam podatak kojom je brzinom išla lopta, al' ajd' pretpostavićemo da je bilo 100km/h (a verujem da je jako blizu te brzine), što je ~30m/s, na ovom snimku ide šut sa oko 12-13m, što daje malo manje od 1/3 sekunde.
Da li stvarno misliš da je moguće za trećinu sekunde uočiti situaciju i podići ruku iznad glave?

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
Kao i obicno, istina je negde izmedju. Da golman nije poskocio u trenutku suta, mozda bi i odbranio. Mozda je vec i bio umoran, 89. minut, a njegov tim se najverovatnije branio veci deo utakmice, ali taj njegov poskok je bio nepotreban i kostao ga je tih nekoliko delica sekunde, a i ovako je zakacio loptu.

Kao sto CAR napisa, trener golmanu sigurno nije nista zamerio posle utakmice, ali nije nesto neodbranjivo. A da li je rupetina nemam pojma, ne znam ni ko je lik.

My 0.02$, a vi nastavite :wave:

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Shto se tiche fudbala, definitivno nismo na istom nivou. Ti ga i vishe gledash i vishe igrash od mene, kompetetniji si 100% ;). To ne sporim ;)
Ja sam izneo svoje mishljenje bio, ali kod mene je uvek pristutno to shto me ne smara da proverim neshto i pitam pametnijeg, iskusnijeg, boljeg, kompetetnijeg od sebe shta misli o tome. Ispostavilo se da imam koga da pitam, a ispostavilo se da taj neko ipak zna vishe i od mene i od tebe zajedno... Ili mozda mislish da mi znamo vishe?
Ne znam za tebe... ali za sebe smatram. Ne foliram se, stvarno tako mislim :)
Pitao sam dva golmana, od kojih je jedan josh uvek aktivan i profi... Kapirash da je lik na golu ceo zivot, svaka rech mu je pazljivo odmerena u izjavi ;) Samo je o tome rech.
Golman's side of view... mozda se i sam naprimao ovakvih golova "kroz usi"... kapis na sta gadjam ovim? ;)
Niko nije rekao da je nemoguce ono odbraniti. Svi smo se slozili da je teshko odbraniti. Ali da je golman rupa teshka, je blago recheno neobjektivan opis. Iskreno, taj komentar me je podsetio na komentare likova iz drugih soba na forumu kojim smo se smejali zajedno preko telefona ;)
OK, neka bude da sam olako ispalio onaj termin... u stvari, slozicu se - sigurno ne mogu nekog golmana da nazovem "rupom teskom" nakon samo jedne intervencije :)
Ipak, ne znam ni ko je, ni kakav je golman, ni kako brani (kako je branio pre, niti posle)... "sudim" mu samo na osnovu jedne situacije. Nije bas u redu sa moje strane.

Ali da tvrdim da je ono relativno lako bilo odbraniti (samo na refleks... nista postavljanje, nista bacanje i paradiranje, nista citanje na koju ce stranu lopta) - tvrdim.
Kao sto rekoh - lopta je isla pravo u njega... ne u celo, ali svakako odmah iznad glave. Prilicno blizu iste. I svakako unutar raspona njegovih ruku. Em je bio idealno postavljen (njegovo znanje ili cista sreca - nebitno je sad), em je lopta isla pravo u njega... nebitno sto je bila brza kao metak, samo je refleks u pitanju. A na refleks se brane i ovakvi projektili sa dva metra.
To ce najbolje znati rukometni golmani da ti kazu. Narocito kada im se puca tacno iznad glave. Sta ti tek brane, pa to je cudo. A sve na refleks.
Imam jednog drugara, bivsi rukometni golman... ne mozes gol da mu das, sve sto ide iznad pojasa je jednostavno njegovo. Jedino po zemlji nesto, i to snazno i izuzetno precizno. Ili to, ili da ga driblas, sto cesto praktikujem sa njim.
Malo je reci da mrzim kada igram protiv njega :D
P.S. Mozda sam i ja bukvalista, ali ispravi me ako greshim. Da je golman bio savrsheno postalvjen on bi valjda odbranio?

To ja i govorim sve vreme - trebalo je da odbrani ;)

A ti hoces da kazes da *nije* bio savrseno postavljen?

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Aj sad opet pročitaj šta si napisao, pa idemo redom:
1) Da li ove jedne makazice prave ovog golmana rupetinom?
Probably not, slozicu se... ove jedne jedine - ne.
2) Da li se makazice daju svaki dan ili jednom u životu?
Ja sam ih dao u nekoliko navrata, jos dok sam trenirao... a jednom i na malom fudbalu. Jednostavno sam resio da ih uhvatim i uhvatio sam ih. Bila lepa poluvisoka lopta, gre'ota za ne probati, ako vec znas kako.

Znaci - ne, nikako "samo jednom u zivotu".
Ne daju se ni svaki dan, ali nikako "samo jednom u zivotu".
3) Da li su te makazice bile jake i precizne?
Ove njegove... ?
Jake da... precizne ne.

Mislim, sve zavisi sta ti podrazumevas pod preciznoscu... ako ti je preciznost to da pogodis golmana "u glavu" - onda da, bile su precizne. Ja to pak ne smatram preciznoscu... za mene je to kada lopta ide u sam cosak - u stativu, u malu mrezicu, u rogalj. To je preciznost... i to se ne brani. Kao sto su bile Runijeve makazice protiv Sitija prosle nedelje.
Ovo je pak bio samo snazan udarac, nista vise. Nikako precizan.
Ne postoji refleks u takvim situacijama. Nema golmana na ovom svetu koji bi ono odbranio, veruj mi.
Ne slazem se.
I ajd' čisto malo matematički, ne znam podatak kojom je brzinom išla lopta, al' ajd' pretpostavićemo da je bilo 100km/h (a verujem da je jako blizu te brzine), što je ~30m/s, na ovom snimku ide šut sa oko 12-13m, što daje malo manje od 1/3 sekunde.
Da li stvarno misliš da je moguće za trećinu sekunde uočiti situaciju i podići ruku iznad glave?
Da ne mislim tako... ali da zaista *ne mislim* tako... pa ne bih ovoliko polemisao nadugacko i nasiroko ;)

Kao sto vec napisah Duletu - goman je bio savrseno postavljen u trenutku suta (tj. lopta je isla pravo ka njemu, gde god se on nalazio, nebitno je sad)... lopta mu je isla iznad glave, malo desno od iste (ipak, u dohvatu ruku, sto je najbitnije za celu "moju" pricu)... nista nije morao da "cita", da se baca ili sta vec (sto nije ni mogao, realno, kada je bila onako brza lopta), imao je dovoljno "srece" da lopta ide pravo u njega... jedan refleksan cim rukom i lopta je u korneru.
Nagledao sam se takvih situacija, sa sutevima mnogo ozbiljnijim i snaznijim od ovoga. Samo cim rukom - refleksan, defanzivni... i odbranjen gol.

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Kakav potez... smekerski! :)

A cek, ovaj golman kao folira da je fauliran!? Jel' priznat gol na kraju?

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
Ma de priznat, ne znam dal je ovaj dobio karton :D

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Ma vidim da nesto pizdi ovaj, a i sa razlogom bre... kako mu je samo maznuo loptu, odusevljen sam :)

A ovaj dripac, pao k'o pokosen...

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@CAR

Da ne produbljujemo vishe raspravu ;) Jednostavno, ja neke stvarim vidim drugachije od tebe, i obrnuto. Nisi me ubedio, nisam ni ja tebe, ochigledno... Poenta je da si se ispravio sa izjavom tj da si se slozio da je bila preteshka izjava. Mene je samo to zanimalo. Da se razumemo. Ne sumnjam u tvoje poznavanje materije. Sve ostalo shto si napisao moze da ima smisla tj logichno je to shto prichash. Naravno nije 100% validno, kao ni mishljenje bilo koga drugog (diskutabilno je, ako razumesh na shta ciljam), ali moze da bude tako, to je meni dovoljno kao argument ;)

Poslednja izmena:
Vrh